Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Træstammer

Udgivet: 3. jun 2015 · Opdateret: 30. apr 2021

 
f b

Hvis jeg har rester af kage, som jeg ikke lige får spist inden det bliver kedeligt, så gemmer jeg altid resterne i fryseren. På et eller andet tidspunkt er der så nok kagerester til at man kan lave romkugler, eller måske disse lækre træstammer. Det er da i bedste Stop-spild-af-mad stil :-)

Træstammer er stort set bare romkugler med marcipan omkring. Dog er der tilsat lidt ekstra lækkerier til dejen. Der er nemlig både marcipan og smeltet chokolade i romkuglemassen. Måske sidder du at tænker at du da aldrig har rester af kage til overs? Måske er jeg lidt mærkelig på det punkt, eller også bager jeg bare alt for mange kager :-) Men jeg vil nu påstå, at når du første gang har spist sådan en hjemmelavet træstamme eller en hjemmelavet romkugle, så skal du nok huske at gemme lidt kagerester fremover! Alle kagerester kan bruges, jeg foretrækker dog at der er noget af kagen, som er chokoladekage. Du kan også snildt gemme wienerbrød og tilsætte.

piskeris Grullo

Træstammer

4.50 fra 8 stemmer
Justér antalJustér antal: 13 stk.
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Trøffelmassen

  • 450 g kagerester
  • 100 g marcipan - jeg brugte skovbærmarcipan men almindelig kan også bruges
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade, smeltet
  • 1 spsk (reklamelink)hindbærmarmelade
  • 2 spsk (reklamelink)rom aroma

Overtræk

  • 200 g (reklamelink)marcipan, stuetemperatur
  • lidt flormelis flormelis
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade, smeltet

Sådan gør du
 

  • I en foodprocessor smuldrer du kageresterne godt.
  • Tilsæt revet marcipan, smeltet chokolade, hindbærmarmelade og romessens. Kør det hele på foodprocessoren.
  • Tril massen til 2 stænger á cirka 35-40 cm stykket.
  • Læg stængerne på køl imens du forbereder overtrækket.
  • Så skal marcipanovertrækket laves. Det er nemmest hvis marcipanen er stuetemperatur. Rul marcipanen ud med en kagerulle til et tyndt firkantet stykke. Brug eventuelt lidt flormelis så marcipanen ikke klistrer fast. Man kan også rulle det imellem et par stykker bagepapir. Prøv dig frem med hvad du synes er nemmest.
  • Del det udrullede marcipanstykke i 2 stykker.
  • Placer rullerne med romkuglemassen ovenpå marcipanen og rul den så marcipanen dækker hele rullen.
  • Skær rullerne ud i mindre stykker, som du synes passer i størrelsen. Jeg fik 13 stk ud af min portion.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikroovnen.
  • Imens beklædes et skærebræt eller lignende med bagepapir.
  • Dyp enderne af træstammerne i den smeltede chokolade og læg dem på bagepapiret.
  • Stil træstammerne på køl indtil chokoladen er størknet.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 319 kcal | Kulhydrater: 40 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Træstammer (28)
Træstammer (5)
Træstammer (29)
Træstammer (10)
Træstammer (30)
Træstammer (20)
Træstammer (18)
Træstammer (17)
Træstammer (21)
Træstammer (31)Træstammer (32)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Tove skriver

    april 22, 2022 at 11:23 am

    Kan man bruge æbleskiver? Nok dumt spørgsmål

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 23, 2022 at 9:53 am

      Det tror jeg ikke umiddelbart bliver godt. Måske hvis det kun er en meget lille del af kagemængden.

      Svar
  2. Mads G. skriver

    oktober 24, 2020 at 9:54 pm

    God inspiration her til et par tørre chokolademuffins, vi droppede rom-essens . Husk at Romkugler laves på wienerbrøds rester, træstammer på tørkager, hvis det skal være helt korrekt... Men derfor kan man jo godt tilsætte rom-essens. Vi var udgået for marcipan til svøbet, så vi rullede det til kugler i kokosmel istedet.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:05 am

      Arh, tak for præcisionen af de forskellige kager. Troede faktisk at det var helt samme 'dej' bageren brugte til træstammer, romkugler og studenterbrød.

      Svar
  3. Sanne skriver

    april 12, 2019 at 5:51 pm

    Nu har jeg samlet kagerester et stykke tid og frosset det. Vil prøve at lave nogle små søde mini-træstammer til at tage med i bilen, når vi kører ned til Tjekkiet nu, i påsken. Så er der sikkert også nok, til at vores logerende i kælderen kan nyde nogle, mens vi er væk. 😊
    Tror jeg prøver med min mands hjemmelavede blåbærmarmelade.
    Jeg har en crossiant, 1/2 spandauer, 2 te-birkes ('københavnere'), lidt kanelsnegle, et stort stykke Chokoladekage, lidt banankage med nødder, 2 1/2 små stykker krydderkage med appelsinsmørcreme. Jeg har marcipan liggende fra jul, og noget fantastisk Callebaut chokolade 55eller 70%

    Spændende 😅

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 15, 2019 at 2:44 pm

      Jeg tror de bliver vildt gode de træstammer! Mums, hvor lyder det da bare lækkert!

      Svar
  4. Karen skriver

    marts 17, 2018 at 9:14 pm

    Hvor mange muffins/ gl weinerbrød skal der ca til for at få 450 g.. Tænkercen muffin vejer mere end weinerbrød !? 8 stk!?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 3:05 pm

      Det har jeg desværre ikke helt styr. Men så præcist behøves det heller ikke at være. Man smager bare til undervejs.

      Svar
  5. Najda skriver

    oktober 20, 2017 at 9:04 pm

    Hvilke kagerester kunne det evt være? :-) er det slt?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:15 pm

      F.eks. chokoladekage, drømmekage, mazarintærte eller hvad du ellers har :-)

      Svar
  6. Sif Andersen skriver

    november 30, 2016 at 9:42 pm

    Hej Louise
    Kan træstammerne fryses? Og det samme med romkuglerne?
    Mvh sif

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 12, 2016 at 4:07 pm

      Det tror jeg godt - men jeg har ikke prøvet.

      Svar
      • Kam skriver

        januar 30, 2018 at 9:23 am

        Hvis de kagerester du har brugt har været frosset, så ville jeg ikke genfryse dem da de jo ikke bliver varmebehandlet inden.

        Svar
  7. Hanne Jakobsen skriver

    august 28, 2016 at 9:06 am

    Hvor lang tid kan træstammerne holde sig? Kan man lave dem nogle dage før? Og hvordan skal de opbevares?

    Tak for en inspirerende side : )

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 5:52 pm

      Du kan sagtens lave dem nogle dage før - opbevar dem gerne i en bøtte på køl.

      Svar
  8. Bettina skriver

    august 10, 2016 at 11:48 am

    Hej Louise.

    Lavede du selv skovbærmarcipanen eller kan den købes færdig?

    MVH Bettina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 14, 2016 at 2:48 pm

      Den blev købt færdig :-)

      Svar
  9. Sarah skriver

    maj 03, 2016 at 5:46 am

    Kan man ikke droppe romessens, da jeg ikke er til alkohol?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2016 at 10:50 am

      Jo, det kan man godt, så får de selvfølgelig bare en anden smag.

      Svar
  10. Mille skriver

    januar 22, 2016 at 2:22 pm

    Hej Louise

    Vil man kunne bruge kanelsnegle eller banan/chokoladekage som kagerester, eller vil det have en for kraftig smag? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 23, 2016 at 11:13 pm

      Jeg tror ikke kanelsnegle er godt. Men banan/chokoladekage burde være fint :-)

      Svar
      • Jane skriver

        marts 07, 2017 at 10:20 pm

        Bageren bruger også kanelsnegle, så det kan man sagtens :-)

        Svar
  11. Betina Krause skriver

    juni 18, 2015 at 4:23 pm

    Super lækkert det skal laves,
    Ender med at leve i køkkenet efter jeg har opdaget denne blog 😄

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2015 at 11:40 am

      Velkommen til Betina, er glad for du kunne bruge opskriften.

      Svar
  12. Laura skriver

    juni 04, 2015 at 6:46 pm

    Hold nu op, hvor ser de syndigt lækre ud! Jeg er nødt til at arbejde på de kagerester!

    2900larocca.dk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 05, 2015 at 2:05 pm

      Ja, det må du helt sikkert!

      Svar
4.50 from 8 votes (8 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.