Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Alle opskrifter

Tiramisu

Udgivet: 7. mar 2019 · Opdateret: 24. okt 2020

 
Tiramisu

 

Tiramisu er en rigtig klassiker indenfor det italienske køkken. Tiramisu er en italiensk lagkage, som smager ualmindeligt godt! Den italienske kage består af en creme med mascarpone, som lægges sammen med ladyfingers, som dyppes i kaffe og amaretto. Tilsammen får man en utrolig lækker dessert, som har en virkelig god smag og konsistens.

I mange år troede jeg faktisk ikke jeg kunne lide tiramisu - don't ask me why! Måske fordi jeg først er begyndt at kunne lide kaffe indenfor de seneste år? Men så smagte jeg den lækre dessert i Italien og var fuldstændig solgt. Den er sød, luftig, cremet og bitter på en og samme tid og den smager altså bare utrolig godt. Denne her opskrift synes jeg selv kommer ret tæt på den man får serveret i Italien. Dette er den helt klassiske måde at lave den lækre italienske dessert på, hvor den laves i et fad og skæres ud som en slags lagkage. Men den er også super fin, hvis man serverer den portionsanrettet i små pæne glas. Se min opskrift på tiramisu i glas.

 

piskeris Grullo

Tiramisu

4.10 fra 44 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid 4 timer t
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 2 dl kaffe, stærk og afkølet
  • ½ dl amaretto, mandellikør
  • 125 g ladyfingers
  • 250 g mascarpone
  • 75 g sukker
  • 1,5 æggehvide, 1 bæger pasteuriseret
  • 2 æggeblommer, 1 bæger pasteuriseret

Til pynt

  • 1-2 spsk (reklamelink)kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Bland den afkølede kaffe med amaretto.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • Pisk sukker og æggeblommer hvide og luftige i en anden skål.
  • Tilsæt mascarponen til æggeblommer og sukker og vend det forsigtigt sammen.
  • Fold de stivpiskede æggehvider forsigtigt i cremen så luftigheden bevares.
  • Dyp ladyfingers hurtigt i kaffe/amerattoblandingen. De suger hurtigt og må ikke blive våde i konsistensen. Kun let fugtige. Det er kun lige yderst de skal have kaffe.
  • Læg ladyfingers i et fad (cirka 24*19 cm) i et lag. Læg dernæst et lag creme og så ladyfingers og creme igen. 
  • Sæt din tiramisu på køl i minimum 4 timer.
  • Drys med kakaopulver lige inden servering.

Video

Noter

Ladyfingers er sprøde kager, der er lange som fingre og derfor hedder ladyfingers. De suger hurtigt væde til sig, og derfor skal man passe på de ikke får for meget så de bliver helt bløde hele vejen igennem.
Hvis du vil lave dobbelt portion skal du enten bruge to fade i samme størrelse som mit, eller et større fad. Der skal blot være plads til to lag ladyfingers og to lag creme.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 544 kcal | Kulhydrater: 44 g | Protein: 11 g | Fedt: 34 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

  • Ingredienser
  • Æggehvide
  • Tiramisu
  • Tiramisu
  • creme
  • Ladyfingers
  • Ladyfingers
  • Ladyfingers
  • Tiramisu
  • Tiramisu
  • Tiramisu

Kommentarer

  1. Nathalie skriver

    august 19, 2022 at 1:42 pm

    Det kako man skal bruge som drys til sidst er det ren kakao, altså det man bruger til at bage med? Bliver det ikke for bittert? Bruger du en bestemt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 23, 2022 at 3:00 pm

      Ja, det er bare bagekakao. Den bitre kakao synes jeg passer helt perfekt til den søde og cremede tiramisu. Jeg bruger ikke et bestemt mærke. Men du kan sagtens købe en af ekstra god kvalitet, hvis det skal være ekstra lækkert. Callebaut har lavet en god kakao.

      Svar
  2. Ulf skriver

    februar 11, 2022 at 11:16 pm

    Super lækker opskrift Louise. Klassisk tiramisu, så nem at følge med din vejledning. Alle jeg har lavet den til elsker den. Tak for det :)

    Mvh. Ulf

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 12, 2022 at 2:56 pm

      Hej Ulf
      Hvor skønt at høre! Dejligt du synes opskriften er nem :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Alma skriver

    december 31, 2021 at 1:22 pm

    Jeg har brugt denne opskrift hvert år til nytår i nogle år. En ting som jeg altid glemmer til året efter er, at den bliver alt for flydende. Den er ellers virkelig god, det smager godt. Men hvordan får jeg den til at være mindre flydende? Altså jeg pisker æggehviderne stive, men når jeg tilsætter oste/blommeblandingen (som er flydende) bliver det hele flydende.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 3:47 pm

      Altså du skal tilføje de stive æggehvider forsigtigt til oste/æggeblomme blandingen. Så du skal vende det stille og roligt i så luftigheden bevares i cremen. Kan det være der det går galt?

      Svar
  4. Anne skriver

    februar 02, 2021 at 1:01 am

    Lidt sjovt med Ricotta på billedet, men mascarpone i opskriften

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 10, 2021 at 11:20 pm

      Ej nej nej, det har jeg da slet ikke opdaget! Må have taget den forkerte ud da jeg skulle tage billedet ;o) Det er dog mascarpone der skal i som opskriften siger.

      Svar
  5. Thomas skriver

    juli 20, 2020 at 10:22 pm

    Elendig opskrift. Der bliver skrevet at ting skal piskes sammen, når de ikke skal piskes sammen, men røres forsigtigt sammen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 03, 2020 at 10:53 am

      Hej Thomas
      Tak fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg har fået skrevet at mascarponen skulle piskes i. Den skal selvfølgelig vendes i cremen. Det er nu rettet.
      Hilsen Louise

      Svar
  6. Charlotte skriver

    februar 29, 2020 at 3:55 pm

    Hvor køber du ladyfingers? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2020 at 10:21 am

      Jeg købte dem på Nemlig.com. Men vil tro de kan fås i alle større supermarkeder.

      Svar
  7. Lisa Malene Nielsen skriver

    januar 22, 2020 at 9:12 am

    Hej Louise
    Rigtigt gode opskrifter. Også gode dessert 🍰
    Har lige et spørgsmål. Chokolademousse. ( tror du ikke. Man også kan sæt den i ovnen. I hvor mange 0¢ og hvor mange minutter

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 23, 2020 at 4:15 pm

      Dejligt at høre du kan bruge min opskrifter. Hvis du vil bage en chokolademousse vil jeg anbefale dig en Gateau Marcel chokoladekage. Den består af en bagt chokolademousse og en ikke bagt chokolademousse - og så smager den fantastisk! Find min opskrift her: https://www.louisesmadblog.dk/gateau-marcel-chokoladekage/

      Svar
  8. Irena skriver

    april 13, 2019 at 6:06 am

    Hej Louise.
    Jeg er helt vildt med dine opskrifter! Rugbrød bages hjemme hos os en gang om ugen.
    Nu har jeg lyst til al lave desserten. Hvor stort er det fad som du bruger til desserten?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2019 at 11:33 am

      Hej Irena
      Hvor er det dejligt at høre! Mit fad er 24*19 cm. Det skriver jeg lige ind i opskriften :o)

      Svar
      • Anne skriver

        juli 29, 2020 at 4:40 pm

        Hej, jeg skal lave til 8 personer - skal jeg så bruge to fade? Dine 24*19 er det til 4 personer ?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 03, 2020 at 10:45 am

          Hej Anne
          Så kan du bruge et større fad eller to små fade. Bare det passer med at der kan ligge to lag af ladyfingers og to lag creme.
          Hilsen Louise

          Svar
4.10 from 44 votes (44 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.