
Disse muffins er lækre svampede og så er de sprøde på toppen - ligesom rigtige chokolademuffins skal være efter min smag. Disse chokolademuffins er desuden fryseegnede. Så hvis du har nogle tilbage smider du dem bare i fryseren til en anden god gang.
Muffins er en kage, som er nem at tage med sig. Hvis du f.eks. skal have kage med på arbejde eller i skole, så er muffins det helt rigtige valg. Disse lækre svampede chokolademuffins smager skønt og har en dejlig konsistens. Selve dejen er en kakaodej med kærnemælk, hvilket faktisk minder meget om min opskrift på svampet chokoladekage. Til sidst er der vendt hakket chokolade i dejen ligesom der er drysset med hakket chokolade på toppen.
📖 Opskrift
Svampede chokolademuffins
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 100 g smør
- 250 g sukker
- 2 store æg eller 3 mindre
- 1,5 dl mælk
- 2,5 dl kærnemælk
- 300 g hvedemel
- 80 g kakaopulver
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Smelt smørret og stil det til side.
- Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt.
- Bland smør, mælk og kærnemælk i æggeblandingen.
- Bland mel, kakaopulver, bagepulver, salt og natron sammen i en anden skål.
- Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser. Bland det hele godt sammen.
- Hak den mørke chokolade groft.
- Bland ⅔ dele af chokoladen i dejen.
- Fordel dejen i cirka 18 muffinsforme af papir (afhængig af størrelsen på formene). Placer gerne papirsformene i en muffinsbageplade. Drys med resten af den hakkede chokolade på toppen af dine muffins.
- Bag dine muffins i en 180 grader varm ovn i cirka 18-20 minutter.
- Lad dine chokolademuffins køle ned på en rist.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamÆg, Chokolade, Hvedemel, Kakaopulver, Kærnemælk, SukkerKategori: Efterår, Fødselsdag, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Påskefrokost, Skærekager, Søde sager, Vinter
Kit
Er næringsindholdet iøvrigt pr 100 g eller pr portion? :)
Louise Dam
Næringsindholdet er for 1 muffin :-)
Bonnie
Hej Louise.
Vil bare lige fortaelle dig at jeg har soegt laenge efter de perfecte chocolade muffins. Dem fandt jeg her og har bagt dem 100vis af gange siden. Saa tak for den perfekte opskrift.
Louise Dam
Ej, hvor er det da bare skønt at høre!
Nina
Hej Louise
Er de lige så svampede dagen efter? 🙏
Louise Dam
De er bedst lige når de er bagt. Sådan er det desværre for det meste. Men de kan altså sagtens laves dagen før, og er stadig super lækre.
Elena
Kære Louise
Tusind tak for en opskrift, der virker, det er nemlig svært at finde en god opskrift på muffins. Det var en ren success at lave 28 muffins til klassen, nu overvejer jeg at prøve samme dej til en chokoladekage. Men vil først spørge dig, om du har prøvet det - en en stor bageform. På forhånd tak for dit svar ;).
VH
Elena
Louise Dam
Hej Elena
Fantastisk at I kunne lide kagerne! Jeg har desværre ikke prøvet at bruge denne opskrift til en hel kage, så jeg kan ikke helt svare på det. Men umiddelbart vil jeg da tro det godt kan fungere.
Hilsen Louise
Sania
Hej Louise, kan man bruge let mælk stedet for kerne mælk
Louise Dam
Jeg tror ikke det giver helt den samme svampede konsistens på kagerne. Men du kan måske bruge noget neutral yoghurt af en slags i stedet for.
Sandra
Kan man putte mindre kakaopulver i monstro?
Louise Dam
Ja, det kan du nok godt. Så smager de bare mindre af chokolade/kakao :-)
Merete
Mon det vil fungere at putte en mini skildpadde i midten af disse 🤔
Louise Dam
Hej Merete
Det lyder da super lækkert! Det tror jeg godt kan fungere :-)
Emma
Ved du om det er muligt at erstatte sukkeret med sukrin? Og i så fald hvor meget? ☺️
Louise Dam
+Jeg har desværre ikke rigtig arbejdet med sukrin, så det tør jeg ikke helt at vejlede om. Måske står der noget på pakken om erstatning af sukker?
Alma
Hej Louise jeg er lidt i tvivl om jeg skal bruge kakao pulver hvor der er tilsat sukker i eller bare bruge det originale kakao pulver
Mvh Alma.
Louise Dam
Hej Alma
Du skal bruge helt almindelig bagekakao uden tilsat sukker.
Hilsen Louise
Mellanie
Hejsa. Min sidste kommentar forsvandt. Ville lige høre om man kan udelade kakaopulveret, og i stedet komme noget vaniljesukker i, så det istedet bliver svampede vaniljemuffins? ☺
Louise Dam
Uhh, det kan man måske godt. Men jeg har ikke forsøgt mig med det.
Maria
Hej
Hvilken kakaopulver vil du anbefale til dette. Jeg har før bagt mange kager med kakaopulver men er aldrig rigtig lykkedes med det da de tit får en bitter eftersmag. Jeg håber at finde en god en inden jeg kaster mig ud i disse herligheder 😊
Louise Dam
Hej Maria, jeg bruger ikke nogen bestemt kakaopulver. Blot en der er usødet. Jeg har ikke umiddelbart kunne smage forskel på om jeg bruger den fra Netto, Fakta, Føtex eller andre steder.
Karina
Superlækker opskrift! De bliver lækre og svampede. Jeg har lige bagt dem i dag sammen med 5 piger på 10 år, hvor pigerne klarede det meste selv.
Louise Dam
Hvor lyder det bare hyggeligt!
Sidsel
Hej Louise. Tak for skønne opskrifter :-)
Jeg har bagt dem her mange gange og de er så gode - denne gang er der, utroligt nok, for mange - kan jeg mon fryse dem?
Vh Sidsel
Louise Dam
Hej Sidsel
Ja, det vil jeg bestemt tro du godt kan. Dejligt du kan lide opskriften :-)
Hilsen Louise
Oumaima
Hej Louise Jeg så dine svampede chokolade muffins. Jeg har tænkt mig og lave dem til min klasse.Jeg har brug for 48stk. Og opskriften stå til 18. Vil du være sød og fordoble opskriften, så jeg ville få 48stk.På forhånd tak
Louise Dam
Jeg vil nok anbefale at du ganger opskriften op med 3.
Alisha
Hejsa. Jeg har problemer med at finde ud af om muffinsne skal bages på varmluft i ovnen, eller almindelig ovn. Du har skrevet 180 grader varm ovn. Er det så varmluft, eller almindelig ovn? :-)
Louise Dam
Det er bare alm. ovn.
Camilla
Fantastisk opskrift! Nem at lave og super lækre muffins som er luftige indeni... Lykkedes første gang!
Tak for at dele den gode opskrift med os!
Louise Dam
Hej Camilla
Hvor er det bare dejligt at høre!
ditte
hej
der står at man skal bruge mælk og kærnemælk, men kan jeg ik bare bruge minimælk til begge?
Louise Dam
Det kan du nok godt. Det er bare ikke helt det samme resultat du vil få.
Sandra
Mine blev meget flade og hævede slet ikke nok op.
Hvad gør jeg mon galt?
Har fulgt din opskrift.
Louise Dam
Det lyder mærkeligt. Er du sikker på der både kom den rette mængde bagepulver og natron i?
trine
kan jeg godt bruge nutella istedet for mørkchokolade?
Louise Dam
Nej, det bliver nok ikke helt det samme..
Irene
Hej
Mine blev helt tørre de skilte af, hvad har jeg Møn gjort forkert?
Fulgte nøje opskriften på nær salt
Louise Dam
Måske skulle de have haft kortere tid i din ovn. Der er desværre stor forskel på ovne og hvor meget de varmer, selvom man sætter den på en bestemt temperatur.