• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Nem cheesecake i glas med brombær

    Udgivet: apr 2, 2018 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    beceb b

    Denne nemme cheesecake i glas er super lækre! Smagen er skøn og velafbalanceret og så er de ret fine at se på fordi de serveres i små glas. Hvis du skal lave en dessert, som du skal medbringe til en fest er det meget nemt at lave disse i nogle glas med låg på. F.eks. brugte jeg disse glas fra Weck (affiliate link). Så er der cheesecake to-go ;o)

    Cheesecake i glas er nem at lave, og kan faktisk blive endnu nemmere, hvis du bruger syltetøj på toppen istedet for selv at lave toppingen. Ellers kan toppingen laves af præcist de bær du bedste kan lide - er også sikker på det ville være lækkert med rabarberkompot på toppen af de små dessertanretninger.

    Jeg er selv helt vild med desserter i glas, og jeg har da også snart fået samlet et par opskrifter her på bloggen. Hvis du også er vild med lige at kunne snuppe et par glas dessert med dig, eller bare lige have dem klar til gæsterne. Så kan du se alle mine opskrifter på desserter i glas lige her.

    ikon piskeris Chestnut

    Nem cheesecake i glas med brombær

    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t

    Udstyr (reklamelink)

    • 4 serveringsglas - f.eks. disse glas fra Weck med låg til (så er det nemt at medbringe desserten!)
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bund

    • 100 g digestive kiks
    • 50 g smør

    Fyld

    • 2 dl piskefløde
    • 200 g flødeost
    • 4 spsk flormelis
    • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
    • 2 spsk citronsaft

    Topping

    • 200 g frosne brombær andre bær kan også bruges
    • 2 spsk vand
    • 1,5 spsk sukker

    Pynt

    • Hvid chokolade

    Sådan gør du
     

    • Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
    • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
    • Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
    • Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
    • Pisk fløden til flødeskum.
    • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
    • Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
    • Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
    • Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
    • Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
    • Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
    • Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit Microplane rivejern til det. (reklame link)
    • Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Tip!: Skal det gå ekstra stærkt kan du bruge færdig syltetøj som topping - bland evt. lidt citronsaft i så det ikke bliver alt for sødt.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 592 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 6 g | Fedt: 48 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 30 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften

    Kan jeg bruge andet end brombær til toppingen?

    Ja! Du kan bruge lige de bær du godt kan lide. Det er også lækkert med skovbær - altså sådan en blanding af bær der også kan købes på frost.

    Kan man lave desserten dagen før den skal serveres?

    Ja, det kan du sagtens. Du kan eventuelt vente med at fordele toppingen ovenpå til på selve dagen de skal serveres. Ellers kan du risikerer det løber lidt ned i den hvide flødeostecreme.

    Ingredienserne til desserten
    Digestive kiks til kiksebunden
    Kiksebund af digestive og smør
    Vaniljestang
    Flødeostecremen kommes i glas
    Cheesecake i glas med brombær
    Nemme Cheesecakes i glas
    Cheesecake i glas Collage (3)
    Cheesecake i glas med brombær (24)
    Cheesecake i glas med brombær (20)
    Cheesecake i glas med brombær (25)
    Cheesecake i glas med brombær (26)
    Cheesecake i glas med brombær
    Følg mig på Instagram

    « Påskeæg med cappuccino og karamel
    Sprøde forårsruller med kylling »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lis Johannesen

      oktober 19, 2022 at 1:16 pm

      Hej Louise, ææælsker din cheesecake, får dog gæster der ikke spiser ost, kan jeg anvende et andet produkt end flødeost? På forhånd tak !

      Mvh
      Lis

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2022 at 5:32 pm

        Åh, har ikke lige forsøgt at lave den med andet. Det er ikke fordi de ikke kan tåle lactose? Så kan man nemlig købe en der er lactosefri :-)

        Svar
    2. Eric Erichsen

      januar 09, 2022 at 8:52 am

      Hej Louise,
      Jeg har tidligere lavet denne dessert og den smagte rigtig godt. Eneste anke var, at “kiksebunden” var meget hård, da den skulle spises.
      Nu ser jeg på dit billede, at du bruger Kærgården og ikke smør.
      Smør er jo noget længere om at blive blødt efter en tur i køleskabet - så det kan evt. være derfor. Så bruger du Kærgården eller smør i din opskrift?
      Vh
      Eric

      Svar
      • Louise Dam

        januar 11, 2022 at 7:48 pm

        Hej Eric
        Det kan jeg faktisk godt se er misvisende. Jeg har dog lavet opskriften masser af gange, og der plejer jeg at bruge rigtig smør. Jeg synes ikke umiddelbart jeg har oplevet problemer med at bunden er meget hård. Måske har du fået presset den meget hårdt sammen?
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Jannie

      oktober 23, 2020 at 7:45 pm

      Hej! Jeg tænker at lave denne opskrift til en begivenhed her d. 31.! (Bare rolig - vi følger anbefalingerne fra myndighedern!)
      Jeg har dog et spørgsmål: Hvis jeg laver dem dagen før og sætter dem på køl indtil jeg skal afsted, hvor længe kan de så "holde sig" indtil de skal spises UDEN længere at stå på køl? Rejsen er nemlig halvlang, men vil self smide dem på køl igen når jeg ankommer indtil de så skal spises. Men det bekymrer mig lidt at de skal stå uden at være på køl i et par timer.

      Mvh

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:04 am

        Beklager jeg først svarer nu. Håber I fik transporteret dem godt til festen. Jeg ville nok blot have dem i en køletaske under transport.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Pernille

      februar 18, 2020 at 6:15 pm

      Hej Louise.
      Tak for den dejlig nem og hurtig opskrift på små cheesecakes :)
      Jeg har lavet den mange gange, også med forskellig slags blandede bær som topping.
      Jeg har også flere gange blandet nødder (mandler) i kiksebunden, det er super lækkert. Så skal der bare lidt mindre kiks i selvfølgelig.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 27, 2020 at 8:36 pm

        Hvor lyder det også bare lækkert!

        Svar
    5. Camilla

      oktober 03, 2019 at 9:37 pm

      Hej.
      Tror du, at man vil kunne lave desserten dagen før den skal serveres? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 04, 2019 at 6:26 am

        Ja, det kan du sagtens :o)

        Svar
    6. Sanne

      januar 22, 2019 at 2:03 pm

      Hej. Kan man bruge et mix af bær? Hvordan tror du smagen bliver?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 05, 2019 at 9:07 pm

        Det tror jeg sagtens du kan! Så vil smagen jo bare blive en blanding af de bær du vælger at bruge. Det bliver helt sikkert lækkert :-)

        Svar
    7. Cecilie Friis Simonsen

      november 29, 2018 at 2:04 pm

      Hej Louise
      Jeg er faldet over dine fine cheesecakes i glas og tænker at lave dem til min fødselsdag. Jeg vil bare lige høre om 200 g flødeost ikke er meget til kun 4 glas?
      Jeg skal lave dessert til 20 mennesker, så inden jeg køber alt for meget flødeost vil jeg lige forhøre mig ;)

      Svar
      • Louise Dam

        december 01, 2018 at 8:28 pm

        Hej Cecilie, de 200 gram flødeost passer til de 4 glas jeg har lavet. Så det er kun hvis du synes portionerne bliver for store at du skal bruge mindre. Men mængden passer til de andre ingredienser :-)

        Svar
    8. Stinne

      april 17, 2018 at 9:56 am

      Hej Louise
      Tak for en lækker opskrift, det var en succes!
      Jeg havde desværre problemer med brombær toppingen. Det blev meget stift og kunne slet ikke smøres ud. Har de måske kogt for længe? Der står i opskriften at brombærene skal koges helt ud, men der gik lang tid før der ikke var klumper i, men jeg er bange for at de fik for lang tid.. Har du mon et godt tip? :-)
      Mvh. Stinne

      Svar
      • Louise Dam

        april 27, 2018 at 6:21 pm

        Hej Stinne, dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg mente egentlig bare at der ikke skal være hele brombær i længere, men jeg brugte faktisk også lidt en ske til 'mase' dem lidt ud undervej i opvarmningen. Det skriver jeg lige ind i opskriften. Og så kan man sagtens bare tilsætte lidt mere vand hvis det bliver for tykt.
        Hilsen Louise

        Svar
        • Liv

          august 20, 2019 at 12:26 am

          Hej Louise
          Tak for en god og nem opskrift.
          Jeg har fået lavet en mase af disse til en fest, men har en del til overs, som vi ikke kan få spist. Kan man fryse dem eller vil flødeost og fløden skile?

          Svar
          • Louise Dam

            august 24, 2019 at 3:27 pm

            Det tror jeg ikke umiddelbart man kan.Jeg vil tro den skiller af det. Men jeg har ikke selv prøvet det.

            Svar
    9. WIl i am

      april 11, 2018 at 8:57 am

      AHAHAHAHAHAH -.-

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her