Her få du den bedste opskrift op hjemmelavet romkugler af kagerester. Jeg vælger ofte at bruge rester af chokoladekage i mine romkugler, da jeg synes, at det giver en dejlig smag. Det er en kage, som er ret nem at lave - og så smager de altså bedre, end dem man køber.

Hvis jeg skal vælge en yndlingskage hos bageren, så er det helt sikkert en romkugle. Jeg er vild med dem! Men hjemmelavede romkugler er nu bare også virkelig godt. Jeg er sådan en type der gemmer kagerester i min fryser, på den måde så får jeg på et tidspunkt samlet nok rester sammen til at kunne lave en god portion romkugler.
Her er de formet i normal størrelse, men man kan også lave mini romkugler, hvis man hellere vil have nogle små hapsere. Man kan også bruge denne opskrift på romkugler til er at lave hjemmelavede træstammer. Der bruger man cirka samme opskrift men med nogle justeringer, og der bliver romkugledejen overtrukket med marcipan.
Prøv også disse opskrifter:
Studenterbrød | Hjemmelavede romkugler | Chokolademuffins
Når man laver romkugler af kagerester er det med til at mindske madspild. Det er da super smart! Derfor skal du endelig gemme de rester, som du får fra kage du bager. Det gør ikke spor hvis det er nogle tørre rester, der er nogle dage gamle.
📖 Opskrift
Romkugler
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 400-500 g kagerester, købt eller hjemmelavet
- 3-4 spsk hindbærmarmelade
- 3 spsk rom aroma/essens
- 2 spsk kakaopulver
- kokosmel til pynt
Sådan gør du
- Placer kageresterne i en foodprocessor indtil de er smuldrede.
- Tilsæt marmelade, rom aroma og kakaopulver og bland det til det har en helt ensartet konsistens.
- Form massen til cirka 8 romkugler.
- Tril romkuglerne i kokosmel.
- Sæt romkuglerne på køl til de skal spises.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften
- Jeg bruger ofte chokoladekage, når jeg laver mine romkugler. Det kan være i form af en klassisk chokoladekage eller chokolademuffins. Derudover så har jeg erfaret at sandkage og mazarinkage også er super lækre at bruge til romkugler. Men jeg gemmer alle slags kagerester i fryseren, og alt kan bruges.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Nej, det er der ikke. Så du kan roligt bruge det, når de skal serveres for børn. Du kan også godt smage dejen til med ægte rom. Da der er så lidt i, så ville jeg sige, at børnene også sagtens kan spise dem. Men det er jo helt op til dig selv.
Ja, du kan sagtens fryse dine romkugler ned. Det kan både være, når de er rullet til små kugler, eller når hele massen er rørt sammen. Dog er det bedst ikke at fryse dem med krymmel eller kokosmel på.
Hvis du har en alt for våd romkugledej, så betyder det, at du har brugt for blød kage. Det kage du bruger skal gerne være lidt tørt i det, da det giver en mere fast konsistens. Det du kan gøre er at tilsætte lidt mandelmel, da det trækker noget af fugten ud af dejen. Ellers kan du sætte den lidt på køl så kan de hjemmelavet romkugler blive mere faste.
Agata Gluszkiewicz
Hej hvis ikke man har en foodprocessor hvad ville du så gøre? Og er det lige gyldigt hvilken smag syltetøjet har?
Vh Agata
Louise Dam
Du kan også bruge en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker. Normalt bruger jeg hindbærsyltetøj. Men du kan sagtens bruge en anden slags syltetøj. Gerne en med en lille smule syre.
Mitzi Thykjær Guldhammer
Lavede romkugler i går, efter din opskrift, de blev fantastiske.
Jeg brugte næsten 1 hel dagmar tærte (minus 1 stykke, jeg selv spiste i søndags) og 1 mazarin tærte (ialt 500 gram).
Jeg har brugt “Rom aroma” i stedet for Rom essens, som jeg syntes smager meget sprittet.
Marmeladen veksler jeg imellem hindbær, jordbær, blomme eller hvad jeg har, på dagen.
Mængden/diverse mål, følger din opskrift.
De mest fantastiske romkugler, smager som bagerens.
Louise Dam
Hvor er det dejligt at høre´:-) Jeg mener at rom essens og aroma er det samme. Men det kommer an på hvilket mærke man køber. Men kan se Dr. Oetker ændrede navn til rom aroma for 10 år siden.
Jens
Der er ikke noget af mit krymmel der hænger fast på kuglerne, er der fordi ar de er for tøre?
Louise Dam
Ja, det må det næsten være. Det kan være de kagerester du har brugt er mere tørre i konsistensen. Prøv med lidt mere marmelade næste gang.
Yasemin Yigit
Opskriften er god. Jeg putter dog kun halv så meget romessers i næste gang. De smager nemlig helt sprittede.
Louise Dam
Dejligt du kunne bruge opskriften. Der kan også godt være forskel på hvilken romessens man bruger. Jeg bruger også ofte rigtig rom.
Amanda
Hej :)
Jeg har bagt en chokoladekage, der ikke blev skide vellykket, da der simpelthen kom for lidt kakao i. Den har nu stået et par dage og er - som forventet - blevet tør, så jeg vil gerne bruge den til romkugler.
Tror du, jeg vil skulle spæde til med en eller to spsk kakao, hvis jeg vil lave romkugler af den? Netop fordi selve kagens chokoladesmag er lidt tam :)
Hilsen Amanda
Louise Dam
Hej Amanda
Ja, det ville jeg gøre. Du kan jo starte med 1 spsk og så kan de smage til undervejs :-)
God fornøjelse!
Hilsen Louise