• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter

    Tiramisu

    Udgivet: mar 7, 2019 · Opdateret: okt 24, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Tiramisu

     

    Tiramisu er en rigtig klassiker indenfor det italienske køkken. Tiramisu er en italiensk lagkage, som smager ualmindeligt godt! Den italienske kage består af en creme med mascarpone, som lægges sammen med ladyfingers, som dyppes i kaffe og amaretto. Tilsammen får man en utrolig lækker dessert, som har en virkelig god smag og konsistens.

    I mange år troede jeg faktisk ikke jeg kunne lide tiramisu - don't ask me why! Måske fordi jeg først er begyndt at kunne lide kaffe indenfor de seneste år? Men så smagte jeg den lækre dessert i Italien og var fuldstændig solgt. Den er sød, luftig, cremet og bitter på en og samme tid og den smager altså bare utrolig godt. Denne her opskrift synes jeg selv kommer ret tæt på den man får serveret i Italien. Dette er den helt klassiske måde at lave den lækre italienske dessert på, hvor den laves i et fad og skæres ud som en slags lagkage. Men den er også super fin, hvis man serverer den portionsanrettet i små pæne glas. Se min opskrift på tiramisu i glas.

     

    ikon piskeris Chestnut

    Tiramisu

    4 personer
    Forb. tid 5 min
    Tilb. tid 40 min
    Hviletid 4 t
    Samlet tid 45 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 2 dl kaffe stærk og afkølet
    • ½ dl amaretto mandellikør
    • 125 g ladyfingers
    • 250 g mascarpone
    • 75 g sukker
    • 1,5 æggehvide 1 bæger pasteuriseret
    • 2 æggeblommer 1 bæger pasteuriseret

    Til pynt

    • 1-2 spsk kakaopulver

    Sådan gør du
     

    • Bland den afkølede kaffe med amaretto.
    • Pisk æggehviderne stive i en skål.
    • Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige i en anden skål.
    • Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker og vend det forsigtigt sammen.
    • Fold de stivpiskede æggehvider forsigtigt i cremen så luftigheden bevares.
    • Dyp ladyfingers hurtigt i kaffe/amerattoblandingen. De suger hurtigt og må ikke blive våde i konsistensen. Kun let fugtige. Det er kun lige yderst de skal have kaffe.
    • Læg ladyfingers i et fad (cirka 24*19 cm) i et lag. Læg dernæst et lag creme og så ladyfingers og creme igen. 
    • Sæt din tiramisu på køl i minimum 4 timer.
    • Drys med kakaopulver lige inden servering.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Ladyfingers er sprøde kager, der er lange som fingre og derfor hedder ladyfingers. De suger hurtigt væde til sig, og derfor skal man passe på de ikke får for meget så de bliver helt bløde hele vejen igennem.
    Hvis du vil lave dobbelt portion skal du enten bruge to fade i samme størrelse som mit, eller et større fad. Der skal blot være plads til to lag ladyfingers og to lag creme.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 544 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 11 g | Fedt: 34 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.1 fra 43 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    • Ingredienser
    • Æggehvide
    • Tiramisu
    • Tiramisu
    • creme
    • Ladyfingers
    • Ladyfingers
    • Ladyfingers
    • Tiramisu
    • Tiramisu
    • Tiramisu
    Følg mig på Instagram
    « Bøf Stroganoff
    Rejseguide til Mauritius »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nathalie

      august 19, 2022 at 1:42 pm

      Det kako man skal bruge som drys til sidst er det ren kakao, altså det man bruger til at bage med? Bliver det ikke for bittert? Bruger du en bestemt

      Svar
      • Louise Dam

        august 23, 2022 at 3:00 pm

        Ja, det er bare bagekakao. Den bitre kakao synes jeg passer helt perfekt til den søde og cremede tiramisu. Jeg bruger ikke et bestemt mærke. Men du kan sagtens købe en af ekstra god kvalitet, hvis det skal være ekstra lækkert. Callebaut har lavet en god kakao.

        Svar
    2. Ulf

      februar 11, 2022 at 11:16 pm

      Super lækker opskrift Louise. Klassisk tiramisu, så nem at følge med din vejledning. Alle jeg har lavet den til elsker den. Tak for det :)

      Mvh. Ulf

      Svar
      • Louise Dam

        februar 12, 2022 at 2:56 pm

        Hej Ulf
        Hvor skønt at høre! Dejligt du synes opskriften er nem :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Alma

      december 31, 2021 at 1:22 pm

      Jeg har brugt denne opskrift hvert år til nytår i nogle år. En ting som jeg altid glemmer til året efter er, at den bliver alt for flydende. Den er ellers virkelig god, det smager godt. Men hvordan får jeg den til at være mindre flydende? Altså jeg pisker æggehviderne stive, men når jeg tilsætter oste/blommeblandingen (som er flydende) bliver det hele flydende.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 3:47 pm

        Altså du skal tilføje de stive æggehvider forsigtigt til oste/æggeblomme blandingen. Så du skal vende det stille og roligt i så luftigheden bevares i cremen. Kan det være der det går galt?

        Svar
    4. Anne

      februar 02, 2021 at 1:01 am

      Lidt sjovt med Ricotta på billedet, men mascarpone i opskriften

      Svar
      • Louise Dam

        februar 10, 2021 at 11:20 pm

        Ej nej nej, det har jeg da slet ikke opdaget! Må have taget den forkerte ud da jeg skulle tage billedet ;o) Det er dog mascarpone der skal i som opskriften siger.

        Svar
    5. Thomas

      juli 20, 2020 at 10:22 pm

      Elendig opskrift. Der bliver skrevet at ting skal piskes sammen, når de ikke skal piskes sammen, men røres forsigtigt sammen.

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 10:53 am

        Hej Thomas
        Tak fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg har fået skrevet at mascarponen skulle piskes i. Den skal selvfølgelig vendes i cremen. Det er nu rettet.
        Hilsen Louise

        Svar
    6. Charlotte

      februar 29, 2020 at 3:55 pm

      Hvor køber du ladyfingers? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        marts 01, 2020 at 10:21 am

        Jeg købte dem på Nemlig.com. Men vil tro de kan fås i alle større supermarkeder.

        Svar
    7. Lisa Malene Nielsen

      januar 22, 2020 at 9:12 am

      Hej Louise
      Rigtigt gode opskrifter. Også gode dessert 🍰
      Har lige et spørgsmål. Chokolademousse. ( tror du ikke. Man også kan sæt den i ovnen. I hvor mange 0¢ og hvor mange minutter

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2020 at 4:15 pm

        Dejligt at høre du kan bruge min opskrifter. Hvis du vil bage en chokolademousse vil jeg anbefale dig en Gateau Marcel chokoladekage. Den består af en bagt chokolademousse og en ikke bagt chokolademousse - og så smager den fantastisk! Find min opskrift her: https://www.louisesmadblog.dk/gateau-marcel-chokoladekage/

        Svar
    8. Irena

      april 13, 2019 at 6:06 am

      Hej Louise.
      Jeg er helt vildt med dine opskrifter! Rugbrød bages hjemme hos os en gang om ugen.
      Nu har jeg lyst til al lave desserten. Hvor stort er det fad som du bruger til desserten?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 03, 2019 at 11:33 am

        Hej Irena
        Hvor er det dejligt at høre! Mit fad er 24*19 cm. Det skriver jeg lige ind i opskriften :o)

        Svar
        • Anne

          juli 29, 2020 at 4:40 pm

          Hej, jeg skal lave til 8 personer - skal jeg så bruge to fade? Dine 24*19 er det til 4 personer ?

          Svar
          • Louise Dam

            august 03, 2020 at 10:45 am

            Hej Anne
            Så kan du bruge et større fad eller to små fade. Bare det passer med at der kan ligge to lag af ladyfingers og to lag creme.
            Hilsen Louise

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her