fced b

For lidt tid siden lavede jeg en klassisk gammeldags kiksekage. Det var evigheder siden jeg havde fået kiksekage og den smagte helt fantastisk! Efter den klassiske variant, så valgte jeg at lave nogle små mini kiksekager. Jeg lavede små kiksekager i muffinsforme og de blev så fine og søde. Jeg er helt vild med de små størrelser - det er en fin lille hapser istedet for et helt stykke kiksekage.

Disse små kager er nemme at lave. Du laver en chokolademasse af chokolade, smør, flormelis og æggeblommer. Den masser ligger du i lag i muffinsforme med sprøde vaniljekiks. Når de har stået på køl i et par timer er de klar og de smager helt fantastisk.

ikon piskeris Chestnut

Mini kiksekager

8 stk.
Forb. tid 30 min
Hviletid 2 t
Samlet tid 2 t 30 min

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g mørk chokolade 50-60%
  • ½ dl flormelis
  • 1 æggeblomme
  • ½ pakke vaniljekiks

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
  • Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
  • Læg en vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
  • Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
  • Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
  • Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.

Dine egne noter

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 267 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 3 g | Fedt: 19 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 1 stemme
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
kiksekager
kiksekager

 

Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Nytår, Nytårsdessert, Søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften