
Opskrift på nem cheesecake i glas med brombær
4 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
Bund:
100 g digestive kiks
50 g smør
Fyld
2 dl piskefløde
200 g flødeost
4 spsk flormelis
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
2 spsk citronsaft
Topping
200 g frosne brombær (andre bær kan også bruges)
2 spsk vand
1,5 spsk sukker
Pynt
Hvid chokolade
4 serveringsglas - f.eks. disse glas fra Weck med låg til, så er det nemt at medbringe desserten! (affiliate link)
Tip!: Skal det gå ekstra stærkt kan du bruge færdig syltetøj som topping - bland evt. lidt citronsaft i så det ikke bliver alt for sødt.
1. Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
2. Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
3. Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
4. Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
5. Pisk fløden til flødeskum.
6. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
7. Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
8. Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
9. Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
10.Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
11.Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
12.Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit Microplane rivejern til det. (affiliate link)
13. Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.













//Indlægget indeholder affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb. Det vil blive brugt til at drive siden.//Skrevet af: Louise DamBrombær, Digestive, Flødeost, Piskefløde, Smør, SukkerKategori: Dessert, Desserter, kager og andre søde sager, Is og andre desserter
Hej! Jeg tænker at lave denne opskrift til en begivenhed her d. 31.! (Bare rolig - vi følger anbefalingerne fra myndighedern!)
Jeg har dog et spørgsmål: Hvis jeg laver dem dagen før og sætter dem på køl indtil jeg skal afsted, hvor længe kan de så "holde sig" indtil de skal spises UDEN længere at stå på køl? Rejsen er nemlig halvlang, men vil self smide dem på køl igen når jeg ankommer indtil de så skal spises. Men det bekymrer mig lidt at de skal stå uden at være på køl i et par timer.
Mvh
Beklager jeg først svarer nu. Håber I fik transporteret dem godt til festen. Jeg ville nok blot have dem i en køletaske under transport.
Hilsen Louise
Hej Louise.
Tak for den dejlig nem og hurtig opskrift på små cheesecakes :)
Jeg har lavet den mange gange, også med forskellig slags blandede bær som topping.
Jeg har også flere gange blandet nødder (mandler) i kiksebunden, det er super lækkert. Så skal der bare lidt mindre kiks i selvfølgelig.
Hvor lyder det også bare lækkert!
Hej.
Tror du, at man vil kunne lave desserten dagen før den skal serveres? :-)
Ja, det kan du sagtens :o)
Hej. Kan man bruge et mix af bær? Hvordan tror du smagen bliver?
Det tror jeg sagtens du kan! Så vil smagen jo bare blive en blanding af de bær du vælger at bruge. Det bliver helt sikkert lækkert :-)
Hej Louise
Jeg er faldet over dine fine cheesecakes i glas og tænker at lave dem til min fødselsdag. Jeg vil bare lige høre om 200 g flødeost ikke er meget til kun 4 glas?
Jeg skal lave dessert til 20 mennesker, så inden jeg køber alt for meget flødeost vil jeg lige forhøre mig ;)
Hej Cecilie, de 200 gram flødeost passer til de 4 glas jeg har lavet. Så det er kun hvis du synes portionerne bliver for store at du skal bruge mindre. Men mængden passer til de andre ingredienser :-)
Hej Louise
Tak for en lækker opskrift, det var en succes!
Jeg havde desværre problemer med brombær toppingen. Det blev meget stift og kunne slet ikke smøres ud. Har de måske kogt for længe? Der står i opskriften at brombærene skal koges helt ud, men der gik lang tid før der ikke var klumper i, men jeg er bange for at de fik for lang tid.. Har du mon et godt tip? :-)
Mvh. Stinne
Hej Stinne, dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg mente egentlig bare at der ikke skal være hele brombær i længere, men jeg brugte faktisk også lidt en ske til 'mase' dem lidt ud undervej i opvarmningen. Det skriver jeg lige ind i opskriften. Og så kan man sagtens bare tilsætte lidt mere vand hvis det bliver for tykt.
Hilsen Louise
Hej Louise
Tak for en god og nem opskrift.
Jeg har fået lavet en mase af disse til en fest, men har en del til overs, som vi ikke kan få spist. Kan man fryse dem eller vil flødeost og fløden skile?
Det tror jeg ikke umiddelbart man kan.Jeg vil tro den skiller af det. Men jeg har ikke selv prøvet det.
AHAHAHAHAHAH -.-