• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Træstammer

    Udgivet: jun 3, 2015 · Opdateret: apr 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    f b

    Hvis jeg har rester af kage, som jeg ikke lige får spist inden det bliver kedeligt, så gemmer jeg altid resterne i fryseren. På et eller andet tidspunkt er der så nok kagerester til at man kan lave romkugler, eller måske disse lækre træstammer. Det er da i bedste Stop-spild-af-mad stil :-)

    Træstammer er stort set bare romkugler med marcipan omkring. Dog er der tilsat lidt ekstra lækkerier til dejen. Der er nemlig både marcipan og smeltet chokolade i romkuglemassen. Måske sidder du at tænker at du da aldrig har rester af kage til overs? Måske er jeg lidt mærkelig på det punkt, eller også bager jeg bare alt for mange kager :-) Men jeg vil nu påstå, at når du første gang har spist sådan en hjemmelavet træstamme eller en hjemmelavet romkugle, så skal du nok huske at gemme lidt kagerester fremover! Alle kagerester kan bruges, jeg foretrækker dog at der er noget af kagen, som er chokoladekage. Du kan også snildt gemme wienerbrød og tilsætte.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Træstammer

    13 stk.
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Trøffelmassen

    • 450 g kagerester
    • 100 g marcipan - jeg brugte skovbærmarcipan men almindelig kan også bruges
    • 100 g mørk chokolade smeltet
    • 1 spsk hindbærmarmelade
    • 2 spsk romessens

    Overtræk

    • 200 g marcipan stuetemperatur
    • lidt flormelis flormelis
    • 100 g mørk chokolade smeltet

    Sådan gør du
     

    • I en foodprocessor smuldrer du kageresterne godt.
    • Tilsæt revet marcipan, smeltet chokolade, hindbærmarmelade og romessens. Kør det hele på foodprocessoren.
    • Tril massen til 2 stænger á cirka 35-40 cm stykket.
    • Læg stængerne på køl imens du forbereder overtrækket.
    • Så skal marcipanovertrækket laves. Det er nemmest hvis marcipanen er stuetemperatur. Rul marcipanen ud med en kagerulle til et tyndt firkantet stykke. Brug eventuelt lidt flormelis så marcipanen ikke klistrer fast. Man kan også rulle det imellem et par stykker bagepapir. Prøv dig frem med hvad du synes er nemmest.
    • Del det udrullede marcipanstykke i 2 stykker.
    • Placer rullerne med romkuglemassen ovenpå marcipanen og rul den så marcipanen dækker hele rullen.
    • Skær rullerne ud i mindre stykker, som du synes passer i størrelsen. Jeg fik 13 stk ud af min portion.
    • Smelt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
    • Imens beklædes et skærebræt eller lignende med bagepapir.
    • Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og læg dem på bagepapiret.
    • Stil træstammerne på køl indtil chokoladen er størknet.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 319 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Træstammer (28)
    Træstammer (5)
    Træstammer (29)
    Træstammer (10)
    Træstammer (30)
    Træstammer (20)
    Træstammer (18)
    Træstammer (17)
    Træstammer (21)
    Træstammer (31)Træstammer (32)

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, MarcipanKategori: Favoritter fra bageren, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

    Følg mig på Instagram

    « Små kødboller i tomatsauce
    Små jordbær/ rabarbertærter med marengslåg »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Tove

      april 22, 2022 at 11:23 am

      Kan man bruge æbleskiver? Nok dumt spørgsmål

      Svar
      • Louise Dam

        april 23, 2022 at 9:53 am

        Det tror jeg ikke umiddelbart bliver godt. Måske hvis det kun er en meget lille del af kagemængden.

        Svar
    2. Mads G.

      oktober 24, 2020 at 9:54 pm

      God inspiration her til et par tørre chokolademuffins, vi droppede rom-essens . Husk at Romkugler laves på wienerbrøds rester, træstammer på tørkager, hvis det skal være helt korrekt... Men derfor kan man jo godt tilsætte rom-essens. Vi var udgået for marcipan til svøbet, så vi rullede det til kugler i kokosmel istedet.

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:05 am

        Arh, tak for præcisionen af de forskellige kager. Troede faktisk at det var helt samme 'dej' bageren brugte til træstammer, romkugler og studenterbrød.

        Svar
    3. Sanne

      april 12, 2019 at 5:51 pm

      Nu har jeg samlet kagerester et stykke tid og frosset det. Vil prøve at lave nogle små søde mini-træstammer til at tage med i bilen, når vi kører ned til Tjekkiet nu, i påsken. Så er der sikkert også nok, til at vores logerende i kælderen kan nyde nogle, mens vi er væk. 😊
      Tror jeg prøver med min mands hjemmelavede blåbærmarmelade.
      Jeg har en crossiant, 1/2 spandauer, 2 te-birkes ('københavnere'), lidt kanelsnegle, et stort stykke Chokoladekage, lidt banankage med nødder, 2 1/2 små stykker krydderkage med appelsinsmørcreme. Jeg har marcipan liggende fra jul, og noget fantastisk Callebaut chokolade 55eller 70%

      Spændende 😅

      Svar
      • Louise Dam

        april 15, 2019 at 2:44 pm

        Jeg tror de bliver vildt gode de træstammer! Mums, hvor lyder det da bare lækkert!

        Svar
    4. Karen

      marts 17, 2018 at 9:14 pm

      Hvor mange muffins/ gl weinerbrød skal der ca til for at få 450 g.. Tænkercen muffin vejer mere end weinerbrød !? 8 stk!?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 3:05 pm

        Det har jeg desværre ikke helt styr. Men så præcist behøves det heller ikke at være. Man smager bare til undervejs.

        Svar
    5. Najda

      oktober 20, 2017 at 9:04 pm

      Hvilke kagerester kunne det evt være? :-) er det slt?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:15 pm

        F.eks. chokoladekage, drømmekage, mazarintærte eller hvad du ellers har :-)

        Svar
    6. Sif Andersen

      november 30, 2016 at 9:42 pm

      Hej Louise
      Kan træstammerne fryses? Og det samme med romkuglerne?
      Mvh sif

      Svar
      • Louise Dam

        december 12, 2016 at 4:07 pm

        Det tror jeg godt - men jeg har ikke prøvet.

        Svar
        • Kam

          januar 30, 2018 at 9:23 am

          Hvis de kagerester du har brugt har været frosset, så ville jeg ikke genfryse dem da de jo ikke bliver varmebehandlet inden.

          Svar
    7. Hanne Jakobsen

      august 28, 2016 at 9:06 am

      Hvor lang tid kan træstammerne holde sig? Kan man lave dem nogle dage før? Og hvordan skal de opbevares?

      Tak for en inspirerende side : )

      Svar
      • Louise Dam

        september 18, 2016 at 5:52 pm

        Du kan sagtens lave dem nogle dage før - opbevar dem gerne i en bøtte på køl.

        Svar
    8. Bettina

      august 10, 2016 at 11:48 am

      Hej Louise.

      Lavede du selv skovbærmarcipanen eller kan den købes færdig?

      MVH Bettina

      Svar
      • Louise Dam

        august 14, 2016 at 2:48 pm

        Den blev købt færdig :-)

        Svar
    9. Sarah

      maj 03, 2016 at 5:46 am

      Kan man ikke droppe romessens, da jeg ikke er til alkohol?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 06, 2016 at 10:50 am

        Jo, det kan man godt, så får de selvfølgelig bare en anden smag.

        Svar
    10. Mille

      januar 22, 2016 at 2:22 pm

      Hej Louise

      Vil man kunne bruge kanelsnegle eller banan/chokoladekage som kagerester, eller vil det have en for kraftig smag? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 23, 2016 at 11:13 pm

        Jeg tror ikke kanelsnegle er godt. Men banan/chokoladekage burde være fint :-)

        Svar
        • Jane

          marts 07, 2017 at 10:20 pm

          Bageren bruger også kanelsnegle, så det kan man sagtens :-)

          Svar
    11. Betina Krause

      juni 18, 2015 at 4:23 pm

      Super lækkert det skal laves,
      Ender med at leve i køkkenet efter jeg har opdaget denne blog 😄

      Svar
      • Louise Dam

        juni 21, 2015 at 11:40 am

        Velkommen til Betina, er glad for du kunne bruge opskriften.

        Svar
    12. Laura

      juni 04, 2015 at 6:46 pm

      Hold nu op, hvor ser de syndigt lækre ud! Jeg er nødt til at arbejde på de kagerester!

      2900larocca.dk

      Svar
      • Louise Dam

        juni 05, 2015 at 2:05 pm

        Ja, det må du helt sikkert!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her