• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Vaniljeis

    Udgivet: maj 4, 2014 · Opdateret: okt 24, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Vaniljeis

    Man kan altid bruge en rigtig god vaniljeis. Den er perfekt til rigtig mange lækre desserter. Server f.eks. en lækker brownie sammen med denne vaniljeis, i en lækker jordbær/rabarbersuppe eller måske bare sammen med et par lækre gammeldags pandekager.

    Denne opskrift er en gelato, hvilket vil sige at der både bruges piskefløde og sødmælk til isen. Det gør den lidt lettere i det end en is der kun er lavet på fløde. Dog betyder det, at det er nødvendigt at anvende en ismaskine. Ellers vil der komme iskrystaller i isen.

    ikon piskeris Chestnut

    Vaniljeis

    1 liter
    Forb. tid 25 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 50 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Ismaskine
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1 vaniljestang
    • 4 dl piskefløde
    • 2 dl sødmælk
    • 2 spsk glukosesirup
    • 5 æggeblommer
    • 1 dl sukker

    Sådan gør du
     

    • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker. Læg både stang og korn i en gryde.
      Se min guide til at flække en vaniljestang lige her.
    • Hæld fløde, mælk og glukosesirup over vaniljen i gryden og giv den et opkog.
    • Imens flødeblandingen varmer pisker du æggeblommer og sukker i en stor skål til de er lyse og luftige.
    • Når flødeblandingen er kommet i kog hælder du den langsomt i skålen med æg og sukker imens du pisker.
    • Hæld det hele tilbage i gryden og varm det ved middel varme imens du rører i blandingen hele tiden. Blandingen må ikke blive varmere end 80 grader og den må ikke koge, da æggene så vil koagulere – og is der smager som røræg er ikke så godt :-)
    • Når blandingen begynder at tykne nærmer graderne sig de 80, og gryden skal af varmen. Gryden skal afkøles forholdsvis hurtigt, og det gøres ved at sætte gryden i koldt vandbad – eller hælde det i en skål, som du sætter i vandbad.
    • Når massen er kølet helt ned hældes den i ismaskinen og kører til den er færdig.
    • Servér isen direkte fra maskinen, hvor den har lidt en softice konsistens, eller frys den ned i en egnet beholder og nyd et par kugler af den et par timer senere.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Til denne is skal der bruges en ismaskine.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 liter | Kalorier: 2320 kcal | Kulhydrater: 157 g | Protein: 29 g | Fedt: 179 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 4 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Vaniljeis
    Følg mig på Instagram
    « Lækker chokoladeis med kakao
    Chili con Pollo - Kylling med chili og bønner »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Line

      november 28, 2019 at 9:04 pm

      hvilken slags mælk brugte du. Vi drikker minimælk så brugte bare det. Den smeltede hurtigt, er det derfor

      Svar
      • Louise Dam

        december 03, 2019 at 3:48 pm

        Hej Line
        Det skal nok helst være sødmælk, det må være smuttet i opskriften. Det får jeg lige rettet.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Line

      november 27, 2019 at 11:24 pm

      Bår du skraber vaniljekorn ud, tager du så lidt sukker så du får skilt dem ad,

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2019 at 12:01 am

        Ja, det gør jeg for det meste.

        Svar
    3. Maria

      marts 26, 2019 at 7:54 pm

      Kan man bruge andet end glukose?
      Det har jeg nemlig ikke ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:59 pm

        Jeg har ikke prøvet at lave den uden. Men glukosesiruppen er med til at gøre isen bløde og cremet.

        Svar
    4. Louise Bang

      juli 05, 2016 at 2:05 pm

      Jeg har ingen ismaskine, hvad gør jeg så?:)

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:43 pm

        Hej Louise
        Denne opskrift skal helst laves med en ismaskine for at undgå iskrystaller.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her