Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Søde sager

Brombærbomber i hvid chokoladeskal

Udgivet: 26. dec 2019 · Opdateret: 13. jan 2025

Brombærbomber i hvid chokoladeskal som en skøn nytårsdessert

Denne smukke dessert med brombærbomber serverede jeg i 2018 til nytårsaften. Den fik rigtig mange rosende ord med på vejen, og den smagte altså også virkelig godt. Nu håber jeg, at I kan få glæde af opskriften.

Desserten er lidt omfattende at lave, men det gode er at du kan lave det hele klar et par dage inden den skal serveres for dine gæster. Disse fine og lækre brombærbomber kan selvfølgelig laves til enhver fest, men desserten passer rigtig fint til nytårsaften. Så hvis du leder efter en nytårsdessert er du kommet til den rette opskrift.

Jeg synes, at brombær og hvid chokolade passer super godt sammen. Derfor er disse brombærbomber også vældig lækre. De små moussebomber smager også skønt, men er faktisk mest med fordi de er så fine. Så hvis man ønsker at pynte desserten på en anden måde, så kan man også sagtens undlade at lave dem.

Hvis du har brug for inspiration til andre desserter til nytårsaften så prøv at se her.

piskeris Grullo

Brombærbomber i hvid chokoladeskal

4.66 fra 20 stemmer
Justér antalJustér antal: 12 personer
Forb. tid 2 timer t 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hviletid 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Springform 28 cm i diameter
  • (reklamelink)Silikone halvkugleform 7 cm i diameter - 2 stk. helst.
  • (reklamelink)Sprøjtepose
  • (reklamelink)Silikone halvkugleform med cirka 2,5-3 cm i diameter.
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

Chokoladekagebund

  • 100 g smør
  • 150 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 2 dl mælk
  • 75 g (reklamelink)kakaopulver, usødet
  • 150 g (reklamelink)hvedemel
  • 0,75 tsk (reklamelink)bagepulver
  • 3 æg
  • 115 g sukker

Valnøddecrunch

  • 75 g (reklamelink)mørk chokolade
  • 50 g (reklamelink)valnødder

Hvide chokoladeskaller

  • 300 g (reklamelink)hvid chokolade

Brombærcreme

  • 250 g frosne brombær
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 1,5 spsk flormelis
  • ½ (reklamelink)vaniljestang

Brombær moussebomber

  • 250 g frosne brombær
  • 80 g sukker
  • 2,5 blad (reklamelink)husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • ½ (reklamelink)vaniljestang
  • ½ økologisk citron, skal + saft

Pynt

  • Friske brombær
  • Hakkede nødder
  • (reklamelink)Guldstøv, sølvstøv, rosa støv el.lign.

Sådan gør du
 

Chokoladekagebund

  • Smelt smør, mørk chokolade og mælk i en gryde ved svag varme.
  • I en skål blander du kakaopulver, hvedemel og bagepulver.
  • I en anden skål pisker du æg og sukker sammen til en tyk masse.
  • Bland de tørre ingredienser sammen med æg/sukker blandingen.
  • Hæld dernæst chokoladeblandingen i kagedejen og bland rundt.
  • Smør en springform på cirka 28 cm i diameter, eller brug bagepapir i formen.
  • Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader.
  • Lad kagen afkøle.
  • Brug en udstikker med en diameter på cirka 5-6 cm til at udstikke kagen i 6 stykker, som du herefter halverer, da de ellers er for tykke.
    Tip!: Det kage der er til overs kan du fryse ned og bruge til romkugler eller træstammer.

Valnøddecrunch

  • Smelt mørk chokolade enten i mikrobølgeovn eller over vandbad.
  • Hak valnødderne fint og bland dem i den smeltede chokolade.
  • Fordel valnøddecrunchen ovenpå dine 12 runde kagebunde.
  • Stil bundene på køl (enten køleskab eller fryser) så chokoladen størkner.

Hvide chokoladeskaller

  • Temperer den hvide chokolade. Jeg bruger mikrobølgeovnen til det.
  • ⅔ af chokoladen hakkes groft den sidste ⅓ del hakkes fint.
  • Smelt den grofthakkede chokolade i mikrobølgeovnen. Giv den cirka 20-30 sekunder af gangen og så rører du rundt. Bliv ved indtil den er helt smeltet.
  • Kom så den finthakkede chokolade i den smeltede chokolade og rør rundt indtil det hele er smeltet sammen.
  • Pensl chokoladen i din halvkugleform. Stil den i fryseren i 5-10 minutter og pensl derefter et nyt lag af chokoladen så formen er dækket. Selvom det måske ser stribet ud nede i formen, skulle det gerne blive fint blankt på toppen alligevel. Stil igen formen i fryseren i 5-10 minutter.

Brombærcreme

  • Kog de frosne brombær i en gryde i cirka 5 minutter.
  • Blend brombærene til en puré med f.eks. en stavblender.
  • Si kernerne fra brombærpuréen.
  • Pisk fløden til skum.
  • Pisk creme fraichen.
  • Halvér vaniljestangen og skrab kernerne af den ene halvdel ud og bland sammen med flormelisen.
  • Bland flødeskum, creme fraiche, brombærpuré, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen i en skål.
  • Kom brombærcremen i en sprøjtepose og fordel den i chokoladeskallerne (der stadig er i formen).
    De må ikke blive fyldt for meget da kagebunden også skal kunne være der. Prøv lige med én til at starte med.
  • Læg kagebunden ovenpå cremen, med valnøddecrunchen mod brombærcremen.
  • Stil herefter formen i fryseren i cirka 30 minutter.
  • Tryk forsigtigt kagerne ud af formen.
  • Opbevar kagerne i en bøtte på køl. Her kan de holde sig i op til 3 dage.

Brombær moussebomber

  • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 20 minutter.
  • Skrab vaniljekornene ud af den anden halvdel af vaniljestangen og bland sammen med lidt af sukkeret.
  • Bring brombær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citronsaft og citronskal i kog. Lad det simre i cirka 10 minutter.
  • Sigt det hele så du står tilbage med en saft.
  • Knug husblasen fri for vand og rør den i den lune saft.
  • Lad saften med husblas køle af i køleskabet.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Vend derefter flødeskummen forsigtet sammen med saften over flere omgange for at sikre at den ikke skiller.
  • Hæld den færdige mousse op i en sprøjtepose og fordel moussen i din silikoneform med små huller. Jeg lavede to forskellige størrelser.
  • Sæt formen i fryseren og lad dem stå i mindst 2 timer og ellers bare indtil de skal anrettes.

Anretning

  • Læg en kage på tallerkenen og fordel lidt moussebomber og friske brombær rundt på tallerkenen. Pynt evt. også med lidt hakket nødder og guldstøv eller lignende. Her er det bare fantasien der sætter grænser.

Noter

Opskriften er fundet hos Madsymfonien.dk
Opskriften på moussebomberne er fundet hos DitteJulie.dk
Min halvkugle silikoneform er denne fra Cook and Baker, der kan købes hos Imerco.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 650 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 9 g | Fedt: 45 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Brombærbomber i hvid chokoladeskal er den perfekte nytårsdessert
Hvide chokoladeskaller med brombærcreme
Brombærdessert med hvid chokolade

Kommentarer

  1. Linett skriver

    december 27, 2024 at 6:28 pm

    Hej Louise :)
    Jeg vil lave de her til nytår, jeg går dog med jordbærmousse i stedet for brombær da nogen af gæsterne ikke er til brombær.
    Men hvordan med selve kageformen? Kan jeg lave den ud på f.eks. en bradepande, evt. gange den op med 2 for at den fylder i en bradepande?
    Mine kager bliver hjerteformede, så tænker det er lettere at få nok ved at lave i en bradepande,

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:18 pm

      Hej Linett
      Det kommer lidt an på størrelsen af bradepanden. Hvor mange mennesker skal du lave til? Umiddelbart er bradepanden til ovnen nok så stor at de skal gange med 3 for at det passer tror jeg. Du kan prøve omregneren her hvis det er: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
      Og det lyder også lækkert med jordbærmousse!
      Hilsen Louise

      Svar
  2. Pernille skriver

    december 20, 2024 at 1:38 pm

    Skal moussebomberne stå i formen indtil de skal bruges, eller kan de tages ud af silikoneformen og opbevares i en bøtte?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 29, 2024 at 2:11 pm

      Jeg havde dem bare i silikoneformene. Men vil tro du godt kan tage dem ud og gemme dem i en bøtte i stedet for.

      Svar
  3. Fie skriver

    december 01, 2022 at 9:21 am

    Hej.
    Kan man lave dem med rabarber i stedet for brombær?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 05, 2022 at 12:29 pm

      Ja, det er jeg helt sikker på man sagtens kan :-) Men du må lige smage til hvordan sødmen passer eller om der skal mere sukker i.

      Svar
  4. Cecilie skriver

    december 29, 2021 at 12:39 am

    Så fine. Men kan man lave dem uden chokoladen?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 02, 2022 at 3:01 pm

      Hej Cecilie
      Beklager det sene svar. Det burde du kunne. Så kan man evt. glace kagen eller sprøjte med velvet spray chokolade der giver en fin struktur.

      Svar
  5. Tina skriver

    november 29, 2021 at 11:42 am

    Kan kagerne laves to uger før og så opbevares på frys indtil? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 10, 2021 at 11:51 am

      Hej Tina
      Ja, det kan de sagtens. Lad dem tø op i køleskabet. Du skal nok regne med det tager omkring 1,5 time for dem at tø op (+/-).
      Hilsen Louise

      Svar
  6. Pia skriver

    november 03, 2021 at 4:30 pm

    Hej Louise,
    Det ser så lækkert ud, men hvilken type pensel bruger du til skallerne? En med hår eller en silikonepensel?
    På forhånd tak for hjælpen,
    Pia

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2021 at 8:59 pm

      Jeg bruger en med hår. Du kan købe specielle pensler, som er fødevaregodkendt. Se f.eks. [eafl id="111464" name="Fødevarepensel" text="denne her"].

      Svar
  7. Hi skriver

    juli 25, 2021 at 5:50 pm

    Kan man bruge blandedebær i moussekupler/bomberne?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      august 02, 2021 at 10:17 pm

      Ja, det kan du sagtens :-)

      Svar
  8. Ida skriver

    april 15, 2021 at 3:46 pm

    Kan de færdige bomber tåle at stå i fryseren natten over? :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 04, 2021 at 12:17 am

      Ja, det kan de sagtens :-) Bare sørg for at tage dem ud i god tid og lad dem tø op i køleskabet. Det tager nok cirka 1,5 time.

      Svar
  9. Holger skriver

    februar 16, 2020 at 4:22 pm

    Stor ros for altid flotte fotos og indbydende opskrifter!
    Det er altså lækkert at se på :-)
    De allerbedste hilsner
    Holger

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 09, 2020 at 1:32 pm

      Mange tak :-)

      Svar
  10. Isabella skriver

    december 28, 2019 at 1:12 pm

    Hej Louise.
    Hvilken form brugte du til kagerne? Muffin forme?
    Mvh. Isabella

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2019 at 11:08 pm

      Jeg har linket til formen under noter i opskriften.

      Svar
  11. Piskeriset skriver

    december 26, 2019 at 5:55 pm

    Den ser så fin ud! <3

    Svar
    • Louise Dam skriver

      december 30, 2019 at 11:08 pm

      Mange tak!

      Svar
4.66 from 20 votes (20 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.