Her får du min opskrift på skønne klassiske pandekager der er bløde men samtidig let sprøde i kanten.

cbfba o

Jeg elsker helt klassiske gammeldags pandekager! Jeg elsker duften af pandekager, hvor nemme de er at bage og ikke mindst hvor lækre de er at spise. Pandekager kan varieres ud i det uendelige ved bare at skifte enkelte ingredienser ud. Prøv f.eks. mine kokospandekager, hvor der er kokosmælk i i stedet for almindelig mælk. Derudover kan pandekager både bruges til hygge om eftermiddagen med marmelade på og en kop varm kakao. Men samtidig kan de også bruges som en lækker dessert, hvis de f.eks. serveres med lækker is og måske lidt chokoladesauce.

I min opskrift på gammeldags pandekager bruger jeg kun ingredienser du for det meste har i dit køkken. Jeg bruger hvedemel, salt, vaniljesukker, sukker, mælk og æg. Du kan altid tilsætte lidt ekstra smag ved f.eks. at bruge lidt kardemomme i dejen. Min pandekagedej er ret tynd lige når den er lavet. Men lader du den stå og hvilke i en halv time bliver den lidt tykkere i konsistensen. Dejen skal dog gerne være ret flydende, hvis man gerne vil kunne lave fine tynde pandekager. Her skal dejen nemlig fordeles godt rundt på panden i et tyndt lag. Det kan være rigtig svært at gøre med en tykkere dej, da den vil sætte sig meget hurtigt.

Læs også: Ricotta pandekager | Blomkålspandekager | Proteinpandekager

Her får I en helt simpel opskrift på klassiske pandekager uden de store armsving. Pift dem op eller spis dem lige som de er – og helst direkte fra panden og helt lune. Husk den første pandekage bliver altid lidt mærkelig, den er selvfølgelig en test så kokken kan smage hvordan på sagerne.

ikon piskeris Chestnut

Gode gammeldags pandekager

18 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 30 min

Udstyr (reklamelink)

  • 1 Pande

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 7 dl mælk gerne sød- eller letmælk
  • 4 æg
  • smør til stegning

Serveres med

  • syltetøj eller is

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og sukker sammen.
  • Tilsæt langsomt mælken mens du pisker med en elpisker eller et piskeris.
  • Tilsæt til sidst æggene et ad gangen mens du pisker.
  • Stil dejen på køl i cirka 30 minutter.
  • Kom lidt smør på en pande og lad det bruse op. Hæld dej på panden med en opøserske/suppeske så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger.
  • Pandekagen bages ved middel var, til den ikke længere er flydende, så vendes den med en paletkniv og bages færdig.
  • Fortsæt til du har en fin stor stak pandekager.

Dine egne noter

Video

Noter

Du kan også tilsætte lidt kardemomme og/eller udskifte vaniljesukker med kornene fra en vaniljestang. Man kan også tilsætte citronskal og lidt saft for en anden smag til pandekagerne.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 117 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 4 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ofte stillede spørgsmål til opskriften

Kan jeg lave mine pandekager dagen før de skal bruges?

Ja, de kan sagtens laves dagen før de skal serveres. Læg dem på en tallerken og dæk dem til med f.eks. husholdningsfilm så de ikke bliver tørre i køleskabet. Hvis du vil servere dem lune skal du enten opvarme dem i mikroovnen eller du kan dække dem med sølvpapir og sætte dem i ovnen ved lave grader - max 100 grader vil jeg mene. Ellers risikerer du at de bliver tørre.

Kan jeg lave pandekagedejen i god tid?

Du kan også sagtens lave din pandekagedej dagen før, og så bage pandekagerne på dagen i stedet for at opvarme de færdige pandekager. Nybagte pandekager er helt sikkert bedst! Du kan opbevare pandekagedejen i 1-2 døgn i køleskabet. Husk at stille den på køl så snart den er lavet færdig.

Kan man fryse pandekagedej?

Lige det har jeg ikke selv afprøvet. Men man skulle eftersigende godt kunne fryse pandekagedej ned og så tø dejen op og bage pandekagerne som man normalt ville gøre.

Hvad kan jeg servere til pandekager?

En pandekage kan f.eks. serveres med syltetøj, syltetøj og sukker, med is og eventuelt chokoladesauce.

Kan pandekager spises kolde?

Ja, det kan de sagtens! En kold pandekage synes jeg skal serveres enten med smør og sukker eller med syltetøj.

Opskrift på gammeldags pandekager - Pandekage med syltetøj
Opskrift på hjemmelavede pandekager, nem opskrift - pandekage
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften