Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter

Mascarpone

Mascarpone er en let ost, der godt kan virke som en flødeost. Det er muligt at smøre den ud eller piske den op eksempelvis. Den har dermed en meget let konsistens, der gør den optimal at bruge i madlavning og desserter.

Ofte bliver mascarpone brugt i særligt desserter, da der godt kan være nogle søde undertoner i osten. Det er derfor en rigtig lækker dessert flødeost, og den indgår i flere klassiske desserter såsom den italienske tiramisu.

Mascarpone
Fresh homemade mascarpone in a white bowl.

Hvad er mascarpone?

Mascarpone er en ost, der er ret mild i smagen. Den bliver ofte omtalt som en form for friskost, og den bliver lavet på en blanding af creme fraiche samt noget fløde. For at smage den til bliver der tilsat noget syre af en art. Det kan eksempelvis være  noget citron eller kærnemælk. 

Hvad er forskellen på ricotta og mascarpone?

Det kan godt være svært at gennemskue forskellen på ricotta og mascarpone, og det er heller ikke noget, som man lige kan se ved første øjekast. Den overskyggende forskel er, at mascarpone bliver lavet på en blanding af fløde og valle. Modsat bliver ricotta lavet på mælk og valle. Mascarpone er altså væsentlig mere fed i det, hvilket også gør den mere cremet end ricotta.

Jeg har ingen mascarpone - Hvad kan jeg bruge som erstatning?

Netop fordi at mascarpone og ricotta minder så meget om hinanden, så kan du godt erstatte det med ricotta. Dog vil der være en lille ændring i konsistens og smag, hvis du erstatter mascarpone med ricotta.

Som jeg har påpeget før, så er mascarpone særligt at finde i det søde dessert køkken. Du kan dog også finde flere opskrifter, hvori osten indgår. Noget af det der kommer først op i mit hoved, når jeg tænker på mascarpone, er den italienske dessert tiramisu. Her indgår den cremede ost som en stor del af den creme, der bliver lagt imellem lagene med ladyfingers.

Du kan også prøve min opskrift på tomatsuppe med mascarpone. Her bruger jeg den til at gøre tomatsuppen endnu mere cremet, og den giver en skøn smag. Hvis du er vild med cheesecake, kan du lave min cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt.

Jeg handler ofte igennem Nemlig.com, og det er denne her mascarpone, som jeg altid køber.

  • Bagte rabarber med mascarponecreme
  • Tomatsuppe
  • Tiramisu i glas
  • Tiramisu
  • Laks med porrer, dild og cremet mascarpone
  • Portionsanrettet cheesecake med hvid chokolade og passionsfrugt
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande

  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade

  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce

  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller

  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis

  • Æblesnurrer med kanel ()
    Æblesnurrer med kanel

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer

  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe

  • Dahl opskrift
    Indisk dahl

  • Saltmandler

  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler

  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required