• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Salater » Kålsalater

    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær

    Udgivet: jan 11, 2015 · Opdateret: jul 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en lækker og simpel opskrift på grønkålssalat med æbler og valnødder. Du kan både lave den til en grønkålssalat med appelsin og en grønkålssalat med dadler, da du bare kan tilføje de to ting. Du kan længere nede få mine bedste tips til grønkålssalat.

    bbfc b

    Vi spiser rigtig mange salater herhjemme. Om vinteren er det især rødkålssalat og grønkålssalat der hitter. Denne grønkålssalat er virkelig lækker og så tager den ingen tid at lave. Især ikke hvis du køber de poser med grønkål, der allerede er hakket og klar til at spise. Så skal du kun skære appelsiner og æble ud, røre dressingen og anrette. Det er da virkelig nemt!

    Prøv også disse opskrifter:
    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder | Rødbedesalat med grønkål og granatæble | Rødkålssalat med honningmarinerede valnødder

    Grønkålssalat med appelsin

    Det er i og for sig en rigtig nem salat at lave, da der lige er enkelte ting, der skal skylles og hakkes en smule. Det hele vendes så sammen, når det skal serveres. Langt de fleste salater vil altid være bedst, når de lige er vendt sammen. Grunden til det er, at de forskellige ingredienser godt kan gå hen og blive lidt bløde.

    Denne her opskrift på grønkålssalat med appelsin har også en dressing på. Og nemlig dressingen giver en god smag, men den gør også salaten blødere efter noget tid. Lav derfor altid din salat kort inden, at den skal spises.

    Jeg har lavet min opskrift med pecannødder, men du kan sagtens lave en grønkålssalat med æbler og valnødder i stedet for.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær

    Opskrift af Louise Dam
    4 personer
    Holdbarhed: 1-2 dage
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 20 minutter min
    Samlet tid 20 minutter min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 125 g grønkål, hakket og skyllet (kan købes sådan)
    • 3 appelsiner
    • 1 æble
    • 1 håndfuld tørrede tranebær
    • 1 håndfuld pecannødder eller valnødder

    Dressing

    • 1 spsk honning
    • 2 spsk balsamico
    • 3 spsk olivenolie
    • salt & peber

    Sådan gør du
     

    • Fordel den hakkede og skyllede grønkål på et fad.
    • Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde både.
    • Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tynde både.
    • Rør en dressing sammen af honning, balsamico, olivenolie og salt/peber.
    • Bland grønkål sammen med dressingen og massér den lidt så falder sammen og bliver lidt blødere. Bland æbler og appelsin sammen med grønkålen.
    • Drys med tørrede tranebær (eller hakkede dadler) og pecannødder/valnødder

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 250 kcal | Kulhydrater: 27 g | Protein: 4 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 1 stemme
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til grønkålssalat

    • Den rigtige måde at opbevare grønkål på er ved at komme det i en plastikpose og lukket tæt. På den måde kan det i køleskabet holde sig i op til en uges tid.
    • Det er en god idé at 'massere' grønkålen med dressingen for at den ikke er så stiv i det. Så bliver grønkålen mere blød og lækker.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er sundt ved grønkål?

    Grønkål er rig på en masse vitaminer bl.a. A, B, C, E og K, der alle er med til at styrke kroppen og immunforsvaret.

    Hvor lang tid holder grønkål?

    Hvis du opbevarer grønkål i en pose i køleskabet, så kan det holde sig i op til en uge.

    Kan man lave grønkålssalat med dadler?

    Ja, det kan du sagtens! Tag denne her opskrift som din grundopskrift og erstat tranebær med dadler. Det smager skønt.

    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær
    Grønkålssalat med æble, appelsin og tranebær
    Følg mig på Instagram
    « Kanelstang
    Karameller med kaffesmag i mikroovn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. karina

      februar 18, 2015 at 2:35 pm

      KAN MAN BRUGE FROSSET GRØNKÅL ELLER KUN FRISK

      Svar
      • Louise Dam

        februar 18, 2015 at 8:41 pm

        Hej Karina
        Du skal bruge frisk grønkål til denne salat. Ellers bliver den nok noget slatten :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetariske boller i karry ()
      Vegetariske boller i karry
    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788