• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Jul » Juleaften

    Kirsebærsovs

    Udgivet: nov 24, 2021 · Opdateret: nov 24, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Kirsebærsovs eller kirsebærsauce er det klassiske tilbehør til en lækker risalamande til juletid. Hjemmelavet kirsebærsovs er virkelig lige en tand bedre en den købte version, og det er ikke svært at lave.

    Kirsebaersovs i sovsekande med guldkant og blomster. Ved siden af en tallerken med risalamande og kirsebærsovs.

    Hjemmelavet kirsebærsovs smager altså virkelig fantastisk til den lækre risalamande. Det er på ingen måde svært selv at lave sin kirsebærsovs, men det kan være svært at finde kirsebær ved juletid.

    Gå direkte til:
    • 📖 Opskrift
    • 📖 Variationer
    • 💭 Spørgsmål og svar til opskriften
    • 🥗 Serveringsforslag

    Jeg har holdt min opskrift på kirsebærsovs helt simpel. Den er lavet med kirsebær på glas og så har jeg brugt en vaniljestang og sukker som smagsgivere. Derudover er det blot vand og væde fra glasset der er jævnet med majsstivelse.

    Se også disse opskrifter:
    Risalamande | Cheesecake ala mande | Risalamande vafler

    Super simpelt og meget lækkert! Man kan tydeligt smage forskel på en hjemmelavet kirsebærsovs og en købt kirsebærsauce.

    Hvis man ønsker det kan man sagtens udskifte lidt af væden med lidt kirsebærvin - det er også utrolig lækkert!

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Kirsebærsovs

    6 personer
    Holdbarhed: 1 måned
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 25 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 350 g kirsebær uden sten
    • 1 vaniljestang
    • 125 g sukker
    • 4-5 dl vand/væde brug eventuelt væde fra glasset
    • 2 spsk majsstivelse

    Sådan gør du
     

    • Hvis du bruger kirsebær fra glas dræner du væden fra kirsebærrene. Sørg for at gemme væden til senere.
    • Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland med 1 tsk sukker.
    • Kom både kirsebær, vanilje, sukker og vand/væde i en gryde. Hvis du har væde fra dit glas kan du bruge 2-3 dl af denne og resten vand.
    • Lad det koge op og lad sovsen simre i 10-15 minutter.
    • Rør majsstivelse ud i en lille smule vand og kom det i kirsebærsovsen. Lad sovsen koge op indtil sovsen er tyknet og har den rette konsistens. Hvis du synes den skal være tyndere kommer du lidt mere væske i, hvis den er for tynd kommer du lidt mere majsstivelse i.
    • Hvis sovsen skal gemmes i køleskabet hælder du den på et skoldet glas. Du kan også komme den i en fryseegnet beholder og fryse den ned.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip! Du kan udskifte lidt af væsken med kirsebærvin, hvis det er noget du lige har på lager. Men sovsen bliver også skøn uden.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 129 kcal | Kulhydrater: 33 g | Protein: 1 g | Fedt: 1 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    📖 Variationer

    Min opskrift på kirsebærsauce er holdt helt simpel. Men du kan sagtens pifte den lidt ekstra op, hvis du synes. Det er f.eks. super lækkert med lidt kirsebærvin i saucen. Du kan udskifte 1-1,5 dl af vandet med kirsebærvin.

    Husk at alkoholen fordamper, så det er ikke et problem at servere den for børn eller andre der ikke skal have alkohol.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvor kan jeg købe kirsebær?

    Det kan desværre være ret svært at finde i de almindelige butikker. Du skal enten gå efter at finde et glas med kirsebær, der ikke er sødede men blot ligger i vand.

    Ellers kan du også være heldig at finde frosne hindbær i de store supermarkeder. Jeg ved at Rema1000 har haft det et år.

    Hvis du har mulighed for at handle i Inco har de begge dele der. Men det er desværre kun hvis man har et cvr-nummer man kan få lov til det.

    Alternativt skal du sørge for at udstene og fryse kirsebær ned om sommeren så du har til kirsebærsovsen til jul.

    Kan kirsebærsovsen fryses ned?

    Ja, du kan sagtens fryse din kirsebærsovs ned. På den måde kan du lave den i god tid inden jul.

    Kan man både bruge søde kirsebær og surkirsebær?

    De kirsebær jeg har brugt i denne opskrift er af sorten Kelleris, som er et surkirsebær.

    Hvis du bruger søde kirsebær skal du derfor justere i mængden af sukker. Så her må du prøve dig lidt frem.

    Jeg har brugt dessertkirsebær uden tilsat sukker fra Svansø (af sorten Kelleris).

    • Kirsebaersauce i sovsekande med guldkant og blomster
    • Kirsebaersovs ovenpå risalamande
    • Kirsebærsauce ovenpå på risalamande i en fin dyb tallerken
      Risalamande med kirsebærsovs

    🥗 Serveringsforslag

    Kirsebærsauce er jo den perfekte følgesvend til risalamande til jul. Men hvad kan man ellers bruge den lækre kirsebærsovs til? Det vil jeg give et par forslag til lige her:

    Du kan bruge resterne af din risalamande til at lave risalamande vafler. Hertil kan du servere kirsebærsauce.

    Du kan også bruge resterne af din risalamande til at lave klatkager af risalamande - igen kan du servere kirsebærsovs til dem.

    Mine små lækre portionsanrettede cheesecake ala mande skal også have kirsebærsauce på toppen.

    Følg mig på Instagram
    « Risalamande
    Pakkekalender med fokus på mad »

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her