Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Pandekager & vafler

Gode gammeldags pandekager

Udgivet: 14. sep 2010 · Opdateret: 28. aug 2021

Her får du min opskrift på skønne klassiske pandekager der er bløde men samtidig let sprøde i kanten.

cbfba o

Jeg elsker helt klassiske gammeldags pandekager! Jeg elsker duften af pandekager, hvor nemme de er at bage og ikke mindst hvor lækre de er at spise. Pandekager kan varieres ud i det uendelige ved bare at skifte enkelte ingredienser ud. Prøv f.eks. mine kokospandekager, hvor der er kokosmælk i i stedet for almindelig mælk. Derudover kan pandekager både bruges til hygge om eftermiddagen med marmelade på og en kop varm kakao. Men samtidig kan de også bruges som en lækker dessert, hvis de f.eks. serveres med lækker is og måske lidt chokoladesauce.

I min opskrift på gammeldags pandekager bruger jeg kun ingredienser du for det meste har i dit køkken. Jeg bruger hvedemel, salt, vaniljesukker, sukker, mælk og æg. Du kan altid tilsætte lidt ekstra smag ved f.eks. at bruge lidt kardemomme i dejen. Min pandekagedej er ret tynd lige når den er lavet. Men lader du den stå og hvilke i en halv time bliver den lidt tykkere i konsistensen. Dejen skal dog gerne være ret flydende, hvis man gerne vil kunne lave fine tynde pandekager. Her skal dejen nemlig fordeles godt rundt på panden i et tyndt lag. Det kan være rigtig svært at gøre med en tykkere dej, da den vil sætte sig meget hurtigt.

Læs også: Ricotta pandekager | Blomkålspandekager | Proteinpandekager

Her får I en helt simpel opskrift på klassiske pandekager uden de store armsving. Pift dem op eller spis dem lige som de er – og helst direkte fra panden og helt lune. Husk den første pandekage bliver altid lidt mærkelig, den er selvfølgelig en test så kokken kan smage hvordan på sagerne.

piskeris Grullo

Gode gammeldags pandekager

4.55 fra 11 stemmer
Justér antalJustér antal: 18 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • 1 (reklamelink)Pande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 375 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 spsk sukker
  • 7 dl mælk, gerne sød- eller letmælk
  • 4 æg
  • smør, til stegning

Serveres med

  • syltetøj eller is

Sådan gør du
 

  • Bland hvedemel, salt, vaniljesukker og sukker sammen.
  • Tilsæt langsomt mælken mens du pisker med en elpisker eller et piskeris.
  • Tilsæt til sidst æggene et ad gangen mens du pisker.
  • Stil dejen på køl i cirka 30 minutter.
  • Kom lidt smør på en pande og lad det bruse op. Hæld dej på panden med en opøserske/suppeske så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger.
  • Pandekagen bages ved middel var, til den ikke længere er flydende, så vendes den med en paletkniv og bages færdig.
  • Fortsæt til du har en fin stor stak pandekager.

Video

Noter

Du kan også tilsætte lidt kardemomme og/eller udskifte vaniljesukker med kornene fra en vaniljestang. Man kan også tilsætte citronskal og lidt saft for en anden smag til pandekagerne.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk | Kalorier: 117 kcal | Kulhydrater: 19 g | Protein: 5 g | Fedt: 2 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ofte stillede spørgsmål til opskriften

Kan jeg lave mine pandekager dagen før de skal bruges?

Ja, de kan sagtens laves dagen før de skal serveres. Læg dem på en tallerken og dæk dem til med f.eks. husholdningsfilm så de ikke bliver tørre i køleskabet. Hvis du vil servere dem lune skal du enten opvarme dem i mikroovnen eller du kan dække dem med sølvpapir og sætte dem i ovnen ved lave grader - max 100 grader vil jeg mene. Ellers risikerer du at de bliver tørre.

Kan jeg lave pandekagedejen i god tid?

Du kan også sagtens lave din pandekagedej dagen før, og så bage pandekagerne på dagen i stedet for at opvarme de færdige pandekager. Nybagte pandekager er helt sikkert bedst! Du kan opbevare pandekagedejen i 1-2 døgn i køleskabet. Husk at stille den på køl så snart den er lavet færdig.

Kan man fryse pandekagedej?

Lige det har jeg ikke selv afprøvet. Men man skulle eftersigende godt kunne fryse pandekagedej ned og så tø dejen op og bage pandekagerne som man normalt ville gøre.

Hvad kan jeg servere til pandekager?

En pandekage kan f.eks. serveres med syltetøj, syltetøj og sukker, med is og eventuelt chokoladesauce.

Kan pandekager spises kolde?

Ja, det kan de sagtens! En kold pandekage synes jeg skal serveres enten med smør og sukker eller med syltetøj.

Opskrift på gammeldags pandekager - Pandekage med syltetøj
Opskrift på hjemmelavede pandekager, nem opskrift - pandekage

Kommentarer

  1. Britta Mathilde olsen skriver

    november 20, 2024 at 8:02 pm

    5 stars
    Jeg har for første gang,brugt din opskrift,og blev meget overvældet.De er rigtig dejligt at lave og smager virkelig godt.Næste gang er det dine æbleskiver.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2024 at 2:31 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Mathilde Kudsk 🔥 skriver

    december 21, 2019 at 10:01 am

    Sidste gang jeg lavede pandekagerne blev de tykke selvom at dejen var meget tynd?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 31, 2020 at 11:35 am

      Man skal sørge for kun at hælde lige tilpas en mængde på panden og så bevæge panden så dejen bliver fordelt. Ved ikke om det er det der har været problemet?

      Svar
  3. Jessica skriver

    april 07, 2019 at 9:28 am

    Hvor mange bliver der ca. til?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:57 pm

      Hej Jessica
      Der bliver cirka 18 pandekager. Så det kommer jo an på hvor mange man kan spise :o)

      Svar
  4. Karina skriver

    juni 10, 2018 at 7:32 pm

    Jeg brugte lidt kardemomme i og en ægte vaniljestang. De blev pragtfulde! Og så vil jeg gerne lige pointerer at mine pandekager altså IKKE sprang i luften ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 14, 2018 at 9:49 am

      Mums, det lyder også lækkert!

      Svar
  5. TT skriver

    august 27, 2016 at 9:29 am

    Hej

    Er det meningen dejen skal være meget flydende???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 1:00 pm

      Ja, den er ret flydende. Når den står i køleskabet tykner den en smule.

      Svar
  6. Julia skriver

    december 13, 2015 at 10:15 pm

    Har lavet pandekagerne for 4 gang i går
    De er bare så gode!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 14, 2015 at 9:50 am

      Hej Julia
      Hvor er det bare skønt at høre! :-)

      Svar
  7. Louise skriver

    juli 04, 2011 at 5:57 pm

    Det var da dejligt at høre :)

    Svar
  8. Hanne skriver

    juli 04, 2011 at 8:02 am

    ungerne elskede dem, så de er bare goe :-)

    Svar
    • Heidi skriver

      august 01, 2021 at 11:09 pm

      Hej står og har en del æggeblommer vil man bare kunne bruge æggeblommer i dejen.

      Svar
      • Louise Dam skriver

        august 02, 2021 at 10:15 pm

        Ja, det tror jeg ikke er noget problem. Måske lige et enkelt helt æg og så 6 æggeblommer.

        Svar
4.55 from 11 votes (10 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.