• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager

    Kiksekage

    Udgivet: mar 21, 2022 · Opdateret: sep 30, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kommer en helt klassisk kiksekage opskrift. Denne version er dog luksusudgaven af den helt gammeldags slags. Før i tiden lavede man nemlig kiksekage af kakaopulver og palmin. Men jeg havde lyst til at denne kiksekage skulle være lidt bedre. Derfor har jeg brugt smør og mørk chokolade i stedet for, så det er altså en kiksekage uden palmin. Man bruger typisk vaniljekiks, men du kan godt lave kiksekage med mariekiks, hvis det er nemmest.

    Kiksekage

    Jeg husker tydeligt kiksekagen fra min barndom. Det var altid min far, der lavede denne kage og vi elskede den begge to. Det var bare en helt fantastisk lækker og tung kage. Men så kom salmonellaen snigende, og der var en lang årrække hvor der ikke blev spist meget kiksekage i de danske hjem. Nu er salmonellaen ryddet af vejen, og vi kan igen spise rå æg. Hvis man stadig foretrækker de pasteuriserede æg, så bruger man bare dem.

    Det er simpelt at lave kagen. Du skal bruge 5 ingredienser, og kagen skal bare stå koldt til den er blevet helt fast. Den har også en virkelig god smag og konsistens. Smagen bliver helt klart bedre af, at det er en kiksekage uden palmin men med rigtig smør i stedet for. Palmin brugte man mest i gamle dage. Jeg er især vild med den bløde chokolademasse kontra den helt sprøde kiks. Prøv min kiksekage opskrift og prøv den af!

    Prøv også disse opskrifter:
    Mini kiksekager | S'mores - Hapser med kiks, chokolade og skumfidus | Cookies med chokolade (chocolate chip cookies)

    De kiks der skal bruges til kagen er vaniljekiks. Karen Volf har lavet nogle - hvor der endda er en kiksekage udenpå pakken. Hvis man er ligeglad med, om kiksene er firkantede, så kan man også sagtens bruge helt almindelige Marie Kiks.

    ikon piskeris Chestnut

    Kiksekage

    6 personer
    Holdbarhed: 4 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 30 min
    Hviletid 6 t
    Samlet tid 6 t 30 min
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 225 g smør
    • 450 g chokolade 50-60 %
    • 1 ½ dl flormelis
    • 3 æggeblommer
    • 1 pakke firkantede vaniljekiks cirka 25-30 stk.

    Sådan gør du
     

    • Smelt smørret i en gryde.
    • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
    • Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
    • Beklæd en aflang form med husholdningsfilm.
    • Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden så der er et tyndt lag i bunden.
    • Læg et lag vaniljekiks ovenpå (jeg lagde 5 kiks i hvert lag, men der kunne godt have været mere kiks ude i siden) og derefter endnu et tyndt lag chokolade.
    • Fortsæt på denne måde indtil alt chokoladen er brugt op. Sørg for at der afsluttes med et lag chokolade øverst.
    • Dæk formen med stanniol og sæt den i køleskabet, gerne til dagen efter og ellers i mindst 6 timer, til den er blevet helt fast.
    • Tag kiksekagen ud af køleskabet 10-15 minutter før den skal serveres - så er den nemmere at skære ud.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 960 kcal | Kulhydrater: 94 g | Protein: 7 g | Fedt: 67 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 2 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Kan man lave kiksekage med mariekiks?

    Ja, det kan du sagtens. I denne her opskrift bruger jeg dog almindelige vaniljekiks, men du kan sagtens bruge mariekiks, hvis det er den kiks, som du lige har mulighed for at købe.

    Hvor lang tid kan kiksekage holde sig?

    Kagen kan sagtens holde sig i 3-5 dage på køl, hvis man blot opbevarer den i en tæt beholder. På den måde holder smagen sig meget bedre.

    Kan man komme appelsin i?

    Ja, der er flere opskrifter, som jeg er stødt på, hvor der er revet appelsinskal i. Appelsin og chokolade er også en virkelig god kombination. Den revede appelsin skal tilsættes i selve chokolademassen.

    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    • Kiksekage
    Følg mig på Instagram
    « Naanbrød med hvidløg
    Wienerschnitzel »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Heidi tobiasen

      november 08, 2016 at 10:21 pm

      Hvor længe kan den holde sig?

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2016 at 10:42 pm

        Det er jeg ikke klar over. Men nogle dage i hver fald.

        Svar
    2. Anita

      oktober 14, 2016 at 11:48 am

      kan man lave kikse kage i en rund form

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 16, 2016 at 10:48 am

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    3. Camilla

      juli 03, 2015 at 10:38 pm

      Kan man ikke bruge palmin,i denne opskrift? Jeg kan ikke tåle smør men elsker kiksekage. Er mængden af palmin den samme som smør?

      Svar
      • Louise Dam

        juli 05, 2015 at 4:50 pm

        Hej Camilla
        Jeg tror sagtens du kan skifte smørret ud 1:1 med palmin. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.
        Hilsen Louise

        Svar
    4. A+K/VenterPaaVin

      marts 07, 2015 at 7:42 pm

      Haha, minder mig sådan om spejder, bål og hygge.

      - Anne

      Svar
      • Louise Dam

        marts 07, 2015 at 11:38 pm

        Haha, ja det er skønt! :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Cookies i airfryer
    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her