Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Favoritter fra bageren

Romkugler

Udgivet: 3. mar 2022 · Opdateret: 3. mar 2022

Her få du den bedste opskrift op hjemmelavet romkugler af kagerester. Jeg vælger ofte at bruge rester af chokoladekage i mine romkugler, da jeg synes, at det giver en dejlig smag. Det er en kage, som er ret nem at lave - og så smager de altså bedre, end dem man køber.

Romkugler

Hvis jeg skal vælge en yndlingskage hos bageren, så er det helt sikkert en romkugle. Jeg er vild med dem! Men hjemmelavede romkugler er nu bare også virkelig godt. Jeg er sådan en type der gemmer kagerester i min fryser, på den måde så får jeg på et tidspunkt samlet nok rester sammen til at kunne lave en god portion romkugler.

Her er de formet i normal størrelse, men man kan også lave mini romkugler, hvis man hellere vil have nogle små hapsere. Man kan også bruge denne opskrift på romkugler til er at lave hjemmelavede træstammer. Der bruger man cirka samme opskrift men med nogle justeringer, og der bliver romkugledejen overtrukket med marcipan.

Prøv også disse opskrifter:
Studenterbrød | Hjemmelavede romkugler | Chokolademuffins

Når man laver romkugler af kagerester er det med til at mindske madspild. Det er da super smart! Derfor skal du endelig gemme de rester, som du får fra kage du bager. Det gør ikke spor hvis det er nogle tørre rester, der er nogle dage gamle.

piskeris Grullo

Romkugler

4.37 fra 38 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 stk.
Holdbarhed: 1 uge
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Foodprocessor eller lign.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 400-500 g kagerester, købt eller hjemmelavet
  • 3-4 spsk (reklamelink)hindbærmarmelade
  • 3 spsk (reklamelink)rom aroma
  • 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • kokosmel til pynt

Sådan gør du
 

  • Placer kageresterne i en foodprocessor indtil de er smuldrede.
  • Tilsæt marmelade, rom aroma og kakaopulver og bland det til det har en helt ensartet konsistens.
  • Form massen til cirka 8 romkugler.
  • Tril romkuglerne i kokosmel.
  • Sæt romkuglerne på køl til de skal spises.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 202 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 3 g | Fedt: 6 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tip til opskriften

  • Jeg bruger ofte chokoladekage, når jeg laver mine romkugler. Det kan være i form af en klassisk chokoladekage eller chokolademuffins. Derudover så har jeg erfaret at sandkage og mazarinkage også er super lækre at bruge til romkugler. Men jeg gemmer alle slags kagerester i fryseren, og alt kan bruges.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Er der alkohol i romessens?

Nej, det er der ikke. Så du kan roligt bruge det, når de skal serveres for børn. Du kan også godt smage dejen til med ægte rom. Da der er så lidt i, så ville jeg sige, at børnene også sagtens kan spise dem. Men det er jo helt op til dig selv.

Kan man fryse romkugler?

Ja, du kan sagtens fryse dine romkugler ned. Det kan både være, når de er rullet til små kugler, eller når hele massen er rørt sammen. Dog er det bedst ikke at fryse dem med krymmel eller kokosmel på.

Min romkugledej er for våd, hvad gør jeg?

Hvis du har en alt for våd romkugledej, så betyder det, at du har brugt for blød kage. Det kage du bruger skal gerne være lidt tørt i det, da det giver en mere fast konsistens. Det du kan gøre er at tilsætte lidt mandelmel, da det trækker noget af fugten ud af dejen. Ellers kan du sætte den lidt på køl så kan de hjemmelavet romkugler blive mere faste.

  • Kagerester
  • Kagerester
  • Romkugler af kagerester
  • Kagerester
  • Romkugler af kagerester
  • Romkugler af kagerester
  • Romkugler af kagerester

Kommentarer

  1. Maren Sivesgaard Olesen skriver

    april 11, 2024 at 8:24 pm

    4 stars
    Jeg har lige lavet en portion af nogle chokolademuffins fra fryseren, som ikke var særligt gode (hjemmebagte, men smagte ikke af særligt meget).
    Nu er de blevet til en masse lækre mini-romkugler.
    Jeg brugte en blanding af forskellige rester hjemmelavet syltetøj (brombær, kirsebær/ribs) og rigtig rom. Måtte bruge mere af alle smagsgiverne end opskriften sagde, sikkert fordi kageresterne var kedelige fra start. Og så lige en smule salt som smagsforstærker.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:45 pm

      Romkugler er nemlig noget der skal smages godt til fra gang til gang, da der er stor forskel på hvilke rester man lige har tilgængelige. Men godt du kunne bruge opskriften som et udgangspunkt :-)

      Svar
  2. Pernille Drastrup Thøisen skriver

    januar 19, 2024 at 10:59 am

    hvis man ønsker at fryse romkuglerne, er det så før man putter krymmel på, eller kan de godt fryses helt færdige? 🤗

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:09 pm

      Jeg plejer at fryse dem inden der kommer krymmel på.

      Svar
  3. Agata Gluszkiewicz skriver

    maj 17, 2023 at 6:52 pm

    Hej hvis ikke man har en foodprocessor hvad ville du så gøre? Og er det lige gyldigt hvilken smag syltetøjet har?
    Vh Agata

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2023 at 3:09 pm

      Du kan også bruge en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker. Normalt bruger jeg hindbærsyltetøj. Men du kan sagtens bruge en anden slags syltetøj. Gerne en med en lille smule syre.

      Svar
      • Mai skriver

        juni 29, 2024 at 3:23 pm

        5 stars
        Wow! Så nemt at lave noget voldsomt lækkert ud af en mislykket kage! Jeg havde lavet en vegansk chokolade kage uden bindingsmiddel (vegan æg eller banan), bare for at se hvad der så skete. Kagen smagte godt, men var svær at spise. Så jeg lavede disse romkugler af kagen i stedet. Helt perfekt! Lavede dem kun med håndkraft.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juli 02, 2024 at 11:24 am

          Hvor dejligt du kunne bruge opskriften. Jeg elsker også hjemmelavede romkugler!

          Svar
  4. Mitzi Thykjær Guldhammer skriver

    maj 17, 2023 at 6:22 am

    5 stars
    Lavede romkugler i går, efter din opskrift, de blev fantastiske.
    Jeg brugte næsten 1 hel dagmar tærte (minus 1 stykke, jeg selv spiste i søndags) og 1 mazarin tærte (ialt 500 gram).
    Jeg har brugt “Rom aroma” i stedet for Rom essens, som jeg syntes smager meget sprittet.
    Marmeladen veksler jeg imellem hindbær, jordbær, blomme eller hvad jeg har, på dagen.
    Mængden/diverse mål, følger din opskrift.
    De mest fantastiske romkugler, smager som bagerens.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2023 at 3:12 pm

      Hvor er det dejligt at høre´:-) Jeg mener at rom essens og aroma er det samme. Men det kommer an på hvilket mærke man køber. Men kan se Dr. Oetker ændrede navn til rom aroma for 10 år siden.

      Svar
  5. Jens skriver

    marts 03, 2023 at 9:21 pm

    Der er ikke noget af mit krymmel der hænger fast på kuglerne, er der fordi ar de er for tøre?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 20, 2023 at 2:18 pm

      Ja, det må det næsten være. Det kan være de kagerester du har brugt er mere tørre i konsistensen. Prøv med lidt mere marmelade næste gang.

      Svar
  6. Yasemin Yigit skriver

    november 29, 2022 at 9:24 pm

    4 stars
    Opskriften er god. Jeg putter dog kun halv så meget romessers i næste gang. De smager nemlig helt sprittede.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:30 pm

      Dejligt du kunne bruge opskriften. Der kan også godt være forskel på hvilken romessens man bruger. Jeg bruger også ofte rigtig rom.

      Svar
  7. Amanda skriver

    april 04, 2015 at 1:46 pm

    Hej :)

    Jeg har bagt en chokoladekage, der ikke blev skide vellykket, da der simpelthen kom for lidt kakao i. Den har nu stået et par dage og er - som forventet - blevet tør, så jeg vil gerne bruge den til romkugler.

    Tror du, jeg vil skulle spæde til med en eller to spsk kakao, hvis jeg vil lave romkugler af den? Netop fordi selve kagens chokoladesmag er lidt tam :)

    Hilsen Amanda

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 04, 2015 at 2:21 pm

      Hej Amanda
      Ja, det ville jeg gøre. Du kan jo starte med 1 spsk og så kan de smage til undervejs :-)
      God fornøjelse!
      Hilsen Louise

      Svar
4.37 from 38 votes (34 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.