• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Friteret banan med kokos

    Udgivet: apr 19, 2018 · Opdateret: apr 28, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    cfd b

    På vores ferie til Thailand fik vi friteret banan med vaniljeis på en restaurant, og det var ret lækkert. Der er ikke så mange forskellige thaidesserter, og slet ikke som er gode :-) Men dette smagte rigtig godt. Nu har jeg så lavet en lidt anderledes version, men lidt samme stil. Det er stykker af banan, der vendes i en klistret dej og dernæst i kokosmel. Når de små kokos-bananstykker så kommer i den varme olie bliver de lækre sprøde udenpå og med blød sød banan indeni. Sammen med en lækker vaniljeis og en god chokoladesauce er det bare super lækkert! Desserten er ret nem og hurtig at lave.

    ikon piskeris Chestnut

    Friteret banan med kokos

    4 personer
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 dl danskvand evt. alm. vand
    • 75 g kokosmel
    • 40 g hvedemel
    • 3 bananer
    • Smagsneutral olie f.eks. rapsolie
    • Flormelis

    Serveres med

    • Vaniljeis
    • Chokoladesauce

    Sådan gør du
     

    • Bland de 100 g hvedemel, bagepulver og danskvand (vand) sammen i en dyb tallerken eller skål.
    • Hæld kokosmel i en tallerken.
    • Hæld de 40 g hvedemel i en tallerken.
    • Skær bananerne i stykker på 4-5 cm.
    • Vend bananstykkerne i hvedemelet, dernæst i dejen og til sidst i kokosmelet.
    • Opvarm olien til 180 grader i en gryde.
    • Læg 3-4 stykker bananer i den varme olie ad gangen. Når de er blevet gyldne tager du dem op og ligger på en tallerken med køkkenrulle i bunden.
    • Servér 3-4 stykker til hver person, sammen med en kugle vaniljeis og lidt hjemmelavet chokoladesauce.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 320 kcal | Kulhydrater: 62 g | Protein: 8 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Friteret banan med kokos (1)
    Friteret banan med kokos (2)
    Friteret banan med kokos (3)
    Friteret banan med kokos (4)
    Friteret banan med kokos (5)
    Friteret banan med kokos (6)
    Friteret banan med kokos (7)
    Friteret banan med kokos (8)
    Friteret banan med kokos (9)
    Friteret banan med kokos (10)
    Friteret banan med kokos (11)
    Friteret banan med kokos (12)
    Friteret banan med kokos (13)
    Friteret banan med kokos (14)
    Friteret banan med kokos (16)
    Friteret banan med kokos (18)

     

    Skrevet af: Louise DamBanan, KokosmelKategori: Dessert, Is og desserter, Nytår, Nytårsdessert, Opskrifter, Søde sager, Thaimad

    Følg mig på Instagram
    « Stegt spidskål med parmesan
    Pære Belle Helene »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Mathilde

      januar 20, 2021 at 6:55 pm

      Hej Louise
      Jeg kan ikke læse opskriften fordi der er en UNICEF reklame i vejen. Jeg kan ikke fjerne den sådan som jeg kan med de andre reklamer på siden.

      vh. Mathilde

      Svar
      • Louise Dam

        januar 20, 2021 at 10:05 pm

        Hej Mathilde
        Der er desværre gået noget galt med en ændring af mine reklamer her til eftermiddag. Jeg har fjernet reklamerne nu, og der er nogen på sagen ift. at rette det fremadrettet. Så nu skulle du gerne kunne se opskriften :-)
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Jette Sørensen

      maj 01, 2018 at 1:12 pm

      hejsa
      de friterede bananer skal de serveres kolde el. lune

      Svar
      • Louise Dam

        maj 01, 2018 at 7:43 pm

        De skal serveres lune :-)

        Svar
    3. Alexander

      april 20, 2018 at 2:02 pm

      Hello Louise,

      Takk for denne recepten. Du har vist til oss trinn for steg som hvordan å gjøre.kudos til deg. Jeg vil dele det med andre. Oppslagsposting slik kind of work.

      Svar
    4. Maja Harder

      april 19, 2018 at 12:28 pm

      Hold da op, hvor lækkert. Jeg er også blevet helt i både is og dessert mood med det vejr her.
      - https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Hårdkogte æg
    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her