Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Guide

Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

Udgivet: 17. apr 2014 · Opdateret: 27. dec 2024

Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

I denne her simple guide vil jeg vise dig hvordan du helt nemt og uden svineri i køkkenet kan åbne et granatæble og fjerne kernerne.

Man kan fjerne granatæblekerne på mange forskellige måder. Men jeg synes helt sikkert at dette her er den nemmeste måde at gøre det på - og så sviner den ikke så meget som mange andre metoder. Mange vælger at skære granatæblet over og banke på bagsiden med en ske - men det synes jeg ikke er særlig effektivt og man risikerer også at det sviner en del.

Denne guide viser hvordan du slipper for svinerier ved at halvere granatæblet og derefter fjerne kernerne under vand. På den måde falder alle kernerne til bunds, frugtkødet der ikke skal spises flyder op i toppen og saften lander ikke på dit køkkenbord.

piskeris Grullo

Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 1 stk
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 3 minutter min
Tilb. tid 7 minutter min
Samlet tid 10 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • Kniv
  • Stor skål med vand
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 granatæble

Sådan gør du
 

  • Brug en kniv til at skære rundt langs granatæblet. Skær kun ind igennem skrællen, men ikke hele vejen igennem. På den måde ødelægger du ikke kernerne.
  • Fyld en stor skål med vand.
  • Læg granatæblet i vandet og vrid det i to halvdele.
  • 4.Brug dine hænder til at brække kernerne ud af skrællen.
  • Fordi kernerne er tungere end vandet flyder de til bunds i skålen. Frugtkødet, som er lettere end vandet, vil flyde til tops. Man spiser ikke det hvide frugtkød, da det er meget bittert. Når du har fjernet alle kernerne fra skrællen kan du nemt hældet vandet i vasken sammen med skræl og frugtkød. Kernerne bliver i bunden.
  • Tag granatæblekernene op ad skålen. Spis dem som de er eller brug dem i en lækker salat. F.eks. denne spicy salat med sukkerærter og granatæble. Eller denne skønne salat med granatæble og karrydressing.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (4)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (5)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (6)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (7)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (8)

Kommentarer

  1. Ulla Hansen skriver

    november 05, 2022 at 12:15 am

    tak for tippet .. har fået næsten samme tip af en mexicansk veninde .. hun bruger ikke vand .. men skærer toppen af . og så ellers ned langs det hvide , så er det også nemt at få kerner ud
    og hvis man som mig er alene og ikke altid kan spise et helt så fryser jeg resten af kernene ned .. så er det supernemt at lave en lækker salat eller som topping på en dessert :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:38 pm

      Ja, rigtig god idé at fryse resten af kernerne ned!

      Svar
  2. Conni Wacherhausen skriver

    juni 11, 2022 at 4:38 pm

    Hvorfor har jeg først set det fif på din blog nu? 🤔. Det har aldrig tager mig kortere tid, at ordne et granatæble. Og køkkenet er ikke smurt ind i rød saft 😂👏🏻

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 13, 2022 at 10:44 am

      Ja, er det ikke bare et smart tip?! :-)

      Svar
  3. Jan skriver

    november 24, 2018 at 9:48 am

    Supernemt og uden at køkkenet bliver fyldt med røde pletter!

    Svar
  4. Betina Sarup skriver

    december 24, 2017 at 1:52 pm

    Endelig en metode til granatæbler, der VIRKER! Tusind tak😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 27, 2017 at 11:43 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  5. Ragnhild øster skriver

    december 21, 2016 at 7:12 pm

    Ingen pletter på væggen. TAk for ideen. Det virker.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2016 at 10:16 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  6. Benedikte skriver

    februar 29, 2016 at 5:54 pm

    Det var godt nok et dejligt trick. Tænk al det svineri jeg kunne have været sparet for, hvis jeg havde kigget på din blog lidt før MEN bedre sent end aldrig. Tak for det gode fif

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 29, 2016 at 9:49 pm

      Jamen det var da så lidt. Du må huske det til næste gang :-)

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required