• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Kanelkage

    Udgivet: jun 22, 2022 · Opdateret: jun 22, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Kanelkage med kaffeglasur er en god gammel kending hos mange. Det er en skøn krydret skærekage med smag af kanel og på toppen har den en rigtig lækker cremet kaffeglasur. Få min opskrift på kanelkage med kærnemælk her.

    Kanelkage med kaffeglasur

    Kanelkage med kaffeglasur

    Kanelkage er super lækkert! En let krydret kage med kanel, som toppes med den lækreste kaffeglasur, som er cremet og både smager af kakao og kaffe på samme tid. Kanelkage med kaffeglasur er en simpel skærekage, og den er super nem og hurtig at bage. Den er elsket af både børn og voksne, også selvom den er med kaffeglasur.

    Kagen kan du røre sammen på cirka 15 minutter og så skal den bare i ovnen og bage i 25-30 minutter. Så det er altså en meget nem skærekage, der er helt perfekt når du skal bage til arbejdet eller skolen.

    Se også disse opskrifter:
    Kiksekage | Banankage med flamberede bananer og chokolade | Chokoladekage med kokos-karamel

    Kanelkage med kærnemælk

    Min opskrift på kanelkage laves med kærnemælk og æg og det giver en lækker svampet kage, der holder sig saftig i et par dage. Du kan dog også godt lave kanelkage uden kærnemælk, hvis du eksempelvis kun har almindelig mælk stående. Kom blot lidt citronsaft i mælken og lad den stå og trække lidt inden du bruger det. Men jeg vil helt klart anbefale dig at få fat i kærnemælk til kagen, hvis du kan!

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Kanelkage

    18 stykker
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 40 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Kagen

    • 300 g hvedemel
    • 4 tsk stødt kanel
    • 1 tsk stødt kardemomme
    • 2 tsk natron
    • 1 knivspids salt
    • 150 g sukker
    • 150 g brun farin
    • 150 g blødt smør
    • 3,5 dl kærnemælk
    • 1 æg

    Kaffeglasur

    • 75 g blødt smør
    • 250 g flormelis
    • 20 g kakaopulver
    • ½ dl kold kaffe
    • 1 knivspids salt

    Sådan gør du
     

    Kagen

    • Start med at tage smør og æg ud af køleskabet cirka 15-30 minutter før du skal bage.
    • Bland hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt i en skål.
      300 g hvedemel, 4 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk natron, 1 knivspids salt
    • I en anden skål pisker du sukker, brun farin og blødt smør. Pisk til det bliver lidt luftigt i det, og sukkeret begynder at blive opløst.
      150 g sukker, 150 g brun farin, 150 g blødt smør
    • Tilsæt ægget pisk det sammen med smør/sukker.
      1 æg
    • Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken.
      3,5 dl kærnemælk
    • Kom et stykke bagepapir i en bageform på cirka 24*34 cm.
    • Fordel dejen i bageformen og sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25-30 minutter. Test om kagen er færdig ved at bruge en tandstik eller et grillspyd. Kagen må ikke hænge fast.
    • Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen og lad den køle af på en rist.

    Kaffeglasur

    • Bland det helt bløde smør, flormelis, kakao, kold kaffe og salt sammen med en ske.
      75 g blødt smør, 250 g flormelis, 20 g kakaopulver, ½ dl kold kaffe, 1 knivspids salt
    • Fordel kaffeglasuren ovenpå kagen når den er kølet helt af.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opbevar kagen ved stuetemperatur. Kagen kan fryses.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stykke | Kalorier: 288 kcal | Kulhydrater: 45 g | Protein: 3 g | Fedt: 11 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 23 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan jeg bage kagen dagen før?

    Ja! Kanelkagen holder sig frisk i hvert fald i 2-3 dage, hvis ikke længere. Så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Det er faktisk lige før jeg vil sige den næsten er bedre på 2. dagen.

    Kan jeg bruge bagepulver i stedet for natron?

    Ja og nej :-) Natron indeholder ikke syre ligesom bagepulver gør, og derfor anvender man natron når man bager kager der indeholder surmælksprodukter. Her er det syren i surmælksproduktet der sætter gang i hæveprocessen, hvorimod det med bagepulver er kombinationen af væske og varme fra ovnen, der sætter gang i den hæveprocessen.

    Hvis man udskifter natron med bagepulver vil dejen begynder at hæve med det samme, og du risikerer en ujævn kage når den bliver bagt.

    Derfor vil jeg anbefale at du følger opskriften og bruger natron i dejen.

    Kan jeg lave denne kanelkage i en springform eller bradepande?

    Jeg laver denne kanelkage i en bradepande i målene 24 x 34 cm. Du kan dog også lave den i en stor springform på 24-26 cm i diameter.

    Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om kaffe?

    Du vil på ingen måde tænke 'kaffe' når du smager glasuren. Den smager mere af kakao, men kaffen giver den en super lækker dybde i smagen. Så selvom du ikke er kaffedrikker vil jeg tror du godt kan lide det. Min datter på 2 år er i hvert fald helt vild med den!

    Kan kanelkage bages dagen før?

    Ja, det kan den sagtens! Når du laver kanelkage med kærnemælk gør kærnemælken også, at kagen faktisk holder sig svampet i længere tid, end hvis du laver kanelkage uden kærnemælk.

    Kan jeg lave kanelkage uden kærnemælk?

    Jeg tror at den klassiske opskrift på kanelkage er med kærnemælk og det giver en lækker svampet konsistens til kagen. Men du kan sagtens udskifte kærnemælken med et andet surmælksprodukt. Det kunne f.eks. være ymer, tykmælk, yoghurt eller A38.

    Du kan også komme lidt citronsaft i mælk og lade det stå og trække lidt. Så giver det nogenlunde samme resultat som kærnemælk.

    Kan man lave kanelkage uden sukker?

    Du kan ikke lave denne kanelkage uden sukker. Er du på udkig efter en opskrift på en lækker kage uden sukker, vil du helt sikkert elske min opskrift på brownie uden tilsat sukker eller måske min banankage uden tilsat sukker.

    Kan man lave kanelkage uden æg?

    Du ikke umiddelbart lave denne kanelkage uden æg. Det er i hvert fald ikke noget jeg har haft mulighed for at få testet endnu. Du kan muligvis erstatte 1 æg med ½ dl kærnemælk ekstra i dejen. Sig meget gerne til hvis det er noget du tester og det fungerer, så kan andre få glæde af din viden :-)

    Kanelkage med kaffeglasur
    Kanelkage med kaffeglasur
    Følg mig på Instagram
    « Flødekartofler
    Spidskålssalat »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Nina

      august 16, 2022 at 4:14 pm

      Jeg har den i ovnen lige nu, og hold nu op, hvor den dufter godt i hele køkkenet! Glæder mig til at den er afkølet så jeg kan få et stykke :D

      Svar
      • Louise Dam

        august 18, 2022 at 11:09 am

        Hvor skønt! Håber du var tilfreds med resultatet :-)

        Svar
    2. Pi Lilja

      april 07, 2022 at 1:00 am

      5 stars
      Den er SÅ god! Wouldn't change a thing.

      Svar
      • Louise Dam

        april 12, 2022 at 11:06 am

        Ej hvor gør det mig glad at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her