
En hjemmelavet jordbærtærte er altså så meget bedre end bagerens, og denne variant er helt sikkert min yndlings. Med et lag af nøddecreme inden vaniljecremen og jordbærene, så er denne altså bare ekstra god. Tærterne er rigtig gode til nedfrysning. Man fryser kun tærtebunden med nøddecremen på.
Man kan eventuelt fordele 50 g smeltet chokolade på hver tærtebund, ovenpå nøddecremen. Når det er størknet fordeles vaniljecremen ovenpå.
Hjemmelavede jordbærtærter,
2 tærter
Forberedelsestid: 60 min
Ingredienser
Tærtedejen
300 g mel
200 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
Nøddecreme
150 g smør
200 g sukker
2 æg
100 g knuste hasselnødder eller mandler
Fyld
Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl mælk
Kornene af 1 vaniljestang
3 dl piskefløde til flødeskum
1 bakke jordbær (ca. 500 g)
Fremgangsmetode
Tærtedejen
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens. Dejen deles i2 lige store dele hvorefter de presses ud i tærteformene. Tærterne sættes på køl, mens nøddecremen tilberedes. Derefter fordeles nøddecremen på bunden af tærterne. Tærterne bages på ovnens midterste rille ved 200 grader i cirka 20 minutter.
Nøddecreme
Fedtstoffet skal blødgøres og røres sammen med sukkeret. De andre ingredienser blandes i.
Inden servering
Vaniljecreme
Kom alle ingredienser i en gryde (også den tomme vanillestang) og pisk det godt sammen. Varm det op ved middel varme og rør konstant i det til det koger op og bliver tykt. Tag det af varmen, hæld det i en skål og lad det køle af. (Og husk at tage vanillestangen op!).
Når cremen er kølet ned piskes flødeskummen og vaniljecremen og flødeskummet blandes til en lækker flødecreme, som fordeles på bunden. Pynt med jordbærerne ovenpå cremen.
Bemærk: Jeg lavede kun en enkelt tærte, derfor ser portionen på mine billeder mindre ud.
Skrevet af: Louise DamÆg, Hasselnødder, Jordbær, Piskefløde, SukkerKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Favoritopskrift, Favoritter fra bageren, Søde Tærter
Skal de fryses før eller efter at de har været i ovnen? :-)
De skal fryses efter de har været i ovnen.