• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager » Kager » Cookies og Småkager

    Cookies med chokolade (chocolate chip cookies)

    Udgivet: okt 5, 2021 · Opdateret: feb 8, 2023 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Cookies med chokolade (chocolate chip cookies) er noget af det bedste jeg ved. Denne opskrift på cookies har jeg brugt SÅ mange gange. Det er helt sikkert min go-to opskrift. Chokolade cookies er bare vildt lækre, og så er det slet ikke så svært at lave gode småkager med chokolade.

    Cookies med chokolade

    Disse chokolade cookies er sprøde udenpå og dejlig bløde og chewy indeni. Præcis som jeg synes de skal være. Opskriften på småkager med chokolade er nem at gå til og kræver ikke så mange forskellige ingredienser. Det er med andre ord en nem cookies opskrift.

    Chokoladecookies er perfekte at servere til eftermiddagskaffen. De er samtidig super hurtige og nemme at lave, hvis du pludselig får gæster. Dejen har godt af lige at stå et par timer eller natten over. Dog kan du sagtens, hvis du har travlt bage dine cookies med chokolade lige så snart, at du har rørt dejen sammen!

    Prøv også disse opskrifter:
    Double chocolate chip cookies | Cookies med chokolade og nødder | Vaniljeis med cookie dough

    Derudover kan du fryse dejen, og så har du altid lynhurtige chokoladecookies når der kommer gæster. Faktisk har jeg (næsten) altid en portion liggende i min fryser til uventede gæster. Det er altså så lækkert lige at kunne hive sådan en omgang chokolade cookies frem.

    Det kan være en god ide at veje dine cookieskugler af, så du sikrer dig, at de får nogenlunde samme størrelse. Hvis ikke de har samme størrelse, så kan det være svært at få dem alle sammen bagt lige meget. Jeg plejer at lave kugler a 60 g, hvis de skal have en almindelig størrelse.

    Her får du min bedste chokolade cookies opskrift!

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Cookies med chokolade (chocolate chip cookies)

    30 stk
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 10 min
    Samlet tid 25 min

    Udstyr (reklamelink)

    • isske
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 350 g hvedemel eller kagehvedemel
    • 1,5 tsk bagepulver
    • 1,5 tsk salt
    • 1,5 tsk vaniljepulver kan erstattes af vaniljesukker eller vaniljeessens
    • 250 g brun farin
    • 250 g sukker
    • 300 g smør
    • 2 æg
    • 300 g chokoladeknapper ca. 55 - 60 % eller hakket mørk chokolade. Eller mix mørk chokolade, lys chokolade og karamel chokolade.

    Sådan gør du
     

    • Bland hvedemel, bagepulver, salt og vanilje i en skål og sæt den til side.
    • Pisk brun farin, sukker og smør med en elpisker.
    • Tilsæt æggene et af gangen. Pisk massen let luftig og lys.
    • Tilsæt de tørre ingredienser og bland sammen ved lav hastighed.
    • Tilsæt chokoladen og bland i dejen med en ske.
    • Pres husholdningsfilm helt ned over dejen i skålen. Du kan have dejen stående i 3-4 dage i køleskab eller du kan fryse den ned i små portioner og tage op når du får gæster.
      Lad gerne dejen stå nogle timer, og meget gerne til næste dag. Det giver mulighed for at smagen rigtig kan blive udviklet i dem. Du kan dog sagtens bage dem med det samme, hvis du har travlt.
    • Når du er klar til at bage dem tager du dejen ud af køleskabet og lader den stå i 10 min for lige at blødgøre dejen lidt.
    • Brug en isske eller en spiseske til at lægge dejen i kugler på bagepapir på en bageplade
    • Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 8 minutter.
    • Tag dem ud af ovnen og læg dem på en rist til afkøling.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 stk. | Kalorier: 241 kcal | Kulhydrater: 31 g | Protein: 2 g | Fedt: 12 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 1 stemme
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tips til opskriften

    • Kan man fryse cookies, tænker du nok? Det gode ved cookies er, at du sagtens kan fryse dine chocolate chips cookies ned. Du kan fryse dine bagte cookiedejs kugler ned, inden at du bager dem. Det du gør er, at du kommer kuglerne i en frysepose eller i en bøtte, og så kommer du dem i fryseren. De kan godt fryse lidt sammen, men ellers læg lidt bagepapir imellem dem. Du bager dem herefter som normalt.
    • Jeg bruger ikke et bestemt mærke af smør. Det skal dog være en rigtig smør, som kommer i en blok. Det skal altså ikke være smørbart som f.eks. Kærgaarden.
    • Du kan også tilsætte lidt hakkede nødder, hvis du godt kan lidt det. Her kan jeg anbefale hasselnødder, mandler eller valnødder.

    Ofte stillede spørgsmål til opskriften

    Hvor lang tid kan cookies holde sig?

    Hvis du fryser din cookie dej ned kan den holde sig i 2-3 måneder. Den bliver ikke sådan lige for gammel derefter, men smagen kan godt blive forringet af alt for lang tid i fryseren.

    I køleskab kan dejen holde sig omkring 3 dage, og de færdige kager bør også spises inden cirka 3 dage.

    Kan man gemme cookiedej?

    Ja, du kan godt gemme cookiedej. Du kan enten fryse dem ned eller opbevare den på køl. Læs mere ovenfor.

    Hvilken chokolade skal bruge til chocolate chip cookies?

    I de cookies som du kan se her på billedet, har jeg brugt bagefaste chokoladeknapper. Det er nok dem, som man ofte vil forbinde med amerikanske chocolate chip cookies. Man kan her se, at chokoladen ikke flyder ud, når den bliver bagt.

    Hvis du bruger helt almindelig chokolade, som du hakker groft, så vil chokoladen flyde mere ud i din chokolade cookie. Det resultat bliver også virkelig lækkert!

    Det er en smagssag hvad man er til, og jeg laver det ofte bare med den chokolade jeg lige har i skabet.

    Æg, smør sukker og brun farin i en skål til chokoladecookies
    Cookiedej i kugler på bagepapir til småkager med chokolade
    Chokoladecookies
    Chokolade Cookies eller Chocolate Chip Cookies
    Følg mig på Instagram
    « Hjemmelavet skildpaddeis
    Stenalderbrød af nødder, kerner og frø »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Trine

      juni 22, 2018 at 9:40 am

      Hejsa hvor har du dine små chokolade chips fra??😊💝🍫🍪 på forhånd tak

      Svar
      • Louise Dam

        juli 04, 2018 at 11:27 pm

        Jeg tror faktisk det var nogle jeg havde med hjem fra USA. Det er fra mærket Nestlé. Der er muligvis også større supermarkeder i Danmark der forhandler dem.

        Svar
    2. Christina

      august 28, 2016 at 7:50 pm

      Bruger du alm ovn eller varmluft? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        september 03, 2016 at 12:56 pm

        alm. ovn :-)

        Svar
    3. Sille

      november 27, 2014 at 4:23 pm

      Hej Louise :)
      De ser virkelig gode! Jeg tænkte på, om man kan skifte vaniljeessensen ud med vaniljesukker eller vaniljekorn?
      Hilsen Sille

      Svar
      • Louise Dam

        november 27, 2014 at 4:59 pm

        Hej Sille
        Det kan du sagtens gøre :-)

        Svar
      • Tina

        januar 23, 2018 at 3:16 pm

        Hej Louise
        Hvilken slags smør bruger du? 😊
        Og hvor længe kan de holde sig når de er bagt?

        Svar
        • Louise Dam

          januar 26, 2018 at 6:29 pm

          Ikke noget bestemt smør :-) Men ikke smørbart. De kan holde sig en uges tid vil jeg tro.

          Svar
    4. Frederikke

      august 20, 2012 at 9:26 pm

      Nøj, hvor ser de lækre ud! De skal helt sikkert prøves:)

      http://www.vivalavanilla.blogspot.dk - Kig forbi!

      Knus Frederikke

      Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her