Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Kager

Kiksekage

Udgivet: 21. mar 2022 · Opdateret: 30. sep 2021

Her kommer en helt klassisk kiksekage opskrift. Denne version er dog luksusudgaven af den helt gammeldags slags. Før i tiden lavede man nemlig kiksekage af kakaopulver og palmin. Men jeg havde lyst til at denne kiksekage skulle være lidt bedre. Derfor har jeg brugt smør og mørk chokolade i stedet for, så det er altså en kiksekage uden palmin. Man bruger typisk vaniljekiks, men du kan godt lave kiksekage med mariekiks, hvis det er nemmest.

Kiksekage

Jeg husker tydeligt kiksekagen fra min barndom. Det var altid min far, der lavede denne kage og vi elskede den begge to. Det var bare en helt fantastisk lækker og tung kage. Men så kom salmonellaen snigende, og der var en lang årrække hvor der ikke blev spist meget kiksekage i de danske hjem. Nu er salmonellaen ryddet af vejen, og vi kan igen spise rå æg. Hvis man stadig foretrækker de pasteuriserede æg, så bruger man bare dem.

Det er simpelt at lave kagen. Du skal bruge 5 ingredienser, og kagen skal bare stå koldt til den er blevet helt fast. Den har også en virkelig god smag og konsistens. Smagen bliver helt klart bedre af, at det er en kiksekage uden palmin men med rigtig smør i stedet for. Palmin brugte man mest i gamle dage. Jeg er især vild med den bløde chokolademasse kontra den helt sprøde kiks. Prøv min kiksekage opskrift og prøv den af!

Prøv også disse opskrifter:
Mini kiksekager | S'mores - Hapser med kiks, chokolade og skumfidus | Cookies med chokolade (chocolate chip cookies)

De kiks der skal bruges til kagen er vaniljekiks. Karen Volf har lavet nogle - hvor der endda er en kiksekage udenpå pakken. Hvis man er ligeglad med, om kiksene er firkantede, så kan man også sagtens bruge helt almindelige Marie Kiks.

piskeris Grullo

Kiksekage

5 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 6 personer
Holdbarhed: 4 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 30 minutter min
Hviletid 6 timer t
Samlet tid 6 timer t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 225 g smør
  • 450 g chokolade, 50-60 %
  • 1 ½ dl flormelis
  • 3 æggeblommer
  • 1 pakke firkantede vaniljekiks, cirka 25-30 stk.

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
  • Beklæd en aflang form med husholdningsfilm.
  • Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden så der er et tyndt lag i bunden.
  • Læg et lag vaniljekiks ovenpå (jeg lagde 5 kiks i hvert lag, men der kunne godt have været mere kiks ude i siden) og derefter endnu et tyndt lag chokolade.
  • Fortsæt på denne måde indtil alt chokoladen er brugt op. Sørg for at der afsluttes med et lag chokolade øverst.
  • Dæk formen med stanniol og sæt den i køleskabet, gerne til dagen efter og ellers i mindst 6 timer, til den er blevet helt fast.
  • Tag kiksekagen ud af køleskabet 10-15 minutter før den skal serveres - så er den nemmere at skære ud.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 960 kcal | Kulhydrater: 94 g | Protein: 7 g | Fedt: 67 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

💭 Spørgsmål og svar til opskriften

Kan man lave kiksekage med mariekiks?

Ja, det kan du sagtens. I denne her opskrift bruger jeg dog almindelige vaniljekiks, men du kan sagtens bruge mariekiks, hvis det er den kiks, som du lige har mulighed for at købe.

Hvor lang tid kan kiksekage holde sig?

Kagen kan sagtens holde sig i 3-5 dage på køl, hvis man blot opbevarer den i en tæt beholder. På den måde holder smagen sig meget bedre.

Kan man komme appelsin i?

Ja, der er flere opskrifter, som jeg er stødt på, hvor der er revet appelsinskal i. Appelsin og chokolade er også en virkelig god kombination. Den revede appelsin skal tilsættes i selve chokolademassen.

  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage
  • Kiksekage

Kommentarer

  1. Tovw skriver

    december 14, 2024 at 7:06 pm

    5 stars
    Den er vare lækker. Tak for altid gode opskrifter

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:19 pm

      Det var så lidt. Dejligt du kan bruge dem :-)

      Svar
  2. Carina skriver

    april 29, 2023 at 12:16 am

    Hvor kan man købe de firkantede vanilje kiks??

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 12:52 am

      De har dem i hvert fald i Bilka. Så tror også at f.eks. Føtex har dem.

      Svar
  3. Lisa skriver

    marts 12, 2023 at 4:21 pm

    Kan man bruge Kakao i stedet for chokolade ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 07, 2023 at 12:57 am

      Det gjorde man jo før i tiden. Jeg synes det er lækkert med chokolade og derfor er min opskrift med det. Jeg ved ikke lige hvor meget kakaopulver du skal erstatte med på stående fod.

      Svar
  4. Heidi tobiasen skriver

    november 08, 2016 at 10:21 pm

    Hvor længe kan den holde sig?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 27, 2016 at 10:42 pm

      Det er jeg ikke klar over. Men nogle dage i hver fald.

      Svar
  5. Anita skriver

    oktober 14, 2016 at 11:48 am

    kan man lave kikse kage i en rund form

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 16, 2016 at 10:48 am

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  6. Camilla skriver

    juli 03, 2015 at 10:38 pm

    Kan man ikke bruge palmin,i denne opskrift? Jeg kan ikke tåle smør men elsker kiksekage. Er mængden af palmin den samme som smør?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 05, 2015 at 4:50 pm

      Hej Camilla
      Jeg tror sagtens du kan skifte smørret ud 1:1 med palmin. Jeg har dog ikke selv afprøvet det.
      Hilsen Louise

      Svar
  7. A+K/VenterPaaVin skriver

    marts 07, 2015 at 7:42 pm

    Haha, minder mig sådan om spejder, bål og hygge.

    - Anne

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 07, 2015 at 11:38 pm

      Haha, ja det er skønt! :-)

      Svar
5 from 4 votes (3 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.