• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Brownie med hasselnødder

    Udgivet: apr 5, 2022 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En brownie er, efter min mening, den bedste kage jeg kan komme i tanke om! Brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert sammen med en kugle vaniljeis. Jeg har lavet verdens bedste opskrift på brownie kage, som du kan få fingrene i lige her.

    Brownie med hasselnødder

    Denne opskrift er super lækker og så er den ret nem at lave. Verdens bedste brownie kan sagtens holde sig lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes ind. Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.

    Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen.

    Læs også: Brownie med snickers | Chokoladekage med kokos-karamel | Dobbelt brownie med Karamel

    I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownie synes jeg er vildt lækker, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme. Jeg håber også du kan bruge opskriften.

    Brownie

    Brownie med hasselnødder

    3.77 fra 46 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    8 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 35 min
    Samlet tid 55 min
    Udskriv

    Udstyr (reklamelink)

    • Bageform på cirka 32×22 cm

    Ingredienser

    • 150 g smør
    • 500 g rørsukker alm. sukker kan også bruges
    • 4 æg
    • 100 g hvedemel
    • ½ tsk. bagepulver
    • 4 spsk. kakaopulver
    • 200 g hasselnødder
    • 200 g mørk chokolade 60-70 %
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
    • Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
    • Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
    • Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
    • Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
    • Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
    • Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
    Smager bedst når den er kølet af.
    Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering:
    1
    person
    | Kalorier: 742 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til din brownie

    • Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogle kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
    • I denne brownie er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er forskellen på en chokoladekage og en brownie?

    Det kan være svært at vide, hvad forskellen er på to kager, der ligner hinanden. En brownie er en del tungere i smagen end en almindelig chokoladekage. I en chokoladekage er der også oftest en del mere mel, end der er i en brownie.

    Kan man bage en brownie igen?

    Hvis du først har taget din brownie ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din brownie er ret tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.

    Hvordan ved man, om en brownie er færdig?

    Modsat mange andre kager, så kan man ikke blot stikke et træspyd i kagen for at tjekke om den er færdig. En brownie skal ikke være bagt helt igennem, så den får en krumme. Den skal derimod stadig være cheewy og blød i midten. Du kan dog stikke et spyd i og tjekke, om der stadig er rå dej på, eller om det blot er lidt blød kage.

    Hvad betyder brownie?

    En brownie er blot en amerikansk chokoladekage. Den bliver typisk bagt i en firkantet form, så du kan skære firkantede brownies stykker.

    • Kagedej
    • Kagedej
    • Kagedej
    • Kagedej
    • Kagedej
    • Kagedej
    • Brownie
    • Brownie
    • Brownie
    Følg mig på Instagram
    « Påskemuffins
    Sprøde avokadoruller med cashewdip (Avocado Egg Rolls fra The Cheesecake Factory) »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Line

      marts 15, 2022 at 8:27 pm

      Den bedste brownie ever!
      Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede

      Svar
      • Louise Dam

        marts 22, 2022 at 8:56 pm

        Hej Line
        Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Knud

      august 11, 2021 at 9:36 pm

      2 stars
      Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2021 at 1:55 pm

        Hej Knud
        Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her