Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Dessert

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

Udgivet: 11. jul 2013 · Opdateret: 6. maj 2021

 
beb h

Her får I altså opskriften på sommerens ultimative dessert! Jeg fik en pose rabarber af min søde svigerinde, og så måtte jeg jo til at finde ud af hvad de skulle bruges til. Jeg har aldrig rigtigt lavet noget med rabarber før, så jeg var lidt lost. Men der skulle ikke meget googleri til før end at valget faldt på en en rabarbersuppe med jordbær. Og det fortrød jeg ikke et sekund.

Den kolde suppe blev serveret med kugle vaniljeis, der lige satte prikken over i'et. I de fleste opskrifter jeg fandt skulle man si frugte fra når det havde kogt, så det kun var væsken der var tilbage. Men jeg kunne altså ikke holde ud at det bare skulle gå til spilde, så derfor blendede jeg det altså så det blev en lidt tykkere suppe.

piskeris Grullo

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 250 g rabarber, frosne eller friske
  • 250 g jordbær, frosne eller friske
  • 6 dl vand
  • 125-150 g sukker
  • 1 (reklamelink)vaniljestang

Tilbehør

  • Vaniljeis - 1 kugle pr. portion

Sådan gør du
 

  • Rengør rabarber og jordbær. Skær rabarberne i tern og halver jordbærerne (hvis du bruger friske).
  • Halver vaniljestangen og skrab vanillekornene ud. Se guide til det her.
  • Bland dem med lidt af sukkeret så kornene bliver godt fordelt.
  • Kog rabarber, jordbær, vand, sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i cirka 15-20 minutter til frugten er helt mør.
  • Tag vanillestangen op af suppen og blend suppen med en stavblender, eller hæld den op i en blender og blend den der.
  • Køl suppen helt ned, og stil den gerne i frysen i 30 minutter lige inden den skal serveres.
  • Server suppen i en dyb tallerken med en kugle vaniljeis.

Noter

OBS: Rabarber indeholder den smågiftige oxal-syre. Hvis man kun spiser rabarber en enkelt gang i sommerens løb betyder det ingenting, men spiser man jævnligt rabarber skal man sørge for at neutralisere oxal-syren ved at tilsætte et neutraliserende middel som f.eks. "Nonoxal".

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 294 kcal | Kulhydrater: 55 g | Protein: 3 g | Fedt: 8 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

 

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

 

Jordbær-rabarbersuppe serveret kold med vaniljeis

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    august 31, 2013 at 11:02 am

    Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg har masser af rabarber i fryseren, de var egentlig tænkt til at blive til ovnbagt kompot med ingefær, men måske skulle jeg hellere kaste mig over rabarbersuppe.

    Svar
  2. Michelle-Marie skriver

    juli 13, 2013 at 7:25 pm

    Det smager bare mega godt. Vi fik det til afslutningsmiddagen på højskolen - HAPS :D

    Mvh. Michelle-Marie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 15, 2013 at 9:53 am

      Uhh det lyder godt. Jeg er altså også bare blevet fan! :-)

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.