• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Stracciatella is

    Udgivet: okt 3, 2014 · Opdateret: maj 4, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bac b

    Vi har fået en nye yndlingsis herhjemme, man skulle ikke tro at det kunne blive ved med at ske. Men denne her is er bare vildt lækker! Det er en opskrift på en helt simpelt stracciatella is. Jeg har faktisk altid syntes, at stracciatella is var en lidt kedelig is. Det er jo bare vaniljeis med chokoladestykker - eller det var i hvert fald hvad jeg troede indtil jeg fik researched lidt på nogle opskrifter. For det helt specielle i denne opskrift er nemlig at det ikke er hakket chokolade man kommer i vaniljeisen, men smeltet chokolade. Den smeltede chokolade stivner så meget hurtigt når den rammer den kolde is, og bliver nærmest til chokoladesplinter - og det smager så godt! Det essentielle for at isen bliver rigtig god, er selvfølgelig også at man lave en rigtig god vaniljeis.

    Jeg har snart lavet en del forskellige slags is. Find alle mine isopskrifter her.

    ikon piskeris Chestnut

    Stracciatella is

    1 liter
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 vaniljestang
    • 4 dl fløde
    • 2 dl mælk
    • 2 spsk glukosessirup
    • 5 æggeblommer
    • 1 dl sukker
    • 150 g mørk chokolade

    Sådan gør du
     

    • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og læg både stang og korn i en gryde.
    • Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen og giv den et opkog.
    • Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
    • Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
    • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme mens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere - og is der smager som røræg er ikke så godt :-)
    • Når blandingen begynder at tykne nærmere graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad - eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
    • Når massen er kølet lidt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er næsten færdig.
    • Når isen er næsten færdig smelte du den mørke chokolade og hælder den i en tynd stråle ned i isen mens ismaskinen fortsat kører, eller du kan hælde isen op i en skål og røre godt rundt mens du hælder den smeltede chokolade i. Herefter kører du isen færdig på maskinen.
    • Server isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter | Kalorier: 2123 kcal | Kulhydrater: 205 g | Protein: 42 g | Fedt: 141 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
    Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
    Opskrift på hjemmelavet stracciatella is
    Opskrift på hjemmelavet stracciatella is

     

    Skrevet af: Louise DamIsKategori: Hjemmelavet is, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « På æbleplantage - Kildebrønde frugtplantage
    Eksotisk kylling i karry »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Camilla

      juli 20, 2022 at 6:09 am

      Hvilken ismaskine bruger du? :-D

      Svar
      • Louise Dam

        juli 27, 2022 at 9:22 pm

        Min ismaskine er ved at være gammel og kan vist ikke længere købes. Det er en Nemox Gelato Grand. Jeg ved også at mange er glade for en Wilfa ismaskine.

        Svar
    2. Cecillie

      august 14, 2020 at 12:06 pm

      Kan man lave isen uden en ismaskine eller vil der være risiko for at den krystalliserer, da det ikke er en ren flødeis?

      Svar
      • Louise Dam

        august 28, 2020 at 12:05 pm

        Jeg tror den er svær at lave uden ismaskine. Der skal man nok helst holde sig til en ren flødeis for at undgå iskrystaller.

        Svar
    3. Larocca

      oktober 03, 2015 at 2:01 pm

      Opskriften lyder lækker! Den må jeg helt klart afprøve en gang!
      2900larocca.dk

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 03, 2015 at 5:01 pm

        Gør endelig det! :-)

        Svar
    4. Joshua

      september 22, 2015 at 6:10 pm

      Plejer der ikke at være en smule salt i straciatella? Synes altid der står 0.04 gram salt på mine carte d'or

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2015 at 12:26 pm

        Muligvis, men der er måske også lidt forskel på om den er hjemmelavet eller ej. Men det skader nok ikke hvis man putter meget lidt i.

        Svar
      • Peter

        januar 27, 2021 at 10:13 pm

        Salt bruges jo også som smagsforstærker og dermed kan de spare lidt på de andre ingredienser, som er dyrere. Kendt trick i industrien.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her