Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

[kkstarratings]
Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble
I denne her simple guide vil jeg vise dig hvordan du helt nemt og uden svineri i køkkenet kan åbne et granatæble og fjerne kernerne.
Man kan fjerne granatæblekerne på mange forskellige måder. Men jeg synes helt sikkert at dette her er den nemmeste måde at gøre det på - og så sviner den ikke så meget som mange andre metoder. Mange vælger at skære granatæblet over og banke på bagsiden med en ske - men det synes jeg ikke er særlig effektivt og man risikerer også at det sviner en del.

Denne guide viser hvordan du slipper for svinerier ved at halvere granatæblet og derefter fjerne kernene under vand. På den måde falder alle kernerne til bunds, frugtkødet der ikke skal spises flyder op i toppen og saften lander ikke på dit køkkenbord.

Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

Forberedelsestid: 10 min

Ingredienser
1 granatæble
Kniv
Stor skål med vand


Fremgangsmåde
1. Brug en kniv til at skære rundt langs granatæblet. Skær kun ind igennem skrællen, men ikke hele vejen igennem. På den måde ødelægger du ikke kernerne.
2. Fyld en stor skål med vand.
3. Læg granatæblet i vandet og vrid det i to halvdele.
4.Brug dine hænder til at brække kernerne ud af skrællen.
5. Fordi kernerne er tungere end vandet flyder de til bunds i skålen. Frugtkødet, som er lettere end vandet, vil flyde til tops. Man spiser ikke det hvide frugtkød, da det er meget bittert. Når du har fjernet alle kernerne fra skrællen kan du nemt hældet vandet i vasken sammen med skræl og frugtkød. Kernerne bliver i bunden.
6. Tag granatæblekernene op ad skålen. Spis dem som de er eller brug dem i en lækker salat. F.eks. denne spicy salat med sukkerærter og granatæble.


Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (4)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (5)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (6)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (7)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (8)

Af

Skrevet af: GranatæbleKategori: Guide

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.