Mascarpone

Mascarpone er en let ost, der godt kan virke som en flødeost. Det er muligt at smøre den ud eller piske den op eksempelvis. Den har dermed en meget let konsistens, der gør den optimal at bruge i madlavning og desserter.

Ofte bliver mascarpone brugt i særligt desserter, da der godt kan være nogle søde undertoner i osten. Det er derfor en rigtig lækker dessert flødeost, og den indgår i flere klassiske desserter såsom den italienske tiramisu.

Mascarpone

Indhold

Hvad er mascarpone?

Mascarpone er en ost, der er ret mild i smagen. Den bliver ofte omtalt som en form for friskost, og den bliver lavet på en blanding af creme fraiche samt noget fløde. For at smage den til bliver der tilsat noget syre af en art. Det kan eksempelvis være  noget citron eller kærnemælk. 

Hvad er forskellen på ricotta og mascarpone?

Det kan godt være svært at gennemskue forskellen på ricotta og mascarpone, og det er heller ikke noget, som man lige kan se ved første øjekast. Den overskyggende forskel er, at mascarpone bliver lavet på en blanding af fløde og valle. Modsat bliver ricotta lavet på mælk og valle. Mascarpone er altså væsentlig mere fed i det, hvilket også gør den mere cremet end ricotta.

Jeg har ingen mascarpone - Hvad kan jeg bruge som erstatning?

Netop fordi at mascarpone og ricotta minder så meget om hinanden, så kan du godt erstatte det med ricotta. Dog vil der være en lille ændring i konsistens og smag, hvis du erstatter mascarpone med ricotta.

Mine opskrifter med Mascarpone

Som jeg har påpeget før, så er mascarpone særligt at finde i det søde dessert køkken. Du kan dog også finde flere opskrifter, hvori osten indgår. Noget af det der kommer først op i mit hoved, når jeg tænker på mascarpone, er den italienske dessert tiramisu. Her indgår den cremede ost som en stor del af den creme, der bliver lagt imellem lagene med ladyfingers.

 

Du kan også prøve min opskrift på tomatsuppe med mascarpone. Her bruger jeg den til at gøre tomatsuppen endnu mere cremet, og den giver en skøn smag. Hvis du er vild med cheesecake, kan du lave min cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt.

 

Jeg handler ofte igennem Nemlig.com, og det er denne her mascarpone, som jeg altid køber.