beaf b

Jeg er blevet stor fan af kondenseret mælk. Man kan lave så mange fine ting med det. Denne gang blev jeg inspireret til at lave en lækker karamelliseret brownie eller chokoladekage. Den var super lækker! En lækker brownie/chokoladekage med et lækkert lag af karamel på toppen. Man hælder den kondenseret mælk over den ubagte kage og varmen i ovnen omdanner så den kondenserede mælk til karamel. Så smart :-)

ikon piskeris Chestnut

Karamelliseret brownie

4 personer
Forb. tid 30 min
Samlet tid 1 t

Ingredienser

Sådan gør du
 

  • Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen.
  • I en skål piskes æg og sukker luftige.
  • Vend chokolade/smørblandingen i æggeblandingen.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen.
  • Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir. Min form var 26x18 cm, men den kan sagtens være lidt mindre.
  • Hak den lyse chokolade groft og drys den udover dejen.
  • Hæld den kondenserede mælk over dejen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle af, skær den i små stykker og nyd den :-)

Dine egne noter

Noter

Opskriften er fra chocolat.dk med lidt modificeringer.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 861 kcal | Kulhydrater: 116 g | Protein: 13 g | Fedt: 45 g
Bedøm denne opskrift:
5 fra 3 stemmer
Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Udskriv
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie

 

Skrevet af: Louise DamChokolade, Kondenseret mælkKategori: Efterår, Kager, Nytår, Nytårsdessert, Skærekager, Søde sager, Vinter

Følg mig på Instagram

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskriften