Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Salater

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

Udgivet: 12. apr 2014 · Opdateret: 22. jun 2021

Her kan du finde en lækker opskrift på rødkålssalat med appelsin og granatæble. Det er en dejlig frisk rødkålssalat med appelsin og æble, der passer til julemiddagen. Du kan servere den til både and og flæskesteg.

rødkålssalat med appelsin og granatæble

Rødkålssalat med appelsin og æble

Jeg synes, at det er meget rart, at der også er en frisk salat på bordet juleaften. Så kan man få noget mere frisk og syrligt end kun den fede mad. Og det egner salaten sig helt perfekt til.

De sidste mange år har vi i min familie fået en eller anden form for julesalat både til juleaften og til julefrokost. Her er denne lækre rødkålssalat med appelsin og granatæble helt perfekt at servere.

Sæt den smukke salat på bordet sammen med andesteg, flæskesteg og de brunede kartofler og gør julemaden en smule sundere og nemmere for maven at fordøje.

piskeris Grullo

Rødkålssalat med appelsin og granatæble

4.48 fra 53 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • ¼ rødkål
  • 1 granatæble
  • 1 æble
  • 1 stor appelsin eller 2 små
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 spsk (reklamelink)honning
  • 2 spsk (reklamelink)balsamico
  • 3 spsk (reklamelink)olivenolie
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Snit rødkålen fint.
  • Befri granatæblekernerne fra skallen. Brug evt. min guide.
  • Skræl appelsinen og skær den i både/fileter
  • Skær æblet i tern.
  • Bland det hele godt sammen i en skål.
  • Bland en dressing af honning, balsamico, olivenolie og salt & peber. Pisk det godt sammen og hæld dressingen over salaten. Bland det godt sammen og server på et fint fad eller lignende.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 270 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 3 g | Fedt: 16 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv også disse opskrifter: Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder | Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær | Appelsinsalat med granatæble og pinjekerner

Frisk rødkålssalat med appelsin og valnødder

Udover at der er frisk rødkål, appelsin, æbler og granatæble i salaten, er der også valnødder, honning og balsamico. Valnødder synes jeg selv hører julen til, og de er både store og flotte.

Du kan også godt bruge mandler eller andre nødder og drysse ud over. Jeg synes bare, at valnødder har en helt særlig smag, der gør noget godt for denne rødkålssalat med appelsin og valnødder. Hvis du bruger mandler, kan du lige riste dem kort i ovnen for at give dem mere smag.

Æblerne gør desuden også virkelig noget godt for rødkålssalat med appelsin og æbler. De har en helt særlig syrlighed, der spiller godt sammen med den friske rødkål og de andre ingredienser. Det er sådan en salat, hvor de fleste af råvarerne er i sæson, hvis du laver den i juletiden.

Tip til opskriften

  • Du kan godt forberede nogle af de forskellige dele, før at salaten skal nydes. Frigør eksempelvis granatæblekernerne fra granatæblet, da det godt kan tage noget tid. Kernerne kan du så bare opbevare i en lille bøtte. Dette kan gøres et par dage forinden.
  • Du kan dog faktisk nogle steder købe granatæblekerne i en bøtte. Det koster lidt ekstra, men så sparer du tid på at gøre det selv.
  • Du kan også godt røre dressingen sammen. Jeg ville bare vente med at hælde den over salaten, indtil at den skal serveres. Ellers bliver hele salaten blød, og vi vil helst godt have, at den er lækker og sprød.
  • Prøv også at lave honningmarinerede valnødder til. Det smager også super godt!
  • Du kan variere opskriften, lige som du ønsker det. Det kunne også være en mulighed at tilsætte lidt grønkål til, hvis du har lyst til det. Her kan du også prøve min opskrift på rødkålssalat med honningmarinerede valnødder. Her er der nemlig også grønkål i.
Rødkålssalat med appelsin og granatæble
Rødkålssalat med appelsin og granatæble
Rødkålssalat med appelsin og granatæble
Rødkålssalat med appelsin og granatæble

Kommentarer

  1. Solveig Hansen skriver

    december 29, 2021 at 4:19 pm

    5 stars
    Det var en dejlig opskrift jeg lavede den for ca. 10 dage siden. Og jeg har lavet den i dag. jeg havde masser rødkål tilbage.
    Jeg spiser den langsomt og denne gang er der også til 2 dage.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 2:58 pm

      Dejligt at høre du er glad for opskriften :-)

      Svar
  2. Deco skriver

    december 22, 2021 at 6:25 pm

    5 stars
    Jeg har lavet denne salat til juleaften siden 2016. Det bliv familie’s favorite .

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2021 at 11:49 am

      Hvor er det bare dejligt at høre 🥰

      Svar
  3. Tamara skriver

    december 14, 2021 at 4:58 pm

    5 stars
    Ser lækkert ud men hvor finder jeg guiden til granatæblet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 15, 2021 at 11:18 am

      Jeg kan se linket til guiden er smuttet. Der er link i opskriften nu, og ellers finder du det her: https://www.louisesmadblog.dk/guide-sadan-fjerner-du-kernerne-fra-et-granataeble/

      Svar
    • Jette skriver

      december 18, 2021 at 4:56 pm

      Kan man bruge noget andet i stedet for balsacamico?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 18, 2022 at 5:21 pm

        Man kan bruge hvidvinseddike i stedet for.

        Svar
    • Ann skriver

      december 19, 2021 at 7:14 am

      5 stars
      Kan man ikke købe sådan en blandet dressing - jeg får altid blandet det for skørt 😅

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 18, 2022 at 5:20 pm

        Det har jeg faktisk ikke styr på om man kan. Men det kan man da sikkert :-)

        Svar
  4. Helle skriver

    november 30, 2021 at 9:58 pm

    Glæder mig til at lave denne salat.
    Hvilket type æble kan jeg bruge til salaten?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 01, 2021 at 2:58 pm

      Hej Helle
      Jeg kan godt lide at bruge et æble der er lidt syrligt i smagen. Der er jo mange at vælge imellem, men det kunne f.eks. være sorten Elstar eller Ingrid Marie.

      Svar
  5. Lone skriver

    oktober 27, 2021 at 3:51 pm

    Hej vil prøve den salat,er det mørk balsamico du bruger .Vh Lone Skovgaard

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:31 pm

      Jeg bruger normalt mørk balsamico. Men du kan i princippet bruge begge dele :-)

      Svar
  6. Irene skriver

    september 26, 2020 at 3:45 pm

    Kan man bruge ristede mandler i stedet for valnødder

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 06, 2020 at 11:46 am

      Ja, det tror jeg bestemt godt man kan.

      Svar
  7. Lise skriver

    februar 28, 2020 at 5:19 pm

    Det er en super dejlig rødkålssalat 😀laver den ofte til mange forskellige retter😀

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2020 at 10:22 am

      Dejligt at høre 😊

      Svar
  8. Inci Yasar skriver

    december 24, 2019 at 2:46 pm

    Åh jeg havde håbet det stod om msn ska vente med at komme dressingen i til man ska servere det eller om det ok at blande det i før?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:34 am

      Du kan sagtens blande dressingen i et par timer før det skal serveres.

      Svar
  9. Rikke skriver

    december 28, 2018 at 1:11 pm

    Takker! Det var lige det jeg ledte efter til den pulled park, jeg skal have med til et sammenskudsgilde nytårsaften. You’ve made my day, godt nytår 🥂

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2018 at 2:14 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  10. Kari skriver

    november 13, 2018 at 10:36 pm

    Super lækker opskrift! Vi brugte ikke æblerne da vi havde en allergiker med til bords - men den blev også virkelig god uden. Vi laver samme koncept til jul 👍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 02, 2018 at 10:55 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  11. Pia Brixhuus skriver

    marts 09, 2018 at 5:50 pm

    er der noget med at man kan snitte kål og gemme det i lukket plastpose til næste dag ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 15, 2018 at 6:47 pm

      Ja, det tror jeg sagtens du kan.

      Svar
  12. Gerda Marie Bak skriver

    december 22, 2017 at 7:08 pm

    22/12-2017
    Gerda Marie Bak
    Det var lige netop den opskrift jeg søgte og vil nu bruge den når jeg får gæster om et par dage .Jeg mener den kan
    bruges til de fleste retter. Den er jo både farverig og festlig og frisk .
    Så jeg er meget spændt på reaktionen .
    Tak for denne opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:01 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  13. Inger Juncker MADSEN skriver

    december 08, 2017 at 4:43 pm

    Hej Louise
    Din rødkålssalat ser rigtig dejlig ud. Jeg kan tænke mig at servere den til helstegt oksemørbrad, vil det være en god kombination? Eller skal jeg undlade rødkålen? Så er det jo nærmest en appelsinsalat med granatæble.
    EGKEGKEGK

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2017 at 11:08 pm

      Jeg tror sagtens den kan serveres til mørbrad. Så bliver det lidt julet :-)

      Svar
  14. Inger Juncker MADSEN skriver

    december 08, 2017 at 4:38 pm

    Hej Louise
    Din rødkålssalat ser rigtig dejlig ud

    Svar
  15. Kristina skriver

    december 25, 2016 at 11:02 am

    Hejs Louise
    Tak for opskriften. Jeg lavede rødkålsalaten, som tilbehør til julemiddagen.
    Som du foreslog brugte jeg hvidvinseddike i stedet for balsamico, da det var det jeg havde hjemme:-)
    Det var simpelthen et hit, så det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 25, 2016 at 11:06 am

      Dejligt at høre - jeg lavede den også og alle var meget glade :-)

      Svar
  16. Signe skriver

    december 22, 2016 at 1:19 pm

    Kan man lave den uden at anvende balsamico?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 23, 2016 at 3:27 pm

      Du kan også bruge noget hvidvinseddike eller lignende.

      Svar
  17. henriette kristensen skriver

    november 17, 2016 at 12:14 pm

    Hej
    Kan man lave den dagen før man skal bruge den?
    PÅ forhånd tak
    Henriette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:17 pm

      Ja, det kan du nok godt - men den er bedst når den er helt frisk vil jeg sige.

      Svar
  18. Crockpotpusheren skriver

    marts 03, 2016 at 1:36 pm

    Hej Louise,
    Jeg har tilladt mig at linke på min blog til din rødkålssalt. jeg laver den tit, den er virkelig lækker. Håber det er ok, ellers siger du endelig til. Tak for en fin blog. Vh Johanne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2016 at 2:23 pm

      Hej Johanne
      Du er altid velkommen til at linke til mine opskrifter. Det bliver jeg altid meget glad for :-) Og hvor er der også bare en masse lækker mad på din blog.
      Hilsen Louise

      Svar
  19. Anja skriver

    december 15, 2015 at 12:02 pm

    Hvordan bliver æblerne hvis man laver den i god tid før?
    Lyder sindsyg lækker - er kørt lidt træt i den hj.lavet varme rødkål..

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 15, 2015 at 9:12 pm

      Jeg ville nok vente med at skære æblet til senest 1 time før salaten skal serveres.

      Svar
  20. Jeannett Svensson skriver

    december 05, 2015 at 4:32 pm

    Salaten bliver endnu bedre hvis valdnødder glaceres i honningen og salaten bare overhældes med appelsinsaft, det kan sagtens stå alene uden olivenolie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2015 at 9:11 pm

      Hej Jeannett
      Tak for tippet, det gør jeg faktisk også engang imellem :-)

      Svar
    • Poul richter skriver

      januar 29, 2016 at 4:34 pm

      Hej Janet
      Det lyder spændene, jeg vil overraske min kone med det.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        januar 31, 2016 at 5:16 pm

        Dejligt. Håber hun kunne lide det :-)

        Svar
    • Jimmi christensen skriver

      oktober 14, 2017 at 1:42 pm

      Det var et rigtig godt tippet var et rigtig godt tip super lækkert

      Svar
  21. Joan Jensen skriver

    april 13, 2014 at 5:31 am

    Hej Louise
    Jeg har modtaget din mail, og sendt dig min adresse er helt vild glad og glæder mig til at modtage bogen. denne salat ser forøvrigt rigtig lækker ud så den må prøves.
    glæder mig til at forsat følge dig.
    Hilsen Joan

    Svar
4.48 from 53 votes (49 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.