Chokoladekage - super lækker, nem og svampet

Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.

Et stykke chokoladekage på en tallerken to glas mælk og resten af kagen i baggrunden

Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.

Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder

Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.

ikon piskeris Chestnut

Svampet chokoladekage

8 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t

Udstyr (reklamelink)

Ingredienser

  • 150 gram smør blødt
  • 250 gram sukker
  • 2 æg
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao (40 g)
  • 0,75 dl A38 eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
  • 0,75 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
  • A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
  • Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen.
    (her skal der ikke piskes)
  • Fordel dejen i en springform på 26 cm.
  • Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
  • Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.

Dine egne noter

Noter

Prøv evt. at tilsætte lidt hakket mørk chokolade til dejen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 364 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
Bedøm denne opskrift:
4.6 fra 36 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kogende vand i chokoladekage

I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?

Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.

Tip til opskriften

  • Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
  • Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.

Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage

Kan den bages i en bradepande, og hvor meget skal opskriften så ganges op?

Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.

Hvor længe kan en chokoladekage holde sig?

Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.

Hvordan kan man se, om en kage er færdig?

Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.

Kan man bage en kage igen?

Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.

Kan man erstatte A38 med noget andet?

Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.

Dej til chokoladekage i forskellige stadier
Et stykke chokoladekage på en tallerken
Et stykke chokoladekage på en tallerken

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften