• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Brownie med hvid og mørk chokolade

    Udgivet: apr 21, 2011 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Brownie med hvid og mørk chokolade

    Man går aldrig fejl af en lækker brownie. Der er nok ligeså mange meninger om brownies, som der er opskrifter. Men denne her opskrift synes jeg er super lækker! Denne brownie er ekstra luksus, da der både er hvid og mørk chokolade i og også lækre hakkede valnødder. Server eventuelt den lækre brownie sammen med en lækker hjemmelavet vaniljeis.

    Kagen smager altså bare virkelig godt, og kan spises både som dessert eller serveres til eftermiddagskaffen. Den er forholdsvis nem at lave, så kast dig endelig ud i at bage den. Er sikker på familien vil sætte stor pris på det!

    Brownie med hvid og mørk chokolade

    Brownie med hvid og mørk chokolade

    4.6 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    20 stykker
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 20 min
    Samlet tid 40 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Bageform på cirka 32×22 cm

    Ingredienser

    • 250 g smør
    • 30 g kakao
    • 450 g sukker
    • 225 g hvedemel
    • 1,5 tsk vaniljesukker
    • 80 g hvid chokolade
    • 80 g mørk chokolade min 55 %
    • 80 g valnødder
    • 3 æg
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Beklæd en bageform på cirka 32x22 cm med bagepapir.
    • Smelt smør i tern, kakao og sukker i en lille gryde ved svag varme.
    • Hak den hvide og mørke chokolade, samt valnødderne groft.
    • Bland hvedemel, vaniljesukker, hvid og mørk chokolade og valnødder sammen i en skål.
    • Tag gryden med smør, kakao og sukker af varmen og lade den køle af.
    • Bland æggene i kakaomassen og rør det sammen til en ensartet masse.
    • Bland det med resten af ingredienserne uden at røre for meget i det.
    • Hæld dejen i formen med bagepapir. Bag i ovnen ved 175 grader i cirka 15-20 minutter. Den skal være fast i kanterne, men lidt blød i midten. Tag ud af ovnen og lad den køle helt af i formen, inden den skæres ud i firkantede stykker.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra bogen Chokolade af Johan Åkerberg.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke
    | Kalorier: 302 kcal | Kulhydrater: 37 g | Protein: 4 g | Fedt: 17 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
     
    • kagedej
    • kagedej
    • hakket chokolade
    • kagedej
    • kagedej
    • kagedej
    • Brownie med hvid og mørk chokolade
    • Brownie med hvid og mørk chokolade
    • Brownie med hvid og mørk chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet müsli
    Lammekølle med kartofler, foccacia og tabouleh-salat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. morten

      november 07, 2020 at 3:07 pm

      hej Louise skal sukkeret være helt opløst?

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:12 am

        Nej, det behøves ikke at være 100 % opløst.

        Svar
    2. Caroline

      januar 10, 2018 at 3:57 pm

      Super lækker kage, men jeg synes dog den er en anelse for sød. Så lidt mindre sukker ville klæde den, men det er vel smag og behag.

      Svar
    3. Berit Stevnsvig

      august 03, 2017 at 11:07 pm

      Når den begaes, er det så i varmluft på 185 grader eller almindelig 175 grader

      Svar
      • Louise Dam

        august 06, 2017 at 6:09 pm

        Jeg bager på alm ovn og ikke varmluft.

        Svar
    4. Mariam

      juni 20, 2017 at 2:22 pm

      Hvilken slags kakaopulver bruger du til kagen ?
      Og hvor meget % kakao skal der være i den hvide og mørke chokolade ? :)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 29, 2017 at 6:12 pm

        Jeg bruger blot en helt almindelig bagekakao - den der også kan bruges til at lave varm kakao med. Altså uden tilsat sukker. Jeg ville bruge en mørk chokolade på omkring 55 %. Jeg tror ikke man snakker om %-er i hvid chokolade.

        Svar
    5. Katja

      december 30, 2016 at 1:23 pm

      Hej Louise
      Vi har de sidste mange år KUN bagt din brownie og alle steder vi kommer er den top-favorit :o)
      Er i fuld gang med den nu da den er "speciel-bestilt" her til nytår...
      Tak for nogle fantastiske lækre opskrifter :o)
      Godt Nytår

      Svar
      • Louise Dam

        januar 03, 2017 at 9:37 pm

        Hvor lyder det bare dejligt. Godt nytår Katja :-)

        Svar
    6. Helle

      april 06, 2016 at 4:05 pm

      Er det rigtigt at der ikke er nogen form for hævemiddel i din brownie med hvid & mørk chokolade

      Svar
      • Louise Dam

        april 07, 2016 at 3:27 pm

        Hej Helle
        Ja det er helt rigtigt. En brownie er jo en ret kompakt kage.

        Svar
    7. Karin

      februar 15, 2015 at 10:49 pm

      Kære Louise
      Er lige stødt på din blog og kan se, at du har ret mange ret lækre opskrifter !
      Her må jeg vist hellere kikke lidt mere ... :-)
      Jeg har smagt en forrygende HVID brownie på en cafe, men kunne ikke lige få opskriften.
      Kan du mon hjælpe ??
      Jeg har forsøgt mig frem, men resultatet blev desværre ikke som den jeg smagte. Øøvvv ...
      Tak !
      Mvh, Karin

      Svar
      • Louise Dam

        februar 16, 2015 at 10:19 pm

        Mange tak skal du have :-) En hvid brownie kaldes for en blondie. Jeg har desværre ikke en opskrift på sådan en endnu, men prøv at Google "opskrift Blondies".

        Svar
    8. Louise

      august 04, 2011 at 8:23 pm

      Hej Suzi

      Formen måler 32x22 cm. God fornøjelse med bagningen ;-)

      Svar
    9. Anonymous

      august 04, 2011 at 8:47 am

      Hej,
      kan du fortælle mig hvor stor formen er(mål)
      Vh

      Suzi

      Svar
    10. Julie

      april 25, 2011 at 2:03 pm

      Sådan skal det være - så må den jo have været god! :)

      Svar
    11. Louise

      april 22, 2011 at 11:23 am

      Hej Julie

      Den var super lækker! Havde den med til påskefrokost, og hørte ikke nogen beklage sig :-)

      Svar
    12. Julie

      april 21, 2011 at 9:58 pm

      Åhh - den lyder alt for lækker! :)
      - Hvordan smagte den?

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her