Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Hjemmelavet jordbærtærte

Udgivet: 12. aug 2011 · Opdateret: 8. maj 2021

 
ae h

En hjemmelavet jordbærtærte er altså så meget bedre end bagerens, og denne variant er helt sikkert min yndlings. Med et lag af nøddecreme inden vaniljecremen og jordbærene, så er denne altså bare ekstra god. Tærterne er rigtig gode til nedfrysning. Man fryser kun tærtebunden med nøddecremen på.
Man kan eventuelt fordele 50 g smeltet chokolade på hver tærtebund, ovenpå nøddecremen. Når det er størknet fordeles vaniljecremen ovenpå.

piskeris Grullo

Hjemmelavet jordbærtærte

5 fra 1 stemme
Justér antalJustér antal: 2 tærter
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Tærtedejen

  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 200 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme

Nøddecreme

  • 150 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 100 g knuste hasselnødder eller mandler

Fyld

  • Vaniljecreme:
  • 2 æg
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. (reklamelink)majsstivelse
  • 3 dl mælk
  • Kornene af 1 vaniljestang

3 dl piskefløde til flødeskum

1 bakke jordbær (ca. 500 g)

Sådan gør du
 

Tærtedejen

  • Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen deles i2 lige store dele hvorefter de presses ud i tærteformene. Tærterne sættes på køl, mens nøddecremen tilberedes. Derefter fordeles nøddecremen på bunden af tærterne. Tærterne bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i cirka 20 minutter.

Nøddecreme

  • Fedtstoffet skal blødgøres og røres sammen med sukkeret. De andre ingredienser blandes i.
  • Inden servering

Vaniljecreme

  • Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
  • Når cremen er kølet ned piskes flødeskummen og vaniljecremen og flødeskummet blandes til en lækker flødecreme, som fordeles på bunden. Pynt med jordbærerne ovenpå cremen.
  • Bemærk: Jeg lavede kun en enkelt tærte, derfor ser portionen på mine billeder mindre ud.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 tærte | Kalorier: 2830 kcal | Kulhydrater: 261 g | Protein: 45 g | Fedt: 184 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Merle skriver

    februar 18, 2020 at 1:06 pm

    Skal de fryses før eller efter at de har været i ovnen? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 11:45 am

      De skal fryses efter de har været i ovnen.

      Svar
  2. Annette skriver

    august 14, 2018 at 10:07 am

    Plejer du at smøre bunden e.l.? Jeg bagte tærterne forleden - og de blev super gode. Bunden hang bare ret meget fast i tærteformen.

    Kh. og tak for en god opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 7:40 pm

      Det synes jeg ikke jeg plejer - men nu bliver jeg helt i tvivl :-) Men der kan jo godt være forskel på de tærteforme man bruger.

      Svar
  3. Stine skriver

    juni 09, 2018 at 10:18 pm

    Jeg forstår virkelig ikke opskriften på fyld? Er det vaniljecreme pulver? Eller hvordan? Kan se en i kommentaren har skrevet om færdiglavet creme? Er forvirret 😳

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 16, 2018 at 4:29 pm

      Jeg har måske lavet det med pulver lige i starten - nu laver jeg den med hjemmelavet vaniljecreme.

      Svar
  4. Signe Holm skriver

    juni 06, 2017 at 9:45 pm

    Hej Louise. Tak for en super lækker blog som jeg ofte tyer til for inspiration. Jeg skal lave 2 jordbærtærter i weekenden og har kigget på en masse forskellige opskrifter. Synes bare at din opskrift virker lille til to tærter? Har fundet en anden opskrift hvor mængden af ingredienser er næsten det samme til én tærte. Er det mig der tager helt fejl? Eller kan jeg sagtens regne med denne opskrift til 2 tærter 26Ø? :-) din ser nemlig ekstra lækker ud med nøddecremen!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:21 pm

      Jeg plejer at bruge forme på 24-26 cm i diameter. Så det burde du godt kunne regne med.

      Svar
  5. Kathrine skriver

    juni 06, 2017 at 10:13 am

    Hej Louise :) Er netop i gang med at bage tærtedejen, og glæder mig til at se hvordan det hele ender! Når du fryser bundene, fryser du dem så i selve tærtefadet, eller hvordan? Mvh Kathrine

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:23 pm

      Ja det gør jeg :-)

      Svar
  6. Helle skriver

    juni 04, 2017 at 5:01 pm

    Jordbærtærren ser bare god ud. En af mine yndlings kager.
    Hvor mange personer beregnes en tærte til. Skal have udregnet hvor mange tærter jeg skal lave :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 09, 2017 at 8:17 pm

      Jeg vil tro cirka 6 personer.

      Svar
  7. Anne skriver

    juni 01, 2017 at 7:46 pm

    Flot jordbærtærte.. :)
    Overvejer at kaste mig ud i den i weekenden til familiefødselsdag!
    Kan man undlade nøddecremen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 02, 2017 at 8:36 pm

      Det tror jeg godt man kan. Men jeg synes nu det er den der gør den lækker 😉

      Svar
  8. Rikke K. Møller skriver

    september 06, 2016 at 6:56 pm

    Hvad str er din tærteform siden du kun har lavet halvdelen? :-)
    Mvh Rikke

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 5:51 pm

      Opskriften er til 2 tærteforme, men jeg lavede halv portion så der blot var til en enkelt tærte.

      Svar
  9. Kamilla skriver

    juni 20, 2016 at 5:49 pm

    Skal bundene fryses før eller efter de har været i ovnen ? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 27, 2016 at 10:12 pm

      Hej Kamilla
      De skal fryses efter de har været i ovnen.

      Svar
  10. Linda Wiborg skriver

    maj 31, 2016 at 10:51 am

    Hej hvad størrelse har de tærteforme?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:48 pm

      Hej Linda
      Jeg kan desværre ikke helt huske det. Men jeg vil tro omkring 26 cm i diameter.

      Svar
  11. Inge winther skriver

    maj 02, 2016 at 5:46 pm

    Hvorlænge før kan man bage bundernev

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 06, 2016 at 10:52 am

      Hej Inge
      Du kan nemt fryse bundene ned, så de kan sagtens laves en måned før de skal bruges.

      Svar
  12. Carina Michalak skriver

    juli 01, 2014 at 11:39 pm

    Måske dumt spørgsmål men skal også kun lave en tærte. Halvere du så bare det hele eller:)?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 03, 2014 at 9:31 am

      Ja, du halvere bare det hele :-)

      Svar
  13. Jannie skriver

    maj 03, 2013 at 2:55 pm

    er nødemassen og cremen til toppen også beregnet til to tærter?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 03, 2013 at 3:14 pm

      Ja det er den :-) God fornøjelse med bagningen!

      Svar
  14. Saimazaman27 skriver

    december 29, 2011 at 10:49 pm

    Er det iorden hvis jeg bruger en tærte orm som er ca 28. Cm. Vil du venligst svare på saimazaman27@hotmail.com

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 08, 2012 at 4:29 am

      Ja det tror jeg sagtens du kan ;-)

      Svar
  15. Xenia skriver

    august 12, 2011 at 11:59 am

    Jeg elsker jordbærtærter - og jeg laver dem også altid med halv kagecreme og halv flødeskum. Mums !

    Svar
  16. Louise skriver

    august 12, 2011 at 1:02 pm

    Tak for alle jeres kommentarer. Jeg har lavet denne tærte masser af gange, og hver gang bliver den lige vellykket, og alle elsker den ;-)

    Svar
  17. Julie skriver

    august 12, 2011 at 10:52 am

    Nam - det ser lækkert ud!
    - Den skal vist afprøves næste gang jeg har en bakke jordbær i huset :)

    http://itsmypassions.blogspot.com

    Svar
  18. Newyorkerbyheart skriver

    august 12, 2011 at 11:25 am

    Hvor er den flot - mums! :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar
5 fra 1 stemme (1 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.