• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Sund banankage med chokolade og dadler

    Udgivet: okt 23, 2014 · Opdateret: okt 24, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    Sund banankage med chokoladestykker

    Jeg har endnu en gang kastet mig ud i at lave en sund version af en lækker kage. Denne gang er det blevet til en lækker banankage med chokoladestykker.

    Kagen er bagt uden mel og er derfor glutenfri, den er også bagt uden mælk, hvilket gør den laktosefri og til sidst er den bagt uden tilsat sukker. Jeg har dog ikke brugt sukkerfri chokolade, men det kan man jo sagtens gøre, hvis man slet ikke vil have noget sukker. Kagen er kun sødet med dadler, som selvfølgelig indeholder en del frugtsukker - men det skulle være meget bedre end raffineret sukker. Kagen er rigtig nem og hurtig at bage, og den er prøvesmagt af mine kollegaer, som har godkendt den :-)

    Jeg har også tidligere bagt en lækker sund chokoladekage, som også kun er sødet med dadler. Find opskriften på den sunde chokoladekage/brownie her

    piskeris Chestnut

    Sund banankage med chokolade og dadler

    6 personer
    Forb. tid 20 min
    Tilb. tid 25 min
    Samlet tid 45 min

    Ingredienser

    • 100 g mørk chokolade gerne sukkerfri chokolade
    • 150 g dadler
    • 200 g nødder mandler/hasselnødder – eller andre nødder
    • 2 bananer
    • 2 æg
    • 1 tsk bagepulver
    • ¼ tsk salt
    - undgå din skærm går ud

    Sådan gør du
     

    • Hak chokoladen og 50 gram (husk at rette hvis du ganger op) nødder groft og placer det i en skål.
    • 150 g (husk at rette hvis du ganger op) blandede nødder blendes til nøddemel. Hæld det i skålen sammen med den grofthakkede chokolade og nødderne.
    • Tilsæt bagepulver og salt til nøddemel, chokolade og nødder.
    • I en foodprocessor, blender el.lign blendes dadler, banan og æg til en lind dej.
    • Hæld massen op i skålen med nødder og chokolade og bland det hele godt sammen.
    • Beklæd en bageform på cirka 20×25 cm med bagepapir og fordel dejen heri.
    • Bag kagen i en 180 grader varm ovn i cirka 25 minutter.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 417 kcal | Kulhydrater: 43 g | Protein: 11 g | Fedt: 25 g
    Bedøm denne opskrift:
    3.67 fra 6 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    • Sund banankage med chokoladestykker
    Følg mig på Instagram
    « Nøddepaneret slethvar med ovnbagte rodfrugter
    Andebryst med lakrids »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Sabrina

      juli 29, 2020 at 7:40 am

      Er kalorie beregningen efter per 100 gram, eller hele kagen?

      Svar
      • Louise Dam

        august 03, 2020 at 10:47 am

        Hej Sabrina
        Det er pr. person hvis kagen deles til 6 personer. Hvis I er flere om den bliver det dermed færre kalorier pr. person.

        Svar
    2. Christina Sommer

      september 27, 2017 at 7:48 pm

      Hej😊 Virkelig virkelig lækker. Så lækker det går hen og bliver næsten kriminelt👏🙈😜😝😋

      Mvh Christina

      Svar
      • Louise Dam

        september 27, 2017 at 8:26 pm

        Ha ha, dejligt at høre :-)

        Svar
    3. Mette

      november 15, 2016 at 2:37 pm

      Kan man bytte dadlerne ud med figenpålæg ??

      Svar
      • Louise Dam

        november 17, 2016 at 8:16 pm

        Det har jeg ikke prøvet, men umiddelbart tror jeg det godt.

        Svar
    4. Sarah

      april 24, 2016 at 6:47 pm

      Hej Louise
      Kan kagen laves dagen før den skal spises ?
      Hilsen
      Sarah

      Svar
      • Louise Dam

        april 26, 2016 at 10:29 pm

        Hej Sarah
        Ja, det kan den sagtens :-)

        Svar
    5. Susanne Ehrenreich

      marts 15, 2016 at 4:02 pm

      Hej Louise!
      Har smagt kagen 😍 den smager helt fantastisk 😋 som lækker slik 😜 stort tak 😄

      Svar
      • Louise Dam

        marts 15, 2016 at 6:52 pm

        Hej Susanne
        Hvor er det bare dejligt at høre :-)

        Svar
    6. Susanne Ehrenreich

      marts 13, 2016 at 6:17 pm

      Hej Louise!
      Har lige bagt to kager til imorgen, hat du serveret fes cremefraiche eller skyr til ??
      Glæder mig til at smage kagerne, der dufter skønt i køkkenet 😄
      Kh Susanne

      Svar
      • Louise Dam

        marts 13, 2016 at 8:33 pm

        Hej Susanne
        Nej, det har jeg ikke. De er bare blevet spist som de er. Men det er da sikkert også lækkert med noget til :-)

        Svar
    7. Julie

      marts 06, 2016 at 10:12 am

      Hej Louise.
      Har du erfaringer med at fryse kagen?
      Den ser virkelig lækker ud.
      Kh Julie

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2016 at 3:26 pm

        Hej Julie
        Jeg har ikke prøvet at fryse kagen, men det tror jeg dog godt at den kan.

        Svar
    8. Sofie

      marts 30, 2015 at 11:03 pm

      Har du prøvet at lave kagen som muffins? Det er lige ift. varme og bagetid?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 1:51 pm

        Hej Sofie
        Nej, det har jeg desværre ikke. Men de skal nok have en del mindre tid i ovnen. Og så ville jeg bare holde godt øje med dem undervejs.

        Svar
    9. Amanda

      marts 28, 2015 at 3:05 pm

      Hej Louise. Dine kager ser virkelige lækre ud, og skal faktisk til at eksperimentere med din opskrift på banankage imorgen. Spekulerer lidt på om man evt. kan komme vanilie-proteinpulver i, eller om det ville være synd.. hmm..

      Vh Amanda.

      Svar
      • Louise Dam

        marts 31, 2015 at 1:32 pm

        Hej Amanda
        Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg da godt at man kan. Men i forhold til mængden må du prøve dig lidt frem :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise Dam, Louisesmadblog.dk

    Jeg hedder Louise, jeg er 34 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.
    Læs mere om mig!

    Nye opskrifter

    Hjemmelavet jordbærguf

    Hjemmelavet guf

    Vandmelonsalat

    Vandmelonsalat med feta

    Gulerodskage med floedeosteglasur

    Gulerodskage med ostecreme

    Groen kartoffelsalat med avocadodressing

    Kartoffelsalat med avocadodressing

    Lemonade

    Lemonade

    Spidskaalssalat

    Spidskålssalat

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.
    • Hjemmelavet guf
    • Vandmelonsalat med feta
    • Gulerodskage med ostecreme
    • Kartoffelsalat med avocadodressing
    • Lemonade
    • Spidskålssalat
    Mig

    Jeg hedder Louise! Jeg er 33 år og bor i København sammen med min kæreste og datter. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de omkring 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    • Helstegt oksemørbrad
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Panang karry med kylling (Panang Gai)
    • Vietnamesiske forårsruller / rispapirruller

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Giv blomster med 10 % i rabat hos Euroflorist med koden LOUISEMAD10 (reklamelink)
    Køb her