En brownie er, efter min mening, den bedste kage jeg kan komme i tanke om! Brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert sammen med en kugle vaniljeis. Jeg har lavet verdens bedste opskrift på brownie kage, som du kan få fingrene i lige her.
Denne opskrift er super lækker og så er den ret nem at lave. Verdens bedste brownie kan sagtens holde sig lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes ind. Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.
Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen.
Læs også: Brownie med snickers | Chokoladekage med kokos-karamel | Dobbelt brownie med Karamel
I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownie synes jeg er vildt lækker, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme. Jeg håber også du kan bruge opskriften.
Brownie med hasselnødder
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanUdstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 150 g smør
- 500 g rørsukker alm. sukker kan også bruges
- 4 æg
- 100 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 4 spsk. kakaopulver
- 200 g hasselnødder
- 200 g mørk chokolade 60-70 %
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
- Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
- Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
- Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
- Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
- Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
- Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til din brownie
- Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogle kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
- I denne brownie er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det kan være svært at vide, hvad forskellen er på to kager, der ligner hinanden. En brownie er en del tungere i smagen end en almindelig chokoladekage. I en chokoladekage er der også oftest en del mere mel, end der er i en brownie.
Hvis du først har taget din brownie ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din brownie er ret tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.
Modsat mange andre kager, så kan man ikke blot stikke et træspyd i kagen for at tjekke om den er færdig. En brownie skal ikke være bagt helt igennem, så den får en krumme. Den skal derimod stadig være cheewy og blød i midten. Du kan dog stikke et spyd i og tjekke, om der stadig er rå dej på, eller om det blot er lidt blød kage.
En brownie er blot en amerikansk chokoladekage. Den bliver typisk bagt i en firkantet form, så du kan skære firkantede brownies stykker.
Line
Den bedste brownie ever!
Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede
Louise Dam
Hej Line
Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
Hilsen Louise
Knud
Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.
Louise Dam
Hej Knud
Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
Hilsen Louise