Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Brombær marmelade

Udgivet: 15. sep 2015 · Opdateret: 28. aug 2024

b b

Hjemmelavet marmelade eller syltetøj er så meget bedre end det man kan købe. Jeg synes hurtigt at de købte varianter kan blive alt for søde og de smager ikke særlig meget af de bær der er brugt. Men når man selv laver sin marmelade så bestemmer man selv hvor meget sukker der skal i. Jeg forsøger at tilsætte så lidt sukker som muligt i mine marmeladeopskrifter. Da sukkeret normalt er med til at konservere betyder så også at det ikke kan holde ligeså lang tid som det man køber i butikkerne. Vær opmærksom på at hvis marmeladen skal kunne holde i lang tid skal glassene skylles med atamon. Det gør jeg dog aldrig selv. Jeg vil hellere lave en lidt mindre portion af gangen og så undgå atamonen.

piskeris Grullo

Brombær marmelade

ingen anmeldelser endnu
Justér antalJustér antal: 1 glas
Forb. tid 27 minutter min
Samlet tid 27 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g brombær
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 75 g sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Brug eventuelt min guide til dette.
  • Bland vaniljekornene med sukkeret og hæld det i en lille gryde.
  • Tilsæt samtidig brombær og de tomme vaniljestænger.
  • Sæt gryden på komfuret og lad den stå ved medium varme i cirka 20 minutter.
  • Når bærrene er kogt godt ud er marmeladen klar.
  • Hæld marmeladen på rene skoldede glas og opbevar i køleskabet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 557 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 2 g | Fedt: 4 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Brombærmarmelade (1)
Brombærmarmelade (2)
Brombærmarmelade (5)
Brombærmarmelade (12)
Brombærsyltetøj
Brombærmarmelade (13)
Brombærmarmelade (9)

Kommentarer

  1. Ann-Louise skriver

    august 26, 2019 at 3:32 pm

    Er din marmelade cremet eller lidt tynd i konsistensen ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:17 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Den bliver ikke tynd i konsistensen. Men hvis man ønsker den tykkere endnu kan man bruge syltesukker istedet for almindelig sukker.

      Svar
  2. Birgit Thulstrup skriver

    september 27, 2015 at 6:09 pm

    Hej Louise
    I forhold til andre opskrifter bruger du meget lidt sukker, men bliver marmeladen sød nok? Hvor lang tid holder den åbnet/uåbnet? Og hvad er grunden til, at du ikke skyller glassene i atamon?
    Jeg vil meget gerne reducere forbruget af sukker, men vil også gerne lave en marmelade, som smager lidt sødt😄
    Mvh Birgit

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2015 at 10:03 pm

      Hej Birgit

      Jeg synes den bliver sød nok. Jeg kan godt lide at man kan smage de bær der er i, så det ikke bare kun smager af sukker. Man kan sagtens skylle glassene i atamon. Jeg prøver bare at lade være med give marmeladen nogen form for tilsætningsstoffer. Men den smule gør nok ikke rigtig noget :-)
      Når glasset er lukket holder det fint i mange uger, og når det er åbnet plejer det måske at holde i omkring 3 uger. Jeg laver generelt små portioner ad gangen så glassene er åbne i kort tid af gangen.

      Jeg kan slet ikke lide de købte varianter længere, jeg synes de er alt for søde.

      Hilsen Louise

      Svar
  3. Morten skriver

    september 19, 2015 at 9:44 pm

    Hej Louise.

    Jeg glæder mig til at prøve din marmelade opskrift. Hvor længe tror du den kan holde sig i køleskabet?
    Mvh Morten

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 20, 2015 at 1:30 pm

      Hej Morten

      Hvis glasset er helt rent, så kan det holde sig i mange uger så længe det er lukket. Så snart du åbner glasset og begynder at bruge af marmeladen så bliver holdbarheden kortere. Men min plejer godt kunne holde sig i flere uger.

      Svar
  4. Mads // Madsvin.com skriver

    september 15, 2015 at 5:57 pm

    Hvor ser det skønt ud Louise. Må jeg spørge hvad du bruger til at tage din billeder med?

    Er helt vild med især det næstsidste billede :-)

    Mvh Mads

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 15, 2015 at 7:46 pm

      Hej Mads
      Mange tak! Jeg bruger et Canon EOS 60D til at tage mine billeder.
      Hilsen Louise

      Svar

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required