
Chicken tikka masala er en dejlig indisk ret med kylling. Man marinerer sin kylling i en yoghurtmarinade, så den bliver dejlig mør og den får en skøn smag af de skønneste krydderier.
Der er en masse krydderier i indisk mad, men du må endelig ikke lade dig skræmme, hvis du ikke lige har dem alle sammen. Jeg har prøvet at gøre opskriften så simpel så mulig, men krydderierne løber alligevel op til sidst. Man skal huske, at det netop er kombinationen af de forskellig krydderier, der giver den unikke smag.
Selve kyllingen skal trække i den yoghurtmarinade, som du laver. Den skal gerne ligge et par timer, for at resultatet bliver bedst muligt. Jeg laver ofte min marinade og kommer kyllingen i dagen før, det synes jeg giver et meget lækkert resultat. Det gør også, at det bliver ret hurtigt at lave retten på dagen.
Chicken tikka masala
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)Gryde
- (reklamelink)Sauterpande
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
Marinade
- 3-4 spsk græsk yoghurt 10 %
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk frisk ingefær, revet
- 1 lime, saften heraf
- 1 spsk (reklamelink)garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- ½ tsk (reklamelink)chilipulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
Sovsen
- 1 spsk olie
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 tsk frisk ingefær, revet
- 1 tsk (reklamelink)garam masala
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk (reklamelink)spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 4 spsk tomatpuré
- 1,5 dl vand
- 2 dl piskefløde
- 50 g mandler, fint malet, eller mandelmel
Topping
- (reklamelink)Mandler, evt. mandelflager
- Koriander, frisk
Sådan gør du
Kyllingen marineres - minimum 30 min.!
- Skær kyllingen i tern på cirka 2 cm.500 g kyllingefilet
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.3-4 spsk græsk yoghurt 10 %, 2 fed hvidløg, presset, 1 tsk frisk ingefær, revet, 1 lime, 1 spsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver, ½ tsk salt, ½ tsk peber
Sauce
- Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.1 spsk olie
- Kom hakkede løg og presset hvidløg og lad det stege til løgene er gennemsigtige.1 løg, hakket, 3 fed hvidløg, presset
- Tilsæt så krydderierne og lad dem svitse på panden 1 minuts tid.1 tsk frisk ingefær, revet, 1 tsk garam masala, 1 tsk koriander, stødt, 1 tsk paprika, 1 tsk spidskommen, 1 tsk gurkemeje
- Kom tomatpuré på panden i 1 minuts tid.4 spsk tomatpuré
- Kom kyllingen og marinaden på panden og lad det stege ved medium varme. Det må ikke få for høj varme, da marinaden så vil skille pga. yoghurten. Hvis det skiller for dig kan det dog SAGTENS spises alligevel!
- Kom så vand, fløde og mandelmel i saucen.1,5 dl vand, 2 dl piskefløde, 50 g mandler, fint malet
- Lad saucen små simre et par minutter og servér så med ris, naanbrød og raita.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tilbehør til chicken tikka masala
Jeg kan kun anbefale at lave nogle lækre naanbrød med hvidløg til. Det er så lækkert at dyppe brødet i sovsen.
Det er også lækkert at servere en raita dip/dressing til. Raita er en yoghurtdressing, der indeholder både tomat og agurk sammen med lækre krydderier.
Prøv eventuelt at lave en lækker mango lassi, som du kan drikke til din tikka masala med kylling.
Tips til opskriften
- Hvis man skal lave en helt klassisk chicken tikka masala skal kyllingen faktisk i ovnen eller på grillen og ikke på panden som jeg gør her. Det kan du også sagtens vælge at gøre, og så bare tilsætte den stegte kylling til saucen.
- I min opskrift bruger jeg fintmalede mandler i sovsen, det synes jeg giver den helt klassiske smag til sovsen. Du kan eventuelt erstatte mandlerne med cashewnødder.
Lasse skriver
Rigtig god. Jeg brugte en tomatpurebrik istedet og det fungerer fint.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre opskriften var et hit :-)