Her finder du en dejlig nem og lækker karamelsovs til risalamande. Karamelsauce til risalamande tager ikke særlig lang tid at lave, og så smager det virkelig lækkert. Server din hjemmelavet karamelsauce til risalamande eller andre desserter.
Karamelsauce til risalamande
Der er rigtig mange, der kører den helt klassiske risalamande til juleaften. Hertil serverer de fleste den velkendte kirsebærsovs - enten kold eller lun. Hvis du gerne vil prøve noget andet til jul, kan du prøve at servere denne her karamelsauce.
Du kan enten lave den som supplement til kirsebærsovsen eller som erstatning til. Det kan være meget lækkert en gang imellem at prøve noget nyt, selvom traditionerne også er hyggelige.
Hjemmelavet karamelsauce
Sådan en karamelsauce er dejlig sød i smagen, og det gør derfor din risalamande ekstra sød. Jeg laver denne her hjemmelavet karamelsauce ved at smelte sukkeret stille og roligt på en pande. Faktisk ligesom når man laver brunede kartofler til jul. Når det er smeltet helt, kommer jeg kogende vand på og rører det sammen, indtil at det er helt jævnt.
Når det er gjort, stiller jeg det til side og lader det køle helt ned. Så pisker jeg piskefløde til en let flødeskum. Så bliver den kolde karamel vendt sammen med flødeskummet, og så har du en lækker karamelsovs til risalamande.
Karamelsovs til risalamande
Ingredienser
- 2 dl sukker
- 3 dl kogende vand
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
- Smelt sukker i en stor gryde. Lad det gerne smelte uden du rører rundt i det undervejs. Pas på det ikke brænder på.
- Når sukkeret er helt smeltet kommer du kogende vand i gryden og rører i den i et par minutter ved mellem-høj varme.
- Lad karamellen køle helt af. Det er vigtigt karamel og fløde har samme temperatur når det skal blandes sammen.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Vend den afkølede karamel sammen med flødeskummen og servér den med det sammen til din risalamande.
Noter
Tip til opskriften!
- Sovsen kan sagtens forberedes i god tid. Bare lav karamellen og lad den stå i køleskabet. Ved servering pisker du så blot flødeskummen og vender det sammen. Så er det dejligt nemt at servere den juleaften, selvom en del af det helst skal laves lige inden den skal nydes.
- Det er vigtigt, at du lader sukkeret og det kogende vand køle helt ned. Hvis du ikke lader det køle ned, inden at du vender det med flødeskum, så kan det godt skille ad.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg laver denne her karamelsovs ved at smelte sukker på en pande og komme kogende vand på. Når det er rørt sammen til en lind masse, så kan du sætte det til side og lade det køle ned. Til sidst pisker du flødeskum og vender det forsigtigt sammen med den afkølede karamel.
Denne her karamelsovs er lavet på flødeskum, sukker og vand. Det er dermed ikke en karamelsovs, som du kan opvarme. Nyd den kold oven på risalamande eller dessert.
Comments
No Comments