• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Juleaften

    Æbler med gelé

    Udgivet: nov 17, 2021 · Opdateret: nov 17, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Sukkerkogte æbler med gelé hører til på julebordet i min familie. De halve æbler tilberedes i en sukkerlage og fyldes med gelé. De passer super godt til den ellers fede julemad.

    Aebler med gele

    Æbler med gelé er for mig en ret der skal med på julebordet. Det hører sig til juleaften. I mange år har det været min mormor der har stået for det her lækre tilbehør til jul. Men nu er det vist ved at være min opgave.

    Gå direkte til:
    • 📖 Opskrift
    • Brug sukkerlagen til æblesirup
    • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
    • 💬 Kommentarer

    De halve æbler med gelé er nemme at lave. Det er helt simpelt æbler der skrælles, halveres og kernehuset fjernes. Så skal de ned i en varm sukkerlage. Når de er kølet af fyldes de traditionelt med ribsgelé, men en anden gelé kan også bruges.

    Jeg koger faktisk ikke æblerne i sukkerlagen. Jeg lader blot lige sukkerlagen koge op, og så får æblerne lov til at trække i sukkerlagen. På den måde er der mindre risiko for at æblerne går i stykker eller koger ud.

    Se også disse opskrifter:
    Andesteg til juleaften | Rødkålssalat med appelsin og granatæble | Brunede kartofler

    Jeg synes, at æblerne giver et dejligt modspil til den fede julemad. De smager så godt, og er samtidig meget nemme at lave! Der kommer lidt citronsaft i sukkerlagen så man undgår æblerne bliver brune.

    Få min nemme opskrift på sukkerkogte æbler med gelé lige her.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Æbler med gelé

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Parisiennejern/melonske
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 4 æbler vælg et fast æble som f.eks. cox orange, ingrid marie el. lign.
    • 250 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • ½ citron saften heraf
    • 8 tsk ribsgelé

    Sådan gør du
     

    • Sæt vandet til at koge under låg i en gryde.
    • Stil sukker, vaniljesukker og citronsaft klar.
    • Skræl æblerne, fjern blomst og stilk og skyl dem under vandhanen.
    • Når vandet koger hælder du sukker, vaniljesukker og citronsaft i gryden.
    • Halvér æblerne på midten.
    • Med et parisiennejern eller en teske fjerner du forsigtigt kernehuset, uden at ødelægge æblet.
    • Når vandet koger igen lægger du forsigtigt æblerne i sukkerlagen.
    • Lad vandet koge op igen. Sluk så for gryden, læg en lille tallerken ovenpå æblerne for at holde dem nede i vandet og læg låg på gryden. Lad æblerne stå og trække i sukkerlagen i 20-30 minutter. Mærk på æblerne, de skal være møre men stadig faste.
    • Tag æblerne op af sukkerlagen og læg dem på en tallerken så de kan afkøle.
    • Når æblerne er kølet af (de kan også serveres let lune) fyldes de med ribsgelé i hullet fra kernehuset. Brug cirka 1 tsk ribsgelé til hvert halve æble.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 386 kcal | Kulhydrater: 100 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 3 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Brug sukkerlagen til æblesirup

    Når du har lavet dine sukkerkogte æbler skal du endelig ikke smide sukkerlagen ud. Lad den koge ind i gryden uden låg på til det bliver til en lækker æblesirup. Husk den tykner lidt mere når den er blevet kold. Hæld æblesiruppen på et rent skoldet glas og opbevar den i køleskabet. Æblesiruppen kan du f.eks. bruge på pandekager, yoghurt eller havregrøden.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvilke æbler kan jeg bruge?

    Jeg har brugt Ingrid Marie æbler, men Cox Orange skulle også være rigtig gode at bruge. Det er bare vigtigt at bruge et æble der er lidt fast, så det ikke koger ud i den varme væske.

    Kan jeg bruge andet end ribsgelé?

    Den klassiske opskrift er med ribsgelé. Men du kan sagtens bruge en anden gelé. F.eks. æblegelé eller paradisæblegelé.

    Hvor mange æbler skal jeg lave?

    Det kommer an på hvor vilde din familie er med æblerne synes jeg. Jeg kan personligt godt spise et helt æble - altså to af de halve æbler med gelé. Men jeg ved også at der er andre der kun beregner et halvt æble pr. person. Så ½-1 æble pr. person vil jeg sige.

    Kan jeg lave æblerne klar dagen før?

    Ja, du kan sagtens lave æblerne den 23. december. Så sætter du dem blot i køleskabet i sukkerlagen når de har stået og trukket ved stuetemperatur. Citronsaften skulle gerne sørge for at æblerne ikke bliver brune.

    Kan jeg fryse dem ned?

    Jeg har hørt at der er andre der laver æblerne i god tid og så fryser dem ned sammen med sukkerlagen. Så skal de blot tages op den 24. december om morgenen så de kan nå at tø op. Jeg har endnu ikke selv afprøvet dette tip.

    Skal æblerne serveres kolde eller varme?

    Det tror jeg er en smagssag. Jeg kan godt lide dem kolde. Men hvis du synes kan du opvarme dem forsigtigt i sukkerlagen. Men de skal ikke op og koge, og temperaturen skal nok holdes til omkring 50 grader.

    • Aebler med gele
    • Sukkerkogte æbler med gele
    Følg mig på Instagram
    « Marengs spøgelser
    Marengs juletræer »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Birgitte Brandt

      december 19, 2022 at 9:10 pm

      Vi laver også altid halve æbler, dog i sukker/eddike lage og altid af store Belle de Boskoop æbler.
      Vi laver halvt med ribsgelé og halv med svedsker som har ligget i ovnen med flæskestegen.
      Personligt foretrækker jeg ribsgelé.

      Svar
      • Louise Dam

        december 23, 2022 at 9:08 pm

        Mange tak for at dele dine erfaringer med de halve æbler. Det er altid sjovt at høre hvordan andre gør.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her