• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Gode gammeldags pandekager

    Udgivet: sep 14, 2010 · Opdateret: aug 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her får du min opskrift på skønne klassiske pandekager der er bløde men samtidig let sprøde i kanten.

    cbfba o

    Jeg elsker helt klassiske gammeldags pandekager! Jeg elsker duften af pandekager, hvor nemme de er at bage og ikke mindst hvor lækre de er at spise. Pandekager kan varieres ud i det uendelige ved bare at skifte enkelte ingredienser ud. Prøv f.eks. mine kokospandekager, hvor der er kokosmælk i i stedet for almindelig mælk. Derudover kan pandekager både bruges til hygge om eftermiddagen med marmelade på og en kop varm kakao. Men samtidig kan de også bruges som en lækker dessert, hvis de f.eks. serveres med lækker is og måske lidt chokoladesauce.

    I min opskrift på gammeldags pandekager bruger jeg kun ingredienser du for det meste har i dit køkken. Jeg bruger hvedemel, salt, vaniljesukker, sukker, mælk og æg. Du kan altid tilsætte lidt ekstra smag ved f.eks. at bruge lidt kardemomme i dejen. Min pandekagedej er ret tynd lige når den er lavet. Men lader du den stå og hvilke i en halv time bliver den lidt tykkere i konsistensen. Dejen skal dog gerne være ret flydende, hvis man gerne vil kunne lave fine tynde pandekager. Her skal dejen nemlig fordeles godt rundt på panden i et tyndt lag. Det kan være rigtig svært at gøre med en tykkere dej, da den vil sætte sig meget hurtigt.

    Læs også: Ricotta pandekager | Blomkålspandekager | Proteinpandekager

    Her får I en helt simpel opskrift på klassiske pandekager uden de store armsving. Pift dem op eller spis dem lige som de er – og helst direkte fra panden og helt lune. Husk den første pandekage bliver altid lidt mærkelig, den er selvfølgelig en test så kokken kan smage hvordan på sagerne.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Gode gammeldags pandekager

    18 stk.
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Nej
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • 1 Pande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 375 g hvedemel
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 spsk sukker
    • 7 dl mælk gerne sød- eller letmælk
    • 4 æg
    • smør til stegning

    Serveres med

    • syltetøj eller is

    Sådan gør du
     

    • Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og sukker sammen.
    • Tilsæt langsomt mælken mens du pisker med en elpisker eller et piskeris.
    • Tilsæt til sidst æggene et ad gangen mens du pisker.
    • Stil dejen på køl i cirka 30 minutter.
    • Kom lidt smør på en pande og lad det bruse op. Hæld dej på panden med en opøserske/suppeske så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger.
    • Pandekagen bages ved middel var, til den ikke længere er flydende, så vendes den med en paletkniv og bages færdig.
    • Fortsæt til du har en fin stor stak pandekager.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    Noter

    Du kan også tilsætte lidt kardemomme og/eller udskifte vaniljesukker med kornene fra en vaniljestang. Man kan også tilsætte citronskal og lidt saft for en anden smag til pandekagerne.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk | Kalorier: 117 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Ofte stillede spørgsmål til opskriften

    Kan jeg lave mine pandekager dagen før de skal bruges?

    Ja, de kan sagtens laves dagen før de skal serveres. Læg dem på en tallerken og dæk dem til med f.eks. husholdningsfilm så de ikke bliver tørre i køleskabet. Hvis du vil servere dem lune skal du enten opvarme dem i mikroovnen eller du kan dække dem med sølvpapir og sætte dem i ovnen ved lave grader - max 100 grader vil jeg mene. Ellers risikerer du at de bliver tørre.

    Kan jeg lave pandekagedejen i god tid?

    Du kan også sagtens lave din pandekagedej dagen før, og så bage pandekagerne på dagen i stedet for at opvarme de færdige pandekager. Nybagte pandekager er helt sikkert bedst! Du kan opbevare pandekagedejen i 1-2 døgn i køleskabet. Husk at stille den på køl så snart den er lavet færdig.

    Kan man fryse pandekagedej?

    Lige det har jeg ikke selv afprøvet. Men man skulle eftersigende godt kunne fryse pandekagedej ned og så tø dejen op og bage pandekagerne som man normalt ville gøre.

    Hvad kan jeg servere til pandekager?

    En pandekage kan f.eks. serveres med syltetøj, syltetøj og sukker, med is og eventuelt chokoladesauce.

    Kan pandekager spises kolde?

    Ja, det kan de sagtens! En kold pandekage synes jeg skal serveres enten med smør og sukker eller med syltetøj.

    Opskrift på gammeldags pandekager - Pandekage med syltetøj
    Opskrift på hjemmelavede pandekager, nem opskrift - pandekage
    Følg mig på Instagram

    « Oksemørbradbøffer med ovnkartofler og 2 slags salat
    Laks med couscous salat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mathilde Kudsk 🔥

      december 21, 2019 at 10:01 am

      Sidste gang jeg lavede pandekagerne blev de tykke selvom at dejen var meget tynd?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 31, 2020 at 11:35 am

        Man skal sørge for kun at hælde lige tilpas en mængde på panden og så bevæge panden så dejen bliver fordelt. Ved ikke om det er det der har været problemet?

        Svar
    2. Jessica

      april 07, 2019 at 9:28 am

      Hvor mange bliver der ca. til?

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:57 pm

        Hej Jessica
        Der bliver cirka 18 pandekager. Så det kommer jo an på hvor mange man kan spise :o)

        Svar
    3. Karina

      juni 10, 2018 at 7:32 pm

      Jeg brugte lidt kardemomme i og en ægte vaniljestang. De blev pragtfulde! Og så vil jeg gerne lige pointerer at mine pandekager altså IKKE sprang i luften ;-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 14, 2018 at 9:49 am

        Mums, det lyder også lækkert!

        Svar
    4. TT

      august 27, 2016 at 9:29 am

      Hej

      Er det meningen dejen skal være meget flydende???

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 1:00 pm

        Ja, den er ret flydende. Når den står i køleskabet tykner den en smule.

        Svar
    5. Julia

      december 13, 2015 at 10:15 pm

      Har lavet pandekagerne for 4 gang i går
      De er bare så gode!!

      Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2015 at 9:50 am

        Hej Julia
        Hvor er det bare skønt at høre! :-)

        Svar
    6. Louise

      juli 04, 2011 at 5:57 pm

      Det var da dejligt at høre :)

      Svar
    7. Hanne

      juli 04, 2011 at 8:02 am

      ungerne elskede dem, så de er bare goe :-)

      Svar
      • Heidi

        august 01, 2021 at 11:09 pm

        Hej står og har en del æggeblommer vil man bare kunne bruge æggeblommer i dejen.

        Svar
        • Louise Dam

          august 02, 2021 at 10:15 pm

          Ja, det tror jeg ikke er noget problem. Måske lige et enkelt helt æg og så 6 æggeblommer.

          Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her