Louises Madblog

  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
menu icon
go to homepage
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
search icon
Homepage link
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad
  • Aftensmad
  • Søde sager
  • Om
×
Forside » Opskrifter » Indisk mad

Chicken tikka masala

Udgivet: 6. maj 2022 · Opdateret: 6. feb 2025

Chicken Tikka Masala

Chicken tikka masala er en dejlig indisk ret med kylling. Man marinerer sin kylling i en yoghurtmarinade, så den bliver dejlig mør og den får en skøn smag af de skønneste krydderier.

Der er en masse krydderier i indisk mad, men du må endelig ikke lade dig skræmme, hvis du ikke lige har dem alle sammen. Jeg har prøvet at gøre opskriften så simpel så mulig, men krydderierne løber alligevel op til sidst. Man skal huske, at det netop er kombinationen af de forskellig krydderier, der giver den unikke smag.

Selve kyllingen skal trække i den yoghurtmarinade, som du laver. Den skal gerne ligge et par timer, for at resultatet bliver bedst muligt. Jeg laver ofte min marinade og kommer kyllingen i dagen før, det synes jeg giver et meget lækkert resultat. Det gør også, at det bliver ret hurtigt at lave retten på dagen.

piskeris Grullo

Chicken tikka masala

4.93 fra 14 stemmer
Justér antalJustér antal: 4 personer
Holdbarhed: 2-3 dage
Fryseegnet: Ja
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Hviletid min. 30 minutter min
Samlet tid 1 time t

Udstyr (reklamelink)

  • (reklamelink)Skåle
  • (reklamelink)Gryde
  • (reklamelink)Sauterpande
- undgå din skærm går ud

Ingredienser

  • 500 g kyllingefilet

Marinade

  • 3-4 spsk græsk yoghurt 10 %
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk frisk ingefær, revet
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 spsk (reklamelink)garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk (reklamelink)chilipulver
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sovsen

  • 1 spsk olie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk frisk ingefær, revet
  • 1 tsk (reklamelink)garam masala
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk (reklamelink)spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 4 spsk tomatpuré
  • 1,5 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g mandler, fint malet, eller mandelmel

Topping

  • (reklamelink)Mandler, evt. mandelflager
  • Koriander, frisk

Sådan gør du
 

Kyllingen marineres - minimum 30 min.!

  • Skær kyllingen i tern på cirka 2 cm.
    500 g kyllingefilet
  • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.
    3-4 spsk græsk yoghurt 10 %, 2 fed hvidløg, presset, 1 tsk frisk ingefær, revet, 1 lime, 1 spsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver, ½ tsk salt, ½ tsk peber

Sauce

  • Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
    1 spsk olie
  • Kom hakkede løg og presset hvidløg og lad det stege til løgene er gennemsigtige.
    1 løg, hakket, 3 fed hvidløg, presset
  • Tilsæt så krydderierne og lad dem svitse på panden 1 minuts tid.
    1 tsk frisk ingefær, revet, 1 tsk garam masala, 1 tsk koriander, stødt, 1 tsk paprika, 1 tsk spidskommen, 1 tsk gurkemeje
  • Kom tomatpuré på panden i 1 minuts tid.
    4 spsk tomatpuré
  • Kom kyllingen og marinaden på panden og lad det stege ved medium varme. Det må ikke få for høj varme, da marinaden så vil skille pga. yoghurten. Hvis det skiller for dig kan det dog SAGTENS spises alligevel!
  • Kom så vand, fløde og mandelmel i saucen.
    1,5 dl vand, 2 dl piskefløde, 50 g mandler, fint malet
  • Lad saucen små simre et par minutter og servér så med ris, naanbrød og raita.

Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

Servering: 1 person | Kalorier: 454 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 33 g | Fedt: 32 g
Gem på Pinterest Gem som favorit Gå til favoritter Udskriv
Opskrift af Louise Dam
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

Tilbehør til chicken tikka masala

Jeg kan kun anbefale at lave nogle lækre naanbrød med hvidløg til. Det er så lækkert at dyppe brødet i sovsen.

Det er også lækkert at servere en raita dip/dressing til. Raita er en yoghurtdressing, der indeholder både tomat og agurk sammen med lækre krydderier.

Prøv eventuelt at lave en lækker mango lassi, som du kan drikke til din tikka masala med kylling.

Tips til opskriften

  • Hvis man skal lave en helt klassisk chicken tikka masala skal kyllingen faktisk i ovnen eller på grillen og ikke på panden som jeg gør her. Det kan du også sagtens vælge at gøre, og så bare tilsætte den stegte kylling til saucen.
  • I min opskrift bruger jeg fintmalede mandler i sovsen, det synes jeg giver den helt klassiske smag til sovsen. Du kan eventuelt erstatte mandlerne med cashewnødder.
Tikka Masala med kylling
Chicken Tikka Masala

Kommentarer

  1. Lasse skriver

    juli 07, 2022 at 6:42 pm

    5 stars
    Rigtig god. Jeg brugte en tomatpurebrik istedet og det fungerer fint.

    Svar
    • Louise Dam skriver

      juli 08, 2022 at 11:17 pm

      Dejligt at høre opskriften var et hit :-)

      Svar
4.93 from 14 votes (13 stemmer uden kommentar)

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Footer

↑ Til toppen


Opskrifter

Om Louises Madblog

Opskriftsindeks

Råvareindeks

Samarbejde, reklame, annoncering

Morgenmad

Frokost

Aftensmad

Tilbehør

Søde sager

Cookie- og privatlivspolitik

Kontakt


COPYRIGHT
Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.


Copyright © 2024 - Louises Madblog - CVR 35614788

Vurdér opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.