• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Drømmekage

    Udgivet: jan 11, 2022 · Opdateret: jan 11, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Drømmekage er en super nem og lækker bradepande kage med en topping lavet af brun farin, smør og kokosmel.

    Et stykke drømmekage anrettet på en lille tallerken med blomster og guldkant. I baggrunden ses resten af drømmekagen

    Drømmekage fra Brovst. En rigtig nem og lækker klassiker. En blød og luftig kage med sprødt karamel/kokos topping. Drømmekagen har sin oprindelse fra Hjallerup, hvor Jytte Andersen (bosiddende i Brovst) besøgte sin mormor.

    Jytte hjalp gerne sin mormor med at bage Drømmekagen og sammen deltog de i et husmoderarrangement i Brovst i 1960. Kagen vandt herefter en opskriftskonkurrence, afholdt af Amo.

    Opskriften blev skrevet ned på opskriftsløsblade fra Amo under navnet "Drømmekage fra Brovst". Denne opskrift på drømmekage er sidenhen blevet kendt i hele landet, og er nok også en af de meste kendte og elskede kager i Danmark.

    Prøv også disse opskrifter:
    Kanelkage | Chokoladekage - super lækker, nem og svampet | Banankage med chokolade

    Drømmekage er nem at bage, også sammen med børnene. Og så er det en helt perfekt "tag-med-kage". Det vil sige man bager den i en form/bradepande og her bliver kagen bare til den skal spises.

    Det er især super smart at bage kagen i en bageform med låg på. (reklamelink) På den måde er det endnu nemmere at tage den med på arbejde, i skole eller med til børnenes fritidsaktiviteter.

    Min opskrift på drømmekage er helt klassisk og super nem at bage. Jeg håber du bliver glad for den.

    ikon piskeris Chestnut

    Drømmekage

    12 personer
    Holdbarhed: 2 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 35 min
    Samlet tid 50 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Bageform 25x35 cm
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 250 g hvedemel
    • 250 g sukker
    • 50 g smør
    • 3 æg
    • 2 dl mælk
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 tsk vaniljesukker

    Topping

    • 125 g smør
    • ½ dl mælk
    • 200 g brun farin
    • 100 g kokosmel

    Sådan gør du
     

    • Pisk æg og sukker til det er lyst og luftigt.
    • Smelt smørret - i mikrovn eller gryde. Tilsæt mælken og rør rundt. Hæld det derefter i dejen.
    • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Rør det herefter i dejen.
    • Beklæd en bageform (cirka 25*35 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Husk formen skal være høj nok til at der også kan komme fyld ovenpå når kagen er bagt.
    • Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter på nederste rille ved 200 grader.
    • Når der er cirka 15 minutter tilbage af bagetiden laver du fyldet.
    • Smelt smørret i en gryde og tilsæt dernæste mælk og brun farin. Lad det koge op.
    • Tilsæt kokosmel og rør rundt.
    • Når kagen har bagt i cirka 20-25 minutter tager du den ud og hælder kokosblandingen over den.
    • Bag kagen videre i cirka 10 minutter og lad den køle af inden du serverer den.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 390 kcal | Kulhydrater: 59 g | Protein: 6 g | Fedt: 15 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 17 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Hvis du er helt vild med fyldet ovenpå - så kan du eventuelt lave dobbeltportion af det så toppen med fyld bliver lidt tykkere :-)
    • Bag din drømmekage i en bradepande / bageform med låg (reklamelink), så er den super nem at tage med.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvordan opbevares kagen bedst?

    Jeg opbevarer den i en lufttæt beholder på køkkenbordet.

    Hvor længe holder den?

    Ved stuetemperatur er den god 1-2 dage. Eventuelle rester kan du fryse ned og bruge til romkugler.

    Kan kagen fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse kagen ned.

    Kagedej
    Topping til Drømmekage fra Brovst
    Topping til drømmekagen
    Drømmekage fra Brovst
    Drømmekage fra Brovst
    Drømmekage fra Brovst
    Følg mig på Instagram
    « Kartoffel porre suppe
    Grøntsagssuppe med blomkål, hvidkål og kartofler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Henrik Peter Hoffmann Stenalt

      januar 03, 2018 at 3:20 pm

      Hej Louise,

      Jeg overvejer at lave kagen her, som en del af mit kagebord til min 40års fødselsdag i næste uge.
      Hvor mange personer er der til i opskriften?

      På forhånd tak fra Henrik. :)

      Svar
      • Louise Dam

        januar 07, 2018 at 12:28 pm

        Hej Henrik, jeg vil tror der i hvert fald kan skæres 12-15 stykker af kagen.

        Svar
    2. Thomas

      november 21, 2017 at 11:16 pm

      Har nu lavet kagen flere gange, og altid med dobbelt "drøm".
      Den holdet ikke længe hér i huset.

      Svar
      • Louise Dam

        december 04, 2017 at 12:47 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    3. Arzu Kiraz

      juni 07, 2017 at 10:20 am

      Jeg har altid haft dårlige oplevelser når jeg skulle lave drømmekage, men din opskrift har reddet mine dårlige oplevelser! Det den bedste kage jeg har smagt 😃

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 8:18 pm

        Dejligt at høre :-)

        Svar
    4. Brian

      juni 05, 2017 at 10:16 pm

      kunne også være med margarine - skulle der stå,-)

      Svar
    5. Brian

      juni 05, 2017 at 10:12 pm

      Lidt Nørd - den oprindelige opskrift var med margarine;-)

      Svar
      • Louise Dam

        juni 09, 2017 at 8:13 pm

        Den er købt på Ebay. Der er link til den i opskriften.

        Svar
    6. Anine

      februar 19, 2017 at 7:57 pm

      Tak for opskriften Louise 👍 - Min søn på 9 år
      Fik lyst til at bage en drømme kage.
      Hurtig som han er, smed han det hele i på en gang,
      Og piskede rundt!! Det var lidt sjovt at se ham,
      Bage en kage for første gang.
      Håber kagen nu alligevel bliver god he he 😂
      Kh Anine

      Svar
      • Louise Dam

        februar 19, 2017 at 9:12 pm

        Ha ha, jamnen jeg håber da også kagen blev god - dejligt når børnene vil med i køkkenenet :-)

        Svar
    7. Susan Petersen

      januar 29, 2017 at 6:08 pm

      Jeg prøvede lige din drømmekage i dag og jeg er nødt til at sige...den er super lækker. Jeg har aldrig smagt så lækker drømmekage før.
      Så tak for opskriften.

      Svar
      • Louise Dam

        februar 02, 2017 at 12:01 am

        Det var da så lidt Susan - dejligt du kunne bruge opskriften :-)

        Svar
    8. Line

      december 11, 2014 at 12:05 pm

      Hej Louise, jeg er igang med at bage kagen men der står ikke hvornår smøret skal i der står man bare skal komme mælken i smøret og bland. Jeg kom altså først smør i æggenemassen og så hvedemelet. Håber det er rigtig det jeg har gjort:)

      Svar
      • Line

        december 11, 2014 at 7:56 pm

        Jeg har lige spist den og hold op hvor er den lækker!!!!

        Svar
        • Louise Dam

          december 14, 2014 at 5:19 pm

          Godt du kunne lide den og fandt ud af det med smørret :-)

          Svar
      • Louise Dam

        december 14, 2014 at 5:18 pm

        Hej Line,

        Jeg har opdateret opskriften nu. Jeg tror ikke det gør den store forskel hvornår det kommer i.

        Svar
    9. Signe

      november 21, 2014 at 3:11 pm

      God kage! :) har lige lavet den. Synes dog den skulle have mere end 20-25 min.
      Den fik 30 min også yderligere 25 min med toppingen. Hvor længe plejer du ca at bage kagen efter toppingen er kommet på? Synes nemlig min topping var for 'våd', så gav den lidt ekstra :)

      Svar
      • Louise Dam

        november 23, 2014 at 7:12 pm

        Der kan godt være en del forskel på ovne. Jeg bagte min kage uden fyldet i cirka 30-35 min, men synes den havde fået en smule for meget. Derfor skrev jeg 20-25 minutter i opskriften. Jeg gav den de 10 minutter efter fyldet var kommet på, og det passede fint i min ovn. Er glad for at det lykkedes for dig alligevel! :-)

        Svar
    10. Stephanie

      november 05, 2014 at 11:33 pm

      Uhhhhhmmm jeg var lige sådan i kagehumør i dag og eeelsker drømmekage. Tak for en skøn opskrift, der smagte af 2 stykker + krummer :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 06, 2014 at 11:58 pm

        Dejligt at høre opskriften kunne bruges :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her