Banankage med flamberede bananer og chokolade

Banankage med flamberede bananer

Banankage er en favorit blandt rigtig mange. Bananerne giver nemlig både en god smag og en svampet konsistens til kagen. Jeg har lavet en super lækker banankage med flamberede bananer og chokolade. Den har en skøn dyb smag af de flamberede bananer og så er konsistensen bare super lækker! Idéen til kagen kommer fra Den Store Bagedyst, hvor Marianne bagte en banankage med flamberede bananer, og dommerne var bare helt vilde med den! Derfor har jeg også taget udgangspunkt i den opskrift.

Bananerne er karameliseret og flamberet i mørk rom, hvilket virkelig får en dyb smag af banan frem i kagen. Alle jeg har serveret den for har været meget begejstrede, så jeg er sikker på denne kage falder i de flestes smag. Desuden holder den sig virkelig godt frisk i flere dage uden nogle problemer overhovedet. Det bliver helt sikkert en kage jeg kommer til at bage igen og igen!

Hvis du ikke har prøvet at flambere noget før skal du slet ikke være skræmt! Det er nemlig ikke spor svært. Det er bare vigtigt du har en lang lighter, så du ikke risikerer at brænde dig. Og så er det bare at hælde rommen over bananerne og sætte ild til rommen. Det er altså meget sjovt :o) Du kan også prøve min opskrift på en mere klassisk banankage, hvis du ikke lige er klar til at kaste dig ud i at flambere.

ikon piskeris Chestnut

Banankage med flamberede bananer og chokolade

8 personer
Holdbarhed: 3-4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t 5 min

Ingredienser

Flamberede bananer

  • 5-6 bananer
  • 50 g sukker
  • 25 g smør
  • 0,75 dl rom helst mørk rom

Kagedej

  • 125 g smør blødt
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 3 æg stuetemperatur
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 dl creme fraiche eller lign.
  • 100 g havregryn
  • 150 g mørk chokolade grofthakket

Sådan gør du
 

  • Med skrællen på bananen deler du hver banan i to og derefter halveres den på langs.
  • Drys alle bananerne med et lag sukker.
  • Smelt smørret på panden.
  • Læg bananerne på panden med frugtsiden nedad. Lad dem stege ved middel varme til de er let gyldne på frugtsiden.
  • Skru lidt op for varmen og hæld rommen over bananerne. Sæt derefter ild til rommen med en lang lighter. Skru ned på middel varme igen og lad rommen koge ind på panden. Hold godt øje med at bananerne ikke bliver brændte. (se evt. videoen nederst i opskriften)
  • Tag bananerne af panden og skrab indholdet ud af skrællen. Lad dem ligge og afkøle.
  • Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Piskes til det bliver luftigt. 
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem ind i dejen. Eller pisk dem sammen i en skål og tilsæt lidt ad gangen. Det er vigtigt der ikke kommer for meget i ad gangen, da dejen så kan skille.
  • Bland hvedemel, vaniljesukker, natron og salt sammen i en skål og sigt det i den anden skål.
  • Vend melet forsigtigt rundt i dejen.
  • Tilsæt havregryn og bananerne og bland rundt i dejen.
  • Tilsæt creme fraiche og bland rundt.
  • Tilsæt hakket mørk chokolade og bland rundt.
  • Smør en aflang form på cirka 1,5 liter og fordel dejen i formen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter.
  • Lad kagen afkøle på en rist.

Dine egne noter

Noter

Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 634 kcal | Kulhydrater: 84 g | Protein: 11 g | Fedt: 31 g
Bedøm denne opskrift:
4.2 fra 7 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Banankage med flamberede bananer

Banankage med flamberede bananer

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften