Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Bedste brownies

Udgivet: 18. jul 2022 · Opdateret: 27. jan 2025

Verdens bedste brownies - brownie med hasselnødder

Brownies er en amerikansk chokoladekage, der er bagt med mindre mel og hævemiddel end en almindelig chokoladekage. En brownie er, efter min mening, en af de bedste kager jeg kan komme i tanke om! De bedste brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert. Min opskrift på brownies er helt fantastisk lækker og så må du selv bedømme om det ligefrem er verdens bedste brownies.

Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen.

I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownies synes jeg er den bedste, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme.

piskeris Grullo

Bedste brownies med hasselnødder

3.92 fra 69 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 55 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Bageform på cirka 32×22 cm
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 500 g (reklamelink)rørsukker, alm. sukker kan også bruges
  • 4 æg
  • 100 g (reklamelink)hvedemel
  • ½ tsk. (reklamelink)bagepulver
  • 4 spsk. (reklamelink)kakaopulver
  • 200 g (reklamelink)hasselnødder
  • 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 60-70 %

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
  • Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
  • Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
  • Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
  • Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
  • Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
  • Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

Noter

Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
Smager bedst når den er kølet af.
Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 742 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Serveringsforslag

Brownies kan enten bare serveres til eftermiddagskaffen, som andre kager. Eller man kan servere den som en del af en dessert. Her er det super lækkert at servere et stykke brownie sammen med en kugle vaniljeis og hindbærcoulis.

Tips til opskriften

  • Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogen kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
  • I denne opskrift er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
  • Holdbarheden er cirka 2-3 dage.
  • Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.
  • Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.

Har du lyst til at prøve én mine andre opskrifter på brownies?

Jeg har mange varianter af forskellige typer

  • Brownie talkage
  • Julebrownie rensdyr
  • Brownie med saltkaramel i midten
  • Brownie med hvid og mørk chokolade
  • Karamelliseret brownie
  • Hjerteformet brownie med vaniljeis og jordbær
  • Cheesecake-brownie med hindbærskum
  • Brownie med skumfiduser og peanuts
  • Brownie med Snickers
  • Nougatbrownie med valnødder
  • Banan brownie med chokoladestykker
  • Brownie uden tilsat sukker og mel

Historien om brownies

En brownie er en amerikansk ting, og historien lyder lidt på, at den blev opfundet af en kok fra Illonios Chicago tilbage i 1893. Den er nem at lave, da den består af ganske få ingredienser, så folk blev hurtigt vilde med den, og kagen spredte sig gennem hele landet og senere verden!

Historien lyder dog på, at den første der bagte en brownie, var en husmor, der havde glemt at tilføje gær til sin kagedej. Den blev derfor mere kompakt og tung - lige som vi kender en brownie.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man bage en brownie igen?

Hvis du først har taget din kage ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din den er meget tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.

Kagedej
Kagedej
Kagedej til brownies
Kagedej til brownie
Kagedej til brownie
Kagedej til brownies
Brownies
bedste Brownies
verdens bedste Brownie

Kommentarer

  1. Kristine Helene Fryndt skriver

    marts 19, 2023 at 5:51 pm

    Hej
    Er det alm. ovn eller varmluft?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2023 at 2:14 pm

      Jeg bager ved alm. ovn :-)

      Svar
  2. Line skriver

    marts 15, 2022 at 8:27 pm

    Den bedste brownie ever!
    Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 22, 2022 at 8:56 pm

      Hej Line
      Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
      Hilsen Louise

      Svar
  3. Knud skriver

    august 11, 2021 at 9:36 pm

    2 stars
    Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 18, 2021 at 1:55 pm

      Hej Knud
      Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
      Hilsen Louise

      Svar
3.92 from 69 votes (68 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.