• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Søde sager

    Karamelliseret brownie

    Udgivet: okt 16, 2015 · Opdateret: maj 15, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
     
    beaf b

    Jeg er blevet stor fan af kondenseret mælk. Man kan lave så mange fine ting med det. Denne gang blev jeg inspireret til at lave en lækker karamelliseret brownie eller chokoladekage. Den var super lækker! En lækker brownie/chokoladekage med et lækkert lag af karamel på toppen. Man hælder den kondenseret mælk over den ubagte kage og varmen i ovnen omdanner så den kondenserede mælk til karamel. Så smart :-)

    📖 Opskrift

    ikon piskeris Chestnut

    Karamelliseret brownie

    4 personer
    Forb. tid 30 min
    Samlet tid 1 t
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 100 g smør
    • 100 g mørk chokolade
    • 2 æg
    • 175 g sukker
    • 75 g hvedemel
    • 45 g kakaopulver
    • ½ tsk salt
    • 200 g kondenseret mælk ½ dåse
    • 75 g mælkechokolade

    Sådan gør du
     

    • Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen.
    • I en skål piskes æg og sukker luftige.
    • Vend chokolade/smørblandingen i æggeblandingen.
    • Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen.
    • Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir. Min form var 26x18 cm, men den kan sagtens være lidt mindre.
    • Hak den lyse chokolade groft og drys den udover dejen.
    • Hæld den kondenserede mælk over dejen.
    • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
    • Lad kagen køle af, skær den i små stykker og nyd den :-)

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fra chocolat.dk med lidt modificeringer.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 861 kcal | Kulhydrater: 116 g | Protein: 13 g | Fedt: 45 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.4 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Karamelliseret brownie
    Karamelliseret brownie
    Karamelliseret brownie
    Karamelliseret brownie

     

    Skrevet af: Louise DamChokolade, Kondenseret mælkKategori: Efterår, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Skærekager, Søde sager, Vinter

    Følg mig på Instagram
    « Chili cheese tops
    Guide til Aarhus og omegn »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lene

      november 20, 2022 at 9:41 am

      Kan den fryses ?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 1:25 pm

        Jeg har ikke haft frosset lige denne her kage, men det vil jeg bestemt mene den godt kan.

        Svar
    2. Christina Søby

      april 14, 2022 at 12:40 pm

      Hej Louise.
      Er det opskriften til fire personer der passer til en form på 26x18 cm.? Jeg skal bage til otte så tænker jeg skal bruge en større form.

      Svar
      • Louise Dam

        april 20, 2022 at 2:01 pm

        Hej Christina
        Ja, hvis du fordobler opskriften skal du bruge en lidt større form. Den behøves dog ikke at være dobbelt så stor, da min form her godt kunne have været en smule mindre.
        Hilsen Louise

        Svar
        • M

          maj 10, 2022 at 6:54 pm

          Kan man bruge karameliseret mælk i stedet for kondenseret?

          Svar
          • Louise Dam

            august 11, 2022 at 2:59 pm

            Det vil ikke give det samme resultat, da den kondenseret mælk så allerede er blevet til karamel, men du kan sagtens smøre dulce de leche (karamellen) ud på den færdige brownie.

            Svar
    3. Cathy

      juni 27, 2017 at 12:22 pm

      Kan den bages i en tærteform? Eller springform? Har ikke en form med de dimensioner.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 14, 2017 at 4:54 pm

        Ja, hvis den bare er cirka samme størrelse er det fint.

        Svar
    4. Anette

      juni 16, 2017 at 12:18 pm

      Min kage skal også have meget længere tid i ovnen. Er ved at bage den nu. Har lige lagt staniol over, så karamellem ikke brænder på.

      Svar
    5. Rebekka

      april 02, 2017 at 7:22 pm

      Super lækker kage!! Kunne jeg overtale dig til at skrive "mælkechokolade" i stedet for lys chokolade? Nu har jeg de to gange jeg har lavet den kommet til at købe hvid chokolade og så efterfølgende fundet ud af at opskriften mener noget andet 😣

      Svar
      • Louise Dam

        april 17, 2017 at 6:56 pm

        Hej Rebekka
        Øv, hvor irriterende. Jeg synes nu at udtrykkene hvid, lys og mørk chokolade passer godt sammen. :-)

        Svar
    6. lisa

      marts 02, 2017 at 8:40 pm

      Mælken gik i bunden, og kagen skulle have meget længere tid, med det resultat at den blev brændt

      Svar
      • Louise Dam

        marts 23, 2017 at 9:06 pm

        ØV, hvor ærgerligt. Jeg har lavet den to gange hvor den er blevet god, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt

        Svar
    7. Louise

      marts 08, 2016 at 9:53 pm

      Hej Louise
      Hvor "mørk" er den mørke chokolade?

      Svar
      • Louise Dam

        marts 12, 2016 at 3:52 pm

        Jeg brugte vist 70 % :-)

        Svar
    8. Melanie

      oktober 28, 2015 at 5:54 pm

      Hej Louise! Har du erfaring eller ved du om man kan bruge karamelliseret mælk i stedet for kondenseret? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        november 01, 2015 at 8:50 pm

        Hej Melanie
        Jeg har aldrig hørt om karamelisseret mælk, så det kan jeg ikke lige svare på.

        Svar
        • Ulla Andreassen

          februar 25, 2016 at 3:31 pm

          Jeg har set karamelliseret mælk i netto igår på en af de der spot hyller :-D

          Svar
          • Louise Dam

            februar 25, 2016 at 10:18 pm

            Ja, det har de snart ret ofte. Det er dejligt :-)

            Svar
    9. Christina

      oktober 21, 2015 at 9:40 am

      Mmmh, den ser så lækker ud, at jeg vil begive mig ud i at lave den i dag :-)
      Skal kagen have varmluft eller alm. ovn?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 21, 2015 at 12:41 pm

        Jeg bruger alm. Ovn :-)

        Svar
    10. Louise

      oktober 17, 2015 at 3:26 pm

      Mums, den smager såååå lækkert. Dog faldt den TOTAL sammen på midten. Hvad kan det mon skyldes?

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 17, 2015 at 11:00 pm

        Jeg vil tro den har været bagt lige lidt for lidt. Der kan godt være stor forskel på forskellige ovne. Men godt den smagte godt alligevel :-)

        Svar
        • Louise

          oktober 18, 2015 at 1:17 am

          Må prøve at give den lidt mere næste gang :-) men tænker jeg kan fylde hullet ud med vanilleis denne gang ;-P

          Svar
          • Louise Dam

            oktober 18, 2015 at 10:15 am

            Ja det vil helt sikkert være godt med is i hullet :-)

            Svar
    11. Sarah

      september 24, 2015 at 8:23 pm

      Hej Louise!
      Jeg kan se du bruger chocolate Chips oven på den kondensere mælke. Hvor henne køber du dem? Jeg har aldrig kunne finde nogle i Danmark, kun smeltechokolade som ikke helt er det samme.

      Vh Sarah

      Svar
      • Louise Dam

        september 26, 2015 at 12:25 pm

        Hej Sarah
        Det her er faktisk ikke helt rigtige chocolate chips. Men de er fra Callebaut, og kan købes hos Bagetid.dk

        Svar
    12. Michelle

      september 13, 2015 at 3:03 pm

      Hej Louise,
      Jeg oplevede at den kondenserede mælk endte i bunden, og kagen skulle have noget længere tid end angivet. Den smagte fint alligevel, men var ikke så fin at se på.
      Mvh
      Michelle.

      Svar
      • Louise Dam

        september 14, 2015 at 1:21 pm

        Øv, det var da ærgerligt. Det havde jeg ellers ingen problemer med.

        Svar
    13. Mette Nielsen

      juni 24, 2015 at 9:44 pm

      Hejsa kan disse brownies fryses? Mvh Mette

      Svar
      • Louise Dam

        juni 25, 2015 at 9:05 pm

        Hej Mette
        Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Paaske cookies
      Påske cookies
    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
      #wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-33); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-50); }#wprm-recipe-user-rating-1 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-1-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-1-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
      #wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-33); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-50); }#wprm-recipe-user-rating-2 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-2-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-2-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
      #wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-33); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-50); }#wprm-recipe-user-rating-3 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-3-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-3-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
      #wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-33); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-50); }#wprm-recipe-user-rating-4 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-4-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-4-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
      #wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-33); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-50); }#wprm-recipe-user-rating-5 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-5-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-5-66 stop { stop-color: #343434; }
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler
      #wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-33 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-33); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-50 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-50); }#wprm-recipe-user-rating-6 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-66 svg * { fill: url(#wprm-recipe-user-rating-6-66); }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-33 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-user-rating-6-66 stop { stop-color: #343434; }

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her