Nem cheesecake i glas med brombær

beceb b

Denne nemme cheesecake i glas er super lækre! Smagen er skøn og velafbalanceret og så er de ret fine at se på fordi de serveres i små glas. Hvis du skal lave en dessert, som du skal medbringe til en fest er det meget nemt at lave disse i nogle glas med låg på. F.eks. brugte jeg disse glas fra Weck (affiliate link). Så er der cheesecake to-go ;o)

Cheesecake i glas er nem at lave, og kan faktisk blive endnu nemmere, hvis du bruger syltetøj på toppen istedet for selv at lave toppingen. Ellers kan toppingen laves af præcist de bær du bedste kan lide - er også sikker på det ville være lækkert med rabarberkompot på toppen af de små dessertanretninger.

Jeg er selv helt vild med desserter i glas, og jeg har da også snart fået samlet et par opskrifter her på bloggen. Hvis du også er vild med lige at kunne snuppe et par glas dessert med dig, eller bare lige have dem klar til gæsterne. Så kan du se alle mine opskrifter på desserter i glas lige her.

ikon piskeris Chestnut

Nem cheesecake i glas med brombær

4 personer
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 1 t 30 min
Samlet tid 2 t

Ingredienser

Bund

  • 100 g digestive kiks
  • 50 g smør

Fyld

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 4 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk citronsaft

Topping

  • 200 g frosne brombær andre bær kan også bruges
  • 2 spsk vand
  • 1,5 spsk sukker

Pynt

  • Hvid chokolade

Sådan gør du
 

  • Put digestive kiksene i en frysepose og knus dem godt.
  • Smelt smørret og bland det med de knuste kiks.
  • Fordel kikseblandingen i 4 serveringsglas og pres dem lidt sammen i bunden.
  • Bland flødeost, flormelis, kornene fra 1 vaniljestang og citronsaft sammen i en skål.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend forsigtigt flødeskummen sammen med osteblandingen.
  • Fordel ostecremen i de 4 glas - brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose, hvor du klipper hul i det ene hjørne.
  • Stil glassene på køl imens du laver toppingen.
  • Brombær, vand og sukker sættes over kog i en gryde - lad det koge indtil der ikke er store stykker af bær længere. Burg evt. en ske til at 'mase' bærrene lidt undervejs. Når det er afkølet kan du tilsætte lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
  • Afkøl brombærtoppingen helt. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis toppingen er blevet for tyk.
  • Fordel brombærtoppingen øverst i de 4 glas.
  • Pynt med hvide chokoladespåner - kan laves ved at trække en kniv langs bagsiden af chokoladen. Men jeg benytter mit Microplane rivejern til det. (reklame link)
  • Stil på køl indtil de skal serveres. De kan sagtens laves dagen før.

Dine egne noter

Noter

Tip!: Skal det gå ekstra stærkt kan du bruge færdig syltetøj som topping - bland evt. lidt citronsaft i så det ikke bliver alt for sødt.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 592 kcal | Kulhydrater: 36 g | Protein: 6 g | Fedt: 48 g
Bedøm denne opskrift:
4.5 fra 27 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Oftest stillede spørgsmål til opskriften

Kan jeg bruge andet end brombær til toppingen?

Ja! Du kan bruge lige de bær du godt kan lide. Det er også lækkert med skovbær - altså sådan en blanding af bær der også kan købes på frost.

Kan man lave desserten dagen før den skal serveres?

Ja, det kan du sagtens. Du kan eventuelt vente med at fordele toppingen ovenpå til på selve dagen de skal serveres. Ellers kan du risikerer det løber lidt ned i den hvide flødeostecreme.

Ingredienserne til desserten
Digestive kiks til kiksebunden
Kiksebund af digestive og smør
Vaniljestang
Flødeostecremen kommes i glas
Cheesecake i glas med brombær
Nemme Cheesecakes i glas
Cheesecake i glas Collage (3)
Cheesecake i glas med brombær (24)
Cheesecake i glas med brombær (20)
Cheesecake i glas med brombær (25)
Cheesecake i glas med brombær (26)
Cheesecake i glas med brombær
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften