Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Indisk mad

Indisk dahl

Udgivet: 23. jun 2021 · Opdateret: 23. jun 2021

Dahl opskrift dhal daal

Dahl er en super lækker indisk vegetarret med røde linser. Den er nem og hurtig at lave, og så smager den helt forrygende.

Dahl, daal eller dhal?

Der er åbenbart flere måder man kan stave til dhal på. En hurtig Google søgning byder på dahl, daal og dhal. Jeg er i tvivl om hvilken der egentlig er mest korrekt, så jeg veksler en smule imellem udtrykkene her på min side :-)

Dahl er en indisk gryderet med røde linser, og med masser af lækre krydderier der giver retten en skøn smag. Dhal er utrolig budgetvenlig og det er en ret der er nem at lave i store portioner og fryse ned. De røde linser har et højt indhold af kostfibre og proteiner, og holder dig mæt i lang tid. Det er derfor en sund og nærende ret.

Læs også: Butter Chicken | Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Raita

I min opskrift på dahl har jeg holdt mig til den ret klassiske version. Men man kan sagtens tilføje en masse grøntsager til retten. F.eks. er både gulerødder, peberfrugt og frisk spinat rigtig lækkert i en daal. Jeg laver i øvrigt min dahl med kokosmælk, det synes jeg giver en super lækker cremethed til retten. Jeg synes det er lækkert at servere naanbrød og en lækker raita til min daal. Raita er en yoghurtdressing med mynte, agurk og tomat.

Herunder får du min opskrift på dahl, som jeg synes den skal smage.

piskeris Grullo

Indisk dahl

4.56 fra 126 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Sauterpande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 1-2 spsk (reklamelink)olivenolie
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1-2 tsk (reklamelink)chilipulver, (eller ½-1 frisk rød chili)
  • 3 tsk (reklamelink)garam masala, (eller karry)
  • 300 g (reklamelink)røde linser, (tørre - ikke fra dåse)
  • 1 dåse (reklamelink)hakkede tomater
  • 1 dåse (reklamelink)kokosmælk, (400 ml)
  • 3 dl (reklamelink)grøntsagsbouillon
  • salt og peber

Serveres med

  • raita, (kan undlades)
  • naan brød, (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Start med at lave din raita efter denne opskrift og stil på køl.
  • Hak løget fint, pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint og skræl og riv ingefær fint.
  • Opvarm lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande.
  • Tilsæt alle krydderierne (spidskommen, koriander, chilipulver og garam masala) og lad det blive svitset i olien i cirka 30 sekunder.
  • Tilsæt så løg, hvidløg og ingefær og giv det 1-2 minutter.
  • Skyl de røde linser grundigt i en si og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon.
  • Lad retten simre i cirka 20-30 minutter eller indtil linserne er møre.
  • Smag retten til med salt og peber og eventuelt mere af de forskellige krydderier.
  • Servér din dahl i dybe tallerkner med raita og naanbrød.

Noter

Prøv også at tilsætte gulerødder i tern eller revet, og peberfrugt i tern. Frisk spinat der lige kommer i til sidst er også lækkert.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 323 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 20 g | Fedt: 5 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Dahl med kylling

Hvis man ikke er til en vegetarisk version er det også super lækkert at lave dahl med kylling. Tilsæt blot cirka 400 gram stegt kylling i tern/strimler til din færdige dhal og lad det blive varmet igennem. Her kan man også snildt bruge rester af kylling der allerede er stegt.

Spørgsmål og svar til min opskrift på dhal

Kan jeg bruge grønne linser i min dhal?

Ja, du kan godt udskifte de røde linser i retten med grønne linser. Retten vil dog få et andet udtryk, da farven jo bliver helt anderledes.

Kan jeg fryse retten ned?

Ja, indisk dahl er meget frysevenlig. Så du kan sagtens lave en stort portion og fryse noget af den ned til en dag hvor det skal gå ekstra stærkt.

Er raita og naanbrød med i kalorieberegningen?

Nej, kalorieberegningen i opskriften er kun selve opskriften på dahl og er pr. person, hvis du deler portionen i 4.

daal dhal
Dhal opskrift
Indisk dahl opskrift

Kommentarer

  1. Hanne Rose skriver

    marts 08, 2025 at 2:26 pm

    5 stars
    Lækkert!!!!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      marts 12, 2025 at 10:15 am

      Dejligt du kan bruge opskriften :-)

      Svar
  2. Søren Cortsen skriver

    januar 28, 2025 at 1:48 am

    Lækker daal, Louise! Det var lige den opskrift, jeg behøvede - god og ukompliceret vejledning. Tak!
    Søren

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:33 pm

      Hej Søren, super dejligt at høre! Det er også én af mine egne favoritter :-)

      Svar
  3. Jens Sørensen skriver

    januar 27, 2025 at 7:13 pm

    Fulgte opskriften (næsten). Tilføjede ca. en dl grønne linser da det hele var i kog, så de bevarede biddet (for strukturens skyld).
    En aubergine i skiver på langs, saltet, skyllet og olievædet i bunden af et ildfast fad. Dahl over.
    Revet hokaido over det hele og til sidst revet ost. Ind i ovnen ved 200 grader i 20 min.
    Salat til.
    Det var godt - fordi grundopskriften var god.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 19, 2025 at 12:34 pm

      Hej Jens, det lyder da godt nok også som en lækker tilføjelse! Mums, det ville jeg da gerne smage.

      Svar
  4. mette tinning skriver

    januar 15, 2025 at 10:28 pm

    5 stars
    Den bedste dahl ever!
    Jeg laver den med karry - alle, der smager den, er ved at dåne!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 17, 2025 at 2:06 pm

      Ej, hvor er det bare dejligt at høre! Tak fordi du tog dig tid til at skrive 🙏

      Svar
  5. Joan skriver

    oktober 29, 2024 at 5:49 pm

    5 stars
    Super opskrift

    Svar
    • Louise Dam skriver

      november 05, 2024 at 9:15 am

      Dejligt at høre :-)

      Svar
  6. Luise skriver

    oktober 04, 2024 at 5:15 pm

    5 stars
    Virkelig lækker opskrift!

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 18, 2024 at 10:45 am

      Skønt at høre! :-)

      Svar
  7. Kit skriver

    februar 19, 2024 at 1:53 pm

    4 stars
    mega lækker 😍
    kan retten fryses?

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 12:57 pm

      Ja, den kan sagtens fryses ned :-)

      Svar
  8. Joy Litichevski skriver

    januar 31, 2024 at 6:41 pm

    5 stars
    Fantastisk ret.
    Naan og raita smagte også helt fantastisk

    Svar
    • Louise Dam skriver

      februar 27, 2024 at 1:01 pm

      Fantastisk at høre :-)

      Svar
  9. Berit skriver

    januar 17, 2023 at 9:09 am

    4 stars
    Hej.
    Jeg skal lave din Dahl ret i dag, men har ikke kunnet få alm røde linser, kun split røde linser. Så vil hører, om jeg kan bruge dem istedet?
    Mvh. Berit.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      januar 18, 2023 at 10:04 am

      Hej Berit
      Det kan du sagtens! Det er oftest dem jeg selv anvender, da det er dem der sælges flest steder.
      Hilsen Louise

      Svar
  10. Pernille Lynggaard skriver

    oktober 07, 2022 at 12:31 am

    4 stars
    Vidunderlig ret, som vakte kæmpe begejstring!… tak for at dele dine dejlige retter Louise😍. Jeg synes personligt, at retten godt måtte være lidt stærkere og derfor anvendte jeg lidt karry, som du også skrev i parentesen + lidt mere chili og Garam Marsala.
    Tilsatte gulerødder,rødpeber, edambønner og spinat i retten - uha ikke helt skidt☺️ - og dertil en let spidskålsalat (hvor denne var kort blancheret) med stegt blomkål, en let dressing og så pyntet lidt med chiafrø.
    Din raita var super👏🏻
    KH Pernille

    Svar
    • Louise Dam skriver

      oktober 11, 2022 at 6:21 pm

      Hej Pernille
      Mange tak skal du have! Hvor lyder det bare som super lækre tilføjelser du har lavet. Mums!

      Svar
  11. Lotte Sandberg skriver

    maj 05, 2022 at 5:37 pm

    5 stars
    SÅ lækkert!! Dobbelt MÅMS 😍 !! :-)

    Svar
    • Louise Dam skriver

      maj 14, 2022 at 12:19 am

      Så dejligt du kunne lide den!

      Svar
      • Marianne Kjemtrup skriver

        april 17, 2023 at 9:48 pm

        5 stars
        Hvilken fantastik dahl. Nok den bedste jeg nogensinde har lavet. Mange tak for opskriften.

        Mvh
        Marianne

        Svar
        • Louise Dam skriver

          april 26, 2023 at 2:34 pm

          Sikke da en fantastisk besked at få. Mange tak for det! Og dejligt du kan bruge opskriften :-)

          Svar
4.56 from 126 votes (116 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.