• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Nytår » Nytårsdessert

    Gateau Marcel chokoladekage

    Udgivet: apr 29, 2013 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Den er fyldt med smag og så er den imponerende nem at lave.

    baeab b

    Hvis man skal lave den ultimative chokoladedessert må det være denne skønne kage, som hedder Gateau Marcel. Kagen blev udviklet af den fransk kok Michel Michaud i 1985. Da han i 1986 fik arbejde i Danmark tog han kagen med hertil, og det var vel nok heldigt for os!

    Kagen er super lækker, den er nem at lave, og så skal den helst laves dagen før. Så ingen stress omkring desserten den dag der kommer gæster.

    Prøv også disse opskrifter:
    Brombærbomber i hvid chokoladeskal | Chokolademousse | Svampede chokolademuffins

    Gateau Marcel er en meget simpel chokoladekage. Den består nemlig blot at en bagt chokolademousse og en ubagt chokolademousse. Moussen laves med æggehvider, så der skal ikke bruges husblas i opskriften.

    ikon piskeris Chestnut

    Gateau Marcel chokoladekage

    8 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Tilb. tid 30 min
    Hviletid 3 t
    Samlet tid 4 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 20 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 175 g mørk chokolade 70 %
    • 175 g smør
    • 175 g sukker
    • 3½ bæger pasteuriserede æggeblommer 7 blommer
    • 3 bæger pasteuriserede æggehvider 4,5 æggehvide

    Pynt

    • kakaopulver sigtet over kagen

    Sådan gør du
     

    • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
    • Bland ⅔ del af sukkeret (115 g) med æggeblommerne og pisk det hvidt.
    • Pisk hviderne stive i en anden skål sammen med den sidste tredjedel (60 g) af sukkeret.
    • Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
    • Fold derefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen ganske forsigtigt og lidt ad gangen.
    • Smør en springform på cirka 20 cm i diameter med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende sukker af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.
    • Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter.
    • Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
    • Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen.
    • Lad den køle af i køleskabet. Når bunden er blevet kold fordeles resten af chokolademoussen oven på bunden. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller gerne natten over.
    • Befri kagen fra springformen, pynt den f.eks. ved at sigte kakao over den og server den gerne sammen med nogle friske bær eller en hindbærcoulis.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 374 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 2 g | Fedt: 27 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 19 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan kagen fryses?

    Ja, Gateau Marcel er meget fryseegnet. Du kan bare fryse hele kagen ned i formen og blot tage den op cirka 2 timer før servering. Du kan med fordel sker den i de stykker den skal serveres når den er frossen. Så er det nemmere at få et flot skarpt snit. De udskårne stykker kan også opbevares i frysen.

    Kagen kan holde sig omkring 1-2 måneder

    Kan den laves dagen før?

    Ja! Da kagen helst skal stå på køl i mindst 4 timer, er den helt perfekt at lave færdig dagen før den skal serveres.

    • Æggeblommer og sukker pisket i en skål
    • Piskede æggehvider
    • Chokolade der skal smeltes
    • Smeltet chokolade hældes i dejen
    • Chokolademousse
    • Kage i springform
    • Gateau Marcel
    • Gateau Marcel
    Gateau Marcel chokoladekage
    Gateau Marcel chokoladekage
    Gateau Marcel chokoladekage
    Gateau Marcel chokoladekage
    Følg mig på Instagram
    « Sunde morgenpandekager med hytteost og æble
    Sund gulerodsbund til pizza »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tina

      oktober 16, 2021 at 6:37 pm

      Hej Louise

      Vil man kunne komme mousse i små silikoneforme og smide den i køleskabet natten over eller i fryseren nogle timer, og så dem ud af formene? Eller ville mousse ligegyldig hvad, altid være for blød?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 31, 2021 at 1:49 pm

        Hej Tina
        Man kan godt lave mousse i f.eks. halvkugler og sætte på frys. Det har jeg f.eks. lavet her bare med brombær.
        Men jeg er ret sikker på man er nødt til at have husblas i sin mousse for at man kan få den ud af formen uden den går i stykker.
        Er det til at pynte ovenpå kagen? Så kan du måske bruge opskriften fra denne side på chokolademousse bomber.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Paw Møller

      juni 24, 2021 at 6:33 pm

      Skal lave den iaften og glæder mig :-)

      Hvor meget er et "bæger"? Samme som en amerikansk "cup"?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 26, 2021 at 10:17 pm

        Hej Paw
        Det er lidt sent når du skulle lave kagen samme aften. Pasteuriserede æg kommer oftest fra Danæg i små bægre. Men ellers står der også hvor mange æggeblommer og æggehvider det svarer til :-)
        Håber kagen blev vellykket!
        Hilsen Louise

        Svar
        • Paw Møller

          juli 05, 2021 at 7:23 pm

          Det blev vidunderlig, så thumps up. Den fik også lidt øko revet citronskal ovenpå og det blev den bestemt ikke ringere af :-)

          Svar
          • Louise Dam

            juli 09, 2021 at 12:00 am

            Hvor er det bare skønt at høre Paw! :-)

            Svar
    3. Ivana

      maj 11, 2018 at 2:36 pm

      Hej, jeg vil prøve at bage denne kage i dag og bruge den i morgen så den får liv st sætte sig.Når du skriver alm ovn hvilket tegn er det på ovnen. Jeg ved hvad varmluft er, men ikke alm ovn??

      Svar
      • Louise Dam

        august 06, 2018 at 7:41 pm

        Det er nok et lidt sent svar, men det er en streg øverst og en streg nederst :-)

        Svar
    4. Ninna

      oktober 19, 2017 at 9:46 pm

      Er det muligt at fryse kagen?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 20, 2017 at 3:23 pm

        Hej Ninna, jeg har ikke prøvet. Men tror ikke umiddelbart den vil være så god at fryse.

        Svar
      • Jeanette

        december 20, 2020 at 4:03 pm

        Den kan godt fryses.

        Svar
    5. Zane

      august 14, 2017 at 10:27 pm

      Hej Louise
      Jeg har tænkt mig at prøve og lave denne kage :-)
      Er det usødet kakaopulver du har drysset på eller noget som Nesquik :-)

      Svar
      • Louise Dam

        august 22, 2017 at 11:29 am

        Det er usødet kakaopulver :-)

        Svar
    6. Dzenana

      februar 25, 2017 at 9:25 am

      Lavede gateau marcel kagen i går, og min "mousse" var rigtig luftig og fin, men da jeg kom den i køleskabet blev den ultra hård, Er det fordi jeg "fudgede" det op eller fordi der er så meget smør i den?

      Svar
      • Louise Dam

        februar 26, 2017 at 6:24 pm

        Det kan godt være du har fået presset luften ud af moussen på den måde du har gjort det.

        Svar
    7. Malene

      januar 16, 2017 at 10:07 pm

      Super lækker kage
      Den var en kæmpe hit herhjemme især bladt børnene. Kan varmt anbefales især med vanilje is til. Rigtig god opskrift der er nemt at forstå.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2017 at 2:08 pm

        Dejligt at høre Malene :-)

        Svar
    8. Anni

      december 28, 2016 at 12:20 pm

      Er det kakaopulver du har drysset på kagen?

      Svar
      • Louise Dam

        december 29, 2016 at 11:12 pm

        Ja det er det :-)

        Svar
    9. Christina Hansen

      april 11, 2016 at 12:39 pm

      Hej.
      Den ser lækker ud.
      Tror du godt, at man kan lave den et par dage før brug?
      Vh Christina

      Svar
      • Louise Dam

        april 13, 2016 at 8:44 pm

        Ja, det burde ikke være noget problem.

        Svar
    10. Tenna

      marts 09, 2016 at 5:03 am

      den ser virkelig lækker ud :)
      er det alm. ovn eller varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2016 at 3:36 pm

        Det er alm. ovn.

        Svar
    11. Christina

      januar 12, 2016 at 7:09 pm

      Kan man både købe pasteuriserede æggehvider og blommer i et hvilket som helst supermarked? :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 12, 2016 at 7:30 pm

        Hej Christina
        Ja, det burde kunne fås både i de store og små supermarkeder :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    12. Mette

      september 30, 2013 at 9:32 am

      Hvor stor en springform brugte du??

      Svar
      • Louise Dam

        september 30, 2013 at 11:16 am

        Hej Mette
        Jeg skal lige hjem og måle den, så skriver jeg målene til dig :-)

        Svar
      • Louise Dam

        oktober 01, 2013 at 8:44 pm

        Hej igen, formen på billedet måler cirka 25 cm i diameter. Men du kan sagtens bruge en der er lidt mindre. Men nok ikke så meget større, så bliver den nok lidt flad.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her