Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter

Garam masala

Hvad er garam masala?

Garam masala betyder faktisk krydderiblanding på indisk. Mellem det 12. og 14. århundrede blev inderne introduceret for nogle af de krydderier, der netop udgør grundstenene i garam masala.

Det er meget forskelligt, hvad der er i de forskellige blandinger, og man kan ofte prøve sig frem med forskellige kombinationer af krydderier. Der er dog nogle krydderier, som næsten altid vil gå igen i garam masala, men mængden af de forskellige kan godt variere.

 

Opskrift på din egen garam masala krydderi

Det er muligt at lave sit eget garam masala krydderi, hvor man blot tager en lang række forskellige krydderier og blander sammen til en krydderiblanding. De mest typiske garam masala krydderier er: Spidskommen, koriander, gurkemeje, chili, muskatnød, peber, nelliker og kanel.

Det vil ofte være krydderier, som mange har stående derhjemme i skabet, men der kan også være enkelte krydderier, som man ikke har. Hvis du ikke har dem alle sammen, kan du godt undlade et krydderi eller to.

Hvor kan man købe garam masala?

Man kan efterhånden købe garam masala i mange af de store supermarkeder. Det er dog ikke altid, at man kan købe det i de mindre supermarkeder, da de har et mindre udvalg af krydderier.

Hvis du ikke har heldet med dig i supermarkedet, kan du også prøve at kigge i specialbutikkerne. Der har de ofte et meget stort udvalg af krydderier, som vi ikke bruger så tit i det danske køkken.

Jeg elsker at lave indiske retter, og der indgår næsten altid garam masala i opskrifterne. Du kan blandt andet lave denne lækre chicken tikka masala, som er en ret, hvor man marinerer sin kylling i en yoghurt-blanding. Marinaden kan sagtens suge ind i kyllingen i et døgns tid.

Butter chicken er nok en af de mest velkendte indiske retter, og her indgår der også garam masala i den krydrede sovs, som kyllingen ligger i. I den opskrift bruger jeg det sammen med en række andre krydderier, og det er bare med til at give den helt rigtige smag til retten. Servér gerne et lækkert naanbrød og mango lassi til dine mange indiske retter.

Lige herunder kan du finde alle de opskrifter jeg har lavet, hvori der indgår garam masala.

Mine opskrifter med garam masala

  • Butter Chicken
  • Chicken Korma
  • Chicken tikka masala
  • Græskarsuppe med hokkaido
  • Indisk dahl
  • Vegetar curry med kokosmælk og kikærter
  • Røde linser i tomat-kokossauce
  • Røde linser i kokos/tomatsauce med kylling
Louise

Jeg hedder Louise, jeg er 36 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 900 opskrifter på siden.

Mere om mig →

NYE OPSKRIFTER

  • Æggekage
    Æggekage med bacon på pande
  • Cookies med smarties ()
    Cookies med smarties og chokolade
  • Tranebærsauce ()
    Tranebærsauce
  • Risengrødsboller ()
    Risengrødsboller
  • Hindbærcoulis ()
    Hindbærcoulis
  • Æblesnurrer med kanel ()
    Æblesnurrer med kanel

POPULÆRE OPSKRIFTER

  • Flaeskesteg i airfryer
    Flæskesteg i airfryer
  • Kartoffel porre suppe
    Kartoffel porre suppe
  • Dahl opskrift
    Indisk dahl
  • Saltmandler
  • Bagekartofler opskrift
    Bagekartofler
  • PANANG Curry MED KYLLING PANANG GAI panang curry
    Panang karry med kylling (Panang Gai)

Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required