Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Gateau Marcel chokoladekage

Udgivet: 29. apr 2013 · Opdateret: 30. dec 2024

baeab b

Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Den er fyldt med smag og så er den imponerende nem at lave.

Hvis man skal lave den ultimative chokoladedessert må det være denne skønne kage, som hedder Gateau Marcel. Kagen blev udviklet af den fransk kok Michel Michaud i 1985. Da han i 1986 fik arbejde i Danmark tog han kagen med hertil, og det var vel nok heldigt for os!

Kagen er super lækker, den er nem at lave, og så skal den helst laves dagen før. Så ingen stress omkring desserten den dag der kommer gæster.

Gateau Marcel er en meget simpel chokoladekage. Den består nemlig blot at en bagt chokolademousse og en ubagt chokolademousse. Moussen laves med æggehvider, så der skal ikke bruges husblas i opskriften.

piskeris Grullo

Gateau Marcel chokoladekage

4.39 fra 21 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid 3 timer t
Samlet tid 4 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 20 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 175 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55 %
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 7 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 4,5 æggehvider, evt. pasteuriserede

Pynt

  • (reklamelink)kakaopulver, sigtet over kagen

Sådan gør du
 

  • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
  • Bland ⅔ del af sukkeret med æggeblommerne og pisk det hvidt.
  • Pisk hviderne stive i en anden skål sammen med den sidste tredjedel af sukkeret.
  • Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
  • Fold derefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen ganske forsigtigt og lidt ad gangen.
  • Smør en springform på cirka 20 cm i diameter (såfremt du ikke har ganget opskriften op) med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende sukker af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.
  • Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter.
  • Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet imens bunden bager.
  • Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen.
  • Lad den køle af i køleskabet. Når bunden er blevet kold fordeles resten af chokolademoussen oven på bunden. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller gerne natten over.
  • Befri kagen fra springformen, pynt den ved at sigte kakao over den og server den gerne sammen med nogle friske bær eller en hindbærcoulis.

Noter

Du kan blande lidt spiseligt guldstøv sammen med kakaopulveret inden du sigter det over kagen

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 374 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 2 g | Fedt: 27 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

  • Kagen kan sagtens fryses. Du kan bare fryse hele kagen ned i formen og blot tage den op cirka 2 timer før servering. Du kan med fordel sker den i de stykker den skal serveres når den er frossen. Så er det nemmere at få et flot skarpt snit. De udskårne stykker kan også opbevares i frysen.

    Kagen kan holde sig omkring 1-2 måneder
  • Da kagen helst skal stå på køl i mindst 4 timer, er den helt perfekt at lave færdig dagen før den skal serveres.
Æggeblommer og sukker pisket i en skål
Piskede æggehvider
Chokolade der skal smeltes
Smeltet chokolade hældes i dejen
Chokolademousse
Kage i springform
Gateau Marcel
Gateau Marcel
Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage

Kommentarer

  1. Tina skriver

    oktober 16, 2021 at 6:37 pm

    Hej Louise

    Vil man kunne komme mousse i små silikoneforme og smide den i køleskabet natten over eller i fryseren nogle timer, og så dem ud af formene? Eller ville mousse ligegyldig hvad, altid være for blød?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 31, 2021 at 1:49 pm

      Hej Tina
      Man kan godt lave mousse i f.eks. halvkugler og sætte på frys. Det har jeg f.eks. lavet her bare med brombær.
      Men jeg er ret sikker på man er nødt til at have husblas i sin mousse for at man kan få den ud af formen uden den går i stykker.
      Er det til at pynte ovenpå kagen? Så kan du måske bruge opskriften fra denne side på chokolademousse bomber.
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Paw Møller skriver

    juni 24, 2021 at 6:33 pm

    Skal lave den iaften og glæder mig :-)

    Hvor meget er et "bæger"? Samme som en amerikansk "cup"?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 26, 2021 at 10:17 pm

      Hej Paw
      Det er lidt sent når du skulle lave kagen samme aften. Pasteuriserede æg kommer oftest fra Danæg i små bægre. Men ellers står der også hvor mange æggeblommer og æggehvider det svarer til :-)
      Håber kagen blev vellykket!
      Hilsen Louise

      Svar
      • Paw Møller skriver

        juli 05, 2021 at 7:23 pm

        Det blev vidunderlig, så thumps up. Den fik også lidt øko revet citronskal ovenpå og det blev den bestemt ikke ringere af :-)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 09, 2021 at 12:00 am

          Hvor er det bare skønt at høre Paw! :-)

          Svar
  3. Ivana skriver

    maj 11, 2018 at 2:36 pm

    Hej, jeg vil prøve at bage denne kage i dag og bruge den i morgen så den får liv st sætte sig.Når du skriver alm ovn hvilket tegn er det på ovnen. Jeg ved hvad varmluft er, men ikke alm ovn??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2018 at 7:41 pm

      Det er nok et lidt sent svar, men det er en streg øverst og en streg nederst :-)

      Svar
  4. Ninna skriver

    oktober 19, 2017 at 9:46 pm

    Er det muligt at fryse kagen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2017 at 3:23 pm

      Hej Ninna, jeg har ikke prøvet. Men tror ikke umiddelbart den vil være så god at fryse.

      Svar
    • Jeanette skriver

      december 20, 2020 at 4:03 pm

      Den kan godt fryses.

      Svar
  5. Zane skriver

    august 14, 2017 at 10:27 pm

    Hej Louise
    Jeg har tænkt mig at prøve og lave denne kage :-)
    Er det usødet kakaopulver du har drysset på eller noget som Nesquik :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2017 at 11:29 am

      Det er usødet kakaopulver :-)

      Svar
  6. Dzenana skriver

    februar 25, 2017 at 9:25 am

    Lavede gateau marcel kagen i går, og min "mousse" var rigtig luftig og fin, men da jeg kom den i køleskabet blev den ultra hård, Er det fordi jeg "fudgede" det op eller fordi der er så meget smør i den?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2017 at 6:24 pm

      Det kan godt være du har fået presset luften ud af moussen på den måde du har gjort det.

      Svar
  7. Malene skriver

    januar 16, 2017 at 10:07 pm

    Super lækker kage
    Den var en kæmpe hit herhjemme især bladt børnene. Kan varmt anbefales især med vanilje is til. Rigtig god opskrift der er nemt at forstå.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 2:08 pm

      Dejligt at høre Malene :-)

      Svar
  8. Anni skriver

    december 28, 2016 at 12:20 pm

    Er det kakaopulver du har drysset på kagen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2016 at 11:12 pm

      Ja det er det :-)

      Svar
  9. Christina Hansen skriver

    april 11, 2016 at 12:39 pm

    Hej.
    Den ser lækker ud.
    Tror du godt, at man kan lave den et par dage før brug?
    Vh Christina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 13, 2016 at 8:44 pm

      Ja, det burde ikke være noget problem.

      Svar
  10. Tenna skriver

    marts 09, 2016 at 5:03 am

    den ser virkelig lækker ud :)
    er det alm. ovn eller varmluft?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 3:36 pm

      Det er alm. ovn.

      Svar
  11. Christina skriver

    januar 12, 2016 at 7:09 pm

    Kan man både købe pasteuriserede æggehvider og blommer i et hvilket som helst supermarked? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 12, 2016 at 7:30 pm

      Hej Christina
      Ja, det burde kunne fås både i de store og små supermarkeder :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  12. Mette skriver

    september 30, 2013 at 9:32 am

    Hvor stor en springform brugte du??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 30, 2013 at 11:16 am

      Hej Mette
      Jeg skal lige hjem og måle den, så skriver jeg målene til dig :-)

      Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2013 at 8:44 pm

      Hej igen, formen på billedet måler cirka 25 cm i diameter. Men du kan sagtens bruge en der er lidt mindre. Men nok ikke så meget større, så bliver den nok lidt flad.

      Svar
4.39 from 21 votes (21 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.