• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Guide

    Guide: Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

    Udgivet: apr 17, 2014 · Opdateret: feb 2, 2018 af Louise Dam

    [kkstarratings]
    Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble
    I denne her simple guide vil jeg vise dig hvordan du helt nemt og uden svineri i køkkenet kan åbne et granatæble og fjerne kernerne.
    Man kan fjerne granatæblekerne på mange forskellige måder. Men jeg synes helt sikkert at dette her er den nemmeste måde at gøre det på - og så sviner den ikke så meget som mange andre metoder. Mange vælger at skære granatæblet over og banke på bagsiden med en ske - men det synes jeg ikke er særlig effektivt og man risikerer også at det sviner en del.

    Denne guide viser hvordan du slipper for svinerier ved at halvere granatæblet og derefter fjerne kernene under vand. På den måde falder alle kernerne til bunds, frugtkødet der ikke skal spises flyder op i toppen og saften lander ikke på dit køkkenbord.

    Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble

    Forberedelsestid: 10 min

    Ingredienser
    1 granatæble
    Kniv
    Stor skål med vand


    Fremgangsmåde
    1. Brug en kniv til at skære rundt langs granatæblet. Skær kun ind igennem skrællen, men ikke hele vejen igennem. På den måde ødelægger du ikke kernerne.
    2. Fyld en stor skål med vand.
    3. Læg granatæblet i vandet og vrid det i to halvdele.
    4.Brug dine hænder til at brække kernerne ud af skrællen.
    5. Fordi kernerne er tungere end vandet flyder de til bunds i skålen. Frugtkødet, som er lettere end vandet, vil flyde til tops. Man spiser ikke det hvide frugtkød, da det er meget bittert. Når du har fjernet alle kernerne fra skrællen kan du nemt hældet vandet i vasken sammen med skræl og frugtkød. Kernerne bliver i bunden.
    6. Tag granatæblekernene op ad skålen. Spis dem som de er eller brug dem i en lækker salat. F.eks. denne spicy salat med sukkerærter og granatæble.


    Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (4)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (5)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (6)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (7)Guide - Sådan fjerner du kernerne fra et Granatæble (8)

    Af Louise Dam

    Skrevet af: Louise DamGranatæbleKategori: Guide

    Følg mig på Instagram

    « Dulce de leche / Dolce Latte eller karamelcreme
    Hjemmelavede påskeæg med trøffelmasse og dulce de leche »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Conni Wacherhausen

      juni 11, 2022 at 4:38 pm

      Hvorfor har jeg først set det fif på din blog nu? 🤔. Det har aldrig tager mig kortere tid, at ordne et granatæble. Og køkkenet er ikke smurt ind i rød saft 😂👏🏻

      Svar
      • Louise Dam

        juni 13, 2022 at 10:44 am

        Ja, er det ikke bare et smart tip?! :-)

        Svar
    2. Jan

      november 24, 2018 at 9:48 am

      Supernemt og uden at køkkenet bliver fyldt med røde pletter!

      Svar
    3. Betina Sarup

      december 24, 2017 at 1:52 pm

      Endelig en metode til granatæbler, der VIRKER! Tusind tak😃

      Svar
      • Louise Dam

        december 27, 2017 at 11:43 am

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    4. Ragnhild øster

      december 21, 2016 at 7:12 pm

      Ingen pletter på væggen. TAk for ideen. Det virker.

      Svar
      • Louise Dam

        december 21, 2016 at 10:16 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    5. Benedikte

      februar 29, 2016 at 5:54 pm

      Det var godt nok et dejligt trick. Tænk al det svineri jeg kunne have været sparet for, hvis jeg havde kigget på din blog lidt før MEN bedre sent end aldrig. Tak for det gode fif

      Svar
      • Louise Dam

        februar 29, 2016 at 9:49 pm

        Jamen det var da så lidt. Du må huske det til næste gang :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her