• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Bedste brownies

    Udgivet: jul 18, 2022 · Opdateret: jul 18, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    En brownie er, efter min mening, den bedste kage jeg kan komme i tanke om! De bedste brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert sammen med en kugle vaniljeis. Min opskrift på brownie kage er helt fantastisk lækker og så må du selv bedømme om det ligefrem er verdens bedste brownies. Du kan godt lave denne her brownie uden nødder, så undlader du bare at komme hasselnødder i.

    Verdens bedste brownie - brownies med hasselnødder

    Denne opskrift er super lækker og så er den ret nem at lave. Verdens bedste brownie kan sagtens holde sig lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes ind. Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.

    Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen. Det synes jeg giver de bedste brownies.

    I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownie synes jeg er vildt lækker, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme. Jeg håber også du kan bruge opskriften på de bedste brownies.

    Læs også: Brownie med snickers | Chokoladekage med kokos-karamel | Dobbelt brownie med Karamel

    Brownie uden nødder

    Godt nok er denne her opskrift lavet med en god portion hasselnødder, men hvis du ikke kan lide nødder eller tåle dem, kan du sagtens lave brownie uden nødder. Jeg synes nu, at de giver en dejlig sprødhed til den ellers bløde brownie.

    Alternativt kan du tilsætte større stykker chokolade, som så vil smelte lækkert ind i brownien. Du kan prøve dig frem, om du bedst kan lide din brownie med eller uden nødder.

    Historien om brownies

    En brownie er en amerikansk ting, og historien lyder lidt på, at den blev opfundet af en kok fra Illonios Chicago tilbage i 1893. Den er nem at lave, da den består af ganske få ingredienser, så folk blev hurtigt vilde med den, og kagen spredte sig gennem hele landet og senere verden!

    Historien lyder dog på, at den første der bagte en brownie, var en husmor, der havde glemt at tilføje gær til sin kagedej. Den blev derfor mere kompakt og tung - lige som vi kender en brownie.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Brownie med hasselnødder

    8 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 35 min
    Samlet tid 55 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Bageform på cirka 32×22 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 150 g smør
    • 500 g rørsukker alm. sukker kan også bruges
    • 4 æg
    • 100 g hvedemel
    • ½ tsk. bagepulver
    • 4 spsk. kakaopulver
    • 200 g hasselnødder
    • 200 g mørk chokolade 60-70 %

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
    • Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
    • Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
    • Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
    • Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
    • Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
    • Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
    Smager bedst når den er kølet af.
    Holder sig frisk 2-3 dage hvis man pakker den ind og kan for øvrigt sagtens fryses.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 742 kcal | Kulhydrater: 89 g | Protein: 10 g | Fedt: 44 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.8 fra 57 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til den bedste brownie

    • Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogle kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
    • I denne brownie er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
    • Holdbarheden er cirka 2-3 dage, men du kan også sagtens fryse din brownie.
    • Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.

    Har du lyst til at prøve én mine andre opskrifter på brownies?

    • Brownie talkage
    • Julebrownie rensdyr
    • Brownie med saltkaramel i midten
    • Brownie med hvid og mørk chokolade
    • Karamelliseret brownie
    • Hjerteformet brownie med vaniljeis og jordbær
    • Cheesecake-brownie med hindbærskum
    • Brownie med skumfiduser og peanuts
    • Brownie med Snickers
    • Nougatbrownie med valnødder
    • Banan brownie med chokoladestykker
    • Brownie uden tilsat sukker og mel

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er forskellen på en chokoladekage og en brownie?

    Det kan være svært at vide, hvad forskellen er på to kager, der ligner hinanden. En brownie er en del tungere i smagen end en almindelig chokoladekage. I en chokoladekage er der også oftest en del mere mel, end der er i en brownie.

    Kan man bage en brownie igen?

    Hvis du først har taget din brownie ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din brownie er ret tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.

    Hvordan ved man, om en brownie er færdig?

    Modsat mange andre kager, så kan man ikke blot stikke et træspyd i kagen for at tjekke om den er færdig. En brownie skal ikke være bagt helt igennem, så den får en krumme. Den skal derimod stadig være cheewy og blød i midten. Du kan dog stikke et spyd i og tjekke, om der stadig er rå dej på, eller om det blot er lidt blød kage.

    Hvad betyder brownie?

    En brownie er blot en amerikansk chokoladekage. Den bliver typisk bagt i en firkantet form, så du kan skære firkantede brownies stykker.

    Hvor mange kalorier er der i en brownie?

    I denne her portion er der 742 kalorier pr. person. Hele brownien er til 8 personer, så det er, hvis man deler den i 8 lige store stykker.

    Hvor lang tid kan en brownie holde sig?

    I og med at en brownie er lidt fedtet i det, kan den også holde sig længere. Jeg synes godt, at den kan holde sig god i 3 dages tid.

    Hvem opfandt brownie?

    Det siges, at brownien blev opfundet i Illonois tilbage i 1893 af en kok på et hotel i Chicago.

    Hvad serverer man til brownie?

    Man kan spise brownie, som den er. Mange serverer is og frugt til en brownie, hvis den skal serveres som dessert. Sådan en anretning kan du se her.

    Kan man lave brownie i kop?

    Ja, det kan du godt! Jeg har selv lavet en form for brownie i kop, som kommer 5 minutter i mikrobølgeovnen. Du kan finde opskriften på chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter lige her.

    Kan man lave en brownie med saltkaramel?

    Ja, det kan man godt. Jeg har dog ikke selv en opskrift, hvor der præcis indgår saltkaramel i. I stedet har jeg en karamelliseret brownie, hvor toppen bliver karamelagtig. Der kan man tilsætte noget salt, så det bliver en brownie med saltkaramel. Ellers har jeg også en opskrift på en dobbelt brownie med karamel i midten.

    Kagedej
    Kagedej
    Kagedej til brownies
    Kagedej til brownie
    Kagedej til brownie
    Kagedej til brownies
    Brownies
    bedste Brownies
    verdens bedste Brownie
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet koldskål
    Barbecue marinade »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Kristine Helene Fryndt

      marts 19, 2023 at 5:51 pm

      Hej
      Er det alm. ovn eller varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2023 at 2:14 pm

        Jeg bager ved alm. ovn :-)

        Svar
    2. Line

      marts 15, 2022 at 8:27 pm

      Den bedste brownie ever!
      Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede

      Svar
      • Louise Dam

        marts 22, 2022 at 8:56 pm

        Hej Line
        Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
        Hilsen Louise

        Svar
    3. Knud

      august 11, 2021 at 9:36 pm

      2 stars
      Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2021 at 1:55 pm

        Hej Knud
        Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her