• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Julefrokost

Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

Louisex
Ændret: jun 22, 2021 · Udgivet: dec 11, 2013 af Louise Dam · 11 Kommentarer

 
da o

Grønkål er en rigtig vintergrøntsag, og så er den super sund. Den er meget fiberrig og fuld af vitaminer. Grønkål kan godt være lidt bitter i smagen, og det er derfor godt at servere noget sødt og syrligt sammen med det. Derfor har jeg i denne salat tilføjet nogle honningmarinerede valnødder og granatæblekerner. Den blev serveret til et par lækre andebryster, hvilket den passede super godt til. Grønkålssalaten kan sagtens serveres til Mortens Aften eller måske endda juleaften, hvis man vil forsøge sig med lidt anerledes og lidt sundere mad til de to højtider.

piskeris Grullo

Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

4.67 fra 3 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • Grønkål
  • 1 dl (reklamelink)valnødder
  • 2 spsk (reklamelink)honning
  • 2 spsk vand
  • 1 granatæble, eller ½ stort
  • 1 avokado

Sådan gør du
 

  • Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.
  • Vask grønkålen, fjern stilken og snit den helt fint. Fordel den i et fad eller en skål.
  • Fjern skræl og sten fra avokadoen og skær den i tern. Bland den sammen med grønkålen.
  • Fjern kernerne fra granatæblet og fordel dem ovenpå salaten.
  • Fordel til sidst de honningmarinerede valnødder ovenpå salaten.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 350 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 7 g | Fedt: 25 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder
Grønkålssalat med granatæble & honningmarinerede valnødder

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Kirstine skriver

    juli 29, 2017 at 9:31 am

    Fantastisk salat! Jeg tilføjede spinat og lavede valnødderne til mandler, men det smagte skønt! Er vild med de glaserede nødder (og som svar til en af de tidligere kommentarer, så skal vandet i den varme honning, så det fordamper). De kommer fremover i en masse af mine salater.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 30, 2017 at 5:39 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Christine skriver

    marts 05, 2017 at 4:59 pm

    Hej. I opskriften står der at der skal tilsættes vand til valnødderne efter de er stegt med honning. Det bliver en vandet masse. Er det meningen? Skulle vandet være tilsat med honningen og valnødderne så vandet var fordampet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:38 pm

      Jeg synes ikke det plejer at blive meget vådt. Men der vil selvfølgelig være en sådan en slags sirup tilbage som bare kan komme over salaten. Men nu er det lige et stykke tid siden jeg har lavet dem, så kan ikke huske det 100 % :-)

      Svar
  3. Knud Erik Thomsen skriver

    november 03, 2016 at 11:22 am

    Hej!
    Min kone har bedt mig om at printe nogle opskrifter ud, som hun skal bruge til gæstebud.
    Jeg var inde på flere hjemmesider, men jeg bliver nødt til at rose din side.
    Den er meget fin og overskuelig. Slet ikke rodet, som man ser det hos andre.
    Desuden er den uhyre printvenlig.
    Held og lykke med den - og godt gået!

    Venlig hilsen

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2016 at 8:36 pm

      Hej Knud, hvor er det dejligt at høre :-)

      Svar
    • Bente Hovmand skriver

      november 23, 2016 at 5:36 pm

      Jeg er helt enig med Knud Erik Thomsen :)
      Jeg bruger tit din side Louise, det er super nemt at blive inspireret..
      Tusind tak
      vh B

      Svar
      • Louise Dam skriver

        november 27, 2016 at 10:38 pm

        Dejligt at høre Bente :-)

        Svar
4.67 from 3 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.