
Man kan fjerne granatæblekerne på mange forskellige måder. Men jeg synes helt sikkert at dette her er den nemmeste måde at gøre det på - og så sviner den ikke så meget som mange andre metoder. Mange vælger at skære granatæblet over og banke på bagsiden med en ske - men det synes jeg ikke er særlig effektivt og man risikerer også at det sviner en del.
Denne guide viser hvordan du slipper for svinerier ved at halvere granatæblet og derefter fjerne kernene under vand. På den måde falder alle kernerne til bunds, frugtkødet der ikke skal spises flyder op i toppen og saften lander ikke på dit køkkenbord.
Sådan fjerner du kernerne fra et granatæble
Forberedelsestid: 10 min
Ingredienser
1 granatæble
Kniv
Stor skål med vand
1. Brug en kniv til at skære rundt langs granatæblet. Skær kun ind igennem skrællen, men ikke hele vejen igennem. På den måde ødelægger du ikke kernerne.
2. Fyld en stor skål med vand.
3. Læg granatæblet i vandet og vrid det i to halvdele.
4.Brug dine hænder til at brække kernerne ud af skrællen.
5. Fordi kernerne er tungere end vandet flyder de til bunds i skålen. Frugtkødet, som er lettere end vandet, vil flyde til tops. Man spiser ikke det hvide frugtkød, da det er meget bittert. Når du har fjernet alle kernerne fra skrællen kan du nemt hældet vandet i vasken sammen med skræl og frugtkød. Kernerne bliver i bunden.
6. Tag granatæblekernene op ad skålen. Spis dem som de er eller brug dem i en lækker salat. F.eks. denne spicy salat med sukkerærter og granatæble.





Af Louise Dam
Skrevet af: Louise DamGranatæbleKategori: Guide
Supernemt og uden at køkkenet bliver fyldt med røde pletter!
Endelig en metode til granatæbler, der VIRKER! Tusind tak😃
Dejligt at høre :-)
Ingen pletter på væggen. TAk for ideen. Det virker.
Dejligt at høre :-)
Det var godt nok et dejligt trick. Tænk al det svineri jeg kunne have været sparet for, hvis jeg havde kigget på din blog lidt før MEN bedre sent end aldrig. Tak for det gode fif
Jamen det var da så lidt. Du må huske det til næste gang :-)