
Træstammer er stort set bare romkugler med marcipan omkring. Dog er der tilsat lidt ekstra lækkerier til dejen. Der er nemlig både marcipan og smeltet chokolade i romkuglemassen. Måske sidder du at tænker at du da aldrig har rester af kage til overs? Måske er jeg lidt mærkelig på det punkt, eller også bager jeg bare alt for mange kager :-) Men jeg vil nu påstå, at når du første gang har spist sådan en hjemmelavet træstamme eller en hjemmelavet romkugle, så skal du nok huske at gemme lidt kagerester fremover! Alle kagerester kan bruges, jeg foretrækker dog at der er noget af kagen, som er chokoladekage. Du kan også snildt gemme wienerbrød og tilsætte.
Træstammer
13 stk
Forberedelsestid: 1 time
Ingredienser
Trøffelmassen
450 g kagerester
100 g marcipan - jeg brugte skovbærmarcipan men almindelig kan også bruges
100 g mørk chokolade, smeltet
1 spsk hindbærmarmelade
2 spsk romessens
Overtræk
200 g marcipan, stuetemperatur
lidt flormelis flormelis
100 g mørk chokolade, smeltet
1. I en foodprocessor smuldrer du kageresterne godt.
2. Tilsæt revet marcipan, smeltet chokolade, hindbærmarmelade og romessens. Kør det hele på foodprocessoren.
3. Tril massen til 2 stænger á cirka 35-40 cm stykket.
4. Læg stængerne på køl imens du forbereder overtrækket.
5. Så skal marcipanovertrækket laves. Det er nemmest hvis marcipanen er stuetemperatur. Rul marcipanen ud med en kagerulle til et tyndt firkantet stykke. Brug eventuelt lidt flormelis så marcipanen ikke klistrer fast. Man kan også rulle det imellem et par stykker bagepapir. Prøv dig frem med hvad du synes er nemmest.
6. Del det udrullede marcipanstykke i 2 stykker.
7. Placer rullerne med romkuglemassen ovenpå marcipanen og rul den så marcipanen dækker hele rullen.
8. Skær rullerne ud i mindre stykker, som du synes passer i størrelsen. Jeg fik 13 stk ud af min portion.
9. Smelt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
10. Imens beklædes et skærebræt eller lignende med bagepapir.
11. Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og læg dem på bagepapiret.
12. Stil træstammerne på køl indtil chokoladen er størknet.











Skrevet af: Louise DamChokolade, MarcipanKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Favoritter fra bageren, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
God inspiration her til et par tørre chokolademuffins, vi droppede rom-essens . Husk at Romkugler laves på wienerbrøds rester, træstammer på tørkager, hvis det skal være helt korrekt... Men derfor kan man jo godt tilsætte rom-essens. Vi var udgået for marcipan til svøbet, så vi rullede det til kugler i kokosmel istedet.
Arh, tak for præcisionen af de forskellige kager. Troede faktisk at det var helt samme 'dej' bageren brugte til træstammer, romkugler og studenterbrød.
Nu har jeg samlet kagerester et stykke tid og frosset det. Vil prøve at lave nogle små søde mini-træstammer til at tage med i bilen, når vi kører ned til Tjekkiet nu, i påsken. Så er der sikkert også nok, til at vores logerende i kælderen kan nyde nogle, mens vi er væk. 😊
Tror jeg prøver med min mands hjemmelavede blåbærmarmelade.
Jeg har en crossiant, 1/2 spandauer, 2 te-birkes ('københavnere'), lidt kanelsnegle, et stort stykke Chokoladekage, lidt banankage med nødder, 2 1/2 små stykker krydderkage med appelsinsmørcreme. Jeg har marcipan liggende fra jul, og noget fantastisk Callebaut chokolade 55eller 70%
Spændende 😅
Jeg tror de bliver vildt gode de træstammer! Mums, hvor lyder det da bare lækkert!
Hvor mange muffins/ gl weinerbrød skal der ca til for at få 450 g.. Tænkercen muffin vejer mere end weinerbrød !? 8 stk!?
Det har jeg desværre ikke helt styr. Men så præcist behøves det heller ikke at være. Man smager bare til undervejs.
Hvilke kagerester kunne det evt være? :-) er det slt?
F.eks. chokoladekage, drømmekage, mazarintærte eller hvad du ellers har :-)
Hej Louise
Kan træstammerne fryses? Og det samme med romkuglerne?
Mvh sif
Det tror jeg godt - men jeg har ikke prøvet.
Hvis de kagerester du har brugt har været frosset, så ville jeg ikke genfryse dem da de jo ikke bliver varmebehandlet inden.
Hvor lang tid kan træstammerne holde sig? Kan man lave dem nogle dage før? Og hvordan skal de opbevares?
Tak for en inspirerende side : )
Du kan sagtens lave dem nogle dage før - opbevar dem gerne i en bøtte på køl.
Hej Louise.
Lavede du selv skovbærmarcipanen eller kan den købes færdig?
MVH Bettina
Den blev købt færdig :-)
Kan man ikke droppe romessens, da jeg ikke er til alkohol?
Jo, det kan man godt, så får de selvfølgelig bare en anden smag.
Hej Louise
Vil man kunne bruge kanelsnegle eller banan/chokoladekage som kagerester, eller vil det have en for kraftig smag? :-)
Jeg tror ikke kanelsnegle er godt. Men banan/chokoladekage burde være fint :-)
Bageren bruger også kanelsnegle, så det kan man sagtens :-)
Super lækkert det skal laves,
Ender med at leve i køkkenet efter jeg har opdaget denne blog 😄
Velkommen til Betina, er glad for du kunne bruge opskriften.
Hold nu op, hvor ser de syndigt lækre ud! Jeg er nødt til at arbejde på de kagerester!
2900larocca.dk
Ja, det må du helt sikkert!