Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Desserter i glas

Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

Udgivet: 20. okt 2015 · Opdateret: 22. jun 2021

fcaccba b

Denne her dessert er en af de desserter man nemt kan lave klar dagen før man skal have gæster, den skal nemlig som minimum stå på køl i 6 timer. Det er en cheesecake med hvid chokolade og mascarponecreme, som anrettes i små glas og gør desserten rigtig fin at se på. På toppen kommer der den skønne syrlige passionsfrugt som passer rigtig godt til den lidt fede creme.

Prøv også disse opskrifter:
Cheesecake med hindbærgelé | Nem cheesecake i glas med brombær | Tiramisu i glas

Der er lige et par ting som du skal være opmærksom på når du laver opskriften:

1. Smelt chokoladen meget forsigtigt. (Ja, hvid chokolade kan godt få for meget varme så man (læs jeg) skal smide 400 g chokolade ud og starte forfra)
2. Flødecremen skal ikke piskes men blot røres sammen, ellers risikerer du at cremen bliver grynet.
3. Jeg fordelte kun cremen i 7 glas á 15 cl, men det nogle ret store portioner. Så jeg vil anbefale at man til denne opskrift deler den ud i minimum 8 glas.

piskeris Grullo

Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 8 glas a 15 cl.
Forb. tid 1 minut min
Samlet tid 1 minut min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Bund

  • 200 g (reklamelink)Digestive kiks
  • 100 g smør

Fyld

  • 400 g (reklamelink)hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde
  • 250 g flødeost naturel, f.eks. Philadelphia 38%
  • 250 g mascarpone

Pynt

  • 6 passionsfrugter

Sådan gør du
 

  • Knus kiksene - jeg puttede dem i en pose og knuste dem heri - der er muligvis en smartere metode.
  • Smelt smørret og bland de knuste kiks med det smeltede smør.
  • Fordel kikseblandingen i 8-10 glas, jeg brugte disse glas. Pres blandingen godt ned i glassene så den bliver fast. Sæt glassene på køl.
  • Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
  • Bland mascarpone, flødeost og fløde sammen i en skål til det er en ensartet masse.
  • Tilsæt den smeltede hvide chokolade til flødeblandingen og rør til det er en ensartet creme.
  • Fordel cremen i glassene ovenpå kiksebunden.
  • Dæk glassene med husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet i minimum 6 timer.
  • Lige inden servering skærer du passionsfrugterne over og skraber frugtkødet ud med en teske. Fordel fyldet ligeligt ovenpå alle glassene.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 glas | Kalorier: 904 kcal | Kulhydrater: 67 g | Protein: 11 g | Fedt: 68 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (1)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (32)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (33)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (34)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (18)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (19)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (20)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (23)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (24)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (26)
Cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt (29)

Kommentarer

  1. Lene skriver

    november 20, 2022 at 9:11 am

    Hvor store glas har du brugt her ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:36 pm

      De er 15 cl :-)

      Svar
  2. Rikke skriver

    november 12, 2017 at 10:51 am

    Skal fløden være pisket inden det blandes sammen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:42 am

      Nej, det skal den ikke.

      Svar
  3. Christina skriver

    marts 16, 2017 at 8:37 am

    Kære Louise
    Har lige opdaget din blog, hvor er din fin :)
    Jeg vil gerne lave denne, som som hel kage, hvor stor kageform tænker du jeg skal bruge?

    Kh Christina
    @cmouyal (instagram)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 8:59 pm

      Hej Christina
      Jeg er ikke sikker på den kan holde formen som en hel kage desværre.

      Svar
  4. Thea skriver

    januar 17, 2017 at 4:45 pm

    Kan den laves til en stor kage? Eller kan den ikke holde sig stiv nok til det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 22, 2017 at 3:00 pm

      Det tror jeg ikke rigtig den bliver helt stiv nok til. Men jeg har ikke prøvet.

      Svar
  5. sarah skriver

    marts 19, 2016 at 10:20 pm

    Kan de laves aftenen før altså stå i 24 timer før servering?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2016 at 2:01 pm

      Hej Sarah
      Ja, det kan de sagtens :-)

      Svar
  6. Sille skriver

    oktober 20, 2015 at 8:05 pm

    Hvor køber du din Mascarpone ost henne? Er det noget man kan købe i fx et supermarked?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2015 at 8:40 pm

      Hej Sille
      Jeg købte den blot i Netto. Jeg tror de fleste dagligvarebutikker har dem i deres sortiment. Den anden dag så jeg endda at Rema1000 havde en Mascarpone i et discountmærke.

      Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.