Tiramisu er en rigtig klassiker indenfor det italienske køkken. Tiramisu er en italiensk lagkage, som smager ualmindeligt godt! Den italienske kage består af en creme med mascarpone, som lægges sammen med ladyfingers, som dyppes i kaffe og amaretto. Tilsammen får man en utrolig lækker dessert, som har en virkelig god smag og konsistens.
I mange år troede jeg faktisk ikke jeg kunne lide tiramisu - don't ask me why! Måske fordi jeg først er begyndt at kunne lide kaffe indenfor de seneste år? Men så smagte jeg den lækre dessert i Italien og var fuldstændig solgt. Den er sød, luftig, cremet og bitter på en og samme tid og den smager altså bare utrolig godt. Denne her opskrift synes jeg selv kommer ret tæt på den man får serveret i Italien. Dette er den helt klassiske måde at lave den lækre italienske dessert på, hvor den laves i et fad og skæres ud som en slags lagkage. Men den er også super fin, hvis man serverer den portionsanrettet i små pæne glas. Se min opskrift på tiramisu i glas.
Opskrift på tiramisu
Ingredienser
- 2 dl kaffe stærk og afkølet
- ½ dl amaretto mandellikør
- 125 g ladyfingers
- 250 g mascarpone
- 75 g sukker
- 1,5 æggehvide 1 bæger pasteuriseret
- 2 æggeblommer 1 bæger pasteuriseret
Til pynt
- 1-2 spsk kakaopulver
Sådan gør du
- Bland den afkølede kaffe med amaretto.
- Pisk æggehviderne stive i en skål.
- Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige i en anden skål.
- Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker og vend det forsigtigt sammen.
- Fold de stivpiskede æggehvider forsigtigt i cremen så luftigheden bevares.
- Dyp ladyfingers hurtigt i kaffe/amerattoblandingen. De suger hurtigt og må ikke blive våde i konsistensen. Kun let fugtige. Det er kun lige yderst de skal have kaffe.
- Læg ladyfingers i et fad (cirka 24*19 cm) i et lag. Læg dernæst et lag creme og så ladyfingers og creme igen.
- Sæt din tiramisu på køl i minimum 4 timer.
- Drys med kakaopulver lige inden servering.
Elendig opskrift. Der bliver skrevet at ting skal piskes sammen, når de ikke skal piskes sammen, men røres forsigtigt sammen.
Hej Thomas
Tak fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg har fået skrevet at mascarponen skulle piskes i. Den skal selvfølgelig vendes i cremen. Det er nu rettet.
Hilsen Louise
Hvor køber du ladyfingers? :-)
Jeg købte dem på Nemlig.com. Men vil tro de kan fås i alle større supermarkeder.
Hej Louise
Rigtigt gode opskrifter. Også gode dessert 🍰
Har lige et spørgsmål. Chokolademousse. ( tror du ikke. Man også kan sæt den i ovnen. I hvor mange 0¢ og hvor mange minutter
Dejligt at høre du kan bruge min opskrifter. Hvis du vil bage en chokolademousse vil jeg anbefale dig en Gateau Marcel chokoladekage. Den består af en bagt chokolademousse og en ikke bagt chokolademousse - og så smager den fantastisk! Find min opskrift her: https://www.louisesmadblog.dk/gateau-marcel-chokoladekage/
Hej Louise.
Jeg er helt vildt med dine opskrifter! Rugbrød bages hjemme hos os en gang om ugen.
Nu har jeg lyst til al lave desserten. Hvor stort er det fad som du bruger til desserten?
Hej Irena
Hvor er det dejligt at høre! Mit fad er 24*19 cm. Det skriver jeg lige ind i opskriften :o)
Hej, jeg skal lave til 8 personer - skal jeg så bruge to fade? Dine 24*19 er det til 4 personer ?
Hej Anne
Så kan du bruge et større fad eller to små fade. Bare det passer med at der kan ligge to lag af ladyfingers og to lag creme.
Hilsen Louise