Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Karamelliseret brownie

Udgivet: 16. okt 2015 · Opdateret: 15. maj 2021

 
beaf b

Jeg er blevet stor fan af kondenseret mælk. Man kan lave så mange fine ting med det. Denne gang blev jeg inspireret til at lave en lækker karamelliseret brownie eller chokoladekage. Den var super lækker! En lækker brownie/chokoladekage med et lækkert lag af karamel på toppen. Man hælder den kondenseret mælk over den ubagte kage og varmen i ovnen omdanner så den kondenserede mælk til karamel. Så smart :-)

piskeris Grullo

Karamelliseret brownie

4.17 fra 6 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Forb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 100 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 2 æg
  • 175 g sukker
  • 75 g (reklamelink)hvedemel
  • 45 g (reklamelink)kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 200 g kondenseret mælk, ½ dåse
  • 75 g mælkechokolade

Sådan gør du
 

  • Smelt den mørke chokolade og smørret over et vandbad eller i mikroovnen.
  • I en skål piskes æg og sukker luftige.
  • Vend chokolade/smørblandingen i æggeblandingen.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver og salt i skålen.
  • Hæld dejen i en lille form foret med bagepapir. Min form var 26x18 cm, men den kan sagtens være lidt mindre.
  • Hak den lyse chokolade groft og drys den udover dejen.
  • Hæld den kondenserede mælk over dejen.
  • Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle af, skær den i små stykker og nyd den :-)

Noter

Opskriften er fra chocolat.dk med lidt modificeringer.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 861 kcal | Kulhydrater: 116 g | Protein: 13 g | Fedt: 45 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie
Karamelliseret brownie

 

Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]

Kommentarer

  1. Lene skriver

    november 20, 2022 at 9:41 am

    Kan den fryses ?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 1:25 pm

      Jeg har ikke haft frosset lige denne her kage, men det vil jeg bestemt mene den godt kan.

      Svar
  2. Christina Søby skriver

    april 14, 2022 at 12:40 pm

    Hej Louise.
    Er det opskriften til fire personer der passer til en form på 26x18 cm.? Jeg skal bage til otte så tænker jeg skal bruge en større form.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 20, 2022 at 2:01 pm

      Hej Christina
      Ja, hvis du fordobler opskriften skal du bruge en lidt større form. Den behøves dog ikke at være dobbelt så stor, da min form her godt kunne have været en smule mindre.
      Hilsen Louise

      Svar
      • M skriver

        maj 10, 2022 at 6:54 pm

        Kan man bruge karameliseret mælk i stedet for kondenseret?

        Svar
        • Louise Dam skriver

          august 11, 2022 at 2:59 pm

          Det vil ikke give det samme resultat, da den kondenseret mælk så allerede er blevet til karamel, men du kan sagtens smøre dulce de leche (karamellen) ud på den færdige brownie.

          Svar
  3. Cathy skriver

    juni 27, 2017 at 12:22 pm

    Kan den bages i en tærteform? Eller springform? Har ikke en form med de dimensioner.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 14, 2017 at 4:54 pm

      Ja, hvis den bare er cirka samme størrelse er det fint.

      Svar
  4. Anette skriver

    juni 16, 2017 at 12:18 pm

    Min kage skal også have meget længere tid i ovnen. Er ved at bage den nu. Har lige lagt staniol over, så karamellem ikke brænder på.

    Svar
  5. Rebekka skriver

    april 02, 2017 at 7:22 pm

    Super lækker kage!! Kunne jeg overtale dig til at skrive "mælkechokolade" i stedet for lys chokolade? Nu har jeg de to gange jeg har lavet den kommet til at købe hvid chokolade og så efterfølgende fundet ud af at opskriften mener noget andet 😣

    Svar
    • Louise Dam skriver

      april 17, 2017 at 6:56 pm

      Hej Rebekka
      Øv, hvor irriterende. Jeg synes nu at udtrykkene hvid, lys og mørk chokolade passer godt sammen. :-)

      Svar
  6. lisa skriver

    marts 02, 2017 at 8:40 pm

    Mælken gik i bunden, og kagen skulle have meget længere tid, med det resultat at den blev brændt

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 23, 2017 at 9:06 pm

      ØV, hvor ærgerligt. Jeg har lavet den to gange hvor den er blevet god, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt

      Svar
  7. Louise skriver

    marts 08, 2016 at 9:53 pm

    Hej Louise
    Hvor "mørk" er den mørke chokolade?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2016 at 3:52 pm

      Jeg brugte vist 70 % :-)

      Svar
  8. Melanie skriver

    oktober 28, 2015 at 5:54 pm

    Hej Louise! Har du erfaring eller ved du om man kan bruge karamelliseret mælk i stedet for kondenseret? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 01, 2015 at 8:50 pm

      Hej Melanie
      Jeg har aldrig hørt om karamelisseret mælk, så det kan jeg ikke lige svare på.

      Svar
      • Ulla Andreassen skriver

        februar 25, 2016 at 3:31 pm

        Jeg har set karamelliseret mælk i netto igår på en af de der spot hyller :-D

        Svar
        • Louise Dam skriver

          februar 25, 2016 at 10:18 pm

          Ja, det har de snart ret ofte. Det er dejligt :-)

          Svar
  9. Christina skriver

    oktober 21, 2015 at 9:40 am

    Mmmh, den ser så lækker ud, at jeg vil begive mig ud i at lave den i dag :-)
    Skal kagen have varmluft eller alm. ovn?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 21, 2015 at 12:41 pm

      Jeg bruger alm. Ovn :-)

      Svar
  10. Louise skriver

    oktober 17, 2015 at 3:26 pm

    Mums, den smager såååå lækkert. Dog faldt den TOTAL sammen på midten. Hvad kan det mon skyldes?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 17, 2015 at 11:00 pm

      Jeg vil tro den har været bagt lige lidt for lidt. Der kan godt være stor forskel på forskellige ovne. Men godt den smagte godt alligevel :-)

      Svar
      • Louise skriver

        oktober 18, 2015 at 1:17 am

        Må prøve at give den lidt mere næste gang :-) men tænker jeg kan fylde hullet ud med vanilleis denne gang ;-P

        Svar
        • Louise Dam skriver

          oktober 18, 2015 at 10:15 am

          Ja det vil helt sikkert være godt med is i hullet :-)

          Svar
  11. Sarah skriver

    september 24, 2015 at 8:23 pm

    Hej Louise!
    Jeg kan se du bruger chocolate Chips oven på den kondensere mælke. Hvor henne køber du dem? Jeg har aldrig kunne finde nogle i Danmark, kun smeltechokolade som ikke helt er det samme.

    Vh Sarah

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 26, 2015 at 12:25 pm

      Hej Sarah
      Det her er faktisk ikke helt rigtige chocolate chips. Men de er fra Callebaut, og kan købes hos Bagetid.dk

      Svar
  12. Michelle skriver

    september 13, 2015 at 3:03 pm

    Hej Louise,
    Jeg oplevede at den kondenserede mælk endte i bunden, og kagen skulle have noget længere tid end angivet. Den smagte fint alligevel, men var ikke så fin at se på.
    Mvh
    Michelle.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      september 14, 2015 at 1:21 pm

      Øv, det var da ærgerligt. Det havde jeg ellers ingen problemer med.

      Svar
  13. Mette Nielsen skriver

    juni 24, 2015 at 9:44 pm

    Hejsa kan disse brownies fryses? Mvh Mette

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juni 25, 2015 at 9:05 pm

      Hej Mette
      Jeg har ikke prøvet at fryse dem, men er vil jeg bestemt tro at man kan.

      Svar
4.17 from 6 votes (6 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.