Måske kan nogle af jer huske, at jeg viste billeder i min story på instagram af denne super lækre cheesecake med hindbærgelé for lidt tid siden. Jeg spurgte nemlig om hjælp til, hvordan man bruger kageplast korrekt. Der var så mange af jer der var søde at svare! Det var første gang jeg skulle bruge kageplast, og det var jeg åbenbart ikke så god til.
Det endte med, at kagen blev lidt skæv i den ene side. Lidt af geléen så også sit snit til at løbe ned i den ene side. Derfor besluttede jeg mig egentlig også for ikke at tage fine billeder af kagen, for den skulle jo være perfekt! Jeg tog dog alligevel lige lidt billeder af den færdige kage med min telefon, og det var altså heldigt. For den her cheesecake med hindbærgelé smager ualmindeligt godt! Så nu besluttede jeg, at dele opskriften med jer, selvom den ikke blev helt perfekt i udseendet. Men hvad den ikke har i udseende har den så i smag i stedet for.
Hvis vi lige vender tilbage til kageplasten for et kort øjeblik. Så tror jeg den største fejl jeg lavede var, at jeg kom til at vende den forkert. Den blev nemlig ved med at rulle sammen for mig, og så troede jeg, at det var smart bare at bukke den modsat af hvad vej den rullede. Det var det ikke - så bare lad være med det, så skal det nok gå.
Denne cheesecake er den version der ikke skal bages. Derfor er der husblas i ostecremen så den stivner når den kommer på køl. Balancen mellem sødme og syre er helt perfekt i denne kage, og jeg kunne slet ikke lade den være da den stod i køleskabet. Så mon ikke jeg nok skal få den lavet igen. Så kan jeg også tage nogle finere billeder af den og ikke mindst øve mig i at bruge kageplast :o)
Jeg valgte at lave en cheesecake med hindbærgelé, men hvis du ønsker en anden gelé, så udskifter du bare hindbærrene med f.eks. brombær.
Opskrift på cheesecake med hindbærgelé
Ingredienser
Bund
- 150 g smør
- 300 g digestive kiks
Ostecreme
- 400 g flødeost neutral
- 3 dl piskefløde
- 3,5 blade husblas
- 125 g flormelis
- ½ citron saften heraf
- 1 vaniljestang
- 150 g creme fraiche 18 %
Derudover
- Bær til pynt f.eks. hindbær, blåbær og jordbær
- Springform på 24 cm
- Kageplast
Sådan gør du
Bund
- Smuldr/knus kiksene. Du kan f.eks. bruge en foodprocessor til formålet.
- Smelt smørret.
- Bland smeltet smør og de knuste kiks sammen til en ensartet masse.
- Løsn bunden af springformen og læg et stykke bagepapir i bunden, som sættes fast med ringen på springformen. Klip det overskydende bagepapir af.
- Sæt kageplast rundt i indersiden af springformen. Brug evt. et lille stykke tape til at lukke enden af kageplasten. Du finder størrelsen på kageplasten ved lige at sætte den omkring ydersiden på springformen og så skal den lige lave et lille overlap. Så skulle den gerne passe perfekt i formen.
- Pres nu smør/kikseblandingen ud i bunden af formen så du får en ensartet kiksebund.
- Sæt bunden i køleskabet.
Ostecreme
- Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen så de ikke klumper. Se evt. min guide til at flække en vaniljestang.
- Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål.
- Opvarm citronsaften i en lille gryde og hæld den over i en skål.
- Tag husblasen op af vandet og klem overskydende vand ud af den.
- Læg den i den lune citronsaft og pisk godt rundt til den er helt smeltet.
- Lad det afkøle i cirka 10 minutter.
- Pisk først 1 spsk af ostecremen i skålen med citronsaft og husblas og derefter piskes 1 spsk til i.
- Hæld blandingen over i resten af ostecremen i en tynd stråle mens du rører konstant.
- Pisk fløden til en let skum.
- Vend flødeskummen forsigtigt i ostecremen ad to omgange.
- Fordel den færdige ostecreme på kiksebunden og glat den godt ud på toppen. Sæt kagen i køleskabet i cirka 4 timer.
Hindbærgelé
- Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
- Bland vand, citronsaft, sukker og hindbær sammen i en gryde og op i 2-3 minutter.
- Sigt massen - der skal være 1,5 dl saft.
- Klem husblasen fri for vand og rør den ud i den varme saft.
- Lad den afkøle til stuetemperatur.
- Hæld geléen forsigtigt over den kolde cheesecake. Hæld f.eks. mod bagsiden af en ske for ikke at lave et hul hvor saften rammer.
- Sæt kagen på køl i cirka 2 timer.
Noter
Vil husblas-mængden passe, hvis man fordobler opskriften og skal lave to kager?
Ja, det vil jeg bestemt mene.
Det er simpelthen bare en forglemmelse af Louise.
Du kan se på hendes billeder at hun selvfølgelig tager i sukker.
Det er ca 50g sukker der skal i bær gelen.
Det er strængt nødvendigt at der kommer i sukker da bær gelen da ellers vil gøre kagen uspiselig. Det er jo klart fordi frosne bær altid er sure.
Skulle en person være stærkt uenig i denne kommentar. Så vil jeg på det stærkeste anbefale vedkommende om at lave ovenstående gele uden sukker og smage på den.
Enhver med fungerende smagsløg ville skære grimasser.
Men som sagt! Det er udelukkende en forglemmelse af Louise. Følges billederne i kontekst med den givet tekst så ses det tydeligt at der er en større mængde sukker på de frosne hindbær.
- Det er ellers en god opskrift. Jeg lavede den uheldigvis som der stod - altså uden sukker og det fungerer altså ikke!
Påstår man andet så lav det selv men oplevelsen vil være skuffende!
Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Beklager meget!
Hej
Hvor meget sukker putter du i hindbærsovsen? Kan ikke se det i din opskrift.
Mvh. Marianne
Det er fordi der ikke skal sukker i :-)
Hvad fanden mener du med at der ikke skal sukker i? Du gør det vitterligt selv på dine billeder?
Frosne bær bliver helt vildt sure hvis du bruger dem i en gel uden sukker :s!!
Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Men husk lige den gode tone en andre gang ☺️
hmmm, under mig også lidt over at der ikke er sukker i opskriften/beskrivelsen. det ligner grangiveligt sukker på billedet af fremstillingsprocessen....
kh
Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet..