
Jeg er blevet stor fan af kondenseret mælk. Man kan lave så mange fine ting med det. Denne gang blev jeg inspireret til at lave en lækker karamelliseret brownie eller chokoladekage. Den var super lækker! En lækker brownie/chokoladekage med et lækkert lag af karamel på toppen. Man hælder den kondenseret mælk over den ubagte kage og varmen i ovnen omdanner så den kondenserede mælk til karamel. Så smart :-)
📖 Opskrift
Karamelliseret brownie
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 2 æg
- 175 g sukker
- 75 g hvedemel
- 45 g kakaopulver
- ½ tsk salt
- 200 g kondenseret mælk, ½ dåse
- 75 g mælkechokolade
Sådan gør du
- Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen.
- I en skål piskes æg og sukker luftige.
- Vend chokolade/smørblandingen i æggeblandingen.
- Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen.
- Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir. Min form var 26x18 cm, men den kan sagtens være lidt mindre.
- Hak den lyse chokolade groft og drys den udover dejen.
- Hæld den kondenserede mælk over dejen.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
- Lad kagen køle af, skær den i små stykker og nyd den :-)
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise DamChokolade, Kondenseret mælkKategori: Efterår, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Skærekager, Søde sager, Vinter
Lene
Kan den fryses ?
Louise Dam
Jeg har ikke haft frosset lige denne her kage, men det vil jeg bestemt mene den godt kan.
Christina Søby
Hej Louise.
Er det opskriften til fire personer der passer til en form på 26x18 cm.? Jeg skal bage til otte så tænker jeg skal bruge en større form.
Louise Dam
Hej Christina
Ja, hvis du fordobler opskriften skal du bruge en lidt større form. Den behøves dog ikke at være dobbelt så stor, da min form her godt kunne have været en smule mindre.
Hilsen Louise
M
Kan man bruge karameliseret mælk i stedet for kondenseret?
Louise Dam
Det vil ikke give det samme resultat, da den kondenseret mælk så allerede er blevet til karamel, men du kan sagtens smøre dulce de leche (karamellen) ud på den færdige brownie.
Cathy
Kan den bages i en tærteform? Eller springform? Har ikke en form med de dimensioner.
Louise Dam
Ja, hvis den bare er cirka samme størrelse er det fint.
Anette
Min kage skal også have meget længere tid i ovnen. Er ved at bage den nu. Har lige lagt staniol over, så karamellem ikke brænder på.
Rebekka
Super lækker kage!! Kunne jeg overtale dig til at skrive "mælkechokolade" i stedet for lys chokolade? Nu har jeg de to gange jeg har lavet den kommet til at købe hvid chokolade og så efterfølgende fundet ud af at opskriften mener noget andet 😣
Louise Dam
Hej Rebekka
Øv, hvor irriterende. Jeg synes nu at udtrykkene hvid, lys og mørk chokolade passer godt sammen. :-)
lisa
Mælken gik i bunden, og kagen skulle have meget længere tid, med det resultat at den blev brændt
Louise Dam
ØV, hvor ærgerligt. Jeg har lavet den to gange hvor den er blevet god, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt
Louise
Hej Louise
Hvor "mørk" er den mørke chokolade?
Louise Dam
Jeg brugte vist 70 % :-)
Melanie
Hej Louise! Har du erfaring eller ved du om man kan bruge karamelliseret mælk i stedet for kondenseret? :-)
Louise Dam
Hej Melanie
Jeg har aldrig hørt om karamelisseret mælk, så det kan jeg ikke lige svare på.
Ulla Andreassen
Jeg har set karamelliseret mælk i netto igår på en af de der spot hyller :-D
Louise Dam
Ja, det har de snart ret ofte. Det er dejligt :-)
Christina
Mmmh, den ser så lækker ud, at jeg vil begive mig ud i at lave den i dag :-)
Skal kagen have varmluft eller alm. ovn?
Louise Dam
Jeg bruger alm. Ovn :-)
Louise
Mums, den smager såååå lækkert. Dog faldt den TOTAL sammen på midten. Hvad kan det mon skyldes?
Louise Dam
Jeg vil tro den har været bagt lige lidt for lidt. Der kan godt være stor forskel på forskellige ovne. Men godt den smagte godt alligevel :-)
Louise
Må prøve at give den lidt mere næste gang :-) men tænker jeg kan fylde hullet ud med vanilleis denne gang ;-P
Louise Dam
Ja det vil helt sikkert være godt med is i hullet :-)
Sarah
Hej Louise!
Jeg kan se du bruger chocolate Chips oven på den kondensere mælke. Hvor henne køber du dem? Jeg har aldrig kunne finde nogle i Danmark, kun smeltechokolade som ikke helt er det samme.
Vh Sarah
Louise Dam
Hej Sarah
Det her er faktisk ikke helt rigtige chocolate chips. Men de er fra Callebaut, og kan købes hos Bagetid.dk
Michelle
Hej Louise,
Jeg oplevede at den kondenserede mælk endte i bunden, og kagen skulle have noget længere tid end angivet. Den smagte fint alligevel, men var ikke så fin at se på.
Mvh
Michelle.
Louise Dam
Øv, det var da ærgerligt. Det havde jeg ellers ingen problemer med.
Mette Nielsen
Hejsa kan disse brownies fryses? Mvh Mette
Louise Dam
Hej Mette
Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.