• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Kanelkage

    Udgivet: nov 12, 2021 · Opdateret: nov 12, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Kanelkage er en god gammel kending hos mange. Det er en skøn krydret skærekage med smag af kanel og på toppen har den en rigtig lækker cremet kaffeglasur. Få min opskrift på kanelkage med kaffeglasur her.

    Kanelkage med kaffeglasur

    Kanelkage er super lækkert! En let krydret kage med kanel, som toppes med den lækreste kaffeglasur, som er cremet og både smager af kakao og kaffe på samme tid.

    Kanelkage med kaffeglasur er en simpel skærekage, og den er super nem og hurtig at bage. Den er elsket af både børn og voksne, også selvom den er med kaffeglasur.

    Min opskrift på kanelkage laves med kærnemælk og æg og det giver en lækker svampet kage.

    Se også disse opskrifter:
    Kiksekage | Banankage med flamberede bananer og chokolade | Chokoladekage med kokos-karamel

    Kagen kan du røre sammen på cirka 15 minutter og så skal den bare i ovnen og bage i 25-30 minutter. Så det er altså en meget nem skærekage, der er helt perfekt når du skal bage til arbejdet eller skolen.

    Kanelkage med kaffeglasur

    Kanelkage

    4.36 fra 17 stemmer
    Gem på Pinterest
    Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    18 stykker
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 40 min
    Udskriv

    Ingredienser

    Kagen

    • 300 g hvedemel
    • 4 tsk stødt kanel
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 2 tsk natron
    • 1 knivspids salt
    • 150 g sukker
    • 150 g brun farin
    • 150 g blødt smør
    • 3,5 dl kærnemælk
    • 1 æg

    Kaffeglasur

    • 75 g blødt smør
    • 250 g flormelis
    • 20 g kakao
    • ½ dl kold kaffe
    • 1 knivspids salt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    Kagen

    • Start med at tage smør og æg ud af køleskabet cirka 15-30 minutter før du skal bage.
    • Bland hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt i en skål.
      300 g hvedemel, 4 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk natron, 1 knivspids salt
    • I en anden skål pisker du sukker, brun farin og blødt smør. Pisk til det bliver lidt luftigt i det, og sukkeret begynder at blive opløst.
      150 g sukker, 150 g brun farin, 150 g blødt smør
    • Tilsæt ægget pisk det sammen med smør/sukker.
      1 æg
    • Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken.
      3,5 dl kærnemælk
    • Kom et stykke bagepapir i en bageform på cirka 24*34 cm.
    • Fordel dejen i bageformen og sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25-30 minutter. Test om kagen er færdig ved at bruge en tandstik eller et grillspyd. Kagen må ikke hænge fast.
    • Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen og lad den køle af på en rist.

    Kaffeglasur

    • Bland det helt bløde smør, flormelis, kakao, kold kaffe og salt sammen med en ske.
      75 g blødt smør, 250 g flormelis, 20 g kakao, ½ dl kold kaffe, 1 knivspids salt
    • Fordel kaffeglasuren ovenpå kagen når den er kølet helt af.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opbevar kagen ved stuetemperatur. Kagen kan fryses.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke
    | Kalorier: 288 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 3 g | Fedt: 11 g
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg lave kanelkage uden kærnemælk?

    Jeg tror at den klassiske opskrift på kanelkage er med kærnemælk og det giver en lækker svampet konsistens til kagen. Men du kan sagtens udskifte kærnemælken med et andet surmælksprodukt. Det kunne f.eks. være ymer, tykmælk, yoghurt eller A38.

    Kan jeg bage kagen dagen før?

    Ja! Kanelkagen holder sig frisk i hvert fald i 2-3 dage, hvis ikke længere. Så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Det er faktisk lige før jeg vil sige den næsten er bedre på 2. dagen.

    Smager glasuren af kaffe?

    Du vil på ingen måde tænke 'kaffe' når du smager glasuren. Den smager mere af kakao, men kaffen giver den en super lækker dybde i smagen. Så selvom du ikke er kaffedrikker vil jeg tror du godt kan lide det. Min datter på 2 år er i hvert fald helt vild med den!

    Kan jeg bruge bagepulver i stedet for natron?

    Ja og nej :-) Natron indeholder ikke syre ligesom bagepulver gør, og derfor anvender man natron når man bager kager der indeholder surmælksprodukter. Her er det syren i surmælksproduktet der sætter gang i hæveprocessen, hvorimod det med bagepulver er kombinationen af væske og varme fra ovnen, der sætter gang i den hæveprocessen.

    Hvis man udskifter natron med bagepulver vil dejen begynder at hæve med det samme, og du risikerer en ujævn kage når den bliver bagt.

    Derfor vil jeg anbefale at du følger opskriften og bruger natron i dejen.

    • Kanelkage med kaffeglasur
    • Kanelkage med kaffeglasur
    Følg mig på Instagram
    « Marengs spøgelser
    Æbler med gelé »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Pi Lilja

      april 07, 2022 at 1:00 am

      5 stars
      Den er SÅ god! Wouldn't change a thing.

      Svar
      • Louise Dam

        april 12, 2022 at 11:06 am

        Ej hvor gør det mig glad at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Rabarbersaft

    Rabarbersaft

    Rabarberkompot

    Rabarberkompot

    Mango Lassi

    Mango lassi

    Chicken Tikka Masala

    Chicken tikka masala

    Varme hveder hvedeknopper

    Varme hveder

    Bananboller med chokolade

    Bananboller med chokolade

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her