En brownie er, efter min mening, den bedste kage jeg kan komme i tanke om! De bedste brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert sammen med en kugle vaniljeis. Min opskrift på brownie kage er helt fantastisk lækker og så må du selv bedømme om det ligefrem er verdens bedste brownies. Du kan godt lave denne her brownie uden nødder, så undlader du bare at komme hasselnødder i.

Verdens bedste brownie - brownies med hasselnødder

Denne opskrift er super lækker og så er den ret nem at lave. Verdens bedste brownie kan sagtens holde sig lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes ind. Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.

Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen. Det synes jeg giver de bedste brownies.

I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownie synes jeg er vildt lækker, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme. Jeg håber også du kan bruge opskriften på de bedste brownies.

Læs også: Brownie med snickers | Chokoladekage med kokos-karamel | Dobbelt brownie med Karamel

Brownie uden nødder

Godt nok er denne her opskrift lavet med en god portion hasselnødder, men hvis du ikke kan lide nødder eller tåle dem, kan du sagtens lave brownie uden nødder. Jeg synes nu, at de giver en dejlig sprødhed til den ellers bløde brownie.

Alternativt kan du tilsætte større stykker chokolade, som så vil smelte lækkert ind i brownien. Du kan prøve dig frem, om du bedst kan lide din brownie med eller uden nødder.

Historien om brownies

En brownie er en amerikansk ting, og historien lyder lidt på, at den blev opfundet af en kok fra Illonios Chicago tilbage i 1893. Den er nem at lave, da den består af ganske få ingredienser, så folk blev hurtigt vilde med den, og kagen spredte sig gennem hele landet og senere verden!

Historien lyder dog på, at den første der bagte en brownie, var en husmor, der havde glemt at tilføje gær til sin kagedej. Den blev derfor mere kompakt og tung - lige som vi kender en brownie.

ikon piskeris Chestnut

Brownie med hasselnødder

8 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 55 min

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

 • 150 g smør
 • 500 g rørsukker alm. sukker kan også bruges
 • 4 æg
 • 100 g hvedemel
 • ½ tsk. bagepulver
 • 4 spsk. kakaopulver
 • 200 g hasselnødder
 • 200 g mørk chokolade 60-70 %

Sådan gør du
 

 • Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
 • Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
 • Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
 • Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
 • Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
 • Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
 • Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

Dine egne noter

Noter

Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
Smager bedst når den er kølet af.
Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 742 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
Bedøm denne opskrift:
3.8 fra 51 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til den bedste brownie

 • Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogle kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
 • I denne brownie er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
 • Holdbarheden er cirka 2-3 dage, men du kan også sagtens fryse din brownie.
 • Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.

Har du lyst til at prøve én mine andre opskrifter på brownies?

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Hvad er forskellen på en chokoladekage og en brownie?

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er på to kager, der ligner hinanden. En brownie er en del tungere i smagen end en almindelig chokoladekage. I en chokoladekage er der også oftest en del mere mel, end der er i en brownie.

Kan man bage en brownie igen?

Hvis du først har taget din brownie ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din brownie er ret tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.

Hvordan ved man, om en brownie er færdig?

Modsat mange andre kager, så kan man ikke blot stikke et træspyd i kagen for at tjekke om den er færdig. En brownie skal ikke være bagt helt igennem, så den får en krumme. Den skal derimod stadig være cheewy og blød i midten. Du kan dog stikke et spyd i og tjekke, om der stadig er rå dej på, eller om det blot er lidt blød kage.

Hvad betyder brownie?

En brownie er blot en amerikansk chokoladekage. Den bliver typisk bagt i en firkantet form, så du kan skære firkantede brownies stykker.

Hvor mange kalorier er der i en brownie?

I denne her portion er der 742 kalorier pr. person. Hele brownien er til 8 personer, så det er, hvis man deler den i 8 lige store stykker.

Hvor lang tid kan en brownie holde sig?

I og med at en brownie er lidt fedtet i det, kan den også holde sig længere. Jeg synes godt, at den kan holde sig god i 3 dages tid.

Hvem opfandt brownie?

Det siges, at brownien blev opfundet i Illonois tilbage i 1893 af en kok på et hotel i Chicago.

Hvad serverer man til brownie?

Man kan spise brownie, som den er. Mange serverer is og frugt til en brownie, hvis den skal serveres som dessert. Sådan en anretning kan du se her.

Kan man lave brownie i kop?

Ja, det kan du godt! Jeg har selv lavet en form for brownie i kop, som kommer 5 minutter i mikrobølgeovnen. Du kan finde opskriften på chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter lige her.

Kan man lave en brownie med saltkaramel?

Ja, det kan man godt. Jeg har dog ikke selv en opskrift, hvor der præcis indgår saltkaramel i. I stedet har jeg en karamelliseret brownie, hvor toppen bliver karamelagtig. Der kan man tilsætte noget salt, så det bliver en brownie med saltkaramel. Ellers har jeg også en opskrift på en dobbelt brownie med karamel i midten.

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften