
Denne kage havde jeg med til mine kollegaer i forbindelse med min fødselsdag, sammen med denne kage. Og den blev spist ret hurtigt må man sige :-) Kagen er en ret svampet og lækker, og så var den altså virkelig nem og hurtig at bikse sammen. Så det er sådan en kage men nemt kan smække sammen uden brug af alt for meget tid - og det kan vi jo godt lide indimellem :-)
📖 Opskrift
Banan brownie med chokoladestykker
Ingredienser
- 110 g smør
- 150 g brun farin
- 50 g sukker
- 1 æg
- 125 g hvedemel
- 2 bananer
- 1 tsk vaniljeekstrakt/vaniljepulver
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, brun farin og sukker sammen.
- Smelt smørret og pisk det i dejen.
- Mos bananerne og tilsæt dem sammen med vaniljen. Rør det godt sammen.
- Tilsæt melet og rør det hele godt sammen.
- Hak chokolade groft. Tilsæt ⅔ dele til dejen og rør rundt.
- Beklæd en bageform på cirka 26*19 cm med bagepapir og hæld dejen heri.
- Fordel resten af den hakkede chokolade på toppen af kagen.
- Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
'
Skrevet af: Louise DamBanan, ChokoladeKategori: Fødselsdag, Kager, Skærekager, Søde sager
Anne-mette
kan man bruge mørk pålægschokolade i stedet for chokolade
Louise Dam
Ja, det kan man sikkert godt. Det kender jeg andre der gør på forskellige kager. Du kan komme pålægschokoladen på kagen når den stadig er varm så den smelter.
Jytte
Kan jeg lave dem i muffins forme i denne corona tid
Louise Dam
Ja, det tror jeg godt du kan. Det er dog ikke noget jeg selv har testet.
Christina
Det smager også godt hvis man kommer hasselnødder i kagen. Mums - Super nem at bage.
Louise Dam
Hej Christina
Dejligt at opskriften var nem at følge, og det lyder også rigtig lækkert med hasselnødder i kagen.
Hilsen Louise
Maia
Kan man erstatte brun farin med ren rørsukker?
Louise Dam
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg tror ikke det giver helt den samme konsistens. Men er sikker på det bliver helt okay.
Maya
Kan man undvære brun farin??
Louise Dam
Jeg tror godt du blot kan erstatte det med alm. sukker. Det er dog ikke helt det samme.
Stine
Hej Louise!
Nu her jeg brugt denne opskrift, siden jeg opdagede den for et par år siden.
Og jeg er simpelthen nødt til at komplimentere den nu.
Jeg har siden første gang, aldrig lavet andre former for banankage.
Den er nem, smager hamrende godt og hele familien elsker den.
For mig er den lidt blevet en hemmelighed, fordi den er SÅ god :-)
Så kæmpe ros herfra.
Hilsen hende der kan opskriften udenad :-)
Louise Dam
Hej Stine
Ej, hvor gør det mig bare glad at høre! Og helt fantastisk du ligefrem kan opskriften udenad ;o)
Hilsen Louise
Mette
Hej Louise
Jeg har bagt den en gang - mega
succes 😊
Nu vil jeg så gerne have brugt overmodne
bananer - men tænker så - kan den fryses
med godt resultat ??
Skal nemlig ikke bruge kage de næste par
Dage 😊
Louise Dam
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den. Men det vil jeg tro man godt kan. Ellers kan du altid fryse bananerne og tage dem op af fryseren når du skal bage.
Charlotte Engholm
Hej Louise!
Opskriften er blevet min absolutte favorit, og den kan fint varieres. Jeg tilsætter altid en teskefuld bagepulver, og den bliver helt perfekt med pærer i. Man kan også sagtens bruge æbler, enten revet eller i tern. Eller halvdelen af chokoladen erstattes med mælkechokolade.
Louise Dam
Hej Charlotte, hvor er det bare dejligt at høre - og mange tak for dine tips til kagen! :-)
Majbritt
Fantastisk kage. Stor favorit hos kæresten især.
Et lille tip herfra. Jeg havde ikke helt nok chokolade en dag og brugte ca 50 gr mandler som "erstatning". Nødderne gav lige kagen lidt mere "knas" og det var en god succes.
Louise Dam
Lyder også lækkert :-)
Signe Maria Sørensen
Skal kagen opbevares på køl? 😊
Louise Dam
Det kommer nok lidt an på hvor lang tid den skal stå. Hvis det blot er til dagen efter ville jeg bare pakke den og lade den stå på køkkenbordet.
Pia H
Hej Louise
Jeg har bagt din kage, nøøøj hvor den både dufter og smager :-D
Dog syntes jeg, den er en anelse "kompakt"... mon det kan hjælpe, hvis jeg tilsætter bagepulver??
- Pia
Louise Dam
Hej Pia
Det er en lidt kompakt kage. Det er også derfor jeg kalder den en banan brownie - brownie er jo normalt ret kompakt i det. Jeg ved ikke om det gør en forskel at tilsætte bagepulver, men du kan jo prøve :-)
Jonna Gredsted
Hej Louise
Er i tvivl om det er alm. ovn eller varmluft
Louise Dam
Jeg bruger alm. ovn.