Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Ricotta pandekager

Udgivet: 20. feb 2016 · Opdateret: 29. apr 2021

 
bf b

Ricotta er et italiensk mælkeprodukt, som ofte betegnes som ost. Men helt korrekt så er det faktisk baseret på den valle der bliver til overs i en osteproduktion. Ricotta er et rimelig fedtfattigt produkt, det har en let grynet konsistens og kan bruges både i det søde og det salte køkken. Jeg har googlet mig frem til at ricotta betyder genkogt og det giver jo god mening, hvis det er vallen der bliver genopvarmet og bliver til ricotta. Jeg har tidligere brugt ricotta i mine opskrifter, men faktisk mest i det salte køkken. Se mine opskrifter med ricotta her. 

Men nu har jeg endelig prøvet at bruge ricotta i det søde køkken også. Det blev til disse vildt lækre ricotta pandekager. De var ret nemme at bikse sammen og så smagte de bare virkelig skønt! DE fik en virkelig lækker konsistens af ricottaen, og de smagte både godt mens de var lune, men også dagen efter da de var blevet kolde. Pandekagerne kan enten spises som en del af en lækker brunch, som dessert eller blot som en lille eftermiddags hyggesnack. Jeg serverede lidt hjemmelavet brombærsyltetøj til og det passede ret godt til.

piskeris Grullo

Ricotta pandekager

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 12 stk.
Forb. tid 23 minutter min
Samlet tid 23 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 g ricotta
  • 2 æg
  • ½ tsk (reklamelink)bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1,25 dl (reklamelink)hvedemel
  • 1,25 dl mælk
  • Fedtstof til stegning

Sådan gør du
 

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • I skålen med æggeblommer tilsætter du bagepulver, salt, mel og ricotta. Bland det rundt.
  • Tilsæt mælken lidt af gangen imens du rører i dejen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Varm en pande op med lidt fedtstof.
  • Brug cirka 2 spsk dej til hver pandekage.
  • Når oversiden af pandekagen bobler skal de vendes og bages færdig på den anden side.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 77 kcal | Kulhydrater: 9 g | Protein: 4 g | Fedt: 3 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager
Ricotta pandekager

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. William skriver

    februar 09, 2017 at 11:02 pm

    Meget lækre og lette pandekager. Guf guf

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2017 at 7:38 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. line skriver

    februar 21, 2016 at 5:49 pm

    Hej Louise, jeg vidste ikke lige hvor jeg skulle skrive. Men kan du ikke prøve at lave en kage med pistacie? Jeg elsker pistacie men kan ikke finde en god opskrift, har kigget på Google men det kommer mere som desserter. Og jeg tænker på en kage altså bradepande eller springform. Mvh Line.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 23, 2016 at 8:09 pm

      Hej Line
      Det skal jeg skrive på min liste :-) Jeg synes nu der kommer en del kager op hvis man søger på pistacie kage på Google.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Cecilie Lykke skriver

    februar 21, 2016 at 11:18 am

    Dine pandekager ser jo helt fantastiske ud! Og så flot form, helt perfekte og runde :)
    Jeg glæder mig til at teste din opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2016 at 12:10 pm

      Tak Cecilie, de var altså også virkelig gode! :-)

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required