Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Svampede chokolademuffins

Udgivet: 5. jan 2015 · Opdateret: 30. sep 2021

 
baad b

Disse muffins er lækre svampede og så er de sprøde på toppen - ligesom rigtige chokolademuffins skal være efter min smag. Disse chokolademuffins er desuden fryseegnede. Så hvis du har nogle tilbage smider du dem bare i fryseren til en anden god gang.

Muffins er en kage, som er nem at tage med sig. Hvis du f.eks. skal have kage med på arbejde eller i skole, så er muffins det helt rigtige valg. Disse lækre svampede chokolademuffins smager skønt og har en dejlig konsistens. Selve dejen er en kakaodej med kærnemælk, hvilket faktisk minder meget om min opskrift på svampet chokoladekage. Til sidst er der vendt hakket chokolade i dejen ligesom der er drysset med hakket chokolade på toppen.

piskeris Grullo

Svampede chokolademuffins

4.21 fra 108 stemmer
Justér antalJustér antal: 18 stk.
Holdbarhed: 1-2 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Muffinsforme
  • (reklamelink)Elpisker
  • (reklamelink)Afkølingsrist
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg, str. M/L
  • 1,5 dl mælk
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 300 g (reklamelink)hvedemel
  • 80 g (reklamelink)kakaopulver
  • 2 tsk (reklamelink)bagepulver
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og stil det til side.
  • Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og luftigt.
  • Bland smør, mælk og kærnemælk i æggeblandingen.
  • Bland mel, kakaopulver, bagepulver, salt og natron sammen i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser ned til de våde ingredienser. Bland det hele godt sammen.
  • Hak den mørke chokolade groft.
  • Bland ⅔ dele af chokoladen i dejen.
  • Fordel dejen i cirka 18 muffinsforme af papir (afhængig af størrelsen på formene). Placer gerne papirsformene i en muffinsbageplade. Drys med resten af den hakkede chokolade på toppen af dine muffins.
  • Bag dine muffins i en 180 grader varm ovn i cirka 18-20 minutter.
  • Lad dine chokolademuffins køle ned på en rist.

Noter

Opskriften er fundet hos Buttermilksea.dk og er så rettet lidt til.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 229 kcal | Kulhydrater: 34 g | Protein: 4 g | Fedt: 10 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Chokolademuffins (1)Chokolademuffins (2)Chokolademuffins (3)Chokolademuffins (4)Chokolademuffins (5)Chokolademuffins (6)Chokolademuffins (7)Chokolademuffins (10)Chokolademuffins (9)

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Kit skriver

    oktober 04, 2022 at 9:50 pm

    Er næringsindholdet iøvrigt pr 100 g eller pr portion? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:45 pm

      Næringsindholdet er for 1 muffin :-)

      Svar
  2. Bonnie skriver

    februar 28, 2021 at 9:02 am

    Hej Louise.
    Vil bare lige fortaelle dig at jeg har soegt laenge efter de perfecte chocolade muffins. Dem fandt jeg her og har bagt dem 100vis af gange siden. Saa tak for den perfekte opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2021 at 11:39 pm

      Ej, hvor er det da bare skønt at høre!

      Svar
      • Nina skriver

        juli 05, 2021 at 7:28 am

        Hej Louise
        Er de lige så svampede dagen efter? 🙏

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 03, 2021 at 11:56 pm

          De er bedst lige når de er bagt. Sådan er det desværre for det meste. Men de kan altså sagtens laves dagen før, og er stadig super lækre.

          Svar
      • Elena skriver

        november 22, 2021 at 10:04 pm

        Kære Louise

        Tusind tak for en opskrift, der virker, det er nemlig svært at finde en god opskrift på muffins. Det var en ren success at lave 28 muffins til klassen, nu overvejer jeg at prøve samme dej til en chokoladekage. Men vil først spørge dig, om du har prøvet det - en en stor bageform. På forhånd tak for dit svar ;).
        VH
        Elena

        Svar
        • Louise Dam skriver

          november 29, 2021 at 9:32 am

          Hej Elena
          Fantastisk at I kunne lide kagerne! Jeg har desværre ikke prøvet at bruge denne opskrift til en hel kage, så jeg kan ikke helt svare på det. Men umiddelbart vil jeg da tro det godt kan fungere.
          Hilsen Louise

          Svar
  3. Sania skriver

    september 23, 2020 at 8:25 pm

    Hej Louise, kan man bruge let mælk stedet for kerne mælk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 22, 2020 at 11:39 am

      Jeg tror ikke det giver helt den samme svampede konsistens på kagerne. Men du kan måske bruge noget neutral yoghurt af en slags i stedet for.

      Svar
  4. Sandra skriver

    august 08, 2020 at 12:13 pm

    Kan man putte mindre kakaopulver i monstro?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:15 am

      Ja, det kan du nok godt. Så smager de bare mindre af chokolade/kakao :-)

      Svar
  5. Merete skriver

    april 23, 2020 at 8:48 am

    Mon det vil fungere at putte en mini skildpadde i midten af disse 🤔

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 30, 2020 at 2:57 pm

      Hej Merete
      Det lyder da super lækkert! Det tror jeg godt kan fungere :-)

      Svar
      • Emma skriver

        december 08, 2020 at 5:21 pm

        Ved du om det er muligt at erstatte sukkeret med sukrin? Og i så fald hvor meget? ☺️

        Svar
        • Louise Dam skriver

          december 21, 2020 at 3:05 pm

          +Jeg har desværre ikke rigtig arbejdet med sukrin, så det tør jeg ikke helt at vejlede om. Måske står der noget på pakken om erstatning af sukker?

          Svar
          • Sidsel skriver

            september 13, 2024 at 10:51 am

            Tilføjelse: Jeg fandt ud af, at når man ganger opskriften op, så er det kun det første tal ved æg, der ændres, så uanset om man vælger 18, 36 eller 54 stk , så står der “3 mindre”.

        • Alma skriver

          november 27, 2021 at 1:06 pm

          Hej Louise jeg er lidt i tvivl om jeg skal bruge kakao pulver hvor der er tilsat sukker i eller bare bruge det originale kakao pulver
          Mvh Alma.

          Svar
          • Louise Dam skriver

            november 29, 2021 at 9:26 am

            Hej Alma
            Du skal bruge helt almindelig bagekakao uden tilsat sukker.
            Hilsen Louise

        • Sidsel skriver

          september 13, 2024 at 10:41 am

          Hej.
          I opskriften står der “4 store æg eller 3 mindre” - skal det ikke være omvendt? :)

          Svar
          • Louise Dam skriver

            oktober 02, 2024 at 1:52 pm

            Arh, det er fordi du fordobler opskriften og der hvor der stå eller 3 mindre er en note der ikke ændrer sig. Den tror jeg bare jeg sletter :-)

  6. Mellanie skriver

    juni 22, 2019 at 3:01 pm

    Hejsa. Min sidste kommentar forsvandt. Ville lige høre om man kan udelade kakaopulveret, og i stedet komme noget vaniljesukker i, så det istedet bliver svampede vaniljemuffins? ☺

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 24, 2019 at 3:40 pm

      Uhh, det kan man måske godt. Men jeg har ikke forsøgt mig med det.

      Svar
  7. Maria skriver

    april 30, 2019 at 8:59 am

    Hej
    Hvilken kakaopulver vil du anbefale til dette. Jeg har før bagt mange kager med kakaopulver men er aldrig rigtig lykkedes med det da de tit får en bitter eftersmag. Jeg håber at finde en god en inden jeg kaster mig ud i disse herligheder 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 30, 2019 at 11:24 am

      Hej Maria, jeg bruger ikke nogen bestemt kakaopulver. Blot en der er usødet. Jeg har ikke umiddelbart kunne smage forskel på om jeg bruger den fra Netto, Fakta, Føtex eller andre steder.

      Svar
  8. Karina skriver

    marts 17, 2019 at 5:12 pm

    Superlækker opskrift! De bliver lækre og svampede. Jeg har lige bagt dem i dag sammen med 5 piger på 10 år, hvor pigerne klarede det meste selv.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 18, 2019 at 11:29 am

      Hvor lyder det bare hyggeligt!

      Svar
  9. Sidsel skriver

    marts 09, 2019 at 4:18 pm

    Hej Louise. Tak for skønne opskrifter :-)
    Jeg har bagt dem her mange gange og de er så gode - denne gang er der, utroligt nok, for mange - kan jeg mon fryse dem?
    Vh Sidsel

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 11, 2019 at 8:00 pm

      Hej Sidsel
      Ja, det vil jeg bestemt tro du godt kan. Dejligt du kan lide opskriften :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  10. Oumaima skriver

    december 17, 2018 at 12:34 am

    Hej Louise Jeg så dine svampede chokolade muffins. Jeg har tænkt mig og lave dem til min klasse.Jeg har brug for 48stk. Og opskriften stå til 18. Vil du være sød og fordoble opskriften, så jeg ville få 48stk.På forhånd tak

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 21, 2018 at 12:33 pm

      Jeg vil nok anbefale at du ganger opskriften op med 3.

      Svar
  11. Alisha skriver

    oktober 28, 2018 at 4:09 pm

    Hejsa. Jeg har problemer med at finde ud af om muffinsne skal bages på varmluft i ovnen, eller almindelig ovn. Du har skrevet 180 grader varm ovn. Er det så varmluft, eller almindelig ovn? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2018 at 10:04 am

      Det er bare alm. ovn.

      Svar
  12. Camilla skriver

    oktober 09, 2018 at 8:19 pm

    Fantastisk opskrift! Nem at lave og super lækre muffins som er luftige indeni... Lykkedes første gang!
    Tak for at dele den gode opskrift med os!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 26, 2018 at 11:38 am

      Hej Camilla
      Hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar
  13. ditte skriver

    april 29, 2018 at 5:59 pm

    hej
    der står at man skal bruge mælk og kærnemælk, men kan jeg ik bare bruge minimælk til begge?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 01, 2018 at 7:44 pm

      Det kan du nok godt. Det er bare ikke helt det samme resultat du vil få.

      Svar
  14. Sandra skriver

    april 10, 2018 at 10:33 pm

    Mine blev meget flade og hævede slet ikke nok op.

    Hvad gør jeg mon galt?

    Har fulgt din opskrift.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 6:17 pm

      Det lyder mærkeligt. Er du sikker på der både kom den rette mængde bagepulver og natron i?

      Svar
      • trine skriver

        april 29, 2018 at 6:04 pm

        kan jeg godt bruge nutella istedet for mørkchokolade?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          maj 01, 2018 at 7:43 pm

          Nej, det bliver nok ikke helt det samme..

          Svar
  15. Irene skriver

    april 04, 2018 at 5:13 pm

    Hej
    Mine blev helt tørre de skilte af, hvad har jeg Møn gjort forkert?
    Fulgte nøje opskriften på nær salt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 27, 2018 at 6:17 pm

      Måske skulle de have haft kortere tid i din ovn. Der er desværre stor forskel på ovne og hvor meget de varmer, selvom man sætter den på en bestemt temperatur.

      Svar
  16. Berit Risvig skriver

    marts 20, 2018 at 11:48 am

    Hej Louise
    Hvor har du købt de flotte forme med u.s.a flag, min datter skal til u.s.a og vi leder efter disse forme ?
    Vh Berit Risvig

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 21, 2018 at 3:04 pm

      De er desværre taget med hjem fra USA.

      Svar
  17. Laura carlsen skriver

    oktober 17, 2017 at 10:03 am

    Hej louise kan man bruge noget andet end kernemælk til kagerne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 20, 2017 at 3:23 pm

      Måske noget naturel yoghurt eller creme fraiche.

      Svar
  18. Trine skriver

    juli 21, 2017 at 2:01 pm

    Har lige lavet dem med yougury i stedet for kærnemælk, men. Årre tilføje næsten 2 dl mælk ekstra da jeg syntes dejen var meget fast, ved godt jeg puttede en tykkere masse i end kærnemælk, men 1 dl væske vil være perfekt er spændt på at smage dem

    Svar
  19. Helena skriver

    februar 21, 2017 at 3:50 pm

    Har lige lavet dem med margerine og letmælk istedet for smør og kærnemælk, kom dem i 22 små muffinsforme og i ovnen 16 min. De er blevet vildt gode!
    Tak for en god opskrift!😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 26, 2017 at 6:25 pm

      Dejligt at høre Helena :-)

      Svar
  20. Diana skriver

    januar 15, 2017 at 10:59 am

    Er det varmluft eller alm. ovn?😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2017 at 5:07 pm

      Jeg bruger almindelig ovn.

      Svar
  21. Line skriver

    december 15, 2016 at 5:55 pm

    Jeg forstår ikke rigtig hvornår man skal putte saltet i

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 27, 2017 at 5:14 pm

      Saltet skal i sammen med de tørre ingredienser.

      Svar
  22. Karina Roulund skriver

    december 15, 2016 at 4:17 pm

    Hej, disse muffins, kan man erstatte kærnemælk med tykmælk ?? Hæver det meget, tænker hvor meget man skal fylde i formene.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2016 at 3:33 am

      Der har jeg desværre ikke prøvet. Men det kan man nok godt.

      Svar
  23. Helga skriver

    november 01, 2016 at 8:45 am

    Jeg har også bagt dem, men de skal altså skylles ned med en del kaffe eller te. De smager godt, men er meget tørre. Enten er det for meget mel -. dejen er tung og stiv - eller også skal de ikke bage så længe. En hel spisekefuld bagepulver er noget i overkanten for mig, det giver en træls bismag.. Jeg brugte en teskefuld bagepulver - og ingen natron. Opskriften er nem, men overskriften er falsk reklame. De er alt andet end svampede.
    Næste gang vil jeg moderere opskriften med mindre mel, mindre bagepulver og mindre bagetid. Eller finde en anden opskrift...

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:21 pm

      Jeg skal ikke kun sige om der er gået noget galt. Men jeg kan se der er andre der har haft succes med opskriften.

      Svar
  24. Pernille skriver

    oktober 27, 2016 at 5:25 pm

    Syntes dejen er meget tyk er skal den være det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 17, 2016 at 8:27 pm

      Ja, det må den gerne være.

      Svar
  25. Rikke skriver

    oktober 17, 2016 at 8:22 pm

    De er lækre, men jeg gav dem 15 min og tænker, jeg prøver med 11-12 min næste gang - det er selvfølgelig forskelligt fra ovn til ovn - bare et heads up til andre, der prøver opskriften og gerne vil have dem svampede :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 19, 2016 at 6:09 pm

      Dejligt du kunne lide dem :-)

      Svar
  26. Maj-Britt skriver

    august 06, 2016 at 10:45 pm

    Super lækker opskrift. Smager rigtig meget af chokolade men at kalde svampet synes jeg er misvisende. For mig betyder svampet at de vil være fugtige indeni men det er de ikke. De kommer nemt til at virke lidt tørre hvis de ikke spises med det samme.
    Jeg brugte dog olie i stedet for smør for har erfaring med at de ikke vil slippe papiret hvis man bruger smør/margarine. Olie er mere mættet så 100 g smør svarer til 70 g olie. Så det brugte jeg. Tror du de ville blive mere svampet/fugtige med mere olie?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 18, 2016 at 6:04 pm

      Hej Maj-Britt
      Det kan også være de skulle have haft lidt kortere tid i din ovn måske - der kan godt være stort forskel. Og så synes jeg altså at der er forskel på at bage med smør eller olie.

      Svar
  27. Astrid skriver

    februar 29, 2016 at 1:02 pm

    Hej Louise

    Jeg står og skal bage en portion til på lørdag og vil fryse den ned ... Hvad er din anbefaling i forhold til hvornår de skal tages op af fryseren - hvor lang tid før de skal bruges? Skal de evt tø op og så lunes i ovnen eller bare tø op?

    Mvh

    Astrid

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 01, 2016 at 7:12 pm

      De tør forholdsvis hurtigt op så vidt jeg husker.Så et par timer i forvejen burde være fint. Det er ikke nødvendigt at lune dem i ovnen, men det er da altid lækkert :-)

      Svar
  28. Liva skriver

    februar 28, 2016 at 10:25 am

    Nu skal jeg igang med at bage til hele mit volleyhold. Plus familie, glæder mig!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 28, 2016 at 4:13 pm

      Lyder dejligt, håber de blev gode :-)

      Svar
  29. Sabrina skriver

    januar 25, 2016 at 8:27 pm

    Jeg har lige bagt 1.5 portion. Og hold da op jeg synes de er meget "tunge". Forstået på den måde at jeg synes den bliver for kakao/chokolade agtig! Håber det kommer til at hjælpe lidt når der kommer frosting på! Så det bløde friske kommer til at overdøve den tunge chokolade smag!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 25, 2016 at 9:36 pm

      Hej Sabrina
      Det er helt sikkert nogle muffins med rigtig med chokoladesmag - så det skal man selvfølgelig være til. Jeg kan selv næsten ikke få for meget chokolade :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  30. Rikke skriver

    januar 05, 2016 at 8:32 pm

    Kan de fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 05, 2016 at 9:47 pm

      Ja, det skulle ikke være noget problem.

      Svar
  31. Eline skriver

    november 08, 2015 at 3:18 pm

    Kan man godt bare bruge minimælk istedet for kærnemælk??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 11, 2015 at 1:56 pm

      Det kan man nok godt, men det bliver nok ikke helt det samme.

      Svar
  32. Kathrine skriver

    november 07, 2015 at 5:31 pm

    Mums de er gode!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 07, 2015 at 10:14 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  33. Kathrine skriver

    november 07, 2015 at 12:11 pm

    Der står 2/3 dele af chokoladen blandes i dejen, hvad med resten?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 07, 2015 at 12:19 pm

      Det drysses på toppen af dem, det får jeg lige tilføjet i opskriften.

      Svar
  34. Anne skriver

    september 04, 2015 at 10:37 am

    Mig igen ;) Kan det virkelig passe, at der skal en hel spsk bagepulver i? Det lyder af meget! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2015 at 11:04 am

      Ja, det var det jeg brugte :-)

      Svar
  35. Anne skriver

    september 04, 2015 at 10:28 am

    De muffins ser fantastiske ud!
    Jeg skulle egentlig lave dem i dag, men faldt over, at der i ingredienslisten står 2 æg, men på billedet er der 3? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 05, 2015 at 11:04 am

      Det kan jeg godt forstå du bliver forvirret over. Jeg lavede 1,5 portion da jeg tog billederne, så det er korrekt at der bare skal bruges 2 æg :-)

      Svar
      • Natasia skriver

        januar 24, 2016 at 2:29 pm

        Hvor mange fik du så ud af det med 1,5 portion? Står nemlig og skal bruge til 20 personer men ka se du har skrevet der er til 18 med 1 portion:)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          januar 25, 2016 at 9:35 pm

          Hej Natasia
          Med halvanden portion får du 25-27 stk.

          Svar
          • Natasia skriver

            januar 26, 2016 at 10:37 pm

            Tusinde tak for svar:) men lig 1 hurtig ting mere, hvor meget mere af de andre forskellige ingredienser ska man så bruge?:/

          • Louise Dam skriver

            januar 26, 2016 at 10:41 pm

            Så ganger du bare det hele med 1,5 :-)

4.21 from 108 votes (108 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.