• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Chokoladekage - super lækker, nem og svampet

    Udgivet: mar 24, 2022 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Svampet chokoladekage er noget de fleste kan lide! Det er den perfekte kage, når man lige skal bage en hurtig, nem og lækker kage til arbejdet eller skolen. Denne opskrift på chokoladekage er sådan én alle kan lide. Det er en nem chokoladekage, så den kan hurtig laves og serveres. Få min opskrift på chokoladekage i springform lige her.

    Et stykke chokoladekage på en tallerken to glas mælk og resten af kagen i baggrunden

    Man går bare aldrig galt i byen med en lækker chokoladekage. Denne opskrift på chokoladekage har jeg brugt mange gange, og det er altid den, jeg vender tilbage til. Det er nemlig en meget svampet chokoladekage, der ikke på nogen måde bliver tør. Denne opskrift på chokoladekage laves i en springform, men man kan også sagtens bage en stor portion i bradepande.

    Læs også: Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter! | Gateau Marcel chokoladekage | Brownie med hasselnødder

    Vi har nok alle sammen prøvet at få den kage, hvor den er alt for tør og uden så meget smag. Det er virkelig ærgerligt, når man netop kan lave en kage, der er fuld af smag og dejlig svampet. Denne her kage er lige det, som du søger.

    ikon piskeris Chestnut

    Svampet chokoladekage

    8 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 26 cm
    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 150 gram smør blødt
    • 250 gram sukker
    • 2 æg
    • 175 gram hvedemel
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk bagepulver
    • 4 spsk kakaopulver (40 g)
    • 0,75 dl A38 eller naturel yoghurt/creme fraiche el. lign
    • 0,75 dl kogende vand

    Sådan gør du
     

    • Pisk det bløde smør med sukker så det bliver luftigt.
    • Tilsæt æggene et ad gangen, pisk det hele godt sammen.
    • A38 (el.lign.) og det kogende vand tilsættes dejen og røres/piskes sammen.
    • Alle de tørre ting blandes i en skål for sig selv og blandes i dejen.
      (her skal der ikke piskes)
    • Fordel dejen i en springform på 26 cm.
    • Kagen bages ved 175 grader i 35-40 minutter.
    • Pynt eventuelt kagen med glasur og drys med kokosmel.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Prøv evt. at tilsætte lidt hakket mørk chokolade til dejen.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 364 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 5 g | Fedt: 17 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.6 fra 42 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Kogende vand i chokoladekage

    I denne opskrift på chokoladekage bruger jeg lidt kogende vand, og det kommer der indimellem lidt spørgsmål til. Hvorfor skal der kogende vand i kagen, og hvad gør det godt for?

    Det kogende vand i dejen får chokolade/kakaosmagen bedre frem i kakaopulveret, så smagen bliver mere intens. Derudover hjælper det kogende vand til at gøre kagen ekstra blød, svampet og luftig. Og sidst men ikke mindst hjælper det også med at forlænge holdbarheden på kagen, så den holder sig blød og svampet i længere tid.

    Tip til opskriften

    • Jeg bruger normalt kun rent kakaopulver, når jeg bager denne kage. Du kan dog også sagtens tilsætte noget godt hakket chokolade i dejen. Det giver noget god smag til kagen, men det er bestemt ikke noget, som du behøver at gøre.
    • Jeg har fået mange tilbagemeldinger fra folk, der i stedet for glasur kommer bær eller bærcreme på toppen. Det er også virkelig lækkert, og jeg tror også, at den er god med noget chokoladeis ved siden af.

    Spørgsmål og svar til min opskrift på chokoladekage

    Kan den bages i en bradepande, og hvor meget skal opskriften så ganges op?

    Ja, denne chokoladekage kan sagtens bages i en bradepande. Hvor meget du skal gange opskriften på med kommer helt an på størrelsen af bradepanden. Men du kan regne det ret præcist ud ved at finde arealet af de to forme. Springformen jeg har brugt er 26 cm i diameter. Her beregner du radius*radius*Pi = 13*13*3,14 = 530,66 cm2, så måler du bagepladen, er den f.eks. 40*40 giver det 1600 cm2 og så skal du lave 1600/452,16=3 gange opskriften.

    Hvor længe kan en chokoladekage holde sig?

    Jeg vil tro, at denne her chokoladekage godt kan holde sig i 2-3 dage. Man skal dog lige være opmærksom på, at den kan gå hen og blive lidt tør i slutningen. Dog tror jeg ikke du skal bekymre dig om holdbarheden her, da det er svært at holde fingrene fra den.

    Hvordan kan man se, om en kage er færdig?

    Ved denne her kage kan du tage et træspyd for at tjekke, om din kage er bagt nok. Når du tror, at den er ved at være færdig, kan du stikke spydet i kagen. Hvis der hænger noget råt kagedej på, så skal den lige have et par minutter mere. Er der derimod nogle krummer på, så kan du sagtens tage den ud, da din kage nu er færdig.

    Kan man bage en kage igen?

    Hvis du er kommet til at tage din kage ud lidt for hurtigt, kan du godt komme den tilbage i ovnen igen. Dette gælder dog kun hvis det ikke er mere end 10 minutter siden, at du tog den ud. Er kagen derimod blevet lidt afkølet, kan du altså ikke bage din kage igen.

    Kan man erstatte A38 med noget andet?

    Ja, du kan godt erstatte det med et andet surmælksprodukt. Det kan være kærnemælk eller creme fraiche. I denne opskrift er det vigtigt, at du bruger et surmælksprodukt, da det er med til at gøre kagen svampet. Hvis du derfor erstatter det med mælk, så vil den ikke være lige så svampet.

    Dej til chokoladekage i forskellige stadier
    Et stykke chokoladekage på en tallerken
    Et stykke chokoladekage på en tallerken
    « Græskarsuppe med hokkaido
    Daim islagkage »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mette

      august 19, 2019 at 1:42 pm

      -Er kagen fryseegnet, har du prøver det? Jeg er nødtil at bage 4 før jeg skal bruge kagen,.så det vil være super hvis den kan klare en tur i fryseren uden at blive "sær" 🤣

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:55 pm

        Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
        Jeg har desværre ikke prøvet at fryse den. Prøvede du det mon?

        Svar
    2. Jane

      august 28, 2018 at 4:19 pm

      Hej Louise. Du havde opskriften på verdens bedste “den DI ved nok kage” - men nu kan jeg ikke finde den? Hjælp! Jeg har brug for den !
      - Jane

      Svar
      • Louise Dam

        september 02, 2018 at 4:03 pm

        Hej Jane, den tror jeg faktisk ikke jeg har en opskrift på. Det må næsten være hos en anden. Jeg har denne som er en chokoladekage med kokosfyld på toppen: https://www.louisesmadblog.dk/chokoladekage-med-kokos-karamel/

        Svar
    3. Josephine

      marts 30, 2018 at 11:30 pm

      Hej Louise
      Jeg har ofte lavet denne kage da jeg synes den har en rigtig god smag. Jeg tilføjer altid et par håndfulde hakket mørk chokolade til dejen og så flækker jeg den færdige afkølede kage i to og fylder den med hindbærskum. Det bliver super lækkert :)
      Men jeg synes at kagen er blevet meget løs/smuldrende de sidste par gange, selvom jeg ikke har gjort noget anderledes. Hvad kan det skyldes?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2018 at 3:26 pm

        Det lyder mærkeligt det pludselig har ændret sig. Jeg ved der kan være stor forskel på hvedemel - også selvom det er samme mærke. Så ved ikke om det kan være det der er skyld i det. Ellers har jeg ikke lige et godt bud når du siger du ikke har gjort noget anderledes.

        Svar
    4. Therese

      november 15, 2017 at 8:51 pm

      Hej, jeg tænkte på om du har prøvet at lave den med lidt kaffe i? ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        november 16, 2017 at 7:23 pm

        Nej, det har jeg ikke. Men det er jeg sikker på kunne være lækkert :-)

        Svar
    5. Mette

      april 22, 2017 at 2:18 pm

      Hej Louise.
      Min kage skilte da jeg puttede kogende vand i 😞 Hvordan undgår jeg det?

      Svar
      • Louise Dam

        april 29, 2017 at 6:39 pm

        Hej Mette
        Det lyder mærkeligt. Det har jeg desværre aldrig selv prøvet.

        Svar
    6. Sandra

      januar 09, 2017 at 9:32 am

      Hej Louise.
      Jeg skal lave denne kage til min mands arbejde imorgen, og jeg tænkte på om den stadig vil være lækker, hvis jeg lavede den i aften?
      Og hvis jeg x den med 3, og smider den i en alm. Bradepande, skal den så stadig have 35-40 min ved 175 grader ?

      Vh Sandra

      Svar
      • Louise Dam

        januar 09, 2017 at 1:15 pm

        Ja, det kan du sagtens. Jeg vil tro den skal have cirka samme tid når den kommer i en stor bradepande. Det vigtige er den ikke bliver for tyk - så skal den have længere tid. Sørg for at tjekke undervejs om den er ved at være færdig.

        Svar
    7. Lone Velling

      august 30, 2016 at 1:09 pm

      Hej Louise
      Er det alm ovn eller varmluft ? I midten eller nederst i ovnen ?. Den lyder lækker, så vil lige prøve ☺.
      Mvh Lone

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 12:55 pm

        Jeg bruger alm. ovn.

        Svar
    8. Martin

      juli 26, 2016 at 2:48 pm

      Super god kage opskrift!

      den bliver endnu bedre af at stå i køleskabet natten over :)

      Svar
    9. Louise

      juli 03, 2016 at 6:42 am

      Den bedste chokolade kage jeg har smagt! Jeg lagde flødeskum og jordbær på toppen istedet for glasur, det gjorde den bestemt ikke dårligere 🍰
      Tak for god side med lækre opskrifter, og tusind tak fordi du laver gode forklaringer/step by step, til alle dine opskrifter! :-)
      Har du en opskrift på kakaosnitter(tror jeg det hedder)?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 10:11 pm

        Mums, hvor lyder det også bare rigtig godt! Er rigtig glad for du kan lide mine opskrifter. Nej, har desværre ingen opskrift på kakaosnitter.

        Svar
    10. Gitte

      juni 28, 2016 at 9:31 am

      Vi bager ALTID denne -fantastisk kage!

      Svar
      • Louise Dam

        juli 06, 2016 at 6:45 pm

        Hej Gitte
        Hvor er det bare skønt at høre! :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her