f b

Hvis jeg har rester af kage, som jeg ikke lige får spist inden det bliver kedeligt, så gemmer jeg altid resterne i fryseren. På et eller andet tidspunkt er der så nok kagerester til at man kan lave romkugler, eller måske disse lækre træstammer. Det er da i bedste Stop-spild-af-mad stil :-)

Træstammer er stort set bare romkugler med marcipan omkring. Dog er der tilsat lidt ekstra lækkerier til dejen. Der er nemlig både marcipan og smeltet chokolade i romkuglemassen. Måske sidder du at tænker at du da aldrig har rester af kage til overs? Måske er jeg lidt mærkelig på det punkt, eller også bager jeg bare alt for mange kager :-) Men jeg vil nu påstå, at når du første gang har spist sådan en hjemmelavet træstamme eller en hjemmelavet romkugle, så skal du nok huske at gemme lidt kagerester fremover! Alle kagerester kan bruges, jeg foretrækker dog at der er noget af kagen, som er chokoladekage. Du kan også snildt gemme wienerbrød og tilsætte.

ikon piskeris Chestnut

Træstammer

13 stk.
Forb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

Trøffelmassen

  • 450 g kagerester
  • 100 g marcipan - jeg brugte skovbærmarcipan men almindelig kan også bruges
  • 100 g mørk chokolade smeltet
  • 1 spsk hindbærmarmelade
  • 2 spsk romessens

Overtræk

  • 200 g marcipan stuetemperatur
  • lidt flormelis flormelis
  • 100 g mørk chokolade smeltet

Sådan gør du
 

  • I en foodprocessor smuldrer du kageresterne godt.
  • Tilsæt revet marcipan, smeltet chokolade, hindbærmarmelade og romessens. Kør det hele på foodprocessoren.
  • Tril massen til 2 stænger á cirka 35-40 cm stykket.
  • Læg stængerne på køl imens du forbereder overtrækket.
  • Så skal marcipanovertrækket laves. Det er nemmest hvis marcipanen er stuetemperatur. Rul marcipanen ud med en kagerulle til et tyndt firkantet stykke. Brug eventuelt lidt flormelis så marcipanen ikke klistrer fast. Man kan også rulle det imellem et par stykker bagepapir. Prøv dig frem med hvad du synes er nemmest.
  • Del det udrullede marcipanstykke i 2 stykker.
  • Placer rullerne med romkuglemassen ovenpå marcipanen og rul den så marcipanen dækker hele rullen.
  • Skær rullerne ud i mindre stykker, som du synes passer i størrelsen. Jeg fik 13 stk ud af min portion.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
  • Imens beklædes et skærebræt eller lignende med bagepapir.
  • Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og læg dem på bagepapiret.
  • Stil træstammerne på køl indtil chokoladen er størknet.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 319 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
Bedøm denne opskrift:
4.8 fra 5 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Træstammer (28)
Træstammer (5)
Træstammer (29)
Træstammer (10)
Træstammer (30)
Træstammer (20)
Træstammer (18)
Træstammer (17)
Træstammer (21)
Træstammer (31)Træstammer (32)

 

Skrevet af: Louise DamChokolade, MarcipanKategori: Favoritter fra bageren, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften