• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Dessert » Desserter i glas

    Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

    Udgivet: okt 20, 2015 · Opdateret: jun 22, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    fcaccba b

    Denne her dessert er en af de desserter man nemt kan lave klar dagen før man skal have gæster, den skal nemlig som minimum stå på køl i 6 timer. Det er en cheesecake med hvid chokolade og mascarponecreme, som anrettes i små glas og gør desserten rigtig fin at se på. På toppen kommer der den skønne syrlige passionsfrugt som passer rigtig godt til den lidt fede creme.

    Prøv også disse opskrifter:
    Cheesecake med hindbærgelé | Nem cheesecake i glas med brombær | Tiramisu i glas

    Der er lige et par ting som du skal være opmærksom på når du laver opskriften:

    1. Smelt chokoladen meget forsigtigt. (Ja, hvid chokolade kan godt få for meget varme så man (læs jeg) skal smide 400 g chokolade ud og starte forfra)
    2. Flødecremen skal ikke piskes men blot røres sammen, ellers risikerer du at cremen bliver grynet.
    3. Jeg fordelte kun cremen i 7 glas á 15 cl, men det nogle ret store portioner. Så jeg vil anbefale at man til denne opskrift deler den ud i minimum 8 glas.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

    8 glas a 15 cl.
    Forb. tid 1 min
    Samlet tid 1 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Bund

    • 200 g Digestive kiks
    • 100 g smør

    Fyld

    • 400 g hvid chokolade
    • 3 dl piskefløde
    • 250 g flødeost naturel f.eks. Philadelphia 38%
    • 250 g mascarpone

    Pynt

    • 6 passionsfrugter

    Sådan gør du
     

    • Knus kiksene - jeg puttede dem i en pose og knuste dem heri - der er muligvis en smartere metode.
    • Smelt smørret og bland de knuste kiks med det smeltede smør.
    • Fordel kikseblandingen i 8-10 glas, jeg brugte disse glas. Pres blandingen godt ned i glassene så den bliver fast. Sæt glassene på køl.
    • Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
    • Bland mascarpone, flødeost og fløde sammen i en skål til det er en ensartet masse.
    • Tilsæt den smeltede hvide chokolade til flødeblandingen og rør til det er en ensartet creme.
    • Fordel cremen i glassene ovenpå kiksebunden.
    • Dæk glassene med husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet i minimum 6 timer.
    • Lige inden servering skærer du passionsfrugterne over og skraber frugtkødet ud med en teske. Fordel fyldet ligeligt ovenpå alle glassene.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 glas | Kalorier: 904 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 11 g | Fedt: 68 g
    Bedøm denne opskrift:
    ingen anmeldelser endnu
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (1)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (32)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (33)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (34)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (18)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (19)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (20)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (23)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (24)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (26)
    Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (29)
    Følg mig på Instagram
    « Guide til Aarhus og omegn
    Fyldt nakkefilet med æbler og bacon »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lene

      november 20, 2022 at 9:11 am

      Hvor store glas har du brugt her ?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:36 pm

        De er 15 cl :-)

        Svar
    2. Rikke

      november 12, 2017 at 10:51 am

      Skal fløden være pisket inden det blandes sammen?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 26, 2018 at 11:42 am

        Nej, det skal den ikke.

        Svar
    3. Christina

      marts 16, 2017 at 8:37 am

      Kære Louise
      Har lige opdaget din blog, hvor er din fin :)
      Jeg vil gerne lave denne, som som hel kage, hvor stor kageform tænker du jeg skal bruge?

      Kh Christina
      @cmouyal (instagram)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 8:59 pm

        Hej Christina
        Jeg er ikke sikker på den kan holde formen som en hel kage desværre.

        Svar
    4. Thea

      januar 17, 2017 at 4:45 pm

      Kan den laves til en stor kage? Eller kan den ikke holde sig stiv nok til det?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 22, 2017 at 3:00 pm

        Det tror jeg ikke rigtig den bliver helt stiv nok til. Men jeg har ikke prøvet.

        Svar
    5. sarah

      marts 19, 2016 at 10:20 pm

      Kan de laves aftenen før altså stå i 24 timer før servering?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2016 at 2:01 pm

        Hej Sarah
        Ja, det kan de sagtens :-)

        Svar
    6. Sille

      oktober 20, 2015 at 8:05 pm

      Hvor køber du din Mascarpone ost henne? Er det noget man kan købe i fx et supermarked?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 20, 2015 at 8:40 pm

        Hej Sille
        Jeg købte den blot i Netto. Jeg tror de fleste dagligvarebutikker har dem i deres sortiment. Den anden dag så jeg endda at Rema1000 havde en Mascarpone i et discountmærke.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her