• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Cheesecake ala mande

    Udgivet: feb 15, 2020 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Cheesecake ala mande

    Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer! Det er en opskrift på cheesecake ala mande. Den er lavet på basis af min anden opskrift på cheesecake i glas. Så har jeg bare hakket nogle smuttede mandler og toppet med kirsebærsauce istedet for.

    Opskriften passer selvsagt rigtig godt til jul, hvis der f.eks. er nogle juleaften, der ikke bryder sig om risalamande. Den ville også være helt perfekt til en julefrokost. Når man portionsanretter dem i små glas med låg er de super nemme at have med til en julefrokost. Ligesom det er hurtigt lige at snuppe dem ud af køleskabet, toppe med kirsebærsaucen og så servere dem.

    Disse cheesecake ala mande kan også sagtens serveres på andre tidspunkter end til jul. Vi har spist dem her i januar måned, og de var vanvittig lækre!

    I opskriften bliver der brugt en stor del af de ingredienser man også anvender i en klassisk risalamande. Der er fløde, vanilje, og smuttede mandler og på toppen en dejlig kirsebærsauce. Det eneste der ikke er i er ris.

    Cheesecake ala mande

    Cheesecake ala mande

    4.23 fra 9 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Hviletid 2 t
    Samlet tid 2 t 30 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • 4 serveringsglas - gerne med låg

    Ingredienser

    Kiksebund

    • 100 g digestive kiks
    • 50 g smør

    Cheesecake fyld

    • 2 dl piskefløde
    • 200 g flødeost
    • 4 spsk flormelis
    • 1 vaniljestang eller erstat 1 spsk flormelis med 1 spsk vaniljesukker
    • 1 spsk citronsaft
    • 50 g mandler

    Topping

    • 250 g kirsebærsauce
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
    • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
    • Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
    • Smut mandlerne (se hvordan i min guide).
    • Hak mandlerne en smule finere end groft. Men der skal være lidt størrelse på stykkerne.
    • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis. Se min guide til at flække en vaniljestang.
    • Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang, citronsaft og hakkede, smuttede mandler sammen i en skål.
    • Pisk fløden til flødeskum.
    • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
    • Fordel ostecremen i de 4 glas – brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
    • Stil glassene på køl til de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
    • Inden servering fordeler du kirsebærsauce øverst i glassene. Jeg brugte cirka 250 g.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    De kan med fordel laves dagen før, og så topper du dem bare med kirsebærsauce når de skal serveres.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Kalorier: 717 kcal
    | Kulhydrater: 34 g | Protein: 8 g | Fedt: 55 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake i glas med brombær
    • Cheesecake ala mande
    • Cheesecake ala mande
    • Cheesecake ala mande
    Følg mig på Instagram
    « Barselsferie i Thailand
    Hjemmelavet guacamole »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Maria

      december 01, 2021 at 3:26 pm

      Hej Louise.
      Vil prøve din opskrift.
      Du bruger ikke husblas ? Bliver den fast nok tænker den bliver “splattet” ? :c)

      Svar
      • Louise Dam

        december 06, 2021 at 2:04 pm

        Hej Maria
        Jeg synes den har en lækker konsistens. Men det er selvfølgelig kun fordi den bliver lavet i et glas til kan lade sig gøre.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. mia

      november 29, 2020 at 11:29 pm

      Hej.
      Nu spørg jeg måske lidt dumt. Men skal saucen ikke varmes og så kommes på?
      Vh. Mia

      Svar
      • Louise Dam

        november 30, 2020 at 11:17 am

        Nej, jeg kommer den på kold :-)

        Svar
        • Dorte

          december 26, 2020 at 4:55 pm

          Kan man bruge knuste brunkager eller pebernødder i stedet for digestive kiks?

          Svar
          • Louise Dam

            december 26, 2020 at 5:41 pm

            Ja, det tror jeg bestemt ville være lækkert! Og endnu mere julet 😊

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her