• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Chokoladekage med kokos-karamel

    Udgivet: dec 5, 2012 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Chokoladekage med kokos

    Denne her kage bliver vist en af dem der godt kan blive lavet et par gange, for hold da helt op hvor var den bare god! Kagen er dejlig blød og lækker og så er der den knasende kokos på toppen, som bare gør det hele for mig. Jeg lavede en lidt større portion end der står i opskriften, så jeg fik både en stor og en lille kage ud af det. Denne opskrift giver kun én. Kagen kan nok betegnes lidt som en chokoladedrømmekage. Så hvis du både er vild med chokoladekage, drømmekage og karamel så vil denne kage være et hit!

    Chokoladekage med kokos

    Chokoladekage med kokos-karamel

    4.8 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    1 kage
    Forb. tid 1 t
    Samlet tid 1 t
    Udskriv

    Ingredienser

    Kagedejen

    • 150 g smør
    • 4 æg
    • 350 g sukker
    • 5 spsk kakaopulver
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 160 g hvedemel
    • 1 knivspids salt

    Kokos-karamel topping

    • 180 g kokosmel
    • 170 g sukker
    • 1,5 dl piskefløde
    • 1 dl lys sirup
    • 75 g smør
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret.
    • Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
    • Tilsæt det smeltede smør til æg og sukkerblandingen.
    • Bland alle de tørre ingredienser forsigtigt i dejen.
    • Fordel dejen i en bageform (cirka 34 x 22 cm).
    • Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
    • Imens kagen er i ovnen laves kokostoppingen.
    • Kog smør, sirup og sukker op.
    • Tilsæt fløden og til sidst tilsættes kokosmelet.
    • 10.Tag kagen ud af oven og kom kokostoppingen på kagen.
    • 11.Bag kagen i yderligere 10 minutter ved 200 grader.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 kage | Kalorier: 6097 kcal | Kulhydrater: 839 g | Protein: 74 g | Fedt: 285 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    chokoladekage med kokos

     

    Chokoladekage med kokos

    chokoladekage med kokos

    chokoladekage med kokos

    chokoladekage med kokos

     

     

    Skrevet af: Louise DamÆg, Kakaopulver, Kokosmel, Piskefløde, SirupKategori: Fødselsdag, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Skærekager, Søde sager

    Følg mig på Instagram
    « Butternut squash suppe
    Burritos med kylling og koriander-lime ris »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Dorthe

      juli 07, 2020 at 10:54 am

      Nu har jeg med stor fornøjelse bagt denne flere gange. Den er aldrig mislykkedes og er altid svampet og sprød på toppen 😊
      Familieturen går til Knuthenborg imorgen og jeg spurgte familien hvad jeg skulle bage. Alle svarede chokoladedrømmekagen som vi kalder den.
      Så nu er den bagt endnu engang. Og mon ikke jeg selv lige er nødt til at smage et lille stykke, når den er kølet lidt ned 😍

      Svar
      • Louise Dam

        juli 09, 2020 at 11:06 am

        Årh hvor er det bare skønt at høre! Det kunne være jeg snart skulle bage den igen :-)

        Svar
    2. TOT

      september 06, 2018 at 9:37 pm

      Her i huset, er børnene ikke så vilde med kokos. Vi putter havregryn på i stedet - smager himmelsk :-)

      Svar
      • Louise Dam

        september 08, 2018 at 7:44 am

        Super god idé!

        Svar
    3. Jan Frost

      oktober 15, 2017 at 7:39 pm

      Hej
      Er igang med af bage den chokolade kage og står den skal bage 15 min. SLET IKKE. Den har fået ca 30 min før jeg kan ligge fyldet på toppen.

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 30, 2017 at 6:20 pm

        Kan det være du har lavet kagen højere end min? og er du helt sikker på din ovn varmer 200 grader når du stiller den på det - det kan der nemlig være ret stor forskel på.

        Svar
    4. KarinaSchleemann

      marts 19, 2017 at 11:57 am

      Hej
      Kan det passe at der slet ikke skal bagepulver eller natron i ???

      Svar
      • Louise Dam

        marts 19, 2017 at 12:00 pm

        Jeps, det er helt rigtigt :-)

        Svar
    5. sania

      juni 15, 2016 at 7:56 pm

      Hej
      Nu skulle jeg til at gå igang med at lave denne kage men ser at jeg kun har to æg (store). Tror du at det kan gå?

      Svar
      • Louise Dam

        juni 15, 2016 at 8:16 pm

        Ja, mon ikke det kan lade sig gøre. Måske du skal tilsætte lidt mere smør f.eks.

        Svar
    6. Michelle

      september 13, 2015 at 3:13 pm

      Hej Louise,

      Jeg har aldrig bagt en kage hvor det er gået så galt som denne, og jeg har bagt rigtig meget.
      Der står at fyldet skal på efter at den har bagt lidt over halvdelen af den samlede bagetid, det fungerede slet ikke fyldet sank til bunds og kunne slet ikke smøres ud.
      Det fyld der havde placerede sig rigtigt smagte ikke godt, sådan nærmest syntetisk.
      Det undre mig egentlig også at der slet ikke skal hævemiddel i.
      Jeg tror at den får et ordenlig skud romessens og bliver forvandlet til romkugler i dag:)
      Elles en fin blog, med gode idéer og gode billeder.

      Mvh
      Michelle.

      Svar
      • Louise Dam

        september 14, 2015 at 1:23 pm

        Hej Michelle
        Det var da ærgerligt. Jeg har lavet kagen flere gange og alle gange har den været et hit. Måske varmer din ovn ikke ligeså meget som min så den skulle have længere tid inden fyldet kom på? Men ja, ellers må du lave romkugler af den. Det jo også rigtig godt! :-)

        Svar
    7. Gitte

      april 30, 2015 at 10:44 am

      Hej
      Jeg skal bage denne kage i en alm. bradepande. Tror du jeg skal doble op eller kun lave en halv gang mere end det der står i opskriften?
      Jeg har også tænkt på om man evt. kan komme noget smeltet chokolade i kagedejen, uden den bliver for tung og klistret?

      Svar
      • Louise Dam

        maj 01, 2015 at 11:50 am

        Jeg tror du skal lave dobbelt portion til en hel bradepande. Tror helt sikkert det kunne være godt med chokolade i dejen, men måske bare hakket chokolade?

        Svar
    8. sadia

      februar 22, 2015 at 8:05 pm

      Kagen smager rigtig godt. Virkelig god opskrift. Jeg lavede godt nok kun den halve portion, men den var væk på no time. Virkelig godt blog:D Tak:D

      Svar
      • Louise Dam

        februar 23, 2015 at 9:01 pm

        Dejligt at høre, jeg er også helt vild med den! :-)

        Svar
    9. Fie

      december 06, 2012 at 11:25 pm

      Prøv lige og spørg om den ser lækker ud! :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 09, 2012 at 8:49 pm

        Det tror jeg godt jeg kender svaret på så :-)

        Svar
    10. Mette S Iversen

      december 06, 2012 at 1:01 pm

      Holdt da fast det ser godt ud! Prøv evt den chokoladekage de har på http://www.nem-opskrift.dk/ også, og så tilføj glasur + kokos.. det er super mums :)

      Svar
      • Louise Dam

        december 09, 2012 at 8:48 pm

        Hej Mette,
        Det lyder heller ikke dårligt. Det kan være jeg prøver det en dag.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her