• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Favoritter fra bageren

    Romkugler

    Udgivet: mar 3, 2022 · Opdateret: mar 3, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her få du den bedste opskrift op hjemmelavet romkugler af kagerester. Jeg vælger ofte at bruge rester af chokoladekage i mine romkugler, da jeg synes, at det giver en dejlig smag. Det er en kage, som er ret nem at lave - og så smager de altså bedre, end dem man køber.

    Romkugler

    Hvis jeg skal vælge en yndlingskage hos bageren, så er det helt sikkert en romkugle. Jeg er vild med dem! Men hjemmelavede romkugler er nu bare også virkelig godt. Jeg er sådan en type der gemmer kagerester i min fryser, på den måde så får jeg på et tidspunkt samlet nok rester sammen til at kunne lave en god portion romkugler.

    Her er de formet i normal størrelse, men man kan også lave mini romkugler, hvis man hellere vil have nogle små hapsere. Man kan også bruge denne opskrift på romkugler til er at lave hjemmelavede træstammer. Der bruger man cirka samme opskrift men med nogle justeringer, og der bliver romkugledejen overtrukket med marcipan.

    Prøv også disse opskrifter:
    Studenterbrød | Hjemmelavede romkugler | Chokolademuffins

    Når man laver romkugler af kagerester er det med til at mindske madspild. Det er da super smart! Derfor skal du endelig gemme de rester, som du får fra kage du bager. Det gør ikke spor hvis det er nogle tørre rester, der er nogle dage gamle.

    ikon piskeris Chestnut

    Romkugler

    8 stk.
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Samlet tid 20 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 400-500 g kagerester købt eller hjemmelavet
    • 3-4 spsk hindbærmarmelade
    • 3 spsk rom aroma/essens
    • 2 spsk kakaopulver
    • kokosmel til pynt

    Sådan gør du
     

    • Placer kageresterne i en foodprocessor indtil de er smuldrede.
    • Tilsæt marmelade, rom aroma og kakaopulver og bland det til det har en helt ensartet konsistens.
    • Form massen til cirka 8 romkugler.
    • Tril romkuglerne i kokosmel.
    • Sæt romkuglerne på køl til de skal spises.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 202 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 3 g | Fedt: 6 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 18 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Jeg bruger ofte chokoladekage, når jeg laver mine romkugler. Det kan være i form af en klassisk chokoladekage eller chokolademuffins. Derudover så har jeg erfaret at sandkage og mazarinkage også er super lækre at bruge til romkugler. Men jeg gemmer alle slags kagerester i fryseren, og alt kan bruges.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Er der alkohol i romessens?

    Nej, det er der ikke. Så du kan roligt bruge det, når de skal serveres for børn. Du kan også godt smage dejen til med ægte rom. Da der er så lidt i, så ville jeg sige, at børnene også sagtens kan spise dem. Men det er jo helt op til dig selv.

    Kan man fryse romkugler?

    Ja, du kan sagtens fryse dine romkugler ned. Det kan både være, når de er rullet til små kugler, eller når hele massen er rørt sammen. Dog er det bedst ikke at fryse dem med krymmel eller kokosmel på.

    Min romkugledej er for våd, hvad gør jeg?

    Hvis du har en alt for våd romkugledej, så betyder det, at du har brugt for blød kage. Det kage du bruger skal gerne være lidt tørt i det, da det giver en mere fast konsistens. Det du kan gøre er at tilsætte lidt mandelmel, da det trækker noget af fugten ud af dejen. Ellers kan du sætte den lidt på køl så kan de hjemmelavet romkugler blive mere faste.

    • Kagerester
    • Kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Romkugler af kagerester
    Følg mig på Instagram
    « Tunsalat
    Æggesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Yasemin Yigit

      november 29, 2022 at 9:24 pm

      4 stars
      Opskriften er god. Jeg putter dog kun halv så meget romessers i næste gang. De smager nemlig helt sprittede.

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 12:30 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften. Der kan også godt være forskel på hvilken romessens man bruger. Jeg bruger også ofte rigtig rom.

        Svar
    2. Amanda

      april 04, 2015 at 1:46 pm

      Hej :)

      Jeg har bagt en chokoladekage, der ikke blev skide vellykket, da der simpelthen kom for lidt kakao i. Den har nu stået et par dage og er - som forventet - blevet tør, så jeg vil gerne bruge den til romkugler.

      Tror du, jeg vil skulle spæde til med en eller to spsk kakao, hvis jeg vil lave romkugler af den? Netop fordi selve kagens chokoladesmag er lidt tam :)

      Hilsen Amanda

      Svar
      • Louise Dam

        april 04, 2015 at 2:21 pm

        Hej Amanda
        Ja, det ville jeg gøre. Du kan jo starte med 1 spsk og så kan de smage til undervejs :-)
        God fornøjelse!
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her