Hindbærcoulis er en super nem hindbærsovs, der passer perfekt som tilbehør til flere forskellige desserter. Hindbærsovsen er både sød og syrlig på samme tid, og passer helt perfekt til en dessert der skal have lidt syre som modspil. Jeg synes den passer rigtig godt til et stykke Gateau Marcel eller en brownie og så med en kugle vaniljeis ved siden af.
Hindbærcoulis - hindbærsovs
Ingredienser
- 300 g hindbær, frosne
- 50 g sukker
- 1 (reklamelink)vaniljestang, erstat evt. med vaniljepulver eller erstat noget af sukkeret med vaniljesukker
- ½ dl vand
Sådan gør du
- Skrab kornene fra vaniljestangen ud.
- Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og vand i en gryde.
- Lad det koge op og lad det småsimre i 5-10 minutter indtil det er kogt ud.
- Kom det igennem en si så du får siet alle kernerne fra hindbærrene fra.
- Kom på et rent og skoldet (kogt vand) glas og opbevar i køleskabet indtil det skal bruges.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Denne opskrift på hindbærcoulis eller hindbærsauce er super nem at lave, og kræver kun ganske få ingredienser. Faktisk kun 4 ingredienser og lidt vand. Det er super nemt at lave, og kan holde sig en lille uge i køleskabet og kan derfor laves i god tid inden man får gæster.
Tips til opskriften
Du kan erstatte vaniljestangen med vaniljepulver eller erstat noget af sukkeret med vaniljesukker i din hindbærsovs.
Én portion (2 dl) rækker til at cirka 10 personer kan få lidt serveret ved siden af et stykke gateau marcel og vaniljeis f.eks.
Prøv også at lave din coulis eller bærsovs med andre bær som f.eks. jordbær eller brombær. Husk blot at du måske skal justere sukkermængden lidt, hvis du bruger bær der ikke er ligeså syrlige som hindbær.
Serveringsforslag
Servér f.eks. hindbærcoulis sammen med Gateau Marcel eller brownie og en kugle vaniljeis.
Du kan også bruge din hindbærcoulis som topping på yoghurt eller skyr og spise det som morgenmad. Tilføj også en lækker müsli.
Comments
No Comments