Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter!

Udgivet: 7. maj 2015 · Opdateret: 28. aug 2024

Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter!

Endnu en gang er det blevet tid til en omgang af madbloggerudfordringen. Denne gang gik udfordringen ud på at man fik tildelt en bestemt farve som enten kunne være, rød, grøn, metallic eller brun. Jeg fik tildelt farven brun og skulle derfor lave en ret med netop denne farve. Brun virker måske som en kedelig farve i forhold til de andre - men da både chokolade og kakao jo netop er brunt, så betyder det slet ikke noget :-)

Jeg har længe gerne ville prøve at bage kage i mikroovnen og derfor blev det denne gang til en lækker chokoladekage i mikroovnen. Denne form for kage laves i en kop og man laver derfor kun en enkelt portion ad gangen. Det er en smule farligt, da det kun kræver 5 ingredienser og 5 minutter at bage kagen!

Det er lidt forskelligt hvad man kalder denne type kage, men den bliver tit nævnt som kage i en kop eller kopkage. På engelsk hedder den for det meste en mug cake. Eftersom det kun tager 5 minutter at bage kagen så er den perfekt til den søde tand når det lige skal gå stærkt om aftenen.

Chokoladekagen får en rigtig god svampet konsistens og jeg er vild med at drysse med lidt hakket chokolade på toppen, som jo så smelter ovenpå kagen. Jeg har lavet andre lækre ting i mikroovn tidligere, og du finder alle mine mikroovnsopskrifter her.

piskeris Grullo

Chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter!

4.24 fra 113 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 personer
Holdbarhed: 1 dag
Fryseegnet: Nej
Forb. tid 3 minutter min
Samlet tid 3 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 30 g (reklamelink)hvedemel
  • 50 g (reklamelink)rørsukker
  • 30 g smør
  • 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • ½ dl mælk
  • 5 g (reklamelink)mørk chokolade, hakket (kan udelades)

Sådan gør du
 

  • Bland mel, sukker og kakaopulver sammen i en kop.
  • Smelt smørret og bland det i koppen sammen med mælken.
  • Bland det hele godt sammen til en homogen dej. Tør lige kanten af koppen af for dej.
  • Sæt koppen med dej i mikroovnen ved fuld varme (700W) i 1 minut.
  • Hvis den ikke er færdig efter det første minut giver du den 10-15 sekunder af gangen indtil den ikke længere er flydende på toppen. Min skulle i alt have 2 minutter ved 700W.
  • Drys den hakkede chokolade på toppen og spis kagen :-) Du kan eventuelt lade den køle lidt af inden du spiser den. Men den var nu også ret lækker lun og nybagt.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 601 kcal | Kulhydrater: 83 g | Protein: 7 g | Fedt: 30 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter
Opskrift på hjemmelavet nem Chokoladekage i mikroovnen - kun 5 minutter

Kommentarer

  1. Bjørn skriver

    april 07, 2025 at 9:27 pm

    3 stars
    Jeg har bagt den i såen 10 minutter men den er stadig blød (meget) i midten. Jeg gjorde ellers hvad opskriften sagde men jeg tror jeg bare overså noget. PS mikroovnen er helt ny så jeg tror ikke det er der problemet sidder

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:13 am

      Altså der kan godt være forskel på hvor mange watt mikroovnen varmer med. Måske kan du se et sted hvor meget din varmer med?

      Svar
  2. Britt skriver

    april 07, 2025 at 11:51 am

    5 stars
    Den smager helt utroligt godt. 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 24, 2025 at 10:13 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  3. Pia skriver

    september 26, 2024 at 11:30 pm

    Jeg har næsten lige lavet den og jeg kom lidt Matilde kakaomælk og brugte almindeligt sukker og lagde 2 stykker lys pålægschokolade på toppen da den var færdig og det smagte rigtig godt😋😋 Mange tak for en rigtig god opskrift når man lige har lyst til noget lækkert og så er hurtig at lave ☺️☺️

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 11:31 am

      Dejligt at høre den kunne bruges :-)

      Svar
  4. Mette skriver

    marts 16, 2024 at 8:50 pm

    5 stars
    Fuldstændig fantastisk og nem opskrift. Virkelig svampet og luftig. Jeg kan anbefale at tilsætte 1/2 tsk bagepulver, så kagen hæver en smule😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:13 pm

      Tak for din kommentar :-)

      Svar
  5. Susan skriver

    november 07, 2018 at 6:52 pm

    Super opskrift!
    Min 4-årige datter og jeg tog den et skridt videre med en håndfuld hakkede valnødder og en teskefuld nutella i dejen. Vi delte 1 portion dej i 2 mindre kaffekopper, bagte i 80 sek, lod køle af og toppede med en klat is... GUF!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 11, 2018 at 11:55 am

      Mums, det lyder godt nok også lækkert!

      Svar
      • Kristine skriver

        september 26, 2021 at 3:43 pm

        Har lige lavet det og fuck det samer godt det er noget af det beste jeg har lavet

        Svar
        • Louise Dam skriver

          september 27, 2021 at 3:22 pm

          Hvor er det bare skønt at høre! :-)

          Svar
        • Lone Svendsen skriver

          februar 15, 2022 at 11:48 am

          Same

          Svar
  6. Susanne skriver

    september 07, 2018 at 10:41 pm

    Jeg spekulerede på, hvad der skulle få kagen til at hæve, så jeg tilføjede 1/2 tsk bagepulver med stor succes

    Svar
  7. Andreas skriver

    september 07, 2017 at 12:24 pm

    Den var rigtig god.
    Jeg erstattede dog chokoladen med en teskeful nutella, og dunpede det i før jeg bagte den.
    😁👌

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 23, 2017 at 11:11 pm

      Det lyder sørme også lækkert!

      Svar
  8. Tórhild Torfinnsdóttir skriver

    august 03, 2017 at 3:55 pm

    Min søn har fået opgave i matematik, til sommerferien: "bag en kage og følg opskriften" så det gjorde han, sammen med en klassekammerat: STOR SUCCES :-) har forsøgt med en anden, én gang, det lykkedes aldeles ikke, så tak for det

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 06, 2017 at 6:09 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  9. Signe skriver

    marts 07, 2016 at 9:23 pm

    Hej Louise
    Tror du det ville fungere at undlade kakao og måske erstatte med en smule vaniljesukker og måske blande nogle blåbær i istedet?
    Glæder mig til at prøve den

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 4:00 pm

      Ja, det vil jeg tro du godt kan. Men jeg har slet ikke afprøvet det.

      Svar
  10. Maria skriver

    februar 03, 2016 at 9:18 am

    Den var bare mums, jeg puttede mørke chokoladeknapper i dejen, det fungerede super godt. Super opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 03, 2016 at 9:31 pm

      Skønt at høre Maria! :-)

      Svar
  11. Emilie skriver

    september 28, 2015 at 6:09 pm

    Den smagte bare super godt❤️ Vil helt sikkert lave den igen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 01, 2015 at 9:56 pm

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  12. Chris skriver

    maj 22, 2015 at 1:31 pm

    Ser lækkert ud :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 23, 2015 at 10:28 am

      Tak :-)

      Svar
4.24 from 113 votes (110 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.