Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Nem cheesecake i glas med brombær

Udgivet: 2. apr 2018 · Opdateret: 29. aug 2024

Nem cheesecake i glas med brombær

Disse nemme cheesecake i glas er super lækre! Smagen er skøn og velafbalanceret og så er de ret fine at se på fordi de serveres i små glas. Hvis du skal lave en dessert, som du skal medbringe til en fest er det meget nemt at lave disse i nogle glas med låg på. F.eks. brugte jeg (reklamelink)disse glas fra Weck. Så er der cheesecake to-go ;o)

Min opskrift på cheesecake i glas er nem at lave og helt uden husblas. Den kan endda blive endnu nemmere, hvis du bruger syltetøj på toppen i stedet for selv at lave toppingen. Ellers kan toppingen laves af præcist de bær du bedste kan lide - er også sikker på det ville være lækkert med rabarberkompot på toppen af de små dessertanretninger.

piskeris Grullo

Nem cheesecake i glas med brombær

4.55 fra 40 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)4 serveringsglas - f.eks. disse glas fra Weck med låg til (så er det nemt at medbringe desserten!)
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bund

  • 100 g (reklamelink)digestive kiks
  • 50 g smør

Fyld

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 4 spsk flormelis
  • 1 (reklamelink)vaniljestang, eller 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citronsaft

Topping

  • 200 g frosne brombær, andre bær kan også bruges
  • 2 spsk vand
  • 1,5 spsk sukker

Pynt

  • (reklamelink)Hvid chokolade

Sådan gør du
 

  • Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
  • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
  • Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
  • Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
  • Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
  • Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
  • Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
  • Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
  • Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
  • Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit (reklamelink)Microplane rivejern til det. (reklame link)
  • Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.

Noter

Tip!: Skal det gå ekstra stærkt kan du bruge færdig syltetøj som topping - bland evt. lidt citronsaft i så det ikke bliver alt for sødt.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 592 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 6 g | Fedt: 48 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Jeg bruger digestive kiks til disse cheesecake i glas, men du kan også lave dem med f.eks. oreos eller bastogne.

For en endnu hurtigere dessert udskift brombærkompotten med en færdigkøbt god syltetøj.

Du kan lave min opskrift på en nem cheesecake i glas helt uden husblas, da det jo ikke er en cheesecake der skal kunne holde sig selv ligesom en klassisk cheesecake.

Jeg er selv helt vild med desserter i glas, og jeg har da også snart fået samlet et par opskrifter her på bloggen. Hvis du også er vild med lige at kunne snuppe et par glas dessert med dig, eller bare lige have dem klar til gæsterne.

Oftest stillede spørgsmål til opskriften

Kan jeg bruge andet end brombær til toppingen?

Ja! Du kan bruge lige de bær du godt kan lide. Det er også lækkert med skovbær - altså sådan en blanding af bær der også kan købes på frost.

Kan man lave desserten dagen før den skal serveres?

Ja, det kan du sagtens. Du kan eventuelt vente med at fordele toppingen ovenpå til på selve dagen de skal serveres. Ellers kan du risikerer det løber lidt ned i den hvide flødeostecreme.

Ingredienserne til desserten
Digestive kiks til kiksebunden
Kiksebund af digestive og smør
Vaniljestang
Flødeostecremen kommes i glas
Cheesecake i glas med brombær
Nemme Cheesecakes i glas
Cheesecake i glas Collage (3)
Cheesecake i glas med brombær (24)
Høvlet hvid chokolade
Cheesecake i glas med brombær (25)
Cheesecake i glas med brombær (26)
Cheesecake i glas med brombær

Kommentarer

  1. Maria skriver

    marts 10, 2024 at 3:30 pm

    5 stars
    Min yndlingsdessert - er lige så nem som den er lækker og gæsterne er altid vildt imponeret (det siger også lidt om hvordan det plejer at gå når jeg laver mad 😩)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:05 pm

      Ej hvor godt at høre! :-)

      Svar
  2. Gitte Aagaard skriver

    februar 24, 2024 at 10:29 am

    Virkelig lækre og nemme at lave ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 12:56 pm

      Hvor er det bare skønt at høre :-) Mange tak fordi du tog dig tid til at lægge en kommentar.

      Svar
  3. Lis Johannesen skriver

    oktober 19, 2022 at 1:16 pm

    Hej Louise, ææælsker din cheesecake, får dog gæster der ikke spiser ost, kan jeg anvende et andet produkt end flødeost? På forhånd tak !

    Mvh
    Lis

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2022 at 5:32 pm

      Åh, har ikke lige forsøgt at lave den med andet. Det er ikke fordi de ikke kan tåle lactose? Så kan man nemlig købe en der er lactosefri :-)

      Svar
  4. Eric Erichsen skriver

    januar 09, 2022 at 8:52 am

    Hej Louise,
    Jeg har tidligere lavet denne dessert og den smagte rigtig godt. Eneste anke var, at “kiksebunden” var meget hård, da den skulle spises.
    Nu ser jeg på dit billede, at du bruger Kærgården og ikke smør.
    Smør er jo noget længere om at blive blødt efter en tur i køleskabet - så det kan evt. være derfor. Så bruger du Kærgården eller smør i din opskrift?
    Vh
    Eric

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 11, 2022 at 7:48 pm

      Hej Eric
      Det kan jeg faktisk godt se er misvisende. Jeg har dog lavet opskriften masser af gange, og der plejer jeg at bruge rigtig smør. Jeg synes ikke umiddelbart jeg har oplevet problemer med at bunden er meget hård. Måske har du fået presset den meget hårdt sammen?
      Hilsen Louise

      Svar
  5. Jannie skriver

    oktober 23, 2020 at 7:45 pm

    Hej! Jeg tænker at lave denne opskrift til en begivenhed her d. 31.! (Bare rolig - vi følger anbefalingerne fra myndighedern!)
    Jeg har dog et spørgsmål: Hvis jeg laver dem dagen før og sætter dem på køl indtil jeg skal afsted, hvor længe kan de så "holde sig" indtil de skal spises UDEN længere at stå på køl? Rejsen er nemlig halvlang, men vil self smide dem på køl igen når jeg ankommer indtil de så skal spises. Men det bekymrer mig lidt at de skal stå uden at være på køl i et par timer.

    Mvh

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:04 am

      Beklager jeg først svarer nu. Håber I fik transporteret dem godt til festen. Jeg ville nok blot have dem i en køletaske under transport.
      Hilsen Louise

      Svar
  6. Pernille skriver

    februar 18, 2020 at 6:15 pm

    Hej Louise.
    Tak for den dejlig nem og hurtig opskrift på små cheesecakes :)
    Jeg har lavet den mange gange, også med forskellig slags blandede bær som topping.
    Jeg har også flere gange blandet nødder (mandler) i kiksebunden, det er super lækkert. Så skal der bare lidt mindre kiks i selvfølgelig.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 27, 2020 at 8:36 pm

      Hvor lyder det også bare lækkert!

      Svar
  7. Camilla skriver

    oktober 03, 2019 at 9:37 pm

    Hej.
    Tror du, at man vil kunne lave desserten dagen før den skal serveres? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 04, 2019 at 6:26 am

      Ja, det kan du sagtens :o)

      Svar
  8. Sanne skriver

    januar 22, 2019 at 2:03 pm

    Hej. Kan man bruge et mix af bær? Hvordan tror du smagen bliver?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 05, 2019 at 9:07 pm

      Det tror jeg sagtens du kan! Så vil smagen jo bare blive en blanding af de bær du vælger at bruge. Det bliver helt sikkert lækkert :-)

      Svar
  9. Cecilie Friis Simonsen skriver

    november 29, 2018 at 2:04 pm

    Hej Louise
    Jeg er faldet over dine fine cheesecakes i glas og tænker at lave dem til min fødselsdag. Jeg vil bare lige høre om 200 g flødeost ikke er meget til kun 4 glas?
    Jeg skal lave dessert til 20 mennesker, så inden jeg køber alt for meget flødeost vil jeg lige forhøre mig ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 01, 2018 at 8:28 pm

      Hej Cecilie, de 200 gram flødeost passer til de 4 glas jeg har lavet. Så det er kun hvis du synes portionerne bliver for store at du skal bruge mindre. Men mængden passer til de andre ingredienser :-)

      Svar
  10. Stinne skriver

    april 17, 2018 at 9:56 am

    Hej Louise
    Tak for en lækker opskrift, det var en succes!
    Jeg havde desværre problemer med brombær toppingen. Det blev meget stift og kunne slet ikke smøres ud. Har de måske kogt for længe? Der står i opskriften at brombærene skal koges helt ud, men der gik lang tid før der ikke var klumper i, men jeg er bange for at de fik for lang tid.. Har du mon et godt tip? :-)
    Mvh. Stinne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 6:21 pm

      Hej Stinne, dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg mente egentlig bare at der ikke skal være hele brombær i længere, men jeg brugte faktisk også lidt en ske til 'mase' dem lidt ud undervej i opvarmningen. Det skriver jeg lige ind i opskriften. Og så kan man sagtens bare tilsætte lidt mere vand hvis det bliver for tykt.
      Hilsen Louise

      Svar
      • Liv skriver

        august 20, 2019 at 12:26 am

        Hej Louise
        Tak for en god og nem opskrift.
        Jeg har fået lavet en mase af disse til en fest, men har en del til overs, som vi ikke kan få spist. Kan man fryse dem eller vil flødeost og fløden skile?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 24, 2019 at 3:27 pm

          Det tror jeg ikke umiddelbart man kan.Jeg vil tro den skiller af det. Men jeg har ikke selv prøvet det.

          Svar
  11. WIl i am skriver

    april 11, 2018 at 8:57 am

    AHAHAHAHAHAH -.-

    Svar
4.55 from 40 votes (39 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.