Man kan altid bruge en rigtig god vaniljeis. Den er perfekt til rigtig mange lækre desserter. Server f.eks. en lækker brownie sammen med denne vaniljeis, i en lækker jordbær/rabarbersuppe eller måske bare sammen med et par lækre gammeldags pandekager.
Denne opskrift er en gelato, hvilket vil sige at der både bruges piskefløde og sødmælk til isen. Det gør den lidt lettere i det end en is der kun er lavet på fløde. Dog betyder det, at det er nødvendigt at anvende en ismaskine. Ellers vil der komme iskrystaller i isen. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du prøve at lave hjemmelavet softice.
Vaniljeis
Justér antal1 liter
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Ismaskine
Ingredienser
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
- 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
- 5 æggeblommer
- 1 dl sukker
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg både stang og korn i en gryde. Se min guide til at flække en vaniljestang lige her.
- Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen i gryden og giv den et opkog.
- Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
- Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
- Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme imens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere – og is der smager som røræg er ikke så godt :-)
- Når blandingen begynder at tykne nærmer graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad – eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
- Når massen er kølet helt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er færdig.
- Servér isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.
Noter
Til denne is skal der bruges en ismaskine.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 liter | Kalorier: 2320 kcal | Kulhydrater: 157 g | Protein: 29 g | Fedt: 179 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Line skriver
hvilken slags mælk brugte du. Vi drikker minimælk så brugte bare det. Den smeltede hurtigt, er det derfor
Louise Dam skriver
Hej Line
Det skal nok helst være sødmælk, det må være smuttet i opskriften. Det får jeg lige rettet.
Hilsen Louise
Line skriver
Bår du skraber vaniljekorn ud, tager du så lidt sukker så du får skilt dem ad,
Louise Dam skriver
Ja, det gør jeg for det meste.
Maria skriver
Kan man bruge andet end glukose?
Det har jeg nemlig ikke ;-)
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet at lave den uden. Men glukosesiruppen er med til at gøre isen bløde og cremet.
Louise Bang skriver
Jeg har ingen ismaskine, hvad gør jeg så?:)
Louise Dam skriver
Hej Louise
Denne opskrift skal helst laves med en ismaskine for at undgå iskrystaller.