
Disse små kager er nemme at lave. Du laver en chokolademasse af chokolade, smør, flormelis og æggeblommer. Den masser ligger du i lag i muffinsforme med sprøde vaniljekiks. Når de har stået på køl i et par timer er de klar og de smager helt fantastisk.
Mini kiksekager
8-10 stk.
Forberedelsestid: 30 min
Samlet tid: 2 timer
Ingredienser
75 g smør
150 g mørk chokolade (50-60%)
1/2 dl flormelis
1 æggeblomme
1/2 pakke vaniljekiks
Fremgangsmåde
1. Smelt smørret i en gryde.
2. Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
3. Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
4. Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
5. Læg en vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
6. Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
7. Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
8. Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.











Skrevet af: Louise DamChokoladeKategori: Desserter, kager og andre søde sager, Tørkager, kugler, barer, karameller og konfekt
Har brugt runde speltvaniljekiks fra Urtekram (fås Coop og Føtex)
Tak for tippet :-)
Kan man bruge palmin istedet for smør???
Hej Pernille
Jeg har ikke prøvet, men det var jo det man brugte før i tiden, så det kan man nok godt.
Hvor mange dage kan de være i køleskabet.. (holdbarhed)
Uhh, det ved jeg ikke helt. Men i hvert fald som minimum 1 uge vil jeg tro.
øv øv hvorfor skiller min chokolade blanding. Jeg har prøvet 2 gange nu :(
Hvornår i processen skiller den?
Gad vide om man kan bruge Mariekiks??
De passer jo perfekt i formen 😊
Hej Charlotte
Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)
Hilsen Louise
Kan man lave det med lys chokolade? Og hvis, skulle man så ændre noget i opskriften? :D
Jeg tror ikke det vil være specielt godt. Det bliver nok lidt vammelt tror jeg.
Lyder lækkert, mon de vil være gode med lys chokolade istedet for mørk?
Jeg tror måske det vil blive lidt vammelt med lys chokolade. Jeg tror helt sikkert jeg ville foretrække mørk chokolade.
Mon de er fryse egnet ?😊
Hej Katrine
Ja, kiksekage skulle gerne kunne fryses så vidt jeg lige kan læse mig frem til på Google. Men jeg har dog ikke selv haft dem frosset ned.
Hilsen Louise
Hej :-) Dem vil jeg prøve at lave! Hvor længe kan de holde sig? Tænker lufttæt beholder i køleskabet.
Tak for en super dejlig blog at følge :-)
Venligst Anja
Hej Anja, det ved jeg faktisk ikke helt. Men i hvert fald en uge i køleskabet skulle ikke være noget problem.
Tror du de kan fryses lyder til at være lækre
Det vil jeg tro de kan. Men jeg har ikke selv prøvet det.
Ej lyder vildt lækkert, det skal jeg helt sikkert prøve!
Er det én æggeblomme eller et bæger med æggeblommer?
Hej Michelle
Det er bare en æggeblomme. Jeg bruger sjældent pasteuriserede æg efter det er meldt ud at de danske æg er salmonellafri.
Hilsen Louise