• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Morgenmad & Brunch » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Brombær marmelade

    Udgivet: sep 15, 2015 · Opdateret: apr 29, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    b b

    Hjemmelavet marmelade eller syltetøj er så meget bedre end det man kan købe. Jeg synes hurtigt at de købte varianter kan blive alt for søde og de smager ikke særlig meget af de bær der er brugt. Men når man selv laver sin marmelade så bestemmer man selv hvor meget sukker der skal i. Jeg forsøger at tilsætte så lidt sukker som muligt i mine marmeladeopskrifter. Da sukkeret normalt er med til at konservere betyder så også at det ikke kan holde ligeså lang tid som det man køber i butikkerne. Vær opmærksom på at hvis marmeladen skal kunne holde i lang tid skal glassene skylles med atamon. Det gør jeg dog aldrig selv. Jeg vil hellere lave en lidt mindre portion af gangen og så undgå atamonen.

    ikon piskeris Chestnut

    Brombær marmelade

    1 glas
    Forb. tid 27 min
    Samlet tid 27 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g brombær
    • 1 vaniljestang
    • 75 g sukker

    Sådan gør du
     

    • Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Brug eventuelt min guide til dette.
    • Bland vaniljekornene med sukkeret og hæld det i en lille gryde.
    • Tilsæt samtidig brombær og de tomme vaniljestænger.
    • Sæt gryden på komfuret og lad den stå ved medium varme i cirka 20 minutter.
    • Når bærrene er kogt godt ud er marmeladen klar.
    • Hæld marmeladen på rene skoldede glas og opbevar i køleskabet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 557 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 2 g | Fedt: 4 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Brombærmarmelade (1)Brombærmarmelade (2)Brombærmarmelade (5)Brombærmarmelade (12)BrombærsyltetøjBrombærmarmelade (13)Brombærmarmelade (9)

     

    Skrevet af: Louise DamBrombærKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg

    Følg mig på Instagram

    « Mørkt rugbrød med kerner
    Flæskestegs sandwich »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ann-Louise

      august 26, 2019 at 3:32 pm

      Er din marmelade cremet eller lidt tynd i konsistensen ?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:17 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Den bliver ikke tynd i konsistensen. Men hvis man ønsker den tykkere endnu kan man bruge syltesukker istedet for almindelig sukker.

        Svar
    2. Birgit Thulstrup

      september 27, 2015 at 6:09 pm

      Hej Louise
      I forhold til andre opskrifter bruger du meget lidt sukker, men bliver marmeladen sød nok? Hvor lang tid holder den åbnet/uåbnet? Og hvad er grunden til, at du ikke skyller glassene i atamon?
      Jeg vil meget gerne reducere forbruget af sukker, men vil også gerne lave en marmelade, som smager lidt sødt😄
      Mvh Birgit

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2015 at 10:03 pm

        Hej Birgit

        Jeg synes den bliver sød nok. Jeg kan godt lide at man kan smage de bær der er i, så det ikke bare kun smager af sukker. Man kan sagtens skylle glassene i atamon. Jeg prøver bare at lade være med give marmeladen nogen form for tilsætningsstoffer. Men den smule gør nok ikke rigtig noget :-)
        Når glasset er lukket holder det fint i mange uger, og når det er åbnet plejer det måske at holde i omkring 3 uger. Jeg laver generelt små portioner ad gangen så glassene er åbne i kort tid af gangen.

        Jeg kan slet ikke lide de købte varianter længere, jeg synes de er alt for søde.

        Hilsen Louise

        Svar
    3. Morten

      september 19, 2015 at 9:44 pm

      Hej Louise.

      Jeg glæder mig til at prøve din marmelade opskrift. Hvor længe tror du den kan holde sig i køleskabet?
      Mvh Morten

      Svar
      • Louise Dam

        september 20, 2015 at 1:30 pm

        Hej Morten

        Hvis glasset er helt rent, så kan det holde sig i mange uger så længe det er lukket. Så snart du åbner glasset og begynder at bruge af marmeladen så bliver holdbarheden kortere. Men min plejer godt kunne holde sig i flere uger.

        Svar
    4. Mads // Madsvin.com

      september 15, 2015 at 5:57 pm

      Hvor ser det skønt ud Louise. Må jeg spørge hvad du bruger til at tage din billeder med?

      Er helt vild med især det næstsidste billede :-)

      Mvh Mads

      Svar
      • Louise Dam

        september 15, 2015 at 7:46 pm

        Hej Mads
        Mange tak! Jeg bruger et Canon EOS 60D til at tage mine billeder.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her