Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

fcaccba b

Denne her dessert er en af de desserter man nemt kan lave klar dagen før man skal have gæster, den skal nemlig som minimum stå på køl i 6 timer. Det er en cheesecake med hvid chokolade og mascarponecreme, som anrettes i små glas og gør desserten rigtig fin at se på. På toppen kommer der den skønne syrlige passionsfrugt som passer rigtig godt til den lidt fede creme.

Prøv også disse opskrifter:
Cheesecake med hindbærgelé | Nem cheesecake i glas med brombær | Tiramisu i glas

Der er lige et par ting som du skal være opmærksom på når du laver opskriften:

1. Smelt chokoladen meget forsigtigt. (Ja, hvid chokolade kan godt få for meget varme så man (læs jeg) skal smide 400 g chokolade ud og starte forfra)
2. Flødecremen skal ikke piskes men blot røres sammen, ellers risikerer du at cremen bliver grynet.
3. Jeg fordelte kun cremen i 7 glas á 15 cl, men det nogle ret store portioner. Så jeg vil anbefale at man til denne opskrift deler den ud i minimum 8 glas.

ikon piskeris Chestnut

Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

8 glas a 15 cl.
Forb. tid 1 min
Samlet tid 1 min

Ingredienser

Bund

  • 200 g Digestive kiks
  • 100 g smør

Fyld

  • 400 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 250 g flødeost naturel f.eks. Philadelphia 38%
  • 250 g mascarpone

Pynt

  • 6 passionsfrugter

Sådan gør du
 

  • Knus kiksene - jeg puttede dem i en pose og knuste dem heri - der er muligvis en smartere metode.
  • Smelt smørret og bland de knuste kiks med det smeltede smør.
  • Fordel kikseblandingen i 8-10 glas, jeg brugte disse glas. Pres blandingen godt ned i glassene så den bliver fast. Sæt glassene på køl.
  • Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
  • Bland mascarpone, flødeost og fløde sammen i en skål til det er en ensartet masse.
  • Tilsæt den smeltede hvide chokolade til flødeblandingen og rør til det er en ensartet creme.
  • Fordel cremen i glassene ovenpå kiksebunden.
  • Dæk glassene med husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet i minimum 6 timer.
  • Lige inden servering skærer du passionsfrugterne over og skraber frugtkødet ud med en teske. Fordel fyldet ligeligt ovenpå alle glassene.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 904 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 11 g | Fedt: 68 g
Bedøm denne opskrift:
ingen anmeldelser endnu
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (1)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (32)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (33)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (34)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (18)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (19)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (20)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (23)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (24)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (26)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (29)
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften