• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Skærekager

    Banankage med chokolade

    Udgivet: okt 11, 2014 · Opdateret: nov 21, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du få min bedste opskrift på banankage. Det er en meget nem banankage med chokolade, og så smager den altså bare vildt godt. Den er oplagt at lave de dage, hvor der ligger et par bananer, der er godt modne.

    Banankage

    Man går aldrig galt i byen med en lækker og nem banankage med chokolade. Den er nem at at bage, og så er den perfekt når der ligger et par lettere brune bananer i bunden af frugtkurven. Bananerne er med til at gøre kagen super svampet og lækker. Hvis du har bananer i fryseren kan de også sagtens bruges i kagen - så bliver det da ikke nemmere.

    I denne banankage er der både hakket chokolade i selve kagen, og så er den også overtrukket med chokolade. Jeg synes, at chokolade er et must når det kommer til banankage. Men det er selvfølgelig en smagssag.

    Læs også: Banankage med flamberede bananer og chokolade | Banan brownie med chokoladestykker | Friteret banan med kokos

    Denne kage er både nem og hurtig at lave, og kræver ikke en masse specielle ingredienser. Det er sådan en kage man får lyst til når man ser bananerne i frugtkurven. Og så bikser man den lige sammen til eftermiddagshygge.

    Hvis du er interesseret i en anden type banankage kan du også prøve min opskrift på banankage med flamberede bananer - den er altså også virkelig god! Få min lækre opskrift på en god banankage med chokolade lige herunder.

    ikon piskeris Chestnut

    Banankage med chokolade

    10 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 40 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Elpisker
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g smør
    • 2 bananer
    • 3 æg
    • 150 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 125 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 50 g mørk chokolade cirka 55-60 %

    Pynt

    • 100 g mørk chokolade cirka 55-60 %

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i enten mikrobølgeovn eller gryde. Lad det afkøle.
    • Mos bananerne i en skål eller en dyb tallerken.
    • Hak chokoladen groft.
    • Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig med en elpisker.
    • Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med det smeltede afkølede smør.
    • Vend de mosede bananer i i dejen.
    • Vend den hakkede chokolade i dejen.
    • Hæld dejen i en smurt brødform på cirka 1 liter.
    • Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i cirka 40 minutter.
      Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig.
    • Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle.
    • Smelt chokoladen og fordel den på den afkølede kage.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Inspiration til opskriften er fra herfra.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke | Kalorier: 253 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 3 g | Fedt: 16 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.2 fra 38 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Oftest stillede spørgsmål til opskriften

    Kan jeg bruge frosne bananer?

    Ja, det kan du sagtens! Du kan enten lade dem tø op, eller du kan bruge en foodprocessor eller stærk blender til de frosne bananer.

    Kan man fryse en banankage ned?

    Ja, det kan du sagtens!

    Hvor mange kalorier er der i en banankage?

    Denne her kage er til 10 personer, og i 1 enkelt stykke kage er der cirka 250 kalorier.

    Hvor kan man købe en banankage?

    Du kan ofte købe en banankage ved de fleste bagere. Hvis du alligevel vil prøve at lave den selv, kan du prøve dig ad med min opgave.

    Hvad er forskellen på bananbrød og banankage?

    Ofte er der i bananbrød lidt mere mel og lidt mindre sukker, hvor at banankage er mere sød i det. Desuden vil konsistensen også være anderledes, da brødet vil have en mere fast konsistens og kagen lidt blødere.

    Hvordan kan jeg tjekke, om min kage er færdig?

    Du kan stikke et lille træspyd ned i din kage for at tjekke, om din kage er færdig. Hvis der er dej på, så skal den have lidt mere. Din kage er færdig, når du kan stikke et træspyd i kagen, og der ikke hænger noget dej på.

    Mosede bananer i en skål og 2 bananer ved siden af
    Kagedej
    Banankage inden bagning
    Banankage med chokoladeovertræk
    Banankage med chokolade
    Opskrift på hjemmelavet banankage med chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Eksotisk kylling i karry
    BBQ kyllingelår på grill »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Emma

      november 06, 2022 at 10:57 am

      Hej Louise!
      Jeg har efterhånden brugt den her opskrift HVER gang jeg har bagt kage de sidste par år, og den er lige lækker hver eneste gang!
      Jeg har også prøvet den i muffin form- hvilket også var super, super lækkert.
      Så tak for den suverænt bedste banankage opskrift!

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:38 pm

        Hvor er det bare skønt at høre! :-)

        Svar
    2. Regitze

      juli 09, 2022 at 1:55 pm

      Hej Louise, hvordan har du smeltet chokoladen? :D

      Svar
      • Louise Dam

        august 11, 2022 at 2:53 pm

        Du kan enten smelte den direkte på kagen ved at ligge hakket chokolade ovenpå den stadig varme kage. Eller du kan smelte chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

        Svar
    3. Helle

      november 06, 2021 at 4:05 pm

      Lorteopskrift - Da jeg vendte kagen ud efter de 40 min var den slet ikke gennembagt men gik i smadder på risten - spild af gode økologiske råvarer
      :(

      Svar
      • Louise Dam

        november 08, 2021 at 2:11 pm

        Hej Helle
        ØV! Det er bare aldrig sjovt når noget kikser i køkkenet. Det er altid en god idé at tjekke om kagen er bagt færdig ved at stikke med f.eks. et lille træspyd i midten af kagen. Hvis kagen ikke hænger ved er den færdig. Der er nemlig kæmpe stor forskel på ovne. Hvis kagen slet ikke kan spises kan du gemme den til at lave romkugler, træstammer eller studenterbrød af.

        Med ønsket om en trods alt god dag.

        Hilsen Louise

        Svar
    4. Sofie

      august 01, 2021 at 6:46 pm

      Skal der godt nok kun 1 tak hvedemel i ? ☺️

      Svar
      • Louise Dam

        august 02, 2021 at 10:16 pm

        Nej, det er en fejl da opskriften er blevet manuelt konverteret til et andet format. Jeg har nu rettet det til 125 g hvedemel.

        Svar
    5. Camilla

      maj 17, 2021 at 10:19 am

      5 stars
      Laver denne banankage hver gang!! Tusind tak for opskriften 🙌🏻

      Svar
      • Louise Dam

        maj 19, 2021 at 10:42 pm

        Hvor er det bare dejligt at høre Camilla :-)

        Svar
    6. Tina

      oktober 05, 2020 at 11:45 am

      Hej er det varmluft?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 06, 2020 at 11:37 am

        Det er bare almindelig ovn :-)

        Svar
        • Felina

          september 17, 2022 at 12:27 pm

          5 stars
          Kan man bage den på harmeligt og hvis man kan hvor mange grader så

          Svar
          • Felina

            september 17, 2022 at 12:28 pm

            Undskyld Varmeluft

            Svar
          • Louise Dam

            september 19, 2022 at 2:21 pm

            Ja, du kan bage den ved 160 grader varmluft :-)

            Svar
    7. Emilie

      november 07, 2019 at 11:27 am

      Hej Louise,
      Hvordan bærer du dig ad med at bruge de frosne bananer? Lader du dem bare tø op inden du moser dem? Synes du at kagen er lige god om bananerne er friske eller frosne? :-)
      Kærligst, Emilie

      Svar
      • Louise Dam

        november 10, 2019 at 8:42 am

        Enten lad jeg dem tø op eller også så kører jeg dem på min food processor til de er blevet til mos.

        Svar
    8. Malou

      august 24, 2019 at 9:33 am

      Hej
      Er 85% chokolade for mørkt?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2019 at 3:55 pm

        Jeg plejer at bruge omkring 60-70 % Så det afhænger nok lidt af hvor bittert du kan lide chokoladen.

        Svar
    9. Mette

      juli 25, 2018 at 11:12 am

      Hejsa jeg er i gang med at lave den nu, den er i ovnen men er godt nok spændt på hvodan dem bliver da jeg nu har haft den i ovenen i de 40 min og efter de første 30 min kiggede jeg til den og der var den stadig helt flydende så nu har jeg skruet op på 200 grader og kigger løbbende til den, men håber da den bliver god på trods af den lidt lange bage tid 😅

      Svar
      • Louise Dam

        juli 28, 2018 at 4:18 pm

        Hej Mette
        Jeg synes godt der kan være stor forskel på ovne - men jeg håber den blev som den skulle?
        Hilsen Louise

        Svar
    10. Jeanette

      juli 14, 2018 at 5:16 pm

      Hej Hej

      Super god kage og bager den ofte :0)
      Har du erfaring med at bage kagen i (papir)muffinsforme?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 15, 2018 at 4:28 pm

        Dejligt at høre :-) Nej, det har jeg ikke prøvet med denne opskrift. Men mon ikke man godt kan det, og så bare bage dem lidt kortere tid.

        Svar
    11. Marianne

      marts 19, 2018 at 12:53 pm

      Den smagte skønt også selvom jeg glemte at komme sukkeret i (ups).

      Svar
      • Louise Dam

        marts 20, 2018 at 11:10 am

        Så har du jo lavet en helt sund kage :-)

        Svar
    12. Julie

      marts 17, 2018 at 2:59 pm

      Hej Louise,
      Det her er blevet min go-to opskrift når jeg skal bage, den er hurtig og nem at lave og så smager den bare super godt! Mange tak for denne lækre blog med dejlige opskrifter!

      Svar
      • Louise Dam

        marts 21, 2018 at 3:06 pm

        Dejligt at høre Julie :-)

        Svar
    « Ældre kommentarer

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her