• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Ingredienser - oversigt over opskrifter
  • Rejser
  • Om mig
  • Samarbejde
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Is og andre desserter » Risalamande

    Risalamande

    4.3 / 5 ( 21 votes )
    Opskrift på hjemmelavet risalamande til jul
    Risalamande er en helt klassisk dessert, som spises i de fleste danske hjem juleaften og til julefrokoster. Risalamande stammer fra det franske ord riz à l'amande, som betyder ris med mandler. Der er mange forskellige måder at stave den klassiske dessert på. En enkelt søgning på Google byder bl.a. på ris a la mande, ris à l'amande, ris ala mande. Men jeg har læst mig frem til at risalamande er den korrekte måde at skrive det på, så det holder jeg mig til :-)

    Risalamande er faktisk en ret simpel dessert. Den består af risengrød, hvori der er blandet flødeskum, sukker, mandler og vanilje. Når man serverer den er det normalt at den spises kold og med lun kirsebærsauce på toppen. De fleste familier i Danmark gemmer også en hel smuttet mandel i skålen med risalamande. Den der får den hele mandel har så vundet mandelgaven. Denne lille mandel hjælper vist til at mange danskere hvert år ender med ondt i maven efter julemaden. Man viser jo først hvem der har mandlen når skålen er tom.. :-)

    Jeg tror, at det er ret populært i mange familier, at man lillejuleaften laver en stor gryde med risengrød, som spises med kanelsukker og smørklat om aftenen. Resten af risengrøden bruges så juleaften til at lave risalamande af. Det er sådan set meget smart, da man slipper for besværet med at koge risengrøden samtidig med at man står og skal have stegt den perfekte juleand og mange andre vigtige ting til juleaften.


    Risalamande

    4 personer
    Forberedelsestid: 30 min

    Ingredienser
    1 portion risengrød
    150 g smuttede mandler, få hjælp til hvordan du smutter mandlerne
    2 spsk sukker
    1-2 vaniljestænger (få hjælp til hvordan du flækker en vaniljestang)
    5 dl fløde

    Serveres med kirsebærsauce.


    Fremgangsmåde
    1. Hvis du kun laver risengrød for at bruge den til risalamande, så følger du opskriften på min risengrød, men tilføjer kornene fra vaniljestængerne, og de tomme vaniljestænger til grøden, så de kan koge med og give smag. Deruodver skal du undlade salten.
    2. Når du har en færdig risengrød sætter du den i køleskabet så den bliver helt kold. Lav den gerne dagen inden du skal lave risalamanden.
    3. Smut mandlerne og hak dem groft. Rør dem i skålen med den kolde risengrød.
    4. Hvis du ikke har kogt vaniljekornene med i grøden, så halverer du nu vaniljestængerne og skraber kornene ud. Bland kornene godt sammen med sukkeret så de ikke klumper for meget sammen. Tilsæt nu vanilje og sukker til grøden.
    5. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål.
    6. Fordel flødeskummen lidt ad gangen i grøden, og rør rundt indtil den er helt fordelt.
    7. Sæt risalamanden på køl indtil den skal spises. Server den med lun kirsebærsauce.




    (Bemærk der laves dobbelt portion i videoen)
    Opskrift på hjemmelavet risalamande til julOpskrift på hjemmelavet risalamande til julOpskrift på hjemmelavet risalamande til julOpskrift på hjemmelavet risalamande til julOpskrift på hjemmelavet risalamande til jul

    Skrevet af: Louise DamMandler, Piskefløde, Ris, Sødmælk, Sukker, VaniljeKategori: Dessert, Is og andre desserter, Jul, Julefrokost

    Følg mig på Instagram

    Print Friendly, PDF & Email
    Previous Post: « Udsalgstip og Black Friday tilbud! (Opdateret med nye butikker)
    Next Post: Jødekager »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. bente

      december 21, 2018 at 8:55 am

      Gode opskrifter du har. Jeg skal lave risengrød og derefter risalamande til 5 personer. Kan jeg nøjes med den vægtangivelse du opgiver til 4 pers. MÅSKE LIDT MERE END 1 L. MÆLK OG LIDT MERE RIS EBD 2 EN HALV DL. RIS.

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:55 pm

        Hej Bente
        Din kommentar var desværre havnet i spam ved en fejl. Jeg håber du fik lavet en god risalamande. Men vil tro at portionen godt kan række til 5 personer.

        Svar
    2. Louise

      december 10, 2018 at 10:50 am

      Hej Louise
      Først tusind tak for alle dine lækre og nemme opskrifter! Dernæst, jeg står for risalamanden i år, og den skal selvfølgelig smage helt fantastisk af vanilje, mandler og risengrød. Jeg vil klart bruge fremgangsmåden med at tage vaniljekornene ud, og koge korn/stang med i grøden. Jeg kan dog ikke se, at der tilføjes sukker til den udgave, men kan se, at du tilføjer lidt sukker sammen med vanilje, hvis det ikke bliver puttet i gryden. Skal jeg tilføje lidt sukker med vanilje når jeg koger den, så jeg får skilt kornene ad? Tænker også mest, så sukkeret bliver opløst :-)
      På forhånd tak!

      Svar
      • Louise Dam

        december 11, 2018 at 9:19 am

        Hej Louise
        Mange tak skal du have :-)
        Du kan sagtens tilføje lidt sukker sammen med vaniljen for at være sikker på kornene bliver skilt ad. Men jeg synes ikke det er et problem i forhold til at få sukkeret opløst. Men er helt sikker på du sagtens kan koge sukkeret med i risengrøden uden problemer. God fornøjelse med risalamanden og rigtig god jul!
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primær Sidebar

    Nye opskrifter

    Måltidssalat med laks

    Poke Bowl med laks

    Gordon Lemon Gin Pasta

    Pasta alla Gin med grillet citron

    Hvidloegssmoer med persille

    Hvidløgssmør med persille

    Opskrift på blaabaermuffins med marcipan hvid chokolade og floedeostecreme.jpg

    Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbaerskum

    Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum

    Opbevaring af mel gryn og kerner opbevaringsboetter sistema bake it melmøl

    Opbevaring af mel, gryn og kerner

    Jeg hedder Louise, jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Læs mere…

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat. Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her