b b

Hjemmelavet marmelade eller syltetøj er så meget bedre end det man kan købe. Jeg synes hurtigt at de købte varianter kan blive alt for søde og de smager ikke særlig meget af de bær der er brugt. Men når man selv laver sin marmelade så bestemmer man selv hvor meget sukker der skal i. Jeg forsøger at tilsætte så lidt sukker som muligt i mine marmeladeopskrifter. Da sukkeret normalt er med til at konservere betyder så også at det ikke kan holde ligeså lang tid som det man køber i butikkerne. Vær opmærksom på at hvis marmeladen skal kunne holde i lang tid skal glassene skylles med atamon. Det gør jeg dog aldrig selv. Jeg vil hellere lave en lidt mindre portion af gangen og så undgå atamonen.

ikon piskeris Chestnut

Brombær marmelade

1 glas
Forb. tid 27 min
Samlet tid 27 min

Ingredienser

  • 500 g brombær
  • 1 vaniljestang
  • 75 g sukker

Sådan gør du
 

  • Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Brug eventuelt min guide til dette.
  • Bland vaniljekornene med sukkeret og hæld det i en lille gryde.
  • Tilsæt samtidig brombær og de tomme vaniljestænger.
  • Sæt gryden på komfuret og lad den stå ved medium varme i cirka 20 minutter.
  • Når bærrene er kogt godt ud er marmeladen klar.
  • Hæld marmeladen på rene skoldede glas og opbevar i køleskabet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 557 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 2 g | Fedt: 4 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Brombærmarmelade (1)Brombærmarmelade (2)Brombærmarmelade (5)Brombærmarmelade (12)BrombærsyltetøjBrombærmarmelade (13)Brombærmarmelade (9)

 

Skrevet af: Louise DamBrombærKategori: Marmelade, syltetøj og smørepålæg

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften