Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Chokoladekage med kokos-karamel

Udgivet: 5. dec 2012 · Opdateret: 30. sep 2021

Chokoladekage med kokos

Denne her kage bliver vist en af dem der godt kan blive lavet et par gange, for hold da helt op hvor var den bare god! Kagen er dejlig blød og lækker og så er der den knasende kokos på toppen, som bare gør det hele for mig. Jeg lavede en lidt større portion end der står i opskriften, så jeg fik både en stor og en lille kage ud af det. Denne opskrift giver kun én. Kagen kan nok betegnes lidt som en chokoladedrømmekage. Så hvis du både er vild med chokoladekage, drømmekage og karamel så vil denne kage være et hit!

Du kan helt sikkert også godt lide den du ved nok kage. Den minder meget om denne her kage, men har mere kakao i toppingen.

piskeris Grullo

Chokoladekage med kokos-karamel

4.79 fra 14 stemmer
Justér antalJustér antal: 1 kage
Forb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Kagedejen

  • 150 g smør
  • 4 æg
  • 350 g sukker
  • 5 spsk (reklamelink)kakaopulver
  • 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • 160 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 knivspids salt

Kokos-karamel topping

  • 180 g (reklamelink)kokosmel
  • 170 g sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 dl (reklamelink)lys sirup
  • 75 g smør

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret.
  • Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
  • Tilsæt det smeltede smør til æg og sukkerblandingen.
  • Bland alle de tørre ingredienser forsigtigt i dejen.
  • Fordel dejen i en bageform (cirka 34 x 22 cm).
  • Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
  • Imens kagen er i ovnen laves kokostoppingen.
  • Kog smør, sirup og sukker op.
  • Tilsæt fløden og til sidst tilsættes kokosmelet.
  • 10.Tag kagen ud af oven og kom kokostoppingen på kagen.
  • 11.Bag kagen i yderligere 10 minutter ved 200 grader.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 kage | Kalorier: 6097 kcal | Kulhydrater: 839 g | Protein: 74 g | Fedt: 285 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

chokoladekage med kokos

 

Chokoladekage med kokos

chokoladekage med kokos

chokoladekage med kokos

chokoladekage med kokos

 

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Anders Miemietz skriver

    marts 05, 2025 at 7:24 pm

    5 stars
    Altid et hit!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2025 at 10:14 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  2. Anders Miemietz skriver

    januar 23, 2025 at 4:22 pm

    5 stars
    Fantastisk kage. Nem at lave og langt bedre end en drømmekage. Børn og voksen hit

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:34 pm

      Hvor skønt at høre :-)

      Svar
  3. Mariane Buchhave skriver

    marts 30, 2024 at 9:22 am

    5 stars
    Så lækkert, mega god dagen efter 🎂🤩

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 3:02 pm

      Skønt at høre :-)

      Svar
  4. Marie skriver

    august 27, 2023 at 8:40 pm

    Hej Louise. Vil gerne bage kagen til mine søde kollegaer, bager du mon på varmluft eller alm. over/under varme? På forhånd mange tak!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2023 at 11:35 am

      Jeg bager ved alm. ovnvarme.

      Svar
  5. Dorthe skriver

    juli 07, 2020 at 10:54 am

    Nu har jeg med stor fornøjelse bagt denne flere gange. Den er aldrig mislykkedes og er altid svampet og sprød på toppen 😊
    Familieturen går til Knuthenborg imorgen og jeg spurgte familien hvad jeg skulle bage. Alle svarede chokoladedrømmekagen som vi kalder den.
    Så nu er den bagt endnu engang. Og mon ikke jeg selv lige er nødt til at smage et lille stykke, når den er kølet lidt ned 😍

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 09, 2020 at 11:06 am

      Årh hvor er det bare skønt at høre! Det kunne være jeg snart skulle bage den igen :-)

      Svar
  6. TOT skriver

    september 06, 2018 at 9:37 pm

    Her i huset, er børnene ikke så vilde med kokos. Vi putter havregryn på i stedet - smager himmelsk :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 08, 2018 at 7:44 am

      Super god idé!

      Svar
  7. Jan Frost skriver

    oktober 15, 2017 at 7:39 pm

    Hej
    Er igang med af bage den chokolade kage og står den skal bage 15 min. SLET IKKE. Den har fået ca 30 min før jeg kan ligge fyldet på toppen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 30, 2017 at 6:20 pm

      Kan det være du har lavet kagen højere end min? og er du helt sikker på din ovn varmer 200 grader når du stiller den på det - det kan der nemlig være ret stor forskel på.

      Svar
  8. KarinaSchleemann skriver

    marts 19, 2017 at 11:57 am

    Hej
    Kan det passe at der slet ikke skal bagepulver eller natron i ???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 19, 2017 at 12:00 pm

      Jeps, det er helt rigtigt :-)

      Svar
  9. sania skriver

    juni 15, 2016 at 7:56 pm

    Hej
    Nu skulle jeg til at gå igang med at lave denne kage men ser at jeg kun har to æg (store). Tror du at det kan gå?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 15, 2016 at 8:16 pm

      Ja, mon ikke det kan lade sig gøre. Måske du skal tilsætte lidt mere smør f.eks.

      Svar
  10. Michelle skriver

    september 13, 2015 at 3:13 pm

    Hej Louise,

    Jeg har aldrig bagt en kage hvor det er gået så galt som denne, og jeg har bagt rigtig meget.
    Der står at fyldet skal på efter at den har bagt lidt over halvdelen af den samlede bagetid, det fungerede slet ikke fyldet sank til bunds og kunne slet ikke smøres ud.
    Det fyld der havde placerede sig rigtigt smagte ikke godt, sådan nærmest syntetisk.
    Det undre mig egentlig også at der slet ikke skal hævemiddel i.
    Jeg tror at den får et ordenlig skud romessens og bliver forvandlet til romkugler i dag:)
    Elles en fin blog, med gode idéer og gode billeder.

    Mvh
    Michelle.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 14, 2015 at 1:23 pm

      Hej Michelle
      Det var da ærgerligt. Jeg har lavet kagen flere gange og alle gange har den været et hit. Måske varmer din ovn ikke ligeså meget som min så den skulle have længere tid inden fyldet kom på? Men ja, ellers må du lave romkugler af den. Det jo også rigtig godt! :-)

      Svar
  11. Gitte skriver

    april 30, 2015 at 10:44 am

    Hej
    Jeg skal bage denne kage i en alm. bradepande. Tror du jeg skal doble op eller kun lave en halv gang mere end det der står i opskriften?
    Jeg har også tænkt på om man evt. kan komme noget smeltet chokolade i kagedejen, uden den bliver for tung og klistret?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 01, 2015 at 11:50 am

      Jeg tror du skal lave dobbelt portion til en hel bradepande. Tror helt sikkert det kunne være godt med chokolade i dejen, men måske bare hakket chokolade?

      Svar
  12. sadia skriver

    februar 22, 2015 at 8:05 pm

    Kagen smager rigtig godt. Virkelig god opskrift. Jeg lavede godt nok kun den halve portion, men den var væk på no time. Virkelig godt blog:D Tak:D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 23, 2015 at 9:01 pm

      Dejligt at høre, jeg er også helt vild med den! :-)

      Svar
  13. Fie skriver

    december 06, 2012 at 11:25 pm

    Prøv lige og spørg om den ser lækker ud! :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2012 at 8:49 pm

      Det tror jeg godt jeg kender svaret på så :-)

      Svar
  14. Mette S Iversen skriver

    december 06, 2012 at 1:01 pm

    Holdt da fast det ser godt ud! Prøv evt den chokoladekage de har på http://www.nem-opskrift.dk/ også, og så tilføj glasur + kokos.. det er super mums :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 09, 2012 at 8:48 pm

      Hej Mette,
      Det lyder heller ikke dårligt. Det kan være jeg prøver det en dag.

      Svar
4.79 from 14 votes (11 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.