• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Højtider og særlige lejligheder » Nytår » Nytårsdessert

    Brombærbomber i hvid chokoladeskal

    Udgivet: dec 26, 2019 · Opdateret: okt 24, 2020 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Brombærbomber i hvid chokoladeskal som en skøn nytårsdessert

    Denne smukke dessert med brombærbomber serverede jeg i 2018 til nytårsaften. Den fik rigtig mange rosende ord med på vejen, og den smagte altså også virkelig godt. Nu håber jeg, at I kan få glæde af opskriften.

    Desserten er lidt omfattende at lave, men det gode er at du kan lave det hele klar et par dage inden den skal serveres for dine gæster. Disse fine og lækre brombærbomber kan selvfølgelig laves til enhver fest, men desserten passer rigtig fint til nytårsaften. Så hvis du leder efter en nytårsdessert er du kommet til den rette opskrift.

    Prøv også disse opskrifter:
    Chokolademousse | Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddecrocant, drænet yoghurt og citronmelissesukker | Gateau Marcel chokoladekage

    Jeg synes, at brombær og hvid chokolade passer super godt sammen. Derfor er disse brombærbomber også vældig lækre. De små moussebomber smager også skønt, men er faktisk mest med fordi de er så fine. Så hvis man ønsker at pynte desserten på en anden måde, så kan man også sagtens undlade at lave dem.

    Hvis du har brug for inspiration til andre desserter til nytårsaften så prøv at se her.

    ikon piskeris Chestnut

    Brombærbomber i hvid chokoladeskal

    12 personer
    Forb. tid 2 t 15 min
    Tilb. tid 15 min
    Hviletid 30 min
    Samlet tid 3 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Springform 28 cm i diameter
    • Silikone halvkugleform 7 cm i diameter - 2 stk. helst.
    • Sprøjtepose
    • Silikone halvkugleform med cirka 2,5-3 cm i diameter.
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    Chokoladekagebund

    • 100 g smør
    • 150 g mørk chokolade
    • 2 dl mælk
    • 75 g kakaopulver usødet
    • 150 g hvedemel
    • 0,75 tsk bagepulver
    • 3 æg
    • 115 g sukker

    Valnøddecrunch

    • 75 g mørk chokolade
    • 50 g valnødder

    Hvide chokoladeskaller

    • 300 g hvid chokolade

    Brombærcreme

    • 250 g frosne brombær
    • 2 dl piskefløde
    • 1 dl creme fraiche 38 %
    • 1,5 spsk flormelis
    • ½ vaniljestang

    Brombær moussebomber

    • 250 g frosne brombær
    • 80 g sukker
    • 2,5 blad husblas
    • 2,5 dl piskefløde
    • ½ vaniljestang
    • ½ økologisk citron skal + saft

    Pynt

    • Friske brombær
    • Hakkede nødder
    • Guldstøv, sølvstøv, rosa støv el.lign.

    Sådan gør du
     

    Chokoladekagebund

    • Smelt smør, mørk chokolade og mælk i en gryde ved svag varme.
    • I en skål blander du kakaopulver, hvedemel og bagepulver.
    • I en anden skål pisker du æg og sukker sammen til en tyk masse.
    • Bland de tørre ingredienser sammen med æg/sukker blandingen.
    • Hæld dernæst chokoladeblandingen i kagedejen og bland rundt.
    • Smør en springform på cirka 28 cm i diameter, eller brug bagepapir i formen.
    • Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i cirka 15 minutter ved 180 grader.
    • Lad kagen afkøle.
    • Brug en udstikker med en diameter på cirka 5-6 cm til at udstikke kagen i 6 stykker, som du herefter halverer, da de ellers er for tykke.
      Tip!: Det kage der er til overs kan du fryse ned og bruge til romkugler eller træstammer.

    Valnøddecrunch

    • Smelt mørk chokolade enten i mikrobølgeovn eller over vandbad.
    • Hak valnødderne fint og bland dem i den smeltede chokolade.
    • Fordel valnøddecrunchen ovenpå dine 12 runde kagebunde.
    • Stil bundene på køl (enten køleskab eller fryser) så chokoladen størkner.

    Hvide chokoladeskaller

    • Temperer den hvide chokolade. Jeg bruger mikrobølgeovnen til det.
    • ⅔ af chokoladen hakkes groft den sidste ⅓ del hakkes fint.
    • Smelt den grofthakkede chokolade i mikrobølgeovnen. Giv den cirka 20-30 sekunder af gangen og så rører du rundt. Bliv ved indtil den er helt smeltet.
    • Kom så den finthakkede chokolade i den smeltede chokolade og rør rundt indtil det hele er smeltet sammen.
    • Pensl chokoladen i din halvkugleform. Stil den i fryseren i 5-10 minutter og pensl derefter et nyt lag af chokoladen så formen er dækket. Selvom det måske ser stribet ud nede i formen, skulle det gerne blive fint blankt på toppen alligevel. Stil igen formen i fryseren i 5-10 minutter.

    Brombærcreme

    • Kog de frosne brombær i en gryde i cirka 5 minutter.
    • Blend brombærene til en puré med f.eks. en stavblender.
    • Si kernerne fra brombærpuréen.
    • Pisk fløden til skum.
    • Pisk creme fraichen.
    • Halvér vaniljestangen og skrab kernerne af den ene halvdel ud og bland sammen med flormelisen.
    • Bland flødeskum, creme fraiche, brombærpuré, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen i en skål.
    • Kom brombærcremen i en sprøjtepose og fordel den i chokoladeskallerne (der stadig er i formen).
      De må ikke blive fyldt for meget da kagebunden også skal kunne være der. Prøv lige med én til at starte med.
    • Læg kagebunden ovenpå cremen, med valnøddecrunchen mod brombærcremen.
    • Stil herefter formen i fryseren i cirka 30 minutter.
    • Tryk forsigtigt kagerne ud af formen.
    • Opbevar kagerne i en bøtte på køl. Her kan de holde sig i op til 3 dage.

    Brombær moussebomber

    • Udblød husblasen i koldt vand i cirka 20 minutter.
    • Skrab vaniljekornene ud af den anden halvdel af vaniljestangen og bland sammen med lidt af sukkeret.
    • Bring brombær, vaniljesukker, sukker, den tomme vaniljestang, citronsaft og citronskal i kog. Lad det simre i cirka 10 minutter.
    • Sigt det hele så du står tilbage med en saft.
    • Knug husblasen fri for vand og rør den i den lune saft.
    • Lad saften med husblas køle af i køleskabet.
    • Pisk fløden til en let skum.
    • Vend derefter flødeskummen forsigtet sammen med saften over flere omgange for at sikre at den ikke skiller.
    • Hæld den færdige mousse op i en sprøjtepose og fordel moussen i din silikoneform med små huller. Jeg lavede to forskellige størrelser.
    • Sæt formen i fryseren og lad dem stå i mindst 2 timer og ellers bare indtil de skal anrettes.

    Anretning

    • Læg en kage på tallerkenen og fordel lidt moussebomber og friske brombær rundt på tallerkenen. Pynt evt. også med lidt hakket nødder og guldstøv eller lignende. Her er det bare fantasien der sætter grænser.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Opskriften er fundet hos Madsymfonien.dk
    Opskriften på moussebomberne er fundet hos DitteJulie.dk
    Min halvkugle silikoneform er denne fra Cook and Baker, der kan købes hos Imerco.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 650 kcal | Kulhydrater: 61 g | Protein: 9 g | Fedt: 45 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.8 fra 16 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
    Brombærbomber i hvid chokoladeskal er den perfekte nytårsdessert
    Hvide chokoladeskaller med brombærcreme
    Brombærdessert med hvid chokolade
    Følg mig på Instagram
    « Julecocktail med rom
    Risalamande vafler »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Fie

      december 01, 2022 at 9:21 am

      Hej.
      Kan man lave dem med rabarber i stedet for brombær?

      Svar
      • Louise Dam

        december 05, 2022 at 12:29 pm

        Ja, det er jeg helt sikker på man sagtens kan :-) Men du må lige smage til hvordan sødmen passer eller om der skal mere sukker i.

        Svar
    2. Cecilie

      december 29, 2021 at 12:39 am

      Så fine. Men kan man lave dem uden chokoladen?

      Svar
      • Louise Dam

        januar 02, 2022 at 3:01 pm

        Hej Cecilie
        Beklager det sene svar. Det burde du kunne. Så kan man evt. glace kagen eller sprøjte med velvet spray chokolade der giver en fin struktur.

        Svar
    3. Tina

      november 29, 2021 at 11:42 am

      Kan kagerne laves to uger før og så opbevares på frys indtil? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        december 10, 2021 at 11:51 am

        Hej Tina
        Ja, det kan de sagtens. Lad dem tø op i køleskabet. Du skal nok regne med det tager omkring 1,5 time for dem at tø op (+/-).
        Hilsen Louise

        Svar
    4. Pia

      november 03, 2021 at 4:30 pm

      Hej Louise,
      Det ser så lækkert ud, men hvilken type pensel bruger du til skallerne? En med hår eller en silikonepensel?
      På forhånd tak for hjælpen,
      Pia

      Svar
      • Louise Dam

        november 05, 2021 at 8:59 pm

        Jeg bruger en med hår. Du kan købe specielle pensler, som er fødevaregodkendt. Se f.eks. [eafl id="111464" name="Fødevarepensel" text="denne her"].

        Svar
    5. Hi

      juli 25, 2021 at 5:50 pm

      Kan man bruge blandedebær i moussekupler/bomberne?

      Svar
      • Louise Dam

        august 02, 2021 at 10:17 pm

        Ja, det kan du sagtens :-)

        Svar
    6. Ida

      april 15, 2021 at 3:46 pm

      Kan de færdige bomber tåle at stå i fryseren natten over? :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 04, 2021 at 12:17 am

        Ja, det kan de sagtens :-) Bare sørg for at tage dem ud i god tid og lad dem tø op i køleskabet. Det tager nok cirka 1,5 time.

        Svar
    7. Holger

      februar 16, 2020 at 4:22 pm

      Stor ros for altid flotte fotos og indbydende opskrifter!
      Det er altså lækkert at se på :-)
      De allerbedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Louise Dam

        maj 09, 2020 at 1:32 pm

        Mange tak :-)

        Svar
    8. Isabella

      december 28, 2019 at 1:12 pm

      Hej Louise.
      Hvilken form brugte du til kagerne? Muffin forme?
      Mvh. Isabella

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:08 pm

        Jeg har linket til formen under noter i opskriften.

        Svar
    9. Piskeriset

      december 26, 2019 at 5:55 pm

      Den ser så fin ud! <3

      Svar
      • Louise Dam

        december 30, 2019 at 11:08 pm

        Mange tak!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her