Guide: Sådan flækker du en vaniljestang

Guide - Sådan flækker du en vaniljestang


I denne guide vil jeg vise jer hvordan man får fat i alle de lækre vaniljekorn, som sidder inde i en vaniljestang. Jeg bruger rigtig meget vanilje og især i desserter. Tidligere brugte jeg mest vaniljesukker, eller vaniljepulver. Jeg syntes nemlig vaniljestænger både var dyre og besværlige. Men hvis man køber de lækre stænger på tilbud så er prisen ikke så gal - og det er så meget bedre en vaniljepulver eller vaniljesukker. Nu hvor jeg har lært hvordan man flækker en vaniljestang, så tager det heller ikke så meget længere tid - og igen så er det altså den lille smule ekstra arbejde værd. Når du er færdig med at flække din vaniljestang kan du jo eventuelt lave denne lækre stracciatella is.

Sådan flækker du en vaniljestang

1. Med en lille urtekniv flækker du vaniljestangen på langs.
2. Del vaniljestangen i to halvdele.
3. Læg de to halvdele på skærebrættet.
4. Nu skraber du så vaniljekornene ud med urtekniven.
5. Læg vaniljekornene på skærebrættet. Hvis du ikke skal bruge vaniljekornene sammen med sukker så kan du stoppe guiden her, ellers fortsæt til næste step.
6. Læg lidt sukker på skærebrættet og fordel vaniljekornene heri. Brug kniven til få fordelt alle kornene ud i sukkeret, så de ikke klumper sig sammen.Guide - Sådan flækker du en vaniljestang

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.