• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Vegetarretter

    Indisk dahl

    Udgivet: jun 23, 2021 · Opdateret: jun 23, 2021 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv
    Dahl opskrift dhal daal

    Dahl er en super lækker indisk vegetarret med røde linser. Den er nem og hurtig at lave, og så smager den helt forrygende.

    Dahl, daal eller dhal?

    Der er åbenbart flere måder man kan stave til dhal på. En hurtig Google søgning byder på dahl, daal og dhal. Jeg er i tvivl om hvilken der egentlig er mest korrekt, så jeg veksler en smule imellem udtrykkene her på min side :-)

    Dahl er en indisk gryderet med røde linser, og med masser af lækre krydderier der giver retten en skøn smag. Dhal er utrolig budgetvenlig og det er en ret der er nem at lave i store portioner og fryse ned. De røde linser har et højt indhold af kostfibre og proteiner, og holder dig mæt i lang tid. Det er derfor en sund og nærende ret.

    Læs også: Butter Chicken | Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Raita

    I min opskrift på dahl har jeg holdt mig til den ret klassiske version. Men man kan sagtens tilføje en masse grøntsager til retten. F.eks. er både gulerødder, peberfrugt og frisk spinat rigtig lækkert i en daal. Jeg laver i øvrigt min dahl med kokosmælk, det synes jeg giver en super lækker cremethed til retten. Jeg synes det er lækkert at servere naanbrød og en lækker raita til min daal. Raita er en yoghurtdressing med mynte, agurk og tomat.

    Herunder får du min opskrift på dahl, som jeg synes den skal smage.

    ikon piskeris Chestnut

    Indisk dahl

    4 personer
    Holdbarhed: 3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 10 min
    Tilb. tid 30 min
    Samlet tid 40 min

    Udstyr (reklamelink)

    • Gryde
    • Sauterpande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 1-2 spsk olivenolie
    • 1 løg
    • 4 fed hvidløg
    • 4 cm frisk ingefær
    • 1 tsk stødt spidskommen
    • 1 tsk stødt koriander
    • 1-2 tsk chilipulver (eller ½-1 frisk rød chili)
    • 3 tsk garam masala (eller karry)
    • 300 g røde linser (tørre - ikke fra dåse)
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
    • 3 dl grøntsagsbouillon
    • salt og peber

    Serveres med

    • raita (kan undlades)
    • naan brød (kan undlades)

    Sådan gør du
     

    • Start med at lave din raita efter denne opskrift og stil på køl.
    • Hak løget fint, pres hvidløg i en hvidløgspresser eller hak fint og skræl og riv ingefær fint.
    • Opvarm lidt olivenolie i en gryde eller sauterpande.
    • Tilsæt alle krydderierne (spidskommen, koriander, chilipulver og garam masala) og lad det blive svitset i olien i cirka 30 sekunder.
    • Tilsæt så løg, hvidløg og ingefær og giv det 1-2 minutter.
    • Skyl de røde linser grundigt i en si og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, kokosmælk og grøntsagsbouillon.
    • Lad retten simre i cirka 20-30 minutter eller indtil linserne er møre.
    • Smag retten til med salt og peber og eventuelt mere af de forskellige krydderier.
    • Servér din dahl i dybe tallerkner med raita og naanbrød.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Noter

    Prøv også at tilsætte gulerødder i tern eller revet, og peberfrugt i tern. Frisk spinat der lige kommer i til sidst er også lækkert.

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 323 kcal | Kulhydrater: 50 g | Protein: 20 g | Fedt: 5 g
    Bedøm denne opskrift:
    4.5 fra 71 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Dahl med kylling

    Hvis man ikke er til en vegetarisk version er det også super lækkert at lave dahl med kylling. Tilsæt blot cirka 400 gram stegt kylling i tern/strimler til din færdige dhal og lad det blive varmet igennem. Her kan man også snildt bruge rester af kylling der allerede er stegt.

    Spørgsmål og svar til min opskrift på dhal

    Kan jeg bruge grønne linser i min dhal?

    Ja, du kan godt udskifte de røde linser i retten med grønne linser. Retten vil dog få et andet udtryk, da farven jo bliver helt anderledes.

    Kan jeg fryse retten ned?

    Ja, indisk dahl er meget frysevenlig. Så du kan sagtens lave en stort portion og fryse noget af den ned til en dag hvor det skal gå ekstra stærkt.

    Er raita og naanbrød med i kalorieberegningen?

    Nej, kalorieberegningen i opskriften er kun selve opskriften på dahl og er pr. person, hvis du deler portionen i 4.

    daal dhal
    Dhal opskrift
    Indisk dahl opskrift
    Følg mig på Instagram
    « PeTanqueray - Petanque på Boulebar med Tanqueray
    Rabarbersirup »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Berit

      januar 17, 2023 at 9:09 am

      4 stars
      Hej.
      Jeg skal lave din Dahl ret i dag, men har ikke kunnet få alm røde linser, kun split røde linser. Så vil hører, om jeg kan bruge dem istedet?
      Mvh. Berit.

      Svar
      • Louise Dam

        januar 18, 2023 at 10:04 am

        Hej Berit
        Det kan du sagtens! Det er oftest dem jeg selv anvender, da det er dem der sælges flest steder.
        Hilsen Louise

        Svar
    2. Pernille Lynggaard

      oktober 07, 2022 at 12:31 am

      4 stars
      Vidunderlig ret, som vakte kæmpe begejstring!… tak for at dele dine dejlige retter Louise😍. Jeg synes personligt, at retten godt måtte være lidt stærkere og derfor anvendte jeg lidt karry, som du også skrev i parentesen + lidt mere chili og Garam Marsala.
      Tilsatte gulerødder,rødpeber, edambønner og spinat i retten - uha ikke helt skidt☺️ - og dertil en let spidskålsalat (hvor denne var kort blancheret) med stegt blomkål, en let dressing og så pyntet lidt med chiafrø.
      Din raita var super👏🏻
      KH Pernille

      Svar
      • Louise Dam

        oktober 11, 2022 at 6:21 pm

        Hej Pernille
        Mange tak skal du have! Hvor lyder det bare som super lækre tilføjelser du har lavet. Mums!

        Svar
    3. Lotte Sandberg

      maj 05, 2022 at 5:37 pm

      5 stars
      SÅ lækkert!! Dobbelt MÅMS 😍 !! :-)

      Svar
      • Louise Dam

        maj 14, 2022 at 12:19 am

        Så dejligt du kunne lide den!

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Øllebrødsboller
    • Rosenkål i airfryer
    • Pistacieis
    • Øllebrød
    • Saltmandler i airfryer
    • Oksemørbrad sous vide

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
    • Bananpandekager
    • Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler
    • Dalgona kaffe - cremet iskaffe

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her