• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Ricotta pandekager

    Udgivet: feb 20, 2016 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    bf b

    Ricotta er et italiensk mælkeprodukt, som ofte betegnes som ost. Men helt korrekt så er det faktisk baseret på den valle der bliver til overs i en osteproduktion. Ricotta er et rimelig fedtfattigt produkt, det har en let grynet konsistens og kan bruges både i det søde og det salte køkken. Jeg har googlet mig frem til at ricotta betyder genkogt og det giver jo god mening, hvis det er vallen der bliver genopvarmet og bliver til ricotta. Jeg har tidligere brugt ricotta i mine opskrifter, men faktisk mest i det salte køkken. Se mine opskrifter med ricotta her. 

    Men nu har jeg endelig prøvet at bruge ricotta i det søde køkken også. Det blev til disse vildt lækre ricotta pandekager. De var ret nemme at bikse sammen og så smagte de bare virkelig skønt! DE fik en virkelig lækker konsistens af ricottaen, og de smagte både godt mens de var lune, men også dagen efter da de var blevet kolde. Pandekagerne kan enten spises som en del af en lækker brunch, som dessert eller blot som en lille eftermiddags hyggesnack. Jeg serverede lidt hjemmelavet brombærsyltetøj til og det passede ret godt til.

    bf b

    Ricotta pandekager

    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    12 stk.
    Forb. tid 23 min
    Samlet tid 23 min
    Udskriv

    Ingredienser

    • 150 g ricotta
    • 2 æg
    • ½ tsk bagepulver
    • 1 knivspids salt
    • 1,25 dl hvedemel
    • 1,25 dl mælk
    • Fedtstof til stegning
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Del æggene i blommer og hvider.
    • I skålen med æggeblommer tilsætter du bagepulver, salt, mel og ricotta. Bland det rundt.
    • Tilsæt mælken lidt af gangen imens du rører i dejen.
    • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
    • Varm en pande op med lidt fedtstof.
    • Brug cirka 2 spsk dej til hver pandekage.
    • Når oversiden af pandekagen bobler skal de vendes og bages færdig på den anden side.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 4 g | Fedt: 3 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager
    Ricotta pandekager

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Hvedemel, Mælk, RicottaKategori: Morgenmad & Brunch, Pandekager & vafler, Søde sager, Sødt bagværk

    Følg mig på Instagram
    « Mini æbletærter med crumble
    Maltsirup »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. William

      februar 09, 2017 at 11:02 pm

      Meget lækre og lette pandekager. Guf guf

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2017 at 7:38 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    2. line

      februar 21, 2016 at 5:49 pm

      Hej Louise, jeg vidste ikke lige hvor jeg skulle skrive. Men kan du ikke prøve at lave en kage med pistacie? Jeg elsker pistacie men kan ikke finde en god opskrift, har kigget på Google men det kommer mere som desserter. Og jeg tænker på en kage altså bradepande eller springform. Mvh Line.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 23, 2016 at 8:09 pm

        Hej Line
        Det skal jeg skrive på min liste :-) Jeg synes nu der kommer en del kager op hvis man søger på pistacie kage på Google.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Cecilie Lykke

      februar 21, 2016 at 11:18 am

      Dine pandekager ser jo helt fantastiske ud! Og så flot form, helt perfekte og runde :)
      Jeg glæder mig til at teste din opskrift.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 21, 2016 at 12:10 pm

        Tak Cecilie, de var altså også virkelig gode! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her