• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Stracciatella is

Louisex
Ændret: maj 4, 2021 · Udgivet: okt 3, 2014 af Louise Dam · 13 Kommentarer

bac b

Vi har fået en nye yndlingsis herhjemme, man skulle ikke tro at det kunne blive ved med at ske. Men denne her is er bare vildt lækker! Det er en opskrift på en helt simpelt stracciatella is. Jeg har faktisk altid syntes, at stracciatella is var en lidt kedelig is. Det er jo bare vaniljeis med chokoladestykker - eller det var i hvert fald hvad jeg troede indtil jeg fik researched lidt på nogle opskrifter. For det helt specielle i denne opskrift er nemlig at det ikke er hakket chokolade man kommer i vaniljeisen, men smeltet chokolade. Den smeltede chokolade stivner så meget hurtigt når den rammer den kolde is, og bliver nærmest til chokoladesplinter - og det smager så godt! Det essentielle for at isen bliver rigtig god, er selvfølgelig også at man lave en rigtig god vaniljeis.

Jeg har snart lavet en del forskellige slags is. Find alle mine isopskrifter her. Du kan blandt andet finde ud af, hvordan du laver din egen hjemmelavet softice.

piskeris Grullo

Stracciatella is

5 fra 2 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 liter
Holdbarhed: 1 måned
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 4 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk glukosessirup
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg både stang og korn i en gryde.
  • Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen og giv den et opkog.
  • Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
  • Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
  • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme mens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere - og is der smager som røræg er ikke så godt :-)
  • Når blandingen begynder at tykne nærmere graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad - eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
  • Når massen er kølet lidt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er næsten færdig.
  • Når isen er næsten færdig smelte du den mørke chokolade og hælder den i en tynd stråle ned i isen mens ismaskinen fortsat kører, eller du kan hælde isen op i en skål og røre godt rundt mens du hælder den smeltede chokolade i. Herefter kører du isen færdig på maskinen.
  • Server isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 2123 kcal | Kulhydrater: 205 g | Protein: 42 g | Fedt: 141 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
Opskrift på hjemmelavet stracciatella is

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Malene skriver

    august 06, 2025 at 8:24 am

    5 stars
    Tak for en virkelig god opskrift, det blev en succes i første forsøg 🤩

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2025 at 11:27 am

      Dejligt at høre! Elsker også denne is!

      Svar
  2. Camilla skriver

    juli 20, 2022 at 6:09 am

    Hvilken ismaskine bruger du? :-D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 27, 2022 at 9:22 pm

      Min ismaskine er ved at være gammel og kan vist ikke længere købes. Det er en Nemox Gelato Grand. Jeg ved også at mange er glade for en Wilfa ismaskine.

      Svar
  3. Cecillie skriver

    august 14, 2020 at 12:06 pm

    Kan man lave isen uden en ismaskine eller vil der være risiko for at den krystalliserer, da det ikke er en ren flødeis?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 28, 2020 at 12:05 pm

      Jeg tror den er svær at lave uden ismaskine. Der skal man nok helst holde sig til en ren flødeis for at undgå iskrystaller.

      Svar
  4. Larocca skriver

    oktober 03, 2015 at 2:01 pm

    Opskriften lyder lækker! Den må jeg helt klart afprøve en gang!
    2900larocca.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2015 at 5:01 pm

      Gør endelig det! :-)

      Svar
  5. Joshua skriver

    september 22, 2015 at 6:10 pm

    Plejer der ikke at være en smule salt i straciatella? Synes altid der står 0.04 gram salt på mine carte d'or

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2015 at 12:26 pm

      Muligvis, men der er måske også lidt forskel på om den er hjemmelavet eller ej. Men det skader nok ikke hvis man putter meget lidt i.

      Svar
    • Peter skriver

      januar 27, 2021 at 10:13 pm

      Salt bruges jo også som smagsforstærker og dermed kan de spare lidt på de andre ingredienser, som er dyrere. Kendt trick i industrien.

      Svar
5 from 2 votes (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.