• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Studenterbrød

    Udgivet: okt 5, 2020 · Opdateret: nov 10, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Studenterbroed

    Romkugler, studenterbrød og træstammer er mine yndlingskager hos bageren! Måske ikke den traditionelle yndlingskage, men ikke desto mindre er det min. Jeg har tidligere begivet mig ud i både hjemmelavede romkugler og hjemmelavede træstammer, men har aldrig fået lavet de hjemmelavede studenterbrød. Ikke før nu! Og det er da virkelig en fejl at jeg først har lavet det nu. For nøj, hvor smager de bare for vildt godt! Studenterbrød består af en mørdejsbund, et lag hindbærmarmelade, et lag med romkugle/trøffelmasse og så er de pyntet med glasur og krymmel. Den sprøde mørdejsbund og den bløde romkuglemasse passer bare så godt sammen!

    Når jeg har lidt kage tilovers, som jeg ikke lige synes vi behøves at spise med det samme, så ryger det i fryseren. Det kan også være en kage der er blevet lidt tør. Når jeg så har samlet nok kage sammen, så laver jeg gerne en portion romkugler.

    Læs også: Hjemmelavet jordbærtærte| Hjemmelavede hindbærsnitter | Hjemmelavede træstammer

    Denne gang blev romkuglemassen så tryllet om til disse lækre studenterbrød i stedet for. Hvis du ikke lige har kagerester på lager (og i øvrigt tænker jeg er tosset at have den slags! :-)), så kan du sagtens bage en nem kage til formålet, eller du kan købe noget sandkage, chokolade el.lign. Jeg har toppet mine studenterbrød med hvid glasur og farvet krymmel, men det kan også være rigtig fint med en lyserød glasur på toppen.

    ikon piskeris Chestnut

    Studenterbrød

    8 stk.
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 15 min
    Hviletid 1 t 30 min
    Samlet tid 2 t 5 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Foodprocessor eller lign.
    • Kagerulle
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Mørdejsbund

    • 150 g hvedemel
    • 75 g smør
    • 50 g flormelis
    • ¼ tsk. salt
    • 1 lille æg

    Romkuglemasse

    • 700 g kagerester jeg brugte chokoladekage og drømmekage
    • 3 spsk hindbærmarmelade
    • 3 spsk romessens eller rom
    • 2 spsk kakaopulver

    Derudover

    • 2 spsk hindbærmarmelade
    • farvet krymmel
    • flormelis til glasur

    Sådan gør du
     

    Mørdejsbund

    • Bland mel, flormelis, salt og smør i små stykker sammen indtil konsistensen er helt smuldret. Du kan med fordel bruge en foodprocessor til at få det smuldret.
    • Tilsæt så ægget og arbejd det ind i dejen med fingrene eller brug igen foodprocessoren til at samle dejen. Dejen skal kun lige kunne samles, så skal den ikke æltes længere. Ellers får man ikke en sprød bund.
    • Læg dejen i en pose eller i husholdningsfilm og kom den på køl i 30 minutter. Imens kan du lave romkuglemassen.
    • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Udrul dejen til en tykkelse på cirka 4-5 mm. Skær dejen til så du har et kvadrat på cirka 18x18 cm.
    • Læg dejen med bagepapir på en bageplade og bag i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter. Bag indtil kanterne bliver gyldne.
    • Tag bunden ud af ovnen og lad den køle helt af på en rist.

    Romkuglemassen

    • Start med at fordele dine kagerester i en food processor (reklamelink) eller lignende maskine. Kør til de er helt smuldrede.
    • Tilsæt så hindbærmarmelade, romessens og kakaopulver. Kør igen på food processoren indtil du har en fast sammenhængende masse. Smag til og tilsæt eventuelt mere hindbærmarmelade, romessens og/eller kakaopulver. Mængden kommer lidt an på hvilken kage du har brugt. Hvis du ikke har brugt chokoladekage skal du f.eks. nok bruge lidt mere kakaopulver.

    Samling af studenterbrød

    • Når mørdejsbunden er kølet af og du har lavet romkuglemassen, så er det tid til at samle det hele til lækre studenterbrød.
    • Smør mørdejsbunden med et tyndt lag hindbærmarmelade.
    • Læg romkuglemassen imellem to stykker bagepapir og udrul den så den bliver samme størrelse som din mørdej.
    • Læg et skærebræt under den udrullede romkuglemasse med bagepapir imellem. Læg så mørdejsbunden ovenpå romkuglemassen og et skærebræt ovenpå. Vend det på hovedet ved at holde på skærebrædderne sådan så mørdejsbunden kommer til at være nederst. Fjern bagepapiret fra romkuglemassen.
    • Lav glasur af flormelis og kogende vand. Se evt. min guide til dette her.
    • Fordel glasuren ovenpå kagen og drys derefter med krymmel inden glasuren stivner.
    • Sæt kagen i køleskabet i cirka 1 time indtil den er helt kold.
    • Skær derefter dit kæmpe studenterbrød ud i mindre. Jeg lavede 8 stk. ud af denne portion, men hvis man vil have dem mindre kan man også lave f.eks. 12 stk.
      Tip: For at få dine studenterbrød rigtig fine anbefaler jeg at bruge en stor skarp kniv, som du gør ren efter hvert snit du laver. Derudover kan du skære kanterne til først og måle med et målebånd eller lineal hvor du skal skære for at de bliver ens i størrelsen.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Det kan også være rigtig fint med lyserød glasur på toppen. Her skal du blot blande lidt rød pastafarve eller rød frugtfarve i din glasur.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 518 kcal | Kulhydrater: 80 g | Protein: 8 g | Fedt: 19 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.7 fra 13 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    *Fun fact: Studenterbrød har fået deres navn fordi de ligesom romkugler laves af kagerester, og dermed er ret billige. Derfor er det også populært blandt studerende - det er i hvert fald til at betale for dem ;-)

    • Studenterbroed
    • Studenterbroed
    • Studenterbrød

    *Kilde: wikipedia.org

    Følg mig på Instagram
    « Pastaret med svinekæber og svampe (sous vide)
    Gammeldags æblekage med makroner »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Selma

      november 02, 2021 at 10:59 am

      Kan man godt lave kagen stå over natten og så fx putte glasur på om morgenen inden den skal spises?

      Svar
      • Louise Dam

        november 03, 2021 at 12:49 pm

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    2. Tina

      oktober 22, 2020 at 9:12 pm

      Årh wow! Det er virkelig længe siden jeg har fået sådan nogen.. Mums

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2020 at 10:05 am

        Det er bare så lækkert! :-)

        Svar
    3. Piskeriset

      oktober 07, 2020 at 8:43 pm

      Argh, nu blev jeg lækkersulten, og 21.43 er ikke et særlig godt tidspunkt at blive det på. Slet ikke når der ikke er studenterbrød på lager! :D

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 22, 2020 at 11:38 am

        Ha ha, nej det er sørme upraktisk :-)

        Svar
        • Maria

          oktober 19, 2022 at 10:16 am

          Hej Louise

          Hvordan skal de opbevares?

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 22, 2022 at 5:32 pm

            Jeg opbevarer dem i køleskabet.

            Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her