Her kan du få min bedste opskrift på banankage. Det er en meget nem banankage med chokolade, og så smager den altså bare vildt godt. Den er oplagt at lave de dage, hvor der ligger et par bananer, der er godt modne.

Man går aldrig galt i byen med en lækker og nem banankage med chokolade. Den er nem at at bage, og så er den perfekt når der ligger et par lettere brune bananer i bunden af frugtkurven. Bananerne er med til at gøre kagen super svampet og lækker. Hvis du har bananer i fryseren kan de også sagtens bruges i kagen - så bliver det da ikke nemmere.
I denne banankage er der både hakket chokolade i selve kagen, og så er den også overtrukket med chokolade. Jeg synes, at chokolade er et must når det kommer til banankage. Men det er selvfølgelig en smagssag.
Læs også: Banankage med flamberede bananer og chokolade | Banan brownie med chokoladestykker | Friteret banan med kokos
Denne kage er både nem og hurtig at lave, og kræver ikke en masse specielle ingredienser. Det er sådan en kage man får lyst til når man ser bananerne i frugtkurven. Og så bikser man den lige sammen til eftermiddagshygge.
Hvis du er interesseret i en anden type banankage kan du også prøve min opskrift på banankage med flamberede bananer - den er altså også virkelig god! Få min lækre opskrift på en god banankage med chokolade lige herunder.
Banankage med chokolade
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 bananer
- 3 æg
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g mørk chokolade cirka 55-60 %
Pynt
- 100 g mørk chokolade cirka 55-60 %
Sådan gør du
- Smelt smørret i enten mikrobølgeovn eller gryde. Lad det afkøle.
- Mos bananerne i en skål eller en dyb tallerken.
- Hak chokoladen groft.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig med en elpisker.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med det smeltede afkølede smør.
- Vend de mosede bananer i i dejen.
- Vend den hakkede chokolade i dejen.
- Hæld dejen i en smurt brødform på cirka 1 liter.
- Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 40 minutter. Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig.
- Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle.
- Smelt chokoladen og fordel den på den afkølede kage.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Oftest stillede spørgsmål til opskriften
Ja, det kan du sagtens! Du kan enten lade dem tø op, eller du kan bruge en foodprocessor eller stærk blender til de frosne bananer.
Ja, det kan du sagtens!
Denne her kage er til 10 personer, og i 1 enkelt stykke kage er der cirka 250 kalorier.
Du kan ofte købe en banankage ved de fleste bagere. Hvis du alligevel vil prøve at lave den selv, kan du prøve dig ad med min opgave.
Ofte er der i bananbrød lidt mere mel og lidt mindre sukker, hvor at banankage er mere sød i det. Desuden vil konsistensen også være anderledes, da brødet vil have en mere fast konsistens og kagen lidt blødere.
Du kan stikke et lille træspyd ned i din kage for at tjekke, om din kage er færdig. Hvis der er dej på, så skal den have lidt mere. Din kage er færdig, når du kan stikke et træspyd i kagen, og der ikke hænger noget dej på.
Emma
Hej Louise!
Jeg har efterhånden brugt den her opskrift HVER gang jeg har bagt kage de sidste par år, og den er lige lækker hver eneste gang!
Jeg har også prøvet den i muffin form- hvilket også var super, super lækkert.
Så tak for den suverænt bedste banankage opskrift!
Louise Dam
Hvor er det bare skønt at høre! :-)
Regitze
Hej Louise, hvordan har du smeltet chokoladen? :D
Louise Dam
Du kan enten smelte den direkte på kagen ved at ligge hakket chokolade ovenpå den stadig varme kage. Eller du kan smelte chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.
Helle
Lorteopskrift - Da jeg vendte kagen ud efter de 40 min var den slet ikke gennembagt men gik i smadder på risten - spild af gode økologiske råvarer
:(
Louise Dam
Hej Helle
ØV! Det er bare aldrig sjovt når noget kikser i køkkenet. Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig. Der er nemlig kæmpe stor forskel på ovne. Hvis kagen slet ikke kan spises kan du gemme den til at lave romkugler, træstammer eller studenterbrød af.
Med ønsket om en trods alt god dag.
Hilsen Louise
Sofie
Skal der godt nok kun 1 tak hvedemel i ? ☺️
Louise Dam
Nej, det er en fejl da opskriften er blevet manuelt konverteret til et andet format. Jeg har nu rettet det til 125 g hvedemel.
Camilla
Laver denne banankage hver gang!! Tusind tak for opskriften 🙌🏻
Louise Dam
Hvor er det bare dejligt at høre Camilla :-)
Tina
Hej er det varmluft?
Louise Dam
Det er bare almindelig ovn :-)
Felina
Kan man bage den på harmeligt og hvis man kan hvor mange grader så
Felina
Undskyld Varmeluft
Louise Dam
Ja, du kan bage den ved 160 grader varmluft :-)
Emilie
Hej Louise,
Hvordan bærer du dig ad med at bruge de frosne bananer? Lader du dem bare tø op inden du moser dem? Synes du at kagen er lige god om bananerne er friske eller frosne? :-)
Kærligst, Emilie
Louise Dam
Enten lad jeg dem tø op eller også så kører jeg dem på min food processor til de er blevet til mos.
Malou
Hej
Er 85% chokolade for mørkt?
Louise Dam
Jeg plejer at bruge omkring 60-70 % Så det afhænger nok lidt af hvor bittert du kan lide chokoladen.
Mette
Hejsa jeg er i gang med at lave den nu, den er i ovnen men er godt nok spændt på hvodan dem bliver da jeg nu har haft den i ovenen i de 40 min og efter de første 30 min kiggede jeg til den og der var den stadig helt flydende så nu har jeg skruet op på 200 grader og kigger løbbende til den, men håber da den bliver god på trods af den lidt lange bage tid 😅
Louise Dam
Hej Mette
Jeg synes godt der kan være stor forskel på ovne - men jeg håber den blev som den skulle?
Hilsen Louise
Jeanette
Hej Hej
Super god kage og bager den ofte :0)
Har du erfaring med at bage kagen i (papir)muffinsforme?
Louise Dam
Dejligt at høre :-) Nej, det har jeg ikke prøvet med denne opskrift. Men mon ikke man godt kan det, og så bare bage dem lidt kortere tid.
Marianne
Den smagte skønt også selvom jeg glemte at komme sukkeret i (ups).
Louise Dam
Så har du jo lavet en helt sund kage :-)
Julie
Hej Louise,
Det her er blevet min go-to opskrift når jeg skal bage, den er hurtig og nem at lave og så smager den bare super godt! Mange tak for denne lækre blog med dejlige opskrifter!
Louise Dam
Dejligt at høre Julie :-)