• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Julefrokost

    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

    Udgivet: dec 11, 2013 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    da o

    Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, og så er den super sund. Den er meget fiberrig og fuld af vitaminer. Grønkål kan godt være lidt bitter i smagen, og det er derfor godt at servere noget sødt og syrligt sammen med det. Derfor har jeg i denne salat tilføjet nogle honningmarinerede valnødder og granatæblekerner. Den blev serveret til et par lækre andebryster, hvilket den passede super godt til. Grønkålssalaten kan sagtens serveres til Mortens Aften eller måske endda juleaften, hvis man vil forsøge sig med lidt anerledes og lidt sundere mad til de to højtider.

    da o

    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 30 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • Grønkål
    • 1 dl valnødder
    • 2 spsk honning
    • 2 spsk vand
    • 1 granatæble eller ½ stort
    • 1 avokado
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.
    • Vask grønkålen, fjern stilken og snit den helt fint. Fordel den i et fad eller en skål.
    • Fjern skræl og sten fra avokadoen og skær den i tern. Bland den sammen med grønkålen.
    • Fjern kernerne fra granatæblet og fordel dem ovenpå salaten.
    • Fordel til sidst de honningmarinerede valnødder ovenpå salaten.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 7 g | Fedt: 25 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder
    Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

     

    Skrevet af: Louise DamAvocado, Granatæble, Grønkål, Honning, ValnødderKategori: Buffet, Efterår, Jul, Julefrokost, Mortens Aften, Salater som tilbehør til aftensmad, Tilbehør til aftensmaden

    Følg mig på Instagram
    « Æblesmør med vanilje & kanel
    Pebernødder - den nemme slags »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kirstine

      juli 29, 2017 at 9:31 am

      Fantastisk salat! Jeg tilføjede spinat og lavede valnødderne til mandler, men det smagte skønt! Er vild med de glaserede nødder (og som svar til en af de tidligere kommentarer, så skal vandet i den varme honning, så det fordamper). De kommer fremover i en masse af mine salater.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 30, 2017 at 5:39 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    2. Christine

      marts 05, 2017 at 4:59 pm

      Hej. I opskriften står der at der skal tilsættes vand til valnødderne efter de er stegt med honning. Det bliver en vandet masse. Er det meningen? Skulle vandet være tilsat med honningen og valnødderne så vandet var fordampet?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:38 pm

        Jeg synes ikke det plejer at blive meget vådt. Men der vil selvfølgelig være en sådan en slags sirup tilbage som bare kan komme over salaten. Men nu er det lige et stykke tid siden jeg har lavet dem, så kan ikke huske det 100 % :-)

        Svar
    3. Knud Erik Thomsen

      november 03, 2016 at 11:22 am

      Hej!
      Min kone har bedt mig om at printe nogle opskrifter ud, som hun skal bruge til gæstebud.
      Jeg var inde på flere hjemmesider, men jeg bliver nødt til at rose din side.
      Den er meget fin og overskuelig. Slet ikke rodet, som man ser det hos andre.
      Desuden er den uhyre printvenlig.
      Held og lykke med den - og godt gået!

      Venlig hilsen

      Svar
      • Louise Dam

        november 03, 2016 at 8:36 pm

        Hej Knud, hvor er det dejligt at høre :-)

        Svar
      • Bente Hovmand

        november 23, 2016 at 5:36 pm

        Jeg er helt enig med Knud Erik Thomsen :)
        Jeg bruger tit din side Louise, det er super nemt at blive inspireret..
        Tusind tak
        vh B

        Svar
        • Louise Dam

          november 27, 2016 at 10:38 pm

          Dejligt at høre Bente :-)

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her