Kanelkage er en god gammel kending hos mange. Det er en skøn krydret skærekage med smag af kanel og på toppen har den en rigtig lækker cremet kaffeglasur. Få min opskrift på kanelkage med kaffeglasur her.

Kanelkage er super lækkert! En let krydret kage med kanel, som toppes med den lækreste kaffeglasur, som er cremet og både smager af kakao og kaffe på samme tid.
Kanelkage med kaffeglasur er en simpel skærekage, og den er super nem og hurtig at bage. Den er elsket af både børn og voksne, også selvom den er med kaffeglasur.
Min opskrift på kanelkage laves med kærnemælk og æg og det giver en lækker svampet kage.
Se også disse opskrifter:
Kiksekage | Banankage med flamberede bananer og chokolade | Chokoladekage med kokos-karamel
Kagen kan du røre sammen på cirka 15 minutter og så skal den bare i ovnen og bage i 25-30 minutter. Så det er altså en meget nem skærekage, der er helt perfekt når du skal bage til arbejdet eller skolen.
Kanelkage
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplanIngredienser
Kagen
- 300 g hvedemel
- 4 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk natron
- 1 knivspids salt
- 150 g sukker
- 150 g brun farin
- 150 g blødt smør
- 3,5 dl kærnemælk
- 1 æg
Kaffeglasur
- 75 g blødt smør
- 250 g flormelis
- 20 g kakao
- ½ dl kold kaffe
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
Kagen
- Start med at tage smør og æg ud af køleskabet cirka 15-30 minutter før du skal bage.
- Bland hvedemel, kanel, kardemomme, natron og salt i en skål.300 g hvedemel, 4 tsk stødt kanel, 1 tsk stødt kardemomme, 2 tsk natron, 1 knivspids salt
- I en anden skål pisker du sukker, brun farin og blødt smør. Pisk til det bliver lidt luftigt i det, og sukkeret begynder at blive opløst.150 g sukker, 150 g brun farin, 150 g blødt smør
- Tilsæt ægget pisk det sammen med smør/sukker.1 æg
- Vend de tørre ingredienser i dejen skiftevis med kærnemælken.3,5 dl kærnemælk
- Kom et stykke bagepapir i en bageform på cirka 24*34 cm.
- Fordel dejen i bageformen og sæt den i ovnen ved 200 grader alm. ovn i cirka 25-30 minutter. Test om kagen er færdig ved at bruge en tandstik eller et grillspyd. Kagen må ikke hænge fast.
- Tag kagen ud af ovnen og tag den ud af formen og lad den køle af på en rist.
Kaffeglasur
- Bland det helt bløde smør, flormelis, kakao, kold kaffe og salt sammen med en ske.75 g blødt smør, 250 g flormelis, 20 g kakao, ½ dl kold kaffe, 1 knivspids salt
- Fordel kaffeglasuren ovenpå kagen når den er kølet helt af.
Dine egne noter
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg tror at den klassiske opskrift på kanelkage er med kærnemælk og det giver en lækker svampet konsistens til kagen. Men du kan sagtens udskifte kærnemælken med et andet surmælksprodukt. Det kunne f.eks. være ymer, tykmælk, yoghurt eller A38.
Ja! Kanelkagen holder sig frisk i hvert fald i 2-3 dage, hvis ikke længere. Så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Det er faktisk lige før jeg vil sige den næsten er bedre på 2. dagen.
Du vil på ingen måde tænke 'kaffe' når du smager glasuren. Den smager mere af kakao, men kaffen giver den en super lækker dybde i smagen. Så selvom du ikke er kaffedrikker vil jeg tror du godt kan lide det. Min datter på 2 år er i hvert fald helt vild med den!
Ja og nej :-) Natron indeholder ikke syre ligesom bagepulver gør, og derfor anvender man natron når man bager kager der indeholder surmælksprodukter. Her er det syren i surmælksproduktet der sætter gang i hæveprocessen, hvorimod det med bagepulver er kombinationen af væske og varme fra ovnen, der sætter gang i den hæveprocessen.
Hvis man udskifter natron med bagepulver vil dejen begynder at hæve med det samme, og du risikerer en ujævn kage når den bliver bagt.
Derfor vil jeg anbefale at du følger opskriften og bruger natron i dejen.
Pi Lilja
Den er SÅ god! Wouldn't change a thing.
Louise Dam
Ej hvor gør det mig glad at høre! Mange tak fordi du tog dig tid til at skrive :-)