
Denne opskrift har jeg glædet mig til at dele med jer! Det er en opskrift på cheesecake ala mande. Den er lavet på basis af min anden opskrift på cheesecake i glas. Så har jeg bare hakket nogle smuttede mandler og toppet med kirsebærsauce istedet for.
Opskriften passer selvsagt rigtig godt til jul, hvis der f.eks. er nogle juleaften, der ikke bryder sig om risalamande. Den ville også være helt perfekt til en julefrokost. Når man portionsanretter dem i små glas med låg er de super nemme at have med til en julefrokost. Ligesom det er hurtigt lige at snuppe dem ud af køleskabet, toppe med kirsebærsaucen og så servere dem.
Disse cheesecake ala mande kan også sagtens serveres på andre tidspunkter end til jul. Vi har spist dem her i januar måned, og de var vanvittig lækre!
I opskriften bliver der brugt en stor del af de ingredienser man også anvender i en klassisk risalamande. Der er fløde, vanilje, og smuttede mandler og på toppen en dejlig kirsebærsauce. Det eneste der ikke er i er ris.
Opskrift på cheesecake ala mande
Udstyr (reklamelink)
- 4 serveringsglas - gerne med låg
Ingredienser
Kiksebund
- 100 g digestive kiks
- 50 g smør
Cheesecake fyld
- 2 dl piskefløde
- 200 g flødeost
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang eller erstat 1 spsk flormelis med 1 spsk vaniljesukker
- 1 spsk citronsaft
- 50 g mandler
Topping
- 250 g kirsebærsauce
Sådan gør du
- Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
- Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
- Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
- Smut mandlerne (se hvordan i min guide).
- Hak mandlerne en smule finere end groft. Men der skal være lidt størrelse på stykkerne.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med lidt flormelis. Se min guide til at flække en vaniljestang.
- Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang, citronsaft og hakkede, smuttede mandler sammen i en skål.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
- Fordel ostecremen i de 4 glas – brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
- Stil glassene på køl til de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.
- Inden servering fordeler du kirsebærsauce øverst i glassene. Jeg brugte cirka 250 g.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Hej.
Nu spørg jeg måske lidt dumt. Men skal saucen ikke varmes og så kommes på?
Vh. Mia
Nej, jeg kommer den på kold :-)
Kan man bruge knuste brunkager eller pebernødder i stedet for digestive kiks?
Ja, det tror jeg bestemt ville være lækkert! Og endnu mere julet 😊