• Gå direkte til primær navigation
  • Skip to main content
  • Gå direkte til primær sidebar

Louises Madblog

  • Startside
  • Opskrifter
    • Alle opskrifter
    • Videoopskrifter
    • Ingredienser
    • Morgenmad & Brunch
    • Frokost
    • Forretter
    • Hovedretter-Aftensmad
      • Fjerkræ
      • Oksekød
      • Svinekød
      • Fisk
      • Suppe
      • Vegetarisk
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Sunde retter
    • Tilbehør
      • Brød
      • Salat
      • Saucer & dressinger
      • Tærter
    • Desserter, kager og andre søde sager
      • Cookies og Småkager
      • Gærkager, Søde brød, Lagkager og Pandekager
      • Is og andre desserter
      • Skærekager, Brownies og Muffins
      • Søde Tærter
      • Sunde desserter og kager
      • Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
  • Rejser
    • Marokko
    • Japan
    • Thailand
    • Mauritius
    • Italien
    • USA
    • London
    • Berlin
    • Helsingborg
    • Malmø
    • Dresden
    • Aarhus
  • Kontakt
    • Kontaktformular
    • Om mig
    • Samarbejde og muligheder
    • Louises Madblog i pressen
  • Støt bloggen
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
Forside » Opskrifter » Desserter, kager og andre søde sager » Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt » Mini kiksekager

Mini kiksekager

Print Friendly, PDF & Email
3.5 / 5 ( 16 votes )
Opskrift på hjemmelavede Mini kiksekager i muffinsforme
For lidt tid siden lavede jeg en klassisk gammeldags kiksekage. Det var evigheder siden jeg havde fået kiksekage og den smagte helt fantastisk! Efter den klassiske variant, så valgte jeg at lave nogle små mini kiksekager. Jeg lavede små kiksekager i muffinsforme og de blev så fine og søde. Jeg er helt vild med de små størrelser – det er en fin lille hapser istedet for et helt stykke kiksekage.

Disse små kager er nemme at lave. Du laver en chokolademasse af chokolade, smør, flormelis og æggeblommer. Den masser ligger du i lag i muffinsforme med sprøde vaniljekiks. Når de har stået på køl i et par timer er de klar og de smager helt fantastisk.


Mini kiksekager

8-10 stk.
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 2 timer

Ingredienser
75 g smør
150 g mørk chokolade (50-60%)
1/2 dl flormelis
1 æggeblomme
1/2 pakke vaniljekiks


Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
3. Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
4. Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
5. Læg en vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
6. Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
7. Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
8. Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.



Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
kiksekager
kiksekager

Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt

Følg mig på Instagram

af Louise Dam Ingredienser: Chokolade Kategorier: Desserter, kager og andre søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt Opskrift udgivet: 24. marts 2015 Opskrift opdateret: 9. december 2019

Previous Post: « Helstegt oksemørbrad
Next Post: Hjemmebagte rundstykker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. anette wismer

    2. marts 2016 kl. 09:50

    Har brugt runde speltvaniljekiks fra Urtekram (fås Coop og Føtex)

    Svar
    • Louise Dam

      5. marts 2016 kl. 14:17

      Tak for tippet :-)

      Svar
  2. Pernille

    4. november 2015 kl. 10:24

    Kan man bruge palmin istedet for smør???

    Svar
    • Louise Dam

      4. november 2015 kl. 20:41

      Hej Pernille
      Jeg har ikke prøvet, men det var jo det man brugte før i tiden, så det kan man nok godt.

      Svar
  3. Zahra

    2. november 2015 kl. 12:43

    Hvor mange dage kan de være i køleskabet.. (holdbarhed)

    Svar
    • Louise Dam

      4. november 2015 kl. 23:06

      Uhh, det ved jeg ikke helt. Men i hvert fald som minimum 1 uge vil jeg tro.

      Svar
  4. Isabella

    30. maj 2015 kl. 19:06

    øv øv hvorfor skiller min chokolade blanding. Jeg har prøvet 2 gange nu :(

    Svar
    • Louise Dam

      31. maj 2015 kl. 17:59

      Hvornår i processen skiller den?

      Svar
  5. Charlotte

    29. maj 2015 kl. 22:45

    Gad vide om man kan bruge Mariekiks??
    De passer jo perfekt i formen 😊

    Svar
    • Louise Dam

      29. maj 2015 kl. 23:00

      Hej Charlotte
      Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  6. Emilie

    26. maj 2015 kl. 15:32

    Kan man lave det med lys chokolade? Og hvis, skulle man så ændre noget i opskriften? :D

    Svar
    • Louise Dam

      26. maj 2015 kl. 19:46

      Jeg tror ikke det vil være specielt godt. Det bliver nok lidt vammelt tror jeg.

      Svar
  7. Anja

    26. maj 2015 kl. 14:02

    Lyder lækkert, mon de vil være gode med lys chokolade istedet for mørk?

    Svar
    • Louise Dam

      26. maj 2015 kl. 19:45

      Jeg tror måske det vil blive lidt vammelt med lys chokolade. Jeg tror helt sikkert jeg ville foretrække mørk chokolade.

      Svar
    • Katrine

      28. maj 2015 kl. 07:28

      Mon de er fryse egnet ?😊

      Svar
      • Louise Dam

        29. maj 2015 kl. 22:18

        Hej Katrine
        Ja, kiksekage skulle gerne kunne fryses så vidt jeg lige kan læse mig frem til på Google. Men jeg har dog ikke selv haft dem frosset ned.
        Hilsen Louise

        Svar
  8. Anja

    5. april 2015 kl. 09:22

    Hej :-) Dem vil jeg prøve at lave! Hvor længe kan de holde sig? Tænker lufttæt beholder i køleskabet.
    Tak for en super dejlig blog at følge :-)
    Venligst Anja

    Svar
    • Louise Dam

      5. april 2015 kl. 09:35

      Hej Anja, det ved jeg faktisk ikke helt. Men i hvert fald en uge i køleskabet skulle ikke være noget problem.

      Svar
    • Elisabeth Olsen

      13. august 2016 kl. 01:46

      Tror du de kan fryses lyder til at være lækre

      Svar
      • Louise Dam

        14. august 2016 kl. 14:46

        Det vil jeg tro de kan. Men jeg har ikke selv prøvet det.

        Svar
  9. Michelle

    4. april 2015 kl. 23:18

    Ej lyder vildt lækkert, det skal jeg helt sikkert prøve!
    Er det én æggeblomme eller et bæger med æggeblommer?

    Svar
    • Louise Dam

      5. april 2015 kl. 08:23

      Hej Michelle
      Det er bare en æggeblomme. Jeg bruger sjældent pasteuriserede æg efter det er meldt ud at de danske æg er salmonellafri.
      Hilsen Louise

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Nye opskrifter

Senneps-flødesauce - Senneps fløde sauce med rosmarin

Senneps-flødesauce med hvidvin og rosmarin

Baileys Reindeer

Baileys Treatmas Bar i Tivoli

Sprøde boller med masser af lufthuller

Sprøde boller med masser af lufthuller

Copenhagen Foods pakkekalender

Copenhagen Foods pakkekalender 2019

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Rødbedesalat med grønkål og granatæble

Varm chokolade med whisky - Talisker whisky

Varm chokolade med whisky og skumfiduser

Gå aldrig glip af en opskrift

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails med opskrifter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

Cookie- og privatlivspolitik

Jeg hedder Louise, jeg er 31 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

Læs mere…

Copyright

Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst.

COPYRIGHT © 2010-2019 - Louises Madblog - Louise Dam - CVR 35614788

Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores cookie- og privatlivspolitik.
X
Køb blomster hos Euroflorist med 10 % i rabat! Brug rabatkoden LOUISEMAD10 (reklamelink)
Køb her