• Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Skærekager

Den du ved nok kage

Louisex
Ændret: nov 15, 2023 · Udgivet: nov 15, 2023 af Louise Dam · 14 Kommentarer

Her får du opskriften på den du ved nok kage. Den består af en klassisk svampet chokoladekage med kokosglasur på toppen. Nogen kalder den også for en chokoladedrømmekage, hvilket beskriver kagen ret godt.

Den du ved nok kage ()

Chokoladedrømmekage

Den du ved nok kage er en virkelig nem kage at lave, og så er den et hit hos de fleste. Det er en god idé at lade kagen køle helt af, før man skærer stykker af den. Så kan glasuren nå at sætte sig ordentligt.

Denne chokoladedrømmekage har åbenbart mange navne, for jeg er også stødt på, at flere kalder den for en guf guf kage. Jeg kan godt forstå, at man har givet den navnet guf guf kage, da den også er virkelig lækker!

piskeris Grullo

Den du ved nok kage

4.56 fra 9 stemmer
Justér antalJustér antal: 18 stykker
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 200 g (reklamelink)hvedemel
  • 75 g (reklamelink)kakaopulver
  • 1,5 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 3,5 dl kærnemælk

Topping

  • 150 g smør
  • 25 g kakao
  • 250 g flormelis
  • 100 g (reklamelink)kokosmel
  • ½ dl kaffe, stærk

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og stil det til side.
  • Bland hvedemel, kakaopulver, natron og salt sammen i en skål og stil til side.
  • Kom sukker og æg i en skål og pisk til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt kærnemælken lidt af gangen imens du pisker.
  • Tilsæt det smeltede smør imens du pisker.
  • Kom så alle de tørre ingredienser du blandede sammen i dejen. Vend det stille og roligt rundt.
  • Kom bagepapir i en bageform på cirka 32x22 cm og sæt kagen i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 20 minutter. Tjek med et træspyd om kagen er færdig. Der skal ikke hænge dej på spydet, så er den færdigbagt.
  • Lad kagen køle af.

Topping

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Imens blander du kakao, flormelis og kokosmel sammen.
  • Kom blandingen i det smeltede smør og kom også kaffen i. Rør godt sammen til en ensartet glasur.
  • Fordel kokosglasuren ovenpå kagen.

Video

Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Prøv også min anden lækre opskrift på en chokoladekage med kokos-karamel topping.

Den du ved nok i brandepande

Kagen minder meget om den helt klassiske drømmekage, der er blot kommet kakao i. Der er både kakao i selve kagen men også i toppingen, hvilket giver den lækreste smag til kagen.

Netop fordi at det er en kage, de fleste kan lide, så kan du måske få brug for at kunne lave den til 20-25 personer af gangen. Det kan du også godt, hvis du bare ganger denne her opskrift på chokoladekage med kokosglasur med 2. Så passer mængderne nemlig med, at du kan bage den i en stor bradepande (sådan en der følger med ovnen).

Den du ved nok i bradepande skal dog have lidt mere i ovnen. Jeg vil tro, at du skal give den 5-10 minutter mere i ovnen, end hvad jeg har angivet i opskriften. En god ide er lige, at du stikker en træpind ned i kagen for at tjekke, om den er færdig. Hænger der kagedej på, så skal du give den mere, indtil at der ikke gør.

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan kagen fryses?

Ja, din 'den du ved nok' kage kan sagtens fryses og tages op på et senere tidspunkt.

Chokoladedrømmekage - guf guf kage

Kommentarer

  1. Tonni skriver

    juni 04, 2025 at 8:27 pm

    kan den laves med havregryn isteden for kokosmel i topping

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 30, 2025 at 2:06 pm

      Det har jeg ikke afprøvet. Så det kan jeg desværre ikke svare på hvordan vil blive.

      Svar
  2. Christina skriver

    juni 21, 2024 at 8:38 pm

    5 stars
    Opskriften var super god⭐️ Men der er alt for mange reklamer (i hvert fald når man kigger på telefonen) til at jeg ikke kommer til at lave den med denne opskrift igen.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 22, 2024 at 11:27 am

      Dejligt du kunne lide opskriften :-) Jeg er pt. ved at få min udbyder til at se på mængden af reklamer kontra indtægt og håber der kan fjernes lidt. Men reklamerne er desværre nødvendige for at jeg kan få siden til at løbe rundt med gratis opskrifter :-)

      Svar
      • Sus Skjold Klamer skriver

        november 01, 2025 at 10:38 am

        Det er desværre helt umuligt at få overblik over opskriften. På mange andre sites kan man få en printvenlig version, så ungerne selv kan bage den.

        Jeg giver også op her på telefonen. Desværre.

        Svar
        • Louise Dam skriver

          november 04, 2025 at 2:12 pm

          Hej Sus
          Du kan også få en printvenlig version hos mig. I bunden af opskriften er der en knap der står 'udskriv' på :-)

          Svar
  3. Karina Lægteskov-Hansen skriver

    maj 22, 2024 at 8:05 pm

    Hvis jeg bager den i alu-folie bakker, skal bagetid mon så kortes ned?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 01, 2024 at 7:26 am

      Ja, det er muligt den skal kortes en smule ned. Men tænker ikke det er så meget. Hold øje med den og stik i den for at se om den er færdig før tid.

      Svar
  4. Louise Maya skriver

    april 29, 2024 at 8:04 pm

    Hvordan opbevares den natten over? På køkkenbordet med noget over, eller i køleskabet?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 21, 2024 at 2:55 pm

      Jeg plejer at opbevare den på køkkenbordet.

      Svar
  5. Pia skriver

    april 16, 2024 at 9:21 pm

    5 stars
    Den smagte virkelig fantastisk og opskriften er givet videre til flere⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😋

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 08, 2024 at 1:49 pm

      Ej, hvor er det bare skønt at høre! Mange tak 🙏😍

      Svar
  6. Charlotte skriver

    januar 19, 2024 at 1:59 pm

    Kan man erstatte smøret i toppingen med noget andet? Har desværre ikke mere. 🙈

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:09 pm

      Hvis man ikke har noget imod margarinesmag kan man muligvis bruge det. Men umiddelbart så nej.

      Svar
4.56 from 9 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.