Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Cheesecake ala mande

Udgivet: 15. feb 2020 · Opdateret: 30. sep 2021

Cheesecake ala mande

Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer! Det er en opskrift på cheesecake ala mande. Den er lavet på basis af min anden opskrift på cheesecake i glas. Så har jeg bare hakket nogle smuttede mandler og toppet med kirsebærsauce istedet for.

Opskriften passer selvsagt rigtig godt til jul, hvis der f.eks. er nogle juleaften, der ikke bryder sig om risalamande. Den ville også være helt perfekt til en julefrokost. Når man portionsanretter dem i små glas med låg er de super nemme at have med til en julefrokost. Ligesom det er hurtigt lige at snuppe dem ud af køleskabet, toppe med kirsebærsaucen og så servere dem.

Disse cheesecake ala mande kan også sagtens serveres på andre tidspunkter end til jul. Vi har spist dem her i januar måned, og de var vanvittig lækre!

I opskriften bliver der brugt en stor del af de ingredienser man også anvender i en klassisk risalamande. Der er fløde, vanilje, og smuttede mandler og på toppen en dejlig kirsebærsauce. Det eneste der ikke er i er ris.

piskeris Grullo

Cheesecake ala mande

4.35 fra 23 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Forb. tid 30 minutter min
Hviletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)4 serveringsglas - gerne med låg
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 g (reklamelink)digestive kiks
  • 50 g smør

Cheesecake fyld

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 4 spsk flormelis
  • 1 (reklamelink)vaniljestang, eller erstat 1 spsk flormelis med 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 g (reklamelink)mandler

Topping

  • 250 g kirsebærsauce

Sådan gør du
 

  • Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
  • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
  • Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
  • Smut mandlerne (se hvordan i min guide).
  • Hak mandlerne en smule finere end groft. Men der skal være lidt størrelse på stykkerne.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis. Se min guide til at flække en vaniljestang.
  • Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang, citronsaft og hakkede, smuttede mandler sammen i en skål.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
  • Fordel ostecremen i de 4 glas – brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
  • Stil glassene på køl til de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
  • Inden servering fordeler du kirsebærsauce øverst i glassene. Jeg brugte cirka 250 g.

Noter

De kan med fordel laves dagen før, og så topper du dem bare med kirsebærsauce når de skal serveres.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Kalorier: 717 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 8 g | Fedt: 55 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake i glas med brombær
  • Cheesecake ala mande
  • Cheesecake ala mande
  • Cheesecake ala mande

Kommentarer

  1. Helene skriver

    december 16, 2022 at 4:07 pm

    Skal kirsebærsaucen være kold eller varm?😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 19, 2022 at 12:53 pm

      Den skal være kold til denne her dessert :-)

      Svar
  2. Kirstine skriver

    november 15, 2022 at 9:11 am

    Kan man evt komme en rest af risengrød i også - altså blande den i ostecremen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:53 pm

      Hej Kirstine
      Ja, det kan du godt. Men så skal du lige prøve dig lidt frem med konsistensen og hvor meget der skal i :-)

      Svar
  3. Maria skriver

    december 01, 2021 at 3:26 pm

    Hej Louise.
    Vil prøve din opskrift.
    Du bruger ikke husblas ? Bliver den fast nok tænker den bliver “splattet” ? :c)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 06, 2021 at 2:04 pm

      Hej Maria
      Jeg synes den har en lækker konsistens. Men det er selvfølgelig kun fordi den bliver lavet i et glas til kan lade sig gøre.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. mia skriver

    november 29, 2020 at 11:29 pm

    Hej.
    Nu spørg jeg måske lidt dumt. Men skal saucen ikke varmes og så kommes på?
    Vh. Mia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 30, 2020 at 11:17 am

      Nej, jeg kommer den på kold :-)

      Svar
      • Dorte skriver

        december 26, 2020 at 4:55 pm

        Kan man bruge knuste brunkager eller pebernødder i stedet for digestive kiks?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 26, 2020 at 5:41 pm

          Ja, det tror jeg bestemt ville være lækkert! Og endnu mere julet 😊

          Svar
4.35 from 23 votes (23 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.