Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Mini kiksekager

Udgivet: 24. mar 2015 · Opdateret: 1. maj 2021

 
fced b

For lidt tid siden lavede jeg en klassisk gammeldags kiksekage. Det var evigheder siden jeg havde fået kiksekage og den smagte helt fantastisk! Efter den klassiske variant, så valgte jeg at lave nogle små mini kiksekager. Jeg lavede små kiksekager i muffinsforme og de blev så fine og søde. Jeg er helt vild med de små størrelser - det er en fin lille hapser istedet for et helt stykke kiksekage.

Disse små kager er nemme at lave. Du laver en chokolademasse af chokolade, smør, flormelis og æggeblommer. Den masser ligger du i lag i muffinsforme med sprøde vaniljekiks. Når de har stået på køl i et par timer er de klar og de smager helt fantastisk.

piskeris Grullo

Mini kiksekager

4.75 fra 4 stemmer
Justér antalJustér antal: 8 stk.
Forb. tid 30 minutter min
Hviletid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade, 50-60%
  • ½ dl flormelis
  • 1 æggeblomme
  • ½ pakke vaniljekiks

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblommer og rør rundt til massen er helt glat.
  • Hæld lidt af chokoladeblandingen i bunden af en muffinform.
  • Læg en vaniljekiks ovenpå og derefter endnu et lag chokolade.
  • Læg nu endnu en kiks og afslut med et lag chokolade.
  • Fortsæt til hele chokoladeblandingen er brugt op.
  • Sæt de små kiksekager i køleskabet i mindst 2 timer, til de er blevet helt faste.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 stk. | Kalorier: 267 kcal | Kulhydrater: 24 g | Protein: 3 g | Fedt: 19 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
Mini kiksekager
kiksekager
kiksekager

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    marts 16, 2024 at 2:51 pm

    Hej 😃
    Hvad sker der hvis man glemmer at putte flormelis i ?🥴
    Hilsen herfra😃

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 02, 2024 at 2:12 pm

      Så bliver de ikke så søde i smagen :-)

      Svar
  2. Lene skriver

    maj 07, 2021 at 8:16 pm

    Hvor mange bliver der ca. af opskriften? :)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 07, 2021 at 10:42 pm

      Det er en fejl det ikke er kommet med i opskriften. Der bliver 8-10 stk. af denne portion :-)

      Svar
  3. anette wismer skriver

    marts 02, 2016 at 9:50 am

    Har brugt runde speltvaniljekiks fra Urtekram (fås Coop og Føtex)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 05, 2016 at 2:17 pm

      Tak for tippet :-)

      Svar
  4. Pernille skriver

    november 04, 2015 at 10:24 am

    Kan man bruge palmin istedet for smør???

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2015 at 8:41 pm

      Hej Pernille
      Jeg har ikke prøvet, men det var jo det man brugte før i tiden, så det kan man nok godt.

      Svar
  5. Zahra skriver

    november 02, 2015 at 12:43 pm

    Hvor mange dage kan de være i køleskabet.. (holdbarhed)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 04, 2015 at 11:06 pm

      Uhh, det ved jeg ikke helt. Men i hvert fald som minimum 1 uge vil jeg tro.

      Svar
  6. Isabella skriver

    maj 30, 2015 at 7:06 pm

    øv øv hvorfor skiller min chokolade blanding. Jeg har prøvet 2 gange nu :(

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 31, 2015 at 5:59 pm

      Hvornår i processen skiller den?

      Svar
  7. Charlotte skriver

    maj 29, 2015 at 10:45 pm

    Gad vide om man kan bruge Mariekiks??
    De passer jo perfekt i formen 😊

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 29, 2015 at 11:00 pm

      Hej Charlotte
      Det er jeg helt sikker på du godt kan :-)
      Hilsen Louise

      Svar
  8. Emilie skriver

    maj 26, 2015 at 3:32 pm

    Kan man lave det med lys chokolade? Og hvis, skulle man så ændre noget i opskriften? :D

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 26, 2015 at 7:46 pm

      Jeg tror ikke det vil være specielt godt. Det bliver nok lidt vammelt tror jeg.

      Svar
  9. Anja skriver

    maj 26, 2015 at 2:02 pm

    Lyder lækkert, mon de vil være gode med lys chokolade istedet for mørk?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 26, 2015 at 7:45 pm

      Jeg tror måske det vil blive lidt vammelt med lys chokolade. Jeg tror helt sikkert jeg ville foretrække mørk chokolade.

      Svar
    • Katrine skriver

      maj 28, 2015 at 7:28 am

      Mon de er fryse egnet ?😊

      Svar
      • Louise Dam skriver

        maj 29, 2015 at 10:18 pm

        Hej Katrine
        Ja, kiksekage skulle gerne kunne fryses så vidt jeg lige kan læse mig frem til på Google. Men jeg har dog ikke selv haft dem frosset ned.
        Hilsen Louise

        Svar
  10. Anja skriver

    april 05, 2015 at 9:22 am

    Hej :-) Dem vil jeg prøve at lave! Hvor længe kan de holde sig? Tænker lufttæt beholder i køleskabet.
    Tak for en super dejlig blog at følge :-)
    Venligst Anja

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 05, 2015 at 9:35 am

      Hej Anja, det ved jeg faktisk ikke helt. Men i hvert fald en uge i køleskabet skulle ikke være noget problem.

      Svar
    • Elisabeth Olsen skriver

      august 13, 2016 at 1:46 am

      Tror du de kan fryses lyder til at være lækre

      Svar
      • Louise Dam skriver

        august 14, 2016 at 2:46 pm

        Det vil jeg tro de kan. Men jeg har ikke selv prøvet det.

        Svar
  11. Michelle skriver

    april 04, 2015 at 11:18 pm

    Ej lyder vildt lækkert, det skal jeg helt sikkert prøve!
    Er det én æggeblomme eller et bæger med æggeblommer?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 05, 2015 at 8:23 am

      Hej Michelle
      Det er bare en æggeblomme. Jeg bruger sjældent pasteuriserede æg efter det er meldt ud at de danske æg er salmonellafri.
      Hilsen Louise

      Svar
4.75 from 4 votes (4 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.