Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Is og desserter

Vaniljeis

Udgivet: 4. maj 2014 · Opdateret: 24. okt 2020

Vaniljeis

Man kan altid bruge en rigtig god vaniljeis. Den er perfekt til rigtig mange lækre desserter. Server f.eks. en lækker brownie sammen med denne vaniljeis, i en lækker jordbær/rabarbersuppe eller måske bare sammen med et par lækre gammeldags pandekager.

Denne opskrift er en gelato, hvilket vil sige at der både bruges piskefløde og sødmælk til isen. Det gør den lidt lettere i det end en is der kun er lavet på fløde. Dog betyder det, at det er nødvendigt at anvende en ismaskine. Ellers vil der komme iskrystaller i isen. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du prøve at lave hjemmelavet softice.

piskeris Grullo

Vaniljeis

5 fra 5 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 liter
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 50 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Ismaskine
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk (reklamelink)glukosesirup
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl sukker

Sådan gør du
 

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg både stang og korn i en gryde.
    Se min guide til at flække en vaniljestang lige her.
  • Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen i gryden og giv den et opkog.
  • Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
  • Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
  • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme imens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere – og is der smager som røræg er ikke så godt :-)
  • Når blandingen begynder at tykne nærmer graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad – eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
  • Når massen er kølet helt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er færdig.
  • Servér isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.

Noter

Til denne is skal der bruges en ismaskine.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 liter | Kalorier: 2320 kcal | Kulhydrater: 157 g | Protein: 29 g | Fedt: 179 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Vaniljeis

Kommentarer

  1. Line skriver

    november 28, 2019 at 9:04 pm

    hvilken slags mælk brugte du. Vi drikker minimælk så brugte bare det. Den smeltede hurtigt, er det derfor

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 03, 2019 at 3:48 pm

      Hej Line
      Det skal nok helst være sødmælk, det må være smuttet i opskriften. Det får jeg lige rettet.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Line skriver

    november 27, 2019 at 11:24 pm

    Bår du skraber vaniljekorn ud, tager du så lidt sukker så du får skilt dem ad,

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 04, 2019 at 12:01 am

      Ja, det gør jeg for det meste.

      Svar
  3. Maria skriver

    marts 26, 2019 at 7:54 pm

    Kan man bruge andet end glukose?
    Det har jeg nemlig ikke ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:59 pm

      Jeg har ikke prøvet at lave den uden. Men glukosesiruppen er med til at gøre isen bløde og cremet.

      Svar
  4. Louise Bang skriver

    juli 05, 2016 at 2:05 pm

    Jeg har ingen ismaskine, hvad gør jeg så?:)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:43 pm

      Hej Louise
      Denne opskrift skal helst laves med en ismaskine for at undgå iskrystaller.

      Svar
5 from 5 votes (5 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.