
Men nu har jeg endelig prøvet at bruge ricotta i det søde køkken også. Det blev til disse vildt lækre ricotta pandekager. De var ret nemme at bikse sammen og så smagte de bare virkelig skønt! DE fik en virkelig lækker konsistens af ricottaen, og de smagte både godt mens de var lune, men også dagen efter da de var blevet kolde. Pandekagerne kan enten spises som en del af en lækker brunch, som dessert eller blot som en lille eftermiddags hyggesnack. Jeg serverede lidt hjemmelavet brombærsyltetøj til og det passede ret godt til.
Ricotta pandekager
12 pandekager
Forberedelsestid: 20 min
Ingredienser
150 g ricotta
2 æg
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
1,25 dl hvedemel
1,25 dl mælk
Fedtstof til stegning
1. Del æggene i blommer og hvider.
2. I skålen med æggeblommer tilsætter du bagepulver, salt, mel og ricotta. Bland det rundt.
3. Tilsæt mælken lidt af gangen imens du rører i dejen.
4. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
5. Varm en pande op med lidt fedtstof.
6. Brug cirka 2 spsk dej til hver pandekage.
7. Når oversiden af pandekagen bobler skal de vendes og bages færdig på den anden side.











Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, Mælk, RicottaKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager, Morgenmad & Brunch, Pandekager & vafler
Meget lækre og lette pandekager. Guf guf
Dejligt at høre :-)
Hej Louise, jeg vidste ikke lige hvor jeg skulle skrive. Men kan du ikke prøve at lave en kage med pistacie? Jeg elsker pistacie men kan ikke finde en god opskrift, har kigget på Google men det kommer mere som desserter. Og jeg tænker på en kage altså bradepande eller springform. Mvh Line.
Hej Line
Det skal jeg skrive på min liste :-) Jeg synes nu der kommer en del kager op hvis man søger på pistacie kage på Google.
Hilsen Louise
Dine pandekager ser jo helt fantastiske ud! Og så flot form, helt perfekte og runde :)
Jeg glæder mig til at teste din opskrift.
Tak Cecilie, de var altså også virkelig gode! :-)