• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Favoritter fra bageren

    Romkugler

    Udgivet: mar 3, 2022 · Opdateret: mar 3, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her få du den bedste opskrift op hjemmelavet romkugler af kagerester. Jeg vælger ofte at bruge rester af chokoladekage i mine romkugler, da jeg synes, at det giver en dejlig smag. Det er en kage, som er ret nem at lave - og så smager de altså bedre, end dem man køber.

    Romkugler

    Hvis jeg skal vælge en yndlingskage hos bageren, så er det helt sikkert en romkugle. Jeg er vild med dem! Men hjemmelavede romkugler er nu bare også virkelig godt. Jeg er sådan en type der gemmer kagerester i min fryser, på den måde så får jeg på et tidspunkt samlet nok rester sammen til at kunne lave en god portion romkugler.

    Her er de formet i normal størrelse, men man kan også lave mini romkugler, hvis man hellere vil have nogle små hapsere. Man kan også bruge denne opskrift på romkugler til er at lave hjemmelavede træstammer. Der bruger man cirka samme opskrift men med nogle justeringer, og der bliver romkugledejen overtrukket med marcipan.

    Prøv også disse opskrifter:
    Studenterbrød | Hjemmelavede romkugler | Chokolademuffins

    Når man laver romkugler af kagerester er det med til at mindske madspild. Det er da super smart! Derfor skal du endelig gemme de rester, som du får fra kage du bager. Det gør ikke spor hvis det er nogle tørre rester, der er nogle dage gamle.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Romkugler

    Opskrift af Louise Dam
    8 stk.
    Holdbarhed: 1 uge
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 minutter min
    Samlet tid 20 minutter min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 400-500 g kagerester, købt eller hjemmelavet
    • 3-4 spsk hindbærmarmelade
    • 3 spsk rom aroma/essens
    • 2 spsk kakaopulver
    • kokosmel til pynt

    Sådan gør du
     

    • Placer kageresterne i en foodprocessor indtil de er smuldrede.
    • Tilsæt marmelade, rom aroma og kakaopulver og bland det til det har en helt ensartet konsistens.
    • Form massen til cirka 8 romkugler.
    • Tril romkuglerne i kokosmel.
    • Sæt romkuglerne på køl til de skal spises.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 202 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 3 g | Fedt: 6 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.3 fra 24 stemmer
    Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
    Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften

    • Jeg bruger ofte chokoladekage, når jeg laver mine romkugler. Det kan være i form af en klassisk chokoladekage eller chokolademuffins. Derudover så har jeg erfaret at sandkage og mazarinkage også er super lækre at bruge til romkugler. Men jeg gemmer alle slags kagerester i fryseren, og alt kan bruges.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Er der alkohol i romessens?

    Nej, det er der ikke. Så du kan roligt bruge det, når de skal serveres for børn. Du kan også godt smage dejen til med ægte rom. Da der er så lidt i, så ville jeg sige, at børnene også sagtens kan spise dem. Men det er jo helt op til dig selv.

    Kan man fryse romkugler?

    Ja, du kan sagtens fryse dine romkugler ned. Det kan både være, når de er rullet til små kugler, eller når hele massen er rørt sammen. Dog er det bedst ikke at fryse dem med krymmel eller kokosmel på.

    Min romkugledej er for våd, hvad gør jeg?

    Hvis du har en alt for våd romkugledej, så betyder det, at du har brugt for blød kage. Det kage du bruger skal gerne være lidt tørt i det, da det giver en mere fast konsistens. Det du kan gøre er at tilsætte lidt mandelmel, da det trækker noget af fugten ud af dejen. Ellers kan du sætte den lidt på køl så kan de hjemmelavet romkugler blive mere faste.

    • Kagerester
    • Kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Romkugler af kagerester
    • Romkugler af kagerester
    Følg mig på Instagram
    « Tunsalat
    Æggesalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Agata Gluszkiewicz

      maj 17, 2023 at 6:52 pm

      Hej hvis ikke man har en foodprocessor hvad ville du så gøre? Og er det lige gyldigt hvilken smag syltetøjet har?
      Vh Agata

      Svar
      • Louise Dam

        maj 23, 2023 at 3:09 pm

        Du kan også bruge en røremaskine eller dejkrogene på en elpisker. Normalt bruger jeg hindbærsyltetøj. Men du kan sagtens bruge en anden slags syltetøj. Gerne en med en lille smule syre.

        Svar
    2. Mitzi Thykjær Guldhammer

      maj 17, 2023 at 6:22 am

      5 stars
      Lavede romkugler i går, efter din opskrift, de blev fantastiske.
      Jeg brugte næsten 1 hel dagmar tærte (minus 1 stykke, jeg selv spiste i søndags) og 1 mazarin tærte (ialt 500 gram).
      Jeg har brugt “Rom aroma” i stedet for Rom essens, som jeg syntes smager meget sprittet.
      Marmeladen veksler jeg imellem hindbær, jordbær, blomme eller hvad jeg har, på dagen.
      Mængden/diverse mål, følger din opskrift.
      De mest fantastiske romkugler, smager som bagerens.

      Svar
      • Louise Dam

        maj 23, 2023 at 3:12 pm

        Hvor er det dejligt at høre´:-) Jeg mener at rom essens og aroma er det samme. Men det kommer an på hvilket mærke man køber. Men kan se Dr. Oetker ændrede navn til rom aroma for 10 år siden.

        Svar
    3. Jens

      marts 03, 2023 at 9:21 pm

      Der er ikke noget af mit krymmel der hænger fast på kuglerne, er der fordi ar de er for tøre?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2023 at 2:18 pm

        Ja, det må det næsten være. Det kan være de kagerester du har brugt er mere tørre i konsistensen. Prøv med lidt mere marmelade næste gang.

        Svar
    4. Yasemin Yigit

      november 29, 2022 at 9:24 pm

      4 stars
      Opskriften er god. Jeg putter dog kun halv så meget romessers i næste gang. De smager nemlig helt sprittede.

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 12:30 pm

        Dejligt du kunne bruge opskriften. Der kan også godt være forskel på hvilken romessens man bruger. Jeg bruger også ofte rigtig rom.

        Svar
    5. Amanda

      april 04, 2015 at 1:46 pm

      Hej :)

      Jeg har bagt en chokoladekage, der ikke blev skide vellykket, da der simpelthen kom for lidt kakao i. Den har nu stået et par dage og er - som forventet - blevet tør, så jeg vil gerne bruge den til romkugler.

      Tror du, jeg vil skulle spæde til med en eller to spsk kakao, hvis jeg vil lave romkugler af den? Netop fordi selve kagens chokoladesmag er lidt tam :)

      Hilsen Amanda

      Svar
      • Louise Dam

        april 04, 2015 at 2:21 pm

        Hej Amanda
        Ja, det ville jeg gøre. Du kan jo starte med 1 spsk og så kan de smage til undervejs :-)
        God fornøjelse!
        Hilsen Louise

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Pestosnegle ()
      Pestosnegle
    • Nytår
      Nytårsmiddag
    • Dadler med peanutbutter og chokolade
      Dadler med peanutbutter og chokolade
    • Persillesovs
      Persillesovs
    • Halloween mumier af romgkugler
      Halloween mumier
    • Sankt Hans baal
      Sankt Hans menu

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
    Bag for Børnetelefonen

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788