Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Chokoladekage - super lækker, nem og svampet

Udgivet: 24. mar 2022 · Opdateret: 30. sep 2021

Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.

Et stykke chokoladekage på en tallerken to glas mælk og resten af kagen i baggrunden

Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.

Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder

Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.

piskeris Grullo

Svampet chokoladekage

4.60 fra 55 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 26 cm
  • (reklamelink)Elpisker
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 150 gram smør, blødt
  • 250 gram sukker
  • 2 æg
  • 175 gram (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 1 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 4 spsk (reklamelink)kakaopulver, (40 g)
  • 0,75 dl A38, eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
  • 0,75 dl kogende vand

Sådan gør du
 

  • Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
  • A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
  • Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen.
    (her skal der ikke piskes)
  • Fordel dejen i en springform på 26 cm.
  • Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
  • Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.

Noter

Prøv evt. at tilsætte lidt hakket mørk chokolade til dejen.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 364 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Kogende vand i chokoladekage

I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?

Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.

Tip til opskriften

  • Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
  • Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.
  • Hvis du gerne vil lave en lækker chokoladekage med god topping, kan du lave en den du ved nok kage.

Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage

Kan den bages i en bradepande, og hvor meget skal opskriften så ganges op?

Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.

Hvor længe kan en chokoladekage holde sig?

Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.

Hvordan kan man se, om en kage er færdig?

Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.

Kan man bage en kage igen?

Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.

Kan man erstatte A38 med noget andet?

Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.

Dej til chokoladekage i forskellige stadier
Et stykke chokoladekage på en tallerken
Et stykke chokoladekage på en tallerken

Kommentarer

  1. Kirsten Thagaard skriver

    maj 18, 2024 at 11:02 am

    5 stars
    Den sublime chokoladekage er fast inventar på familiens fødselsdagsbord. Lækker og meget nem at bage. Altid med chokoladestykker i😀

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 22, 2024 at 12:34 pm

      Hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar
  2. Mette skriver

    august 19, 2019 at 1:42 pm

    -Er kagen fryseegnet, har du prøver det? Jeg er nødtil at bage 4 før jeg skal bruge kagen,.så det vil være super hvis den kan klare en tur i fryseren uden at blive "sær" 🤣

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:55 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den. Prøvede du det mon?

      Svar
  3. Jane skriver

    august 28, 2018 at 4:19 pm

    Hej Louise. Du havde opskriften på verdens bedste “den DI ved nok kage” - men nu kan jeg ikke finde den? Hjælp! Jeg har brug for den !
    - Jane

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 02, 2018 at 4:03 pm

      Hej Jane, den tror jeg faktisk ikke jeg har en opskrift på. Det må næsten være hos en anden. Jeg har denne som er en chokoladekage med kokosfyld på toppen: https://www.louisesmadblog.dk/chokoladekage-med-kokos-karamel/

      Svar
  4. Josephine skriver

    marts 30, 2018 at 11:30 pm

    Hej Louise
    Jeg har ofte lavet denne kage da jeg synes den har en rigtig god smag. Jeg tilføjer altid et par håndfulde hakket mørk chokolade til dejen og så flækker jeg den færdige afkølede kage i to og fylder den med hindbærskum. Det bliver super lækkert :)
    Men jeg synes at kagen er blevet meget løs/smuldrende de sidste par gange, selvom jeg ikke har gjort noget anderledes. Hvad kan det skyldes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2018 at 3:26 pm

      Det lyder mærkeligt det pludselig har ændret sig. Jeg ved der kan være stor forskel på hvedemel - også selvom det er samme mærke. Så ved ikke om det kan være det der er skyld i det. Ellers har jeg ikke lige et godt bud når du siger du ikke har gjort noget anderledes.

      Svar
  5. Therese skriver

    november 15, 2017 at 8:51 pm

    Hej, jeg tænkte på om du har prøvet at lave den med lidt kaffe i? ☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 16, 2017 at 7:23 pm

      Nej, det har jeg ikke. Men det er jeg sikker på kunne være lækkert :-)

      Svar
  6. Mette skriver

    april 22, 2017 at 2:18 pm

    Hej Louise.
    Min kage skilte da jeg puttede kogende vand i 😞 Hvordan undgår jeg det?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 29, 2017 at 6:39 pm

      Hej Mette
      Det lyder mærkeligt. Det har jeg desværre aldrig selv prøvet.

      Svar
  7. Sandra skriver

    januar 09, 2017 at 9:32 am

    Hej Louise.
    Jeg skal lave denne kage til min mands arbejde imorgen, og jeg tænkte på om den stadig vil være lækker, hvis jeg lavede den i aften?
    Og hvis jeg x den med 3, og smider den i en alm. Bradepande, skal den så stadig have 35-40 min ved 175 grader ?

    Vh Sandra

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 09, 2017 at 1:15 pm

      Ja, det kan du sagtens. Jeg vil tro den skal have cirka samme tid når den kommer i en stor bradepande. Det vigtige er den ikke bliver for tyk - så skal den have længere tid. Sørg for at tjekke undervejs om den er ved at være færdig.

      Svar
  8. Lone Velling skriver

    august 30, 2016 at 1:09 pm

    Hej Louise
    Er det alm ovn eller varmluft ? I midten eller nederst i ovnen ?. Den lyder lækker, så vil lige prøve ☺.
    Mvh Lone

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 03, 2016 at 12:55 pm

      Jeg bruger alm. ovn.

      Svar
  9. Martin skriver

    juli 26, 2016 at 2:48 pm

    Super god kage opskrift!

    den bliver endnu bedre af at stå i køleskabet natten over :)

    Svar
  10. Louise skriver

    juli 03, 2016 at 6:42 am

    Den bedste chokolade kage jeg har smagt! Jeg lagde flødeskum og jordbær på toppen istedet for glasur, det gjorde den bestemt ikke dårligere 🍰
    Tak for god side med lækre opskrifter, og tusind tak fordi du laver gode forklaringer/step by step, til alle dine opskrifter! :-)
    Har du en opskrift på kakaosnitter(tror jeg det hedder)?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 10:11 pm

      Mums, hvor lyder det også bare rigtig godt! Er rigtig glad for du kan lide mine opskrifter. Nej, har desværre ingen opskrift på kakaosnitter.

      Svar
  11. Gitte skriver

    juni 28, 2016 at 9:31 am

    Vi bager ALTID denne -fantastisk kage!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 06, 2016 at 6:45 pm

      Hej Gitte
      Hvor er det bare skønt at høre! :-)

      Svar
  12. Hedvig skriver

    februar 21, 2016 at 10:47 am

    Kære Trine

    Nu har jeg besøgt din side over flere omgange - det virker som om du har lavet stort set alt bagværk, som jeg søger på :) Og jeg har bagt denne kage til rigtig mange anledninger. Det er simpelthen sådan en skøn og nem chokoladekage, så hvis jeg lige hurtigt skal bikse en kage sammen, er det som regel denne jeg finder frem - jeg har jo stort set alle ingredienser kiggende i køkkenet :)
    Nu er den i ovnen igen, da datterens klasse skal holde en forsinket MGP fest og så skal den selvfølgelig pyntes efter bedste MGP stil!

    Tak for en dejlig side!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 21, 2016 at 12:12 pm

      Kære Hedvig
      Jeg hedder nu altså Louise :-)
      Tak, for alt rosen. Jeg er så glad for at du kan lide min side og mine opskrifter. Denne chokoladekage er også en af mine favoritter - god fornøjelse med MGP festen!
      Hilsen Louise

      Svar
  13. Trine Cohrt skriver

    februar 07, 2016 at 6:13 pm

    Tak for en super opskrift på en meget lækker kage :) jeg brugte frugt yoghurt (banan/blåbær) i mangel af bedre og kagen blev suveræn!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 07, 2016 at 11:33 pm

      Skønt at høre Trine! :-)

      Svar
  14. Berit Hermann skriver

    oktober 02, 2015 at 1:09 pm

    Efter at have prøvet din opskrift en gang skulle jeg skulle lave en bradepande på 30 X 40 cm Denne gang gangede jeg opskriften med to og ændrede lidt i ingredienserne.
    200 g stuetemperede smør
    400 g brun farin
    1 dl neutral olie
    100 g alm eller rørsukker
    4 æg
    350 g mel
    2 tsk vaniliesukker
    2 tsk bagepulver
    100 g kakaopulver uden sukker
    2 dl græsk Yoghurt (Jeg bruger den med 2% Den mørke grønne) lad være med at købe alm yoghurt den bliver for flydende.
    1 dl vand

    Den blev meget mere saftig og holdt fugten og den gode krumme flere dage efter:) Det kan klart anbefales!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2015 at 5:44 pm

      Hej Berit
      Mange tak for forslag til hvordan opskriften kan varieres :-)

      Svar
  15. maya skriver

    september 25, 2015 at 7:02 pm

    Hvilken størrelse springform passer opskriften til.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 13, 2015 at 7:17 pm

      Jeg mener jeg har bagt den i en på 28 cm. Men du kan også sagtens bruge en på f.eks. 26 cm.

      Svar
  16. Zane skriver

    juni 03, 2015 at 9:10 am

    Skal den bløde smør piskes sammen med sukker eller bare blandes?? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2015 at 8:55 pm

      Det skal piskes. Jeg retter det i opskriften :-)

      Svar
  17. Nina skriver

    maj 28, 2015 at 10:27 pm

    Den ser lækker ud. Men hvorfor kogende vand?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 29, 2015 at 10:02 pm

      Hej Nina
      Jeg må faktisk være dig svar skyldig. Men jeg har en idé om at det kogende vand måske er med til at gøre den mere svampet. Men måske kunne man ligeså godt bruge koldt vand? :-) Opskriften er fra min kærestes farmor og den er super god, så har ikke tænkt nærmere over hvad det kogende vand gør ved kagen.

      Svar
      • Nina skriver

        maj 31, 2015 at 10:12 pm

        Tak for svar. Jeg vil bage den i næste weekend, tror dog jeg holder mig til opskriften og det kogende vand :)

        Svar
        • Louise Dam skriver

          juni 01, 2015 at 9:53 pm

          Håber den bliver god! :-)

          Svar
  18. Lili skriver

    maj 18, 2015 at 4:32 pm

    Vildt lækker kage. Tak for en nem og god opskrift. Har desuden lavet den med to mosede godt modne bananer og kom amerikansk chokolade frosting på. Et hit ;-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 18, 2015 at 8:39 pm

      Mums! Det lyder sørme også lækkert! :-)

      Svar
  19. Alberte skriver

    maj 12, 2015 at 5:01 pm

    SUPER lækker!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 13, 2015 at 11:05 pm

      Dejligt at høre! :-)

      Svar
  20. Yasemin skriver

    maj 05, 2015 at 4:55 pm

    Kan man ikke lave kagen uden A38?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 05, 2015 at 6:27 pm

      Det kan man nok godt, men det er A38 der gør den lækker svampet.

      Svar
  21. Maria skriver

    april 21, 2015 at 10:39 am

    Synes kagen lyder super lækker, har dog prøvet at lave den to gange nu, og begge gange er dejen blevet for flydende.. Har du evt nogle råd, til hvordan din kage er blevet så fast?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 21, 2015 at 8:35 pm

      Hej Maria
      Det kan muligvis være at kagen skal bages længere tid i din ovn? Jeg har ikke oplevet at kagen har været flydende når den er bagt.
      Hilsen Louise

      Svar
    • Pauline skriver

      februar 02, 2017 at 1:28 pm

      Jeg har samme problem. Min dej er helt flydende, og minder mest af alt om varm kakao. Jeg aner ikke hvad jeg har gjort forkert?! :'(

      Svar
      • Louise Dam skriver

        februar 05, 2017 at 3:27 pm

        Og du har kun brugt 0,75 dl vand? Altså under 1 dl..?

        Svar
  22. Nanna skriver

    marts 28, 2015 at 6:15 pm

    Virkelig god kage elsker den bare.
    Jeg blir 11 i dag og har selv bagt den i dag den er super nem jeg serveres eden med blåbær creme til og det var super lækkert tak for den gode opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 31, 2015 at 9:08 pm

      Hvor er det bare dejligt at høre!

      Svar
  23. Sara Berg skriver

    marts 11, 2015 at 8:29 pm

    Vi havde kun skyr med jordbær - så nu prøver vi det ;)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2015 at 7:04 pm

      Spændende :-) Hvordan blev det?

      Svar
  24. Betina skriver

    februar 05, 2015 at 10:04 am

    Jeg påtænker at bage denne kage i morgen, men synes jo at der er stor forskel på A39 og fromaise frais. Bliver resultatet virkelig det samme, uanset hvilket syrnet mælkeprodukt man bruger? Eller hvad virker bedst?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 05, 2015 at 8:36 pm

      Hej Betina
      Hvis du alligevel skal handle ind til kagen vil jeg anbefale A38, men hvis du lige har creme fraiche, fromage fraiche eller andet i køleskabet så kan man sagtens bruge det.

      Svar
  25. Rabia skriver

    november 24, 2014 at 10:55 pm

    Mums mund en lækker chokolade kage. Skal helt sikkert bages igen om nogle dage. Kom smeltet lys chokolade på toppen og kokosmel. Men dagen efter knak chokoladen da jeg skar i den. Foreslag til toppen ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 26, 2014 at 2:01 pm

      Hej Rabia
      Er glad for du kunne lide kagen, hvis du vil prøve med en anden topping så ville jeg nok lave en chokoladeganache i stedet for. Her bruger du chokolade, fløde og smør.

      Svar
  26. jacob skriver

    juli 10, 2014 at 12:40 am

    Wow en lækker opskrift, og resultat. Jeg vil gerne dele en af mine opskrifter med dig. http://xorac.dk/start/brownies-skal-knase/ prøv den, den er lækker med knas :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 10, 2014 at 12:51 pm

      Tak Jacob! :-)

      Svar
  27. Karla skriver

    april 15, 2014 at 8:31 pm

    Har prøvet at bage den men synes at den faldt sammen ,hvad gør jeg mon forkert

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 16, 2014 at 9:34 am

      Hmm.. Det har jeg ikke været udsat for. Blander du de tørre ingredienser i eller pisker du dem i? De skal helst ikke piskes i - det kan godt gå ud over luftigheden i kagen.
      Håber den var til at spise alligevel :-)

      Svar
      • Karla skriver

        april 16, 2014 at 11:17 am

        Det er nok derfor det jeg har gjort forkert tak for svar

        Svar
  28. Maria skriver

    november 12, 2013 at 12:43 pm

    Helt klart den bedst chokolade kage jeg nogensinde har bagt.. Den er lækker svampet og super hurtig at smække sammen :) Har bagt den 2 gange på 4 dage allerede :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 12, 2013 at 4:27 pm

      Hej Maria
      Det lyder da bare så godt!! Jeg er også selv meget begejstret for den, især fordi den er så nem lige at bikse sammen! :-)

      Svar
  29. Tina skriver

    september 12, 2013 at 4:05 pm

    Passer en dobbelt portion med en bradepande eller? Mvh Tina

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 21, 2013 at 4:12 pm

      UNDSKYLD for det sene svar! Jeg håber du fandt ud af det? Jeg vil bestemt mene at en dobbelt portion ville kunne passe i en bradepande.
      Hilsen Louise

      Svar
    • Anne skriver

      oktober 18, 2013 at 4:47 pm

      3 gange portion en passer til stor bradepande. Og den blev rigtig god :)

      Svar
      • Louise Dam skriver

        oktober 24, 2013 at 7:09 pm

        Tak Anne! Er super glad for at du kunne lide den :-)

        Svar
      • Henriette skriver

        november 30, 2018 at 11:26 am

        Hvor længe skal den så bage?😊

        Svar
4.60 from 55 votes (54 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.