Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Cheesecake med hindbærgelé

Udgivet: 22. mar 2022 · Opdateret: 22. mar 2022

Her får du en nem opskrift på cheesecake. Det er en hindbær cheesecake, og som navnet afslører, er det en form for ostekage. Osten der skal bruges er en flødeost med neutral smag, som man bruger i kagen. Det bliver pisket sammen med flormelis, smør og vanilje. Det er en digestive cheesecake, da bunden består af knuste digestive kiks.

Cheesecake med hindbærgelé også kaldet for ostekage

Hvis man ikke kender til cheesecake i forvejen, kan det måske lyde lidt mærkeligt med en ostekage. Men den smager som sådan ikke af ost. Ostecremen laves af en neutral flødeost, som jo er meget mild i smagen. Jeg er vild med den lækre ostecreme i midten, den syrlige hindbærgelé på toppen og så den knasende bund der består af digestive kiks i denne cheesecake.

Denne cheesecake er den version, der ikke skal bages. Derfor er der husblas i ostecremen så den stivner, når den kommer på køl. Balancen mellem sødme og syre er helt perfekt i denne kage! Jeg lover den bliver et kæmpe hit for dem, du serverer den for! Du må ikke lade dig skræmme af, at der skal husblas i, da det faktisk er meget nemt at arbejde med.

Læs også disse opskrifter:
Nem cheesecake i glas med brombær | Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt | Cheesecake ala mande

Denne cheesecake er med hindbærgelé, men hvis du ønsker en anden gelé, så udskifter du bare hindbær med f.eks. brombær, jordbær, skovbær eller den kan endda laves med en rabarbergelé. Her får du min opskrift på en nem hindbær cheesecake med en bund af digestive kiks.

piskeris Grullo

Cheesecake med hindbærgelé

4.05 fra 21 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 6 timer t
Samlet tid 7 timer t 30 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform på 22-24 cm
  • (reklamelink)Kageplast
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Lille gryde
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bund

  • 150 g smør
  • 300 g (reklamelink)digestive kiks

Ostecreme

  • 400 g flødeost, neutral
  • 3 dl piskefløde
  • 3,5 blade (reklamelink)husblas
  • 125 g flormelis
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 (reklamelink)vaniljestang
  • 150 g creme fraiche 18 %

Hindbærgelé

  • 2,5 blade (reklamelink)husblas
  • ½ dl vand
  • 200 g hindbær, frosne
  • 50 g sukker
  • ½ citron, saften heraf

Derudover

  • Bær til pynt, f.eks. hindbær, blåbær og jordbær

Sådan gør du
 

Bund

  • Smuldr/knus kiksene. Du kan f.eks. bruge en foodprocessor til formålet.
  • Smelt smørret.
  • Bland smeltet smør og de knuste kiks sammen til en ensartet masse.
  • Løsn bunden af springformen og læg et stykke bagepapir i bunden, som sættes fast med ringen på springformen. Klip det overskydende bagepapir af.
  • Sæt kageplast rundt i indersiden af springformen. Brug evt. et lille stykke tape til at lukke enden af kageplasten. Du finder størrelsen på kageplasten ved lige at sætte den omkring ydersiden på springformen og så skal den lige lave et lille overlap. Så skulle den gerne passe perfekt i formen.
  • Pres nu smør/kikseblandingen ud i bunden af formen så du får en ensartet kiksebund.
  • Sæt bunden i køleskabet.

Ostecreme

  • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen så de ikke klumper. Se evt. min guide til at flække en vaniljestang.
  • Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål.
  • Opvarm citronsaften i en lille gryde og hæld den over i en skål.
  • Tag husblasen op af vandet og klem overskydende vand ud af den.
  • Læg den i den lune citronsaft og pisk godt rundt til den er helt smeltet.
  • Lad det afkøle i cirka 10 minutter.
  • Pisk først 1 spsk af ostecremen i skålen med citronsaft og husblas og derefter piskes 1 spsk til i.
  • Hæld blandingen over i resten af ostecremen i en tynd stråle mens du rører konstant.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Vend flødeskummen forsigtigt i ostecremen ad to omgange.
  • Fordel den færdige ostecreme på kiksebunden og glat den godt ud på toppen. Sæt kagen i køleskabet i cirka 4 timer.

Hindbærgelé

  • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
  • Bland vand, citronsaft, sukker og hindbær sammen i en gryde og op i 2-3 minutter.
  • Sigt massen - der skal være 1,5 dl saft.
  • Klem husblasen fri for vand og rør den ud i den varme saft.
  • Lad den afkøle til stuetemperatur.
  • Hæld geléen forsigtigt over den kolde cheesecake. Hæld f.eks. mod bagsiden af en ske for ikke at lave et hul hvor saften rammer.
  • Sæt kagen på køl i cirka 2 timer.

Noter

Udskift evt. hindbærrene med f.eks. brombær i geléen.
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Det kan se svært ud at lave sådan en ostekage, men det er det faktisk ikke. Og husk at øvelse gør mester, og at den ikke behøves at stå knivskarpt for at være super lækker. Hvis du ikke er klar til at kaste dig ud i husblas (selvom det altså ikke er svært), så kan du også lave f.eks. denne opskrift på cheesecake i glas.

Spørgsmål og svar til min opskrift på cheesecake

Kan man erstatte creme fraiche med noget andet?

Ja, du kan godt udskifte creme fraiche med f.eks. græsk yoghurt 10 %.

Kan jeg lave gelé af andre bær?

Ja, det er nærmest bare fantasien der sætter grænser. I stedet for en hindbærgelé, så kan du lave en med jordbær, brombær, blåbær eller hvad du ellers synes kunne være lækkert.

Hvordan tager man kageplasten af så kagen bliver pæn og skarp?

Brug en skarp kniv dyppet i koldt vand og 'skær så rundt langs med kageplasten' imens du hiver kageplasten af.

Kan jeg lave opskriften med rabarbergelé i stedet for?

Ja, sagtens! Brug koncentreret rabarbersaft i stedet for hindbærsaft. Du skal bruge cirka 1,5 dl, for at der er nok til kagen.

Hvor længe kan en cheesecake holde sig i køleskabet?

Jeg vil sige, at den sagtens kan holde sig 3 dage i køleskabet. Hjemme hos os bliver den dog ofte spist ret hurtigt, så den når slet ikke at stå så længe!

Kan man køle en cheesecake i fryseren?

Ja, det kan man faktisk godt. Den kan holde sig i op til 3 måneder der.

Kan man lave cheesecake dagen før?

Man kan godt lave sin cheesecake dagen før. På den måde kan den også nå at sætte sig de mindst 2 timer, som den skal. Jeg synes også, at den bliver bedre af lige at trække lidt ekstra smag.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har kageplast?

Hvis du ikke har noget kageplast, så kan du også godt bruge noget bagepapir, som du sætter rundt i kanten. Det bliver måske ikke lige så skarpt, men det er bedre end ingenting. Kageplast kan desuden købes i større supermarkeder såsom Føtex og Bilka, så du vil kunne finde det der.

  • digestive kiks i en foodprocessor
  • smuldret digestive kiks i en foodprocessor til kiksebund til cheesecake
  • Bagepapir i springform
  • Bagepapir i springform
  • Digestive kiks smuldret
  • Der hældes smør over smuldret digestive kiks
  • Knuste kiks med smør til kiksebund til cheesecake
  • Kageplast i springform med bagepapir i bunden
  • Kiksebund til ostekage
  • vaniljestang og sukker på et skærebræt
  • Flormelis og vanilje i en lille skål
  • Philadelphia ost og flormelis
  • Philadelphia ost og flormelis pisket til ostecreme
  • Flødeskum i en skål
  • citronsaft
  • Ostecremen laves
  • Cheesecake med hindbærgelé
  • Ostecreme til cheesecake
  • Ostecreme
  • Ostecremen fordeles på kiksebunden til cheesecake
  • frosne hindbær og sukker i gryde til hindbærgelé
  • hindbærgelé til cheesecake
  • hindbærgelé til cheesecake
  • Cheesecake eller ostekage mangler gelé på toppen
  • Ostekage med hindbærgelé uden pynt
  • Cheesecake med hindbærgelé og pyntet med jordbær, hindbær og blåbær også kaldet ostekage

Kommentarer

  1. Ida skriver

    maj 14, 2020 at 8:47 pm

    Vil husblas-mængden passe, hvis man fordobler opskriften og skal lave to kager?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 19, 2020 at 4:05 pm

      Ja, det vil jeg bestemt mene.

      Svar
    • Elsebeth skriver

      marts 15, 2021 at 4:22 pm

      Kan kagen laves dagen før?

      Svar
      • Louise Dam skriver

        marts 19, 2021 at 2:40 pm

        Ja, det kan den snildt. Det er næsten det nemmeste da den jo skal stå og hvile i cirka 6 timer i alt.

        Svar
  2. Poul Tofte Jensen skriver

    marts 04, 2020 at 10:20 am

    Det er simpelthen bare en forglemmelse af Louise.

    Du kan se på hendes billeder at hun selvfølgelig tager i sukker.

    Det er ca 50g sukker der skal i bær gelen.
    Det er strængt nødvendigt at der kommer i sukker da bær gelen da ellers vil gøre kagen uspiselig. Det er jo klart fordi frosne bær altid er sure.

    Skulle en person være stærkt uenig i denne kommentar. Så vil jeg på det stærkeste anbefale vedkommende om at lave ovenstående gele uden sukker og smage på den.
    Enhver med fungerende smagsløg ville skære grimasser.

    Men som sagt! Det er udelukkende en forglemmelse af Louise. Følges billederne i kontekst med den givet tekst så ses det tydeligt at der er en større mængde sukker på de frosne hindbær.

    - Det er ellers en god opskrift. Jeg lavede den uheldigvis som der stod - altså uden sukker og det fungerer altså ikke!
    Påstår man andet så lav det selv men oplevelsen vil være skuffende!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 27, 2020 at 8:39 pm

      Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Beklager meget!

      Svar
  3. Marianne Thorup Nielsen skriver

    januar 08, 2020 at 7:57 pm

    Hej
    Hvor meget sukker putter du i hindbærsovsen? Kan ikke se det i din opskrift.
    Mvh. Marianne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 14, 2020 at 10:22 pm

      Det er fordi der ikke skal sukker i :-)

      Svar
      • Frank skriver

        marts 03, 2020 at 10:56 pm

        Hvad fanden mener du med at der ikke skal sukker i? Du gør det vitterligt selv på dine billeder?

        Frosne bær bliver helt vildt sure hvis du bruger dem i en gel uden sukker :s!!

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 27, 2020 at 8:38 pm

          Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Men husk lige den gode tone en andre gang ☺️

          Svar
      • anne skriver

        marts 27, 2020 at 4:46 pm

        hmmm, under mig også lidt over at der ikke er sukker i opskriften/beskrivelsen. det ligner grangiveligt sukker på billedet af fremstillingsprocessen....

        kh

        Svar
        • Louise Dam skriver

          marts 27, 2020 at 8:34 pm

          Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet..

          Svar
4.05 from 21 votes (21 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.