Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Alle opskrifter

Banankage med flamberede bananer og chokolade

Udgivet: 8. maj 2019 · Opdateret: 24. okt 2020

Banankage med flamberede bananer

Banankage er en favorit blandt rigtig mange. Bananerne giver nemlig både en god smag og en svampet konsistens til kagen. Jeg har lavet en super lækker banankage med flamberede bananer og chokolade. Den har en skøn dyb smag af de flamberede bananer og så er konsistensen bare super lækker! Idéen til kagen kommer fra Den Store Bagedyst, hvor Marianne bagte en banankage med flamberede bananer, og dommerne var bare helt vilde med den! Derfor har jeg også taget udgangspunkt i den opskrift.

Bananerne er karameliseret og flamberet i mørk rom, hvilket virkelig får en dyb smag af banan frem i kagen. Alle jeg har serveret den for har været meget begejstrede, så jeg er sikker på denne kage falder i de flestes smag. Desuden holder den sig virkelig godt frisk i flere dage uden nogle problemer overhovedet. Det bliver helt sikkert en kage jeg kommer til at bage igen og igen!

Hvis du ikke har prøvet at flambere noget før skal du slet ikke være skræmt! Det er nemlig ikke spor svært. Det er bare vigtigt du har en lang lighter, så du ikke risikerer at brænde dig. Og så er det bare at hælde rommen over bananerne og sætte ild til rommen. Det er altså meget sjovt :o) Du kan også prøve min opskrift på en mere klassisk banankage, hvis du ikke lige er klar til at kaste dig ud i at flambere.

piskeris Grullo

Banankage med flamberede bananer og chokolade

4.15 fra 7 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Flamberede bananer

  • 5-6 bananer
  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 0,75 dl rom, helst mørk rom

Kagedej

  • 125 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 175 g (reklamelink)hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl creme fraiche, eller lign.
  • 100 g (reklamelink)havregryn
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade, grofthakket

Sådan gør du
 

  • Med skrællen på bananen deler du hver banan i to og derefter halveres den på langs.
  • Drys alle bananerne med et lag sukker.
  • Smelt smørret på panden.
  • Læg bananerne på panden med frugtsiden nedad. Lad dem stege ved middel varme til de er let gyldne på frugtsiden.
  • Skru lidt op for varmen og hæld rommen over bananerne. Sæt derefter ild til rommen med en lang lighter. Skru ned på middel varme igen og lad rommen koge ind på panden. Hold godt øje med at bananerne ikke bliver brændte. (se evt. videoen nederst i opskriften)
  • Tag bananerne af panden og skrab indholdet ud af skrællen. Lad dem ligge og afkøle.
  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Piskes til det bliver luftigt. 
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem ind i dejen. Eller pisk dem sammen i en skål og tilsæt lidt ad gangen. Det er vigtigt der ikke kommer for meget i ad gangen, da dejen så kan skille.
  • Bland hvedemel, vaniljesukker, natron og salt sammen i en skål og sigt det i den anden skål.
  • Vend melet forsigtigt rundt i dejen.
  • Tilsæt havregryn og bananerne og bland rundt i dejen.
  • Tilsæt creme fraiche og bland rundt.
  • Tilsæt hakket mørk chokolade og bland rundt.
  • Smør en aflang form på cirka 1,5 liter og fordel dejen i formen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter.
  • Lad kagen afkøle på en rist.

Video

Noter

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 634 kcal | Kulhydrater: 84 g | Protein: 11 g | Fedt: 31 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
bananer
bananer
bananer
bananer
bananer
bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer
Banankage med flamberede bananer

Banankage med flamberede bananer

Banankage med flamberede bananer

Kommentarer

  1. Kimie skriver

    maj 01, 2021 at 10:18 pm

    Hej Louise,
    Jeg skal forsøge mig med en såkaldt tal-kage til min søns 2-års fødselsdag. Jeg tænkte på at lave denne lækre banankage - men spørgsmålet er, om det er en god ide. Hvad tænker du?
    Kagen er vel tilpas “tung”/saftig til, at jeg kan skære to-tallet ud - tror jeg...(?)😄
    Jeg har i øvrigt et andet spørgsmål: kan jeg i forbindelse med arbejdet med en tal-kage, der skal udskæres, bage kagen i en lille bradepande, tror du? Den fine “rugbrødsform” er ikke god st skære tal af😄

    Tak for en fed blog. Elsker dine opskrifter.
    God weekend.

    Mvh. Kimie

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 07, 2021 at 10:53 pm

      Hej Kimie
      Jeg tror godt du kan bruge denne opskrift til det. Men kagen er ikke så fast i det som f.eks. en brownie. Så du skal nok sørge for ikke at flytte for meget rundt med den. Jeg har kun prøvet at bage kagen i en 'rugbrødsform' og derfor kan jeg ikke sige helt om det kan lade sig gøre. Men umiddelbart forestiller jeg mig godt man kan bage den i bradepande. Kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne.

      Tak fordi du læser med her på bloggen, og glad for du kan lide mine opskrifter :-)

      Hilsen Louise

      Svar
      • Kimie skriver

        oktober 01, 2021 at 11:48 am

        Hej igen Louise,

        Først og fremmest tusind tak for dit svar for snart længe siden.
        Kagen blev super og flot. Jeg endte med at lave 2-tallet af bær ovenpå kagen. Den var nemlig ikke så nem at flytte, som du ganske rigtigt påpegede 😊

        Nu skal jeg så bage den igen i eftermiddag. Lidt last minute er jeg kommet til at tænke på, om den måske kan fryses ned og bruges igen i næste weekend også? Så laver jeg nemlig dobbeltportion i dag😉

        Rigtig god weekend til dig. Og endnu en gang tak for en super blog!!

        Mvh Kimie

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 04, 2021 at 3:24 pm

          Hej Kimie

          Jeg har desværre ikke nået din besked før nu. Men jeg vil bestemt mene kagen sagtens kan fryses. Hvad endte du med i fredags?
          Og det lyder da også som en fin idé bare at lavet tallet ovenpå kagen. Smart tænkt!
          Tak fordi du følger med og bruger mine opskrifter!

          Hilsen Louise

          Svar
4.15 from 7 votes (7 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.