Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Skærekager

Banan brownie med chokoladestykker

Udgivet: 20. jan 2016 · Opdateret: 5. jul 2024

bcecddf b

Denne banankage havde jeg med til mine kollegaer i forbindelse med min fødselsdag, sammen med denne kage. Og den blev spist ret hurtigt må man sige :-)

Kagen er en ret svampet og lækker, og så var den altså virkelig nem og hurtig at bikse sammen. Så det er sådan en kage men nemt kan smække sammen uden brug af alt for meget tid - og det kan vi jo godt lide indimellem :-)

piskeris Grullo

Banan brownie med chokoladestykker

4.39 fra 34 stemmer
Justér antalJustér antal: 12 stykker
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 110 g smør
  • 150 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 125 g (reklamelink)hvedemel
  • 2 bananer
  • 1 tsk vaniljeekstrakt/vaniljepulver
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Pisk æg, brun farin og sukker sammen.
  • Smelt smørret og pisk det i dejen.
  • Mos bananerne og tilsæt dem sammen med vaniljen. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt melet og rør det hele godt sammen.
  • Hak chokolade groft. Tilsæt ⅔ dele til dejen og rør rundt.
  • Beklæd en bageform på cirka 26*19 cm med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Fordel resten af den hakkede chokolade på toppen af kagen.
  • Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stykke (hvis delt i 12) | Kalorier: 256 kcal | Kulhydrater: 35 g | Protein: 3 g | Fedt: 13 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tips til opskriften

Har du bananer liggende i fryseren kan du sagtens bruge dem. Jeg har altid frosne bananer i fryseren!

Banan brownie med chokoladestykker (1)

'

Banan brownie med chokoladestykker (2)
Banan brownie med chokoladestykker (3)
Banan brownie med chokoladestykker (4)
Banan brownie med chokoladestykker (5)
Banan brownie med chokoladestykker (6)
Banan brownie med chokoladestykker (7)
Banan brownie med chokoladestykker (8)
Banan brownie med chokoladestykker (10)
Banan kage med chokoladestykker (15)
Banankage med chokoladestykker (24)
Banan kage med chokoladestykker (32)

Kommentarer

  1. Anne-mette skriver

    oktober 31, 2021 at 3:55 pm

    5 stars
    kan man bruge mørk pålægschokolade i stedet for chokolade

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 03, 2021 at 12:51 pm

      Ja, det kan man sikkert godt. Det kender jeg andre der gør på forskellige kager. Du kan komme pålægschokoladen på kagen når den stadig er varm så den smelter.

      Svar
  2. Jytte skriver

    november 09, 2020 at 3:01 pm

    Kan jeg lave dem i muffins forme i denne corona tid

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 10, 2020 at 10:09 am

      Ja, det tror jeg godt du kan. Det er dog ikke noget jeg selv har testet.

      Svar
  3. Christina skriver

    maj 25, 2020 at 4:47 pm

    Det smager også godt hvis man kommer hasselnødder i kagen. Mums - Super nem at bage.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 03, 2020 at 10:35 am

      Hej Christina
      Dejligt at opskriften var nem at følge, og det lyder også rigtig lækkert med hasselnødder i kagen.
      Hilsen Louise

      Svar
  4. Maia skriver

    juli 27, 2019 at 7:10 am

    Kan man erstatte brun farin med ren rørsukker?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2019 at 3:57 pm

      Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
      Jeg tror ikke det giver helt den samme konsistens. Men er sikker på det bliver helt okay.

      Svar
  5. Maya skriver

    juni 27, 2019 at 7:56 pm

    Kan man undvære brun farin??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 13, 2019 at 12:41 pm

      Jeg tror godt du blot kan erstatte det med alm. sukker. Det er dog ikke helt det samme.

      Svar
  6. Stine skriver

    januar 30, 2019 at 11:11 am

    Hej Louise!
    Nu her jeg brugt denne opskrift, siden jeg opdagede den for et par år siden.
    Og jeg er simpelthen nødt til at komplimentere den nu.
    Jeg har siden første gang, aldrig lavet andre former for banankage.
    Den er nem, smager hamrende godt og hele familien elsker den.
    For mig er den lidt blevet en hemmelighed, fordi den er SÅ god :-)
    Så kæmpe ros herfra.

    Hilsen hende der kan opskriften udenad :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 05, 2019 at 8:01 pm

      Hej Stine
      Ej, hvor gør det mig bare glad at høre! Og helt fantastisk du ligefrem kan opskriften udenad ;o)
      Hilsen Louise

      Svar
  7. Mette skriver

    oktober 03, 2018 at 3:53 pm

    Hej Louise
    Jeg har bagt den en gang - mega
    succes 😊

    Nu vil jeg så gerne have brugt overmodne
    bananer - men tænker så - kan den fryses
    med godt resultat ??

    Skal nemlig ikke bruge kage de næste par
    Dage 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 03, 2018 at 8:29 pm

      Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den. Men det vil jeg tro man godt kan. Ellers kan du altid fryse bananerne og tage dem op af fryseren når du skal bage.

      Svar
  8. Charlotte Engholm skriver

    marts 04, 2018 at 5:20 pm

    Hej Louise!
    Opskriften er blevet min absolutte favorit, og den kan fint varieres. Jeg tilsætter altid en teskefuld bagepulver, og den bliver helt perfekt med pærer i. Man kan også sagtens bruge æbler, enten revet eller i tern. Eller halvdelen af chokoladen erstattes med mælkechokolade.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2018 at 2:13 pm

      Hej Charlotte, hvor er det bare dejligt at høre - og mange tak for dine tips til kagen! :-)

      Svar
  9. Majbritt skriver

    august 04, 2016 at 3:44 pm

    Fantastisk kage. Stor favorit hos kæresten især.

    Et lille tip herfra. Jeg havde ikke helt nok chokolade en dag og brugte ca 50 gr mandler som "erstatning". Nødderne gav lige kagen lidt mere "knas" og det var en god succes.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 08, 2016 at 7:59 pm

      Lyder også lækkert :-)

      Svar
    • Signe Maria Sørensen skriver

      april 09, 2019 at 6:32 pm

      Skal kagen opbevares på køl? 😊

      Svar
      • Louise Dam skriver

        april 15, 2019 at 2:52 pm

        Det kommer nok lidt an på hvor lang tid den skal stå. Hvis det blot er til dagen efter ville jeg bare pakke den og lade den stå på køkkenbordet.

        Svar
  10. Pia H skriver

    februar 13, 2016 at 3:30 pm

    Hej Louise

    Jeg har bagt din kage, nøøøj hvor den både dufter og smager :-D
    Dog syntes jeg, den er en anelse "kompakt"... mon det kan hjælpe, hvis jeg tilsætter bagepulver??

    - Pia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 13, 2016 at 4:24 pm

      Hej Pia
      Det er en lidt kompakt kage. Det er også derfor jeg kalder den en banan brownie - brownie er jo normalt ret kompakt i det. Jeg ved ikke om det gør en forskel at tilsætte bagepulver, men du kan jo prøve :-)

      Svar
  11. Jonna Gredsted skriver

    februar 03, 2016 at 4:34 pm

    Hej Louise
    Er i tvivl om det er alm. ovn eller varmluft

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 03, 2016 at 9:31 pm

      Jeg bruger alm. ovn.

      Svar
4.39 from 34 votes (33 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.