• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Cheesecake med hindbærgelé

    Udgivet: mar 22, 2022 · Opdateret: mar 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her får du en nem opskrift på cheesecake. Det er en hindbær cheesecake, og som navnet afslører, er det en form for ostekage. Osten der skal bruges er en flødeost med neutral smag, som man bruger i kagen. Det bliver pisket sammen med flormelis, smør og vanilje. Det er en digestive cheesecake, da bunden består af knuste digestive kiks.

    Cheesecake med hindbærgelé også kaldet for ostekage

    Hvis man ikke kender til cheesecake i forvejen, kan det måske lyde lidt mærkeligt med en ostekage. Men den smager som sådan ikke af ost. Ostecremen laves af en neutral flødeost, som jo er meget mild i smagen. Jeg er vild med den lækre ostecreme i midten, den syrlige hindbærgelé på toppen og så den knasende bund der består af digestive kiks i denne cheesecake.

    Denne cheesecake er den version, der ikke skal bages. Derfor er der husblas i ostecremen så den stivner, når den kommer på køl. Balancen mellem sødme og syre er helt perfekt i denne kage! Jeg lover den bliver et kæmpe hit for dem, du serverer den for! Du må ikke lade dig skræmme af, at der skal husblas i, da det faktisk er meget nemt at arbejde med.

    Læs også disse opskrifter:
    Nem cheesecake i glas med brombær | Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt | Cheesecake ala mande

    Denne cheesecake er med hindbærgelé, men hvis du ønsker en anden gelé, så udskifter du bare hindbær med f.eks. brombær, jordbær, skovbær eller den kan endda laves med en rabarbergelé. Her får du min opskrift på en nem hindbær cheesecake med en bund af digestive kiks.

    ikon piskeris Chestnut

    Cheesecake med hindbærgelé

    8 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 1 t
    Tilb. tid 30 min
    Hviletid 6 t
    Samlet tid 7 t 30 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform på 22-24 cm
    • Kageplast
    • Elpisker
    • Lille gryde
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bund

    • 150 g smør
    • 300 g digestive kiks

    Ostecreme

    • 400 g flødeost neutral
    • 3 dl piskefløde
    • 3,5 blade husblas
    • 125 g flormelis
    • ½ citron saften heraf
    • 1 vaniljestang
    • 150 g creme fraiche 18 %

    Hindbærgelé

    • 2,5 blade husblas
    • ½ dl vand
    • 200 g hindbær frosne
    • 50 g sukker
    • ½ citron saften heraf

    Derudover

    • Bær til pynt f.eks. hindbær, blåbær og jordbær

    Sådan gør du
     

    Bund

    • Smuldr/knus kiksene. Du kan f.eks. bruge en foodprocessor til formålet.
    • Smelt smørret.
    • Bland smeltet smør og de knuste kiks sammen til en ensartet masse.
    • Løsn bunden af springformen og læg et stykke bagepapir i bunden, som sættes fast med ringen på springformen. Klip det overskydende bagepapir af.
    • Sæt kageplast rundt i indersiden af springformen. Brug evt. et lille stykke tape til at lukke enden af kageplasten. Du finder størrelsen på kageplasten ved lige at sætte den omkring ydersiden på springformen og så skal den lige lave et lille overlap. Så skulle den gerne passe perfekt i formen.
    • Pres nu smør/kikseblandingen ud i bunden af formen så du får en ensartet kiksebund.
    • Sæt bunden i køleskabet.

    Ostecreme

    • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
    • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af flormelisen så de ikke klumper. Se evt. min guide til at flække en vaniljestang.
    • Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen i en skål.
    • Opvarm citronsaften i en lille gryde og hæld den over i en skål.
    • Tag husblasen op af vandet og klem overskydende vand ud af den.
    • Læg den i den lune citronsaft og pisk godt rundt til den er helt smeltet.
    • Lad det afkøle i cirka 10 minutter.
    • Pisk først 1 spsk af ostecremen i skålen med citronsaft og husblas og derefter piskes 1 spsk til i.
    • Hæld blandingen over i resten af ostecremen i en tynd stråle mens du rører konstant.
    • Pisk fløden til en let skum.
    • Vend flødeskummen forsigtigt i ostecremen ad to omgange.
    • Fordel den færdige ostecreme på kiksebunden og glat den godt ud på toppen. Sæt kagen i køleskabet i cirka 4 timer.

    Hindbærgelé

    • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 10-15 minutter.
    • Bland vand, citronsaft, sukker og hindbær sammen i en gryde og op i 2-3 minutter.
    • Sigt massen - der skal være 1,5 dl saft.
    • Klem husblasen fri for vand og rør den ud i den varme saft.
    • Lad den afkøle til stuetemperatur.
    • Hæld geléen forsigtigt over den kolde cheesecake. Hæld f.eks. mod bagsiden af en ske for ikke at lave et hul hvor saften rammer.
    • Sæt kagen på køl i cirka 2 timer.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Udskift evt. hindbærrene med f.eks. brombær i geléen.
    Bedøm denne opskrift:
    4 fra 20 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Det kan se svært ud at lave sådan en ostekage, men det er det faktisk ikke. Og husk at øvelse gør mester, og at den ikke behøves at stå knivskarpt for at være super lækker. Hvis du ikke er klar til at kaste dig ud i husblas (selvom det altså ikke er svært), så kan du også lave f.eks. denne opskrift på cheesecake i glas.

    Spørgsmål og svar til min opskrift på cheesecake

    Kan man erstatte creme fraiche med noget andet?

    Ja, du kan godt udskifte creme fraiche med f.eks. græsk yoghurt 10 %.

    Kan jeg lave gelé af andre bær?

    Ja, det er nærmest bare fantasien der sætter grænser. I stedet for en hindbærgelé, så kan du lave en med jordbær, brombær, blåbær eller hvad du ellers synes kunne være lækkert.

    Hvordan tager man kageplasten af så kagen bliver pæn og skarp?

    Brug en skarp kniv dyppet i koldt vand og 'skær så rundt langs med kageplasten' imens du hiver kageplasten af.

    Kan jeg lave opskriften med rabarbergelé i stedet for?

    Ja, sagtens! Brug koncentreret rabarbersaft i stedet for hindbærsaft. Du skal bruge cirka 1,5 dl, for at der er nok til kagen.

    Hvor længe kan en cheesecake holde sig i køleskabet?

    Jeg vil sige, at den sagtens kan holde sig 3 dage i køleskabet. Hjemme hos os bliver den dog ofte spist ret hurtigt, så den når slet ikke at stå så længe!

    Kan man køle en cheesecake i fryseren?

    Ja, det kan man faktisk godt. Den kan holde sig i op til 3 måneder der.

    Kan man lave cheesecake dagen før?

    Man kan godt lave sin cheesecake dagen før. På den måde kan den også nå at sætte sig de mindst 2 timer, som den skal. Jeg synes også, at den bliver bedre af lige at trække lidt ekstra smag.

    Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har kageplast?

    Hvis du ikke har noget kageplast, så kan du også godt bruge noget bagepapir, som du sætter rundt i kanten. Det bliver måske ikke lige så skarpt, men det er bedre end ingenting. Kageplast kan desuden købes i større supermarkeder såsom Føtex og Bilka, så du vil kunne finde det der.

    • digestive kiks i en foodprocessor
    • smuldret digestive kiks i en foodprocessor til kiksebund til cheesecake
    • Bagepapir i springform
    • Bagepapir i springform
    • Digestive kiks smuldret
    • Der hældes smør over smuldret digestive kiks
    • Knuste kiks med smør til kiksebund til cheesecake
    • Kageplast i springform med bagepapir i bunden
    • Kiksebund til ostekage
    • vaniljestang og sukker på et skærebræt
    • Flormelis og vanilje i en lille skål
    • Philadelphia ost og flormelis
    • Philadelphia ost og flormelis pisket til ostecreme
    • Flødeskum i en skål
    • citronsaft
    • Ostecremen laves
    • Cheesecake med hindbærgelé
    • Ostecreme til cheesecake
    • Ostecreme
    • Ostecremen fordeles på kiksebunden til cheesecake
    • frosne hindbær og sukker i gryde til hindbærgelé
    • hindbærgelé til cheesecake
    • hindbærgelé til cheesecake
    • Cheesecake eller ostekage mangler gelé på toppen
    • Ostekage med hindbærgelé uden pynt
    • Cheesecake med hindbærgelé og pyntet med jordbær, hindbær og blåbær også kaldet ostekage
    Følg mig på Instagram
    « Rejesalat
    Græskarsuppe med hokkaido »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Ida

      maj 14, 2020 at 8:47 pm

      Vil husblas-mængden passe, hvis man fordobler opskriften og skal lave to kager?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2020 at 4:05 pm

        Ja, det vil jeg bestemt mene.

        Svar
      • Elsebeth

        marts 15, 2021 at 4:22 pm

        Kan kagen laves dagen før?

        Svar
        • Louise Dam

          marts 19, 2021 at 2:40 pm

          Ja, det kan den snildt. Det er næsten det nemmeste da den jo skal stå og hvile i cirka 6 timer i alt.

          Svar
    2. Poul Tofte Jensen

      marts 04, 2020 at 10:20 am

      Det er simpelthen bare en forglemmelse af Louise.

      Du kan se på hendes billeder at hun selvfølgelig tager i sukker.

      Det er ca 50g sukker der skal i bær gelen.
      Det er strængt nødvendigt at der kommer i sukker da bær gelen da ellers vil gøre kagen uspiselig. Det er jo klart fordi frosne bær altid er sure.

      Skulle en person være stærkt uenig i denne kommentar. Så vil jeg på det stærkeste anbefale vedkommende om at lave ovenstående gele uden sukker og smage på den.
      Enhver med fungerende smagsløg ville skære grimasser.

      Men som sagt! Det er udelukkende en forglemmelse af Louise. Følges billederne i kontekst med den givet tekst så ses det tydeligt at der er en større mængde sukker på de frosne hindbær.

      - Det er ellers en god opskrift. Jeg lavede den uheldigvis som der stod - altså uden sukker og det fungerer altså ikke!
      Påstår man andet så lav det selv men oplevelsen vil være skuffende!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 27, 2020 at 8:39 pm

        Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Beklager meget!

        Svar
    3. Marianne Thorup Nielsen

      januar 08, 2020 at 7:57 pm

      Hej
      Hvor meget sukker putter du i hindbærsovsen? Kan ikke se det i din opskrift.
      Mvh. Marianne

      Svar
      • Louise Dam

        januar 14, 2020 at 10:22 pm

        Det er fordi der ikke skal sukker i :-)

        Svar
        • Frank

          marts 03, 2020 at 10:56 pm

          Hvad fanden mener du med at der ikke skal sukker i? Du gør det vitterligt selv på dine billeder?

          Frosne bær bliver helt vildt sure hvis du bruger dem i en gel uden sukker :s!!

          Svar
          • Louise Dam

            marts 27, 2020 at 8:38 pm

            Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet.. Men husk lige den gode tone en andre gang ☺️

            Svar
        • anne

          marts 27, 2020 at 4:46 pm

          hmmm, under mig også lidt over at der ikke er sukker i opskriften/beskrivelsen. det ligner grangiveligt sukker på billedet af fremstillingsprocessen....

          kh

          Svar
          • Louise Dam

            marts 27, 2020 at 8:34 pm

            Du har da også helt ret! Jeg har været i mine gamle noter nu, og der stod rigtig nok 50 g sukker. Så jeg har rettet opskriften nu. Det må simpelthen være totalt ammehjerne at jeg har svaret det andet..

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her