• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×
    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Hjemmelavet jordbærtærte

    Udgivet: aug 12, 2011 · Opdateret: maj 8, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    ae h

    En hjemmelavet jordbærtærte er altså så meget bedre end bagerens, og denne variant er helt sikkert min yndlings. Med et lag af nøddecreme inden vaniljecremen og jordbærene, så er denne altså bare ekstra god. Tærterne er rigtig gode til nedfrysning. Man fryser kun tærtebunden med nøddecremen på.
    Man kan eventuelt fordele 50 g smeltet chokolade på hver tærtebund, ovenpå nøddecremen. Når det er størknet fordeles vaniljecremen ovenpå.

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Hjemmelavet jordbærtærte

    Opskrift af Louise Dam
    2 tærter
    Forb. tid 1 time t
    Samlet tid 1 time t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Tærtedejen

    • 300 g hvedemel
    • 200 g smør
    • 50 g flormelis
    • 1 æggeblomme

    Nøddecreme

    • 150 g smør
    • 200 g sukker
    • 2 æg
    • 100 g knuste hasselnødder eller mandler

    Fyld

    • Vaniljecreme:
    • 2 æg
    • 4 spsk. sukker
    • 2 spsk. majsstivelse
    • 3 dl mælk
    • Kornene af 1 vaniljestang

    3 dl piskefløde til flødeskum

      1 bakke jordbær (ca. 500 g)

        Sådan gør du
         

        Tærtedejen

        • Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen deles i2 lige store dele hvorefter de presses ud i tærteformene. Tærterne sættes på køl, mens nøddecremen tilberedes. Derefter fordeles nøddecremen på bunden af tærterne. Tærterne bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i cirka 20 minutter.

        Nøddecreme

        • Fedtstoffet skal blødgøres og røres sammen med sukkeret. De andre ingredienser blandes i.
        • Inden servering

        Vaniljecreme

        • Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
        • Når cremen er kølet ned piskes flødeskummen og vaniljecremen og flødeskummet blandes til en lækker flødecreme, som fordeles på bunden. Pynt med jordbærerne ovenpå cremen.
        • Bemærk: Jeg lavede kun en enkelt tærte, derfor ser portionen på mine billeder mindre ud.

        Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

        Servering: 1 tærte | Kalorier: 2830 kcal | Kulhydrater: 261 g | Protein: 45 g | Fedt: 184 g
        Bedøm denne opskrift:
        5 fra 1 stemme
        Tilføj til indkøbsliste Gå til indkøbsliste Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter
        Udskriv
        Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

        Opskrift på hjemmelavet Jordbærte - som fra bageren

         

        Skrevet af: Louise DamÆg, Hasselnødder, Jordbær, Piskefløde, SukkerKategori: Favoritter fra bageren, Mine egne favorit opskrifter, Søde sager, Søde Tærter

        Følg mig på Instagram
        « Krydret oksekød på spyd med hjemmebagt naan-brød
        Kylling med grøntsager og pasta »

        Læserinteraktioner

        Kommentarer

        1. Merle

          februar 18, 2020 at 1:06 pm

          Skal de fryses før eller efter at de har været i ovnen? :-)

          Svar
          • Louise Dam

            juni 03, 2020 at 11:45 am

            De skal fryses efter de har været i ovnen.

            Svar
        « Ældre kommentarer

        Skriv et svar Annuller svar

        Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

        Vurdering af opskriften




        Primær Sidebar

        Louise

        Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

        Mere om mig →

        NYE OPSKRIFTER

        • Vegetariske boller i karry ()
          Vegetariske boller i karry
        • Pestosnegle ()
          Pestosnegle
        • Nytår
          Nytårsmiddag
        • Dadler med peanutbutter og chokolade
          Dadler med peanutbutter og chokolade
        • Persillesovs
          Persillesovs
        • Halloween mumier af romgkugler
          Halloween mumier

        POPULÆRE OPSKRIFTER

        • Gulerodskage med floedeosteglasur
          Gulerodskage med ostecreme
        • Syltede rødløg
          Syltede rødløg
        • Bananpandekager
          Bananpandekager
        • Dahl opskrift
          Indisk dahl
        • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
          Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
        • Bagekartofler opskrift
          Bagekartofler
        Bag for Børnetelefonen

        Tilmelding til mit nyhedsbrev

        Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

        Footer

        Copyright

        Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

        For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

        Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

        Footer

        ↑ Til toppen


        Om

        Råvareindeks

        Kontakt

        Privatlivspolitik


        Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788