Brownies er en amerikansk chokoladekage, der er bagt med mindre mel og hævemiddel end en almindelig chokoladekage. En brownie er, efter min mening, en af de bedste kager jeg kan komme i tanke om! De bedste brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert. Min opskrift på brownies er helt fantastisk lækker og så må du selv bedømme om det ligefrem er verdens bedste brownies.
Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen.
I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownies synes jeg er den bedste, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme.
Bedste brownies med hasselnødder
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Bageform på cirka 32×22 cm
Ingredienser
- 150 g smør
- 500 g (reklamelink)rørsukker, alm. sukker kan også bruges
- 4 æg
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- ½ tsk. (reklamelink)bagepulver
- 4 spsk. (reklamelink)kakaopulver
- 200 g (reklamelink)hasselnødder
- 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 60-70 %
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
- Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
- Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
- Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
- Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
- Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
- Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Serveringsforslag
Brownies kan enten bare serveres til eftermiddagskaffen, som andre kager. Eller man kan servere den som en del af en dessert. Her er det super lækkert at servere et stykke brownie sammen med en kugle vaniljeis og hindbærcoulis.
Tips til opskriften
- Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogen kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
- I denne opskrift er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
- Holdbarheden er cirka 2-3 dage.
- Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.
- Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
Har du lyst til at prøve én mine andre opskrifter på brownies?
Jeg har mange varianter af forskellige typer
- Brownie talkage
- Julebrownie rensdyr
- Brownie med saltkaramel i midten
- Brownie med hvid og mørk chokolade
- Karamelliseret brownie
- Hjerteformet brownie med vaniljeis og jordbær
- Cheesecake-brownie med hindbærskum
- Brownie med skumfiduser og peanuts
- Brownie med Snickers
- Nougatbrownie med valnødder
- Banan brownie med chokoladestykker
- Brownie uden tilsat sukker og mel
Historien om brownies
En brownie er en amerikansk ting, og historien lyder lidt på, at den blev opfundet af en kok fra Illonios Chicago tilbage i 1893. Den er nem at lave, da den består af ganske få ingredienser, så folk blev hurtigt vilde med den, og kagen spredte sig gennem hele landet og senere verden!
Historien lyder dog på, at den første der bagte en brownie, var en husmor, der havde glemt at tilføje gær til sin kagedej. Den blev derfor mere kompakt og tung - lige som vi kender en brownie.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Hvis du først har taget din kage ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din den er meget tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.
Kristine Helene Fryndt skriver
Hej
Er det alm. ovn eller varmluft?
Louise Dam skriver
Jeg bager ved alm. ovn :-)
Line skriver
Den bedste brownie ever!
Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede
Louise Dam skriver
Hej Line
Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
Hilsen Louise
Knud skriver
Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.
Louise Dam skriver
Hej Knud
Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
Hilsen Louise