• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Louises Madblog
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
menu icon
go to homepage
  • OPSKRIFTER
  • REJSER
  • SAMARBEJDE
  • OM
  • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • OPSKRIFTER
    • REJSER
    • SAMARBEJDE
    • OM
    • KONTAKT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Forside » Opskrifter » Aftensmad » Verdenskøkkener » Asiatisk mad » Indisk mad

    Chicken tikka masala

    Udgivet: maj 6, 2022 · Opdateret: maj 6, 2022 af Louise Dam

    Gå til opskrift Udskriv

    Her kan du finde en lækker chicken tikka masala opskrift, som er en dejlig indisk ret. Man marinerer sin kylling i en yoghurtsmarinade, så den bliver dejlig mør. Tikka masala med kylling har de skønneste krydderier i sig, der giver en god smag.

    Chicken Tikka Masala

    Der er en masse krydderier i indisk mad, men du må endelig ikke lade dig skræmme, hvis du ikke lige har dem alle sammen. I denne chicken tikka masala opskrift har jeg prøvet at gøre den så simpel så mulig, men krydderierne løber alligevel op til sidst. Man skal huske, at det netop er de forskellige krydderi kombinationer, der giver den unikke smag.

    Se også disse opskrifter:
    Butter chicken | Indisk dahl | Naanbrød med hvidløg

    Selve kyllingen skal trække i den yoghurtmarinade, som du laver. Den skal gerne ligge et par timer, for at resultatet bliver bedst muligt. Jeg laver ofte min marinade og kommer kyllingen i dagen før, det synes jeg giver et meget lækkert resultat. Det gør også, at det bliver ret hurtigt at lave sin chicken tikka masala på dagen.

    ikon piskeris Chestnut

    Chicken tikka masala

    4 personer
    Holdbarhed: 2-3 dage
    Fryseegnet: Ja
    Forb. tid 15 min
    Tilb. tid 30 min
    Hviletid min. 30 min
    Samlet tid 1 t

    Udstyr (reklamelink)

    • Skåle
    • Gryde
    • Sauterpande
    - undgå din skærm går ud

    Ingredienser

    • 500 g kyllingefilet

    Marinade

    • 3-4 spsk græsk yoghurt 10 %
    • 2 fed hvidløg, presset
    • 1 tsk frisk ingefær, revet
    • 1 lime saften heraf
    • 1 spsk garam masala
    • 1 tsk gurkemeje
    • 1 tsk paprika
    • ½ tsk chilipulver
    • ½ tsk salt
    • ½ tsk peber

    Sovsen

    • 1 spsk olie
    • 1 løg, hakket
    • 3 fed hvidløg, presset
    • 1 tsk frisk ingefær, revet
    • 1 tsk garam masala
    • 1 tsk koriander, stødt
    • 1 tsk paprika
    • 1 tsk spidskommen
    • 1 tsk gurkemeje
    • 4 spsk tomatpuré
    • 1,5 dl vand
    • 2 dl piskefløde
    • 50 g mandler, fint malet eller mandelmel

    Topping

    • Mandler evt. mandelflager
    • Koriander frisk

    Sådan gør du
     

    Kyllingen marineres - minimum 30 min.!

    • Skær kyllingen i tern på cirka 2 cm.
      500 g kyllingefilet
    • Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.
      3-4 spsk græsk yoghurt 10 %, 2 fed hvidløg, presset, 1 tsk frisk ingefær, revet, 1 lime, 1 spsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver, ½ tsk salt, ½ tsk peber

    Sauce

    • Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
      1 spsk olie
    • Kom hakkede løg og presset hvidløg og lad det stege til løgene er gennemsigtige.
      1 løg, hakket, 3 fed hvidløg, presset
    • Tilsæt så krydderierne og lad dem svitse på panden 1 minuts tid.
      1 tsk frisk ingefær, revet, 1 tsk garam masala, 1 tsk koriander, stødt, 1 tsk paprika, 1 tsk spidskommen, 1 tsk gurkemeje
    • Kom tomatpuré på panden i 1 minuts tid.
      4 spsk tomatpuré
    • Kom kyllingen og marinaden på panden og lad det stege ved medium varme. Det må ikke få for høj varme, da marinaden så vil skille pga. yoghurten. Hvis det skiller for dig kan det dog SAGTENS spises alligevel!
    • Kom så vand, fløde og mandelmel i saucen.
      1,5 dl vand, 2 dl piskefløde, 50 g mandler, fint malet
    • Lad saucen små simre et par minutter og servér så med ris, naanbrød og raita.

    Dine egne noter

    Klik her for at tilføje dine egne noter

    Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)

    Servering: 1 person | Kalorier: 454 kcal | Kulhydrater: 10 g | Protein: 33 g | Fedt: 32 g
    Bedøm denne opskrift:
    5 fra 5 stemmer
    Gem på Pinterest Gem som favorit / på madplan Gå til favoritter Udskriv
    Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!

    Tip til opskriften!

    • Jeg kan kun anbefale at lave nogle lækre naanbrød med hvidløg til. Det er så lækkert at kunne dyppe sit brød i tikka masala.
    • Det er også lækkert at servere en raita dip/dressing til. Raita er en yoghurtdressing, der indeholder både tomat og agurk sammen med lækre krydderier.
    • Hvis man skal lave en helt klassisk chicken tikka masala skal kyllingen faktisk i ovnen eller på grillen og ikke på panden som jeg gør her. Det kan du også sagtens vælge at gøre, og så bare tilsætte den stegte kylling til saucen.

    💭 Spørgsmål og svar til opskriften

    Hvad er forskellen på garam masala og tikka masala?

    Garam masala er det krydderi, som man bruger i langt de fleste indiske retter. Det indgår blandt andet også i denne her opskrift. Tikka masala er så den færdige ret, som du kan finde lige her på siden.

    Hvor kommer chicken tikka masala fra?

    Tikka masala med kylling kommer fra Indien, men det er efterhånden udbredt til mange lande, der har taget det indiske køkken til sig.

    Hvad drikker man til indisk mad?

    Man kan drikke meget forskelligt til indisk mad, men det man ofte drikker er en såkaldt mango lassi. Den kan du finde en opskrift her på min blog, hvis du søger efter 'Mango lassi'.

    Tikka Masala med kylling
    Kylling Tikka Masala
    Følg mig på Instagram
    « Varme hveder
    Mango lassi »

    Læserinteraktioner

    Kommentarer

    1. Lasse

      juli 07, 2022 at 6:42 pm

      5 stars
      Rigtig god. Jeg brugte en tomatpurebrik istedet og det fungerer fint.

      Svar
      • Louise Dam

        juli 08, 2022 at 11:17 pm

        Dejligt at høre opskriften var et hit :-)

        Svar

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering af opskriften




    Primær Sidebar

    Louise

    Jeg hedder Louise, jeg er 35 år og bor i København sammen med min kæreste Martin og min datter Amalie. Jeg elsker at stå i mit køkken og lave lækre opskrifter til jer. Her på min blog finder du nemme og lækre retter, ofte med billeder af fremgangsmåden. Her kan alle være med! Jeg håber du finder en opskrift du kan bruge i blandt de over 800 opskrifter på siden.

    Mere om mig →

    NYE OPSKRIFTER

    • Vegetarisk hoensesalat
      Vegetarisk hønsesalat
    • Paaske islagkage
      Påske islagkage
    • Oreo is
      Oreo is
    • Cashew chicken
      Cashew chicken
    • Sproede foraarsruller i airfryer
      Forårsruller i airfryer
    • Kylling i groen karry
      Kylling i grøn karry

    POPULÆRE OPSKRIFTER

    • Gulerodskage med floedeosteglasur
      Gulerodskage med ostecreme
    • Syltede rødløg
      Syltede rødløg
    • Bananpandekager
      Bananpandekager
    • Dahl opskrift
      Indisk dahl
    • Pastasalat med cremet karrydressing og groentsager
      Pastasalat med cremet karrydressing og grøntsager
    • Bagekartofler opskrift
      Bagekartofler

    Tilmelding til mit nyhedsbrev

    Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig mails når jeg udgiver en ny opskrift. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.

    Footer

    Copyright

    Kopiering fra denne hjemmeside må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node, og kun indenfor de rammer, der er nævnt i aftalen.

    For alle andre gælder det at der er copyright på billeder og tekst (også fra sociale medier som Facebook og Instagram). Billeder og tekst må derfor aldrig bruges uden forudgående skriftlig tilladelse.

    Overtrædelse af ophavsretten medfører et krav om vederlag for krænkelse af ophavsret og krav om øjeblikkeligt at fjerne billeder.

    Footer

    ↑ Til toppen


    Om

    Råvareindeks

    Kontakt

    Privatlivspolitik


    Copyright © 2021 - Louises Madblog - CVR 35614788

    X
    Køb en airfryer fra Cosori med 15 % rabat med koden Dam15
    Køb airfryer her