• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Talkage

    Udgivet: jul 21, 2020 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    talkage 1-tal

    Talkager er simpelthen så smukke og passer bare rigtig godt til mange festlige lejligheder! Instagram og Pinterest flyder nærmest over med inspiration til de fine kager. Men nu får I altså også mit bud på en talkage lavet af en fantastisk god brownie med lys chokolademousse og serveret til min datters 1-års fødselsdag.

    Hvad er en talkage?

    En talkage er blot en kage, der bages i bradepande, som derefter skæres ud til et hvilket som helst tal efter en skabelon. Hvis man hellere vil lave en bogstavkage, så er det præcis samme fremgangsmåde, der skal blot bruges en skabelon til et bogstav. Jeg fandt en skabelon på Arla.dk, som jeg har brugt. Men du kan egentlig bare selv gå ind i Word og skrive et meget stort tal eller bogstav og printe det ud i A4 format.

    Hvad skal jeg pynte talkagen med?

    Jeg har lavet mit forslag til hvordan man kan pynte sin talkage. Jeg synes selv den er blevet ret fin, og gæsterne var meget imponerede :-)

    Jeg har lavet en chokolademousse, som jeg har sprøjtet ud med en sprøjtepose og en tylle. Og så har jeg ellers pyntet lidt med nogle små hjemmelavede marengs. Jeg brugte denne opskrift på marengs, men tilsatte ikke noget smag. Istedet rørte jeg lidt rød pastafarve i marengsen, fordelte den i sprøjtepose og sprøjtede små dutter ud på en bageplade og bagte dem. Dette kan du gøre lang tid før du skal servere kagen.

    Så pyntede jeg også med lidt friske blåbær og hindbær, lidt Toffifee, spiseligt guldstøv og lidt forskellig krymmel/kugler.

    Hvornår kan man servere en talkage eller bogstavkage?

    En talkage er oplagt at servere til en fødselsdag, hvor tallet selvfølgelig skal afspejle alderen. Hvis det er til en større fødselsdag, hvor man er oppe på et to-cifret tal (f.eks. 30 år), så skal du lave to tal og dermed dobbelt op af opskriften. Derudover ville det også være helt perfekt at lave en talkage til f.eks. et sølvbryllup eller guldbryllup. En bogstavkage passer sig super godt til f.eks. en barnedåb eller navngivningsfest, hvor man kan lave forbogstavet på barnet eller hele barnets navn, hvis der er mange gæster.

    Det er kun fantasien der sætter grænser og man kan sagtens lave en lysere kage og pynte den med hvid chokolademousse eller med smørcreme og på den måde skabe et lysere udtryk. Til barnedåb kan man f.eks. vælge at holde pynten i lyseblå eller lyserøde nuancer afhængig af kønnet på barnet. Mulighederne er mange og jeg håber at nedenstående opskrift kan hjælpe med en skøn og smuk kage!

    ikon piskeris Chestnut

    Talkage af brownie

    10 personer

    Udstyr (reklamelink)

    • Form 30x40 cm
    • Håndmixer
    • Skabelon til talkage - jeg brugte denne fra Arla.dk
    • Tandstikker - til at fæstne tallet på kagen med
    • Sprøjtepose
    • Tylle - jeg bruger denne fra Blomsterbergs
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Browniebund

    • 375 g mørk chokolade mindst 54 %
    • 200 g smør
    • 200 g valnødder
    • 7 æg
    • 550 g sukker
    • 100 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 25 g kakaopulver
    • ½ tsk salt

    Mælkechokolademousse

    • 4 dl piskefløde
    • 250 g mælkechokolade (reklamelink) jeg bruget Callebaut no 823 33,6 %
    • 3 ark husblas

    Pynt

    • Toffifee
    • små marengs
    • friske hindbær og blåbær
    • ODENSE guldstøv
    • ODENSE rosa perler
    • ODENSE bronze crunch

    Sådan gør du
     

    Browniebund

    • Smelt smør og chokolade stille og roligt over vandbad. Imens kan du gå videre med de næste trin i opskriften.
    • Hak valnødderne groft.
    • I en stor skål piskes æg og sukker lyst og skummende, men ikke alt for luftigt.
    • Rør det smeltede smør og chokolade i æggemassen lidt ad gangen.
    • Bland mel, bagepulver og kakao sammen i en skål og sigt det ned i chokoladeblandingen. Rør rundt så det er en ensartet dej.
    • Tilsæt salt og de hakkede valnødder til dejen og rør rundt.
    • Fordel dejen i en form cirka 30x40 cm med bagepapir.
    • Bag brownien i ovnen ved 170 grader varmluft i 40-45 minutter.

    Mælkechokolademousse

    • Læg husblassen i en skål med koldt vand.
    • Lun fløden i en lille gryde.
    • Vej chokoladen af i en skål.
    • Hæld den lune fløde over chokoladen i skålen og rør rundt til det er helt smeltet.
    • Klem husblassen fri for vand og kom den i den lune fløde/chokoladeblanding. Rør rundt indtil det er ensartet.
    • Læg husholdningsfilm over skålen med chokolademousse og sørg for det ligger helt nede ved moussen, så der ikke dannes kondens.
    • Sæt skålen i køleskabet indtil dagen efter.
    • Når du skal pynte kagen pisker du stille og roligt moussen blød og luftig med en elpisker. Pas på ikke at piske den for meget.
    • Fordel moussen i en sprøjtepose med en tylle i. Du kan godt have den liggende sådan på køl i lidt tid før du pynter kagen.

    Skære talkagen

    • Print det ønskede tal ud på A4 papir og klip det ud.
    • Læg tallet ovenpå din kage og sæt det fast med tandstikker. Så er det nemmere at skære kagen ud og du undgår at tallet flytter på sig.
    • Skær nu langs kanterne af tallet. Skær gerne kagen i mindre stykker og fjern den løbende. (HUSK at gemme kageresterne!)
    • Når kagen er skåret færdig efter skabelonen flyttes den forsigtigt over på et fad, skærebræt eller lignende som du gerne vil servere den på. Pas på den ikke går i stykker når du løfter den.

    Pynt

    • Sprøjt små 'dutter' af chokolademousse oven på kagen med din sprøjtepose og tylle. Start med at sætte dem rundt i kanten så den bliver pæn. Det i midten kan nemmere gemmes af pynt :-)
    • Pynt så kagen med det ønskede pynt (slik, bær, gulstøv osv.)
    • Hvis kagen ikke skal serveres forholdsvis med det samme sættes den på køl. Husk at tage den ud lidt før den skal spises så den ikke er iskold.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Video

    https://www.louisesmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/talkage.mp4

    Noter

     
    Antal personer
    Selve kagen passer til cirka 20 personer vil jeg tro. Men så skærer man jo en del fra når man laver sit tal. Der vil være forskel på hvilket tal du laver, hvor mange stykker du kan skære af kagen.
    Vi serverede kagen efter en stor brunch for cirka 12 personer, og her var der stadig kage tilbage.
     
    Holdbarhed
    Brownien kan sagtens bages flere dage før den skal bruges. Det bliver den kun bedre af. Den burde kunne holde sig frisk i omkring 2 uger på køl.
     
    Inspiration til opskriften
    Opskriften på chokolademousse er fundet på Instagram på Sofie Andresens profil - som i øvrigt er så skøn følge!
    Opskriften på brownie er Meyers Brownie, dog med lidt ændringer.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 1036 kcal | Kulhydrater: 102 g | Protein: 13 g | Fedt: 72 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 55 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Hvad med resterne af kagen?

    Når du skærer din talkage ud vil du få en del kagerester. Dem skal du endelig gemme! Du kan skære noget af kagen i pæne firkantede stykker, som også bliver pyntet og serveret (husk at lave ekstra chokolademousse så). Ellers kan du blot fryse kageresterne ned. Når du har nok så kan du lave hjemmelavede romkugler eller hjemmelavede træstammer.

    • Smør og chokolade
    • æg og sukker piskes
    • Talkage
    • Talkage
    • hakkede valnødder
    • Talkage
    • Talkage
    • Talkage
    Følg mig på Instagram
    « Koldhævede sprøde og saftige boller med hørfrø
    Brunchbuffet til Amalies 1 års fødselsdag »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Cathrine

      januar 19, 2022 at 10:57 pm

      Hej Louise
      I første step til bunden: smeltes da smør og chokolade i samme vandbad og bliver én masse, eller smeltes de særskilt?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2022 at 9:56 am

        Hej Cathrine
        Det smeltes i samme vandbad til én masse.

        Svar
    2. Andrea Vrac Christensen

      januar 19, 2022 at 10:04 am

      Hej,

      Tak for en fin opskrift. Nu har jeg printet tallet ud i A3 størrelse, da A4 ville blive en minikage.. Men jeg kan ikke forstå hvordan der stadig skal være til 10 mennesker i én kage, selv efter jeg har printet skabelonen ud i A3 størrelse. Jeg holder en 1 års fødselsdag for min søn på lørdag og skal bage til 20 personer. Havde tænkt mig at lave et 1-tal og et N. Bliver det virkelig nok kage til alle de gæster, eller får de ministykker?
      Med venlig hilsen Andrea

      Svar
      • Andrea Vrac Christensen

        januar 19, 2022 at 10:05 am

        Og - skal jeg doble opskriften når nu jeg har printet ud i A3?
        Så i princippet skal jeg vel firedoble opskriften, hvis jeg skal lave to kager.

        Svar
        • Louise Dam

          januar 20, 2022 at 10:16 am

          Hej Andrea
          Hvis du vil lave tallene i A3 størrelse så ville jeg nok lave 1,5 portion til ét tal og bage den i en dyb bradepande i ovnen for at den bliver stor nok. Jeg tror næsten der bliver for meget dej hvis du laver dobbelt portion. Og så skal du selvfølgelig lave to kager for at kunne lave to bogstaver så i alt skal du gange med 3 - eller blot vælge 30 personer i opskriften så ganger den op for dig.

          Jeg vil bestemt mene, at det bliver nok kage til 20 personer. Du kan evt. skære nogle stykker af den brownie der ikke bliver til tal eller bogstav, som du også pynter og sætter ind på et fad ved siden af.

          God fornøjelse med bagning og fødselsdag :-)

          Hilsen Louise

          Svar
    3. Michelle

      september 16, 2021 at 9:10 pm

      Hej Louise.

      Kan du være behjælpelig med mål på 1tallet?
      Hilsen Michelle :)

      Svar
      • Louise Dam

        september 27, 2021 at 3:28 pm

        Hej Michelle
        Jeg brugte bare den skabelon de har liggende på arla.dk. Se her: https://ipaper.ipapercms.dk/ARLA/arla-denmark/arla-foodies/talkage/1/

        Svar
    4. Anne

      august 13, 2021 at 12:13 pm

      Hej Louise.

      Kan man lave moussen aftenen før? i så fald, hvordan håndterer man den så?

      Svar
      • Louise Dam

        september 01, 2021 at 2:25 pm

        Den skal gerne laves dagen før og så skal den bare piskes op på dagen og sprøjtes på kagen.

        Svar
    5. male

      juli 18, 2021 at 3:15 pm

      hej jeg har bare et spørgsmål kan man godt lade være med at putte valnødder i jeg spørger da jeg ikke kan tåle nødder :)

      Svar
      • Louise Dam

        august 02, 2021 at 10:18 pm

        Ja, du kan godt undlade valnødderne.

        Svar
    6. Nicoline

      maj 15, 2021 at 5:06 pm

      Hej. Passer opskriften godt nok til en hel bradepande? Du skriver 30x40 cm. Men synes ikke den form på billedet ligner en bradepande? :)
      Mvh. Nicoline

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 10:49 pm

        Hej Nicoline
        Opskriften passer til en bradepande/form der måler cirka 30x40 cm. Det er den størrelse den på billedet har. Det er sådan en bradepande, hvor der hører en rist til. Det er denne her jeg har brugt: https://www.ikea.com/dk/da/p/koncis-bradepande-med-grillrist-rustfrit-stal-10099053/

        God fornøjelse med kagen :-)

        Hilsen Louise

        Svar
    7. Melissa Andersson

      februar 11, 2021 at 5:18 pm

      Hej Louise
      Jeg har et spørgsmål, hvad skal man gøre med kagen efter man har taget den ud af oven. Skal den på køl?
      Glæder mig meget til at smage på kagen!

      Svar
      • Louise Dam

        februar 11, 2021 at 10:21 pm

        Hej Melissa
        Hvis den ikke er pyntet endnu, så ville jeg bare pakke den godt ind i bagepapir og en pose f.eks. og lade den stå på køkkenbordet.
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her