Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Den er fyldt med smag og så er den imponerende nem at lave.

baeab b

Hvis man skal lave den ultimative chokoladedessert må det være denne skønne kage, som hedder Gateau Marcel. Kagen blev udviklet af den fransk kok Michel Michaud i 1985. Da han i 1986 fik arbejde i Danmark tog han kagen med hertil, og det var vel nok heldigt for os!

Kagen er super lækker, den er nem at lave, og så skal den helst laves dagen før. Så ingen stress omkring desserten den dag der kommer gæster.

Prøv også disse opskrifter:
Brombærbomber i hvid chokoladeskal | Chokolademousse | Svampede chokolademuffins

Gateau Marcel er en meget simpel chokoladekage. Den består nemlig blot at en bagt chokolademousse og en ubagt chokolademousse. Moussen laves med æggehvider, så der skal ikke bruges husblas i opskriften.

ikon piskeris Chestnut

Gateau Marcel chokoladekage

8 personer
Holdbarhed: 2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Hviletid 3 t
Samlet tid 4 t

Udstyr (reklamelink)

  • Springform 20 cm

Ingredienser

  • 175 g mørk chokolade 70 %
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • bæger pasteuriserede æggeblommer 7 blommer
  • 3 bæger pasteuriserede æggehvider 4,5 æggehvide

Pynt

  • Kakao sigtet over kagen

Sådan gør du
 

  • Chokolade og smør smeltes i en skål over vandbad.
  • Bland ⅔ del af sukkeret (115 g) med æggeblommerne og pisk det hvidt.
  • Pisk hviderne stive i en anden skål sammen med den sidste tredjedel (60 g) af sukkeret.
  • Vend forsigtigt chokoladeblandingen op i skålen med de piskede æggeblommer.
  • Fold derefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen ganske forsigtigt og lidt ad gangen.
  • Smør en springform på cirka 20 cm i diameter med blødt smør på indersiden, drys med sukker og bank det overskydende sukker af. Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt.
  • Hæld halvdelen af moussen op i formen og bag den ved 175 grader i cirka 30 minutter.
  • Stil resten af moussen til at hvile i køleskabet.
  • Tag formen med bunden ud af ovnen, selvom den ikke ser helt færdig ud. Den vil falde sammen, og det er meningen.
  • Lad den køle af i køleskabet. Når bunden er blevet kold fordeles resten af chokolademoussen oven på bunden. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig nogle timer eller gerne natten over.
  • Befri kagen fra springformen, pynt den f.eks. ved at sigte kakao over den og server den gerne sammen med nogle friske bær eller en hindbærcoulis.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 374 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 2 g | Fedt: 27 g
Bedøm denne opskrift:
4.4 fra 17 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan kagen fryses?

Ja, Gateau Marcel er meget fryseegnet. Du kan bare fryse hele kagen ned i formen og blot tage den op cirka 2 timer før servering. Du kan med fordel sker den i de stykker den skal serveres når den er frossen. Så er det nemmere at få et flot skarpt snit. De udskårne stykker kan også opbevares i frysen.

Kagen kan holde sig omkring 1-2 måneder

Kan den laves dagen før?

Ja! Da kagen helst skal stå på køl i mindst 4 timer, er den helt perfekt at lave færdig dagen før den skal serveres.

Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage
Gateau Marcel chokoladekage
Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften